![]() |
Renault 5 1.7 Turbo Stage 2
9 Attachment(s)
Dupa un an de stat cu motoru de Volvo de 1.7 Turbo, am simtit nevoia de mia multi caluti, si am inceput reconstructia motorului si modificarea acestuia. Inca nu este gata dar pun ceva poze ca sa va faceti o impresie.
|
Re: Renault 5 1.7 Turbo Stage 2
Deocamdata am primit doar corpu clapetei de acceleratie marit, turbina T25, am lustruit galeria de admisie (exterior si interior) si interioru chiuloasesi, axa cu came Shrick(e de 1.7 F17). Pe langa mai am intercooleru de Evo 6 si electronica este modificata, este fara debitmetrtu (sensor MAP) si am un Motec M400 Engine Management System.
Urmatoarea runda de piese e surpriza si indata ce sosesc va tin la curent... Salutari !!! |
Salut si felicitari ptr proiect! Imi poti spune si mie de la ce masina si motor provine clapeta de acceleratie mare? ca sfat mai rasuceste miezul turbinei astfel incat sa iti vina cat mai pe verticala,sau cel mult 15 grade inclinatie. Si poti da si tu mai multe detalii despre axa cu came?? In rest spor la treaba si performante cat mai mari
|
Pune si niste poze cu masina din exterior, pare interesanta...in rest motorul ala e foarte tare, la fel ca cel a lui Maus din galati. Spor la treaba!
|
salut. clapeta de accel marita,carei treaba cu ea,daca poti sami zici,de unde iau una ....si electronica unde ai facuto...? ms bafta
|
Clapeta e de pe 1.7 F17 de renault, si electronica e tot modificata din motor aspirat,dar ar are EMS de turbo.
|
Deoarece vine raliul brasovului si ma dau :D, nu mai imi permit sa bag mai multi bani in masina de strada, asa ca runda asta mai vine doar un NOS Wet Shot si atat.
|
Belea masina....Cat duce?
Consuma mult? :lol: |
vlade,sa inteleg ca ,clapeta da aspirat e mai mare? eu am si una si alta da nu leam masurat...ca nu mam apucat de motor ....si la electronica ,eu am originala,stii pe cineva care o modifica pt a pune t3 si injectoare mai mari..? ms.si.. bafta la rally..! la vtm la bv la memorialul ludovic balint,mergi ?daca da poate ne vedem pe acolo ,doar ca eu vin ca spectator,sau poate la balvanyos....;)
|
zimi si mie mai exact de pe ce motor ,ce model de renault ,ca eu am motor de gte r5 si are admisia la clapeta ,ovala ....
|
pe ce motor il gasesc exact,an fabr.,ceva....pls.ms
|
E de pe R19 Cabrio cu moto de 1.7 F17, ultima generatie de 19 facuta
|
aha...sarumana,ms...sper sa gasesc si eu ....bafta.....
|
5 Attachment(s)
Inca ceva poze;) intercooleru de evo(e putin stramb dar nu e spart :P) discu de ambreiaj, discurile mari :D, motoru impachetat (ca acum lucrez la body) si o poza cu masina cum arata inainte....
|
Alea sunt discurile ce le aveai de vanzare de la AP ?
Te risti sa mergi pe 17 ? |
Frumos proiect si extrem de promitator ! Multa bafta !
|
Incepe sa se miste bine treaba se pare, hai baga mare sa il termini...
|
Oricum ... Motec-ul ala este mult prea smecher. Scump dar destept. Poti face cam absolut orice cu el .
|
3 Attachment(s)
Va tzin la curent;)...
|
Daca mai auzi de un corp clapeta de vanzare .. da si tu un semn. ;)
|
1 Attachment(s)
Sorry de calitate da aparatu e futut... oricum masina va fi gata peste cam 1 luna, mai am foarte multe de facut....
|
4 Attachment(s)
Partea mecanica e aproape gata... mai astept un map :((
|
cat te astepti sa fie puterea finala???
|
LOL...ce tari is intrebarilea astea !
baitu,dar cat crezi ca o sa "bage blana" ? |
https://www.youtube.com/watch?v=qDnBJAVu05A
Putin 'Bang'..cum ii zic unii la ALS :P |
1 Attachment(s)
Pentru ca nu mai e masina mea de zi cu zi, si am masina de curse si bugetu asigurate la anu, m-am gandit sa fac din 5u asta masian de drag :D. Si iar incep modificarile .
|
Quote:
|
Din cutia vechie am scos furca de 1-2 cu linguritza :) ca am fost putin cioban :P
Asta e o cutie noua, 0km, in 5 trepte...pana gasesc una de volvo sau o repar pe cealalta, da masina nu a mers cu cutia din poza. |
progrese...ceva?
|
Bravo . imi place masina maxim , o masina foarte frumoasa cu bun gust , numai plusuri dar ... un singur minus .. parerea mea ... minus pentru Desen-ul de pe laterale ...
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Din nou, din lipsa de ocuaptie, m-am mai gandit sa fac o prostie....ma gandeam...hmmm, oare cum are merge un Willi turbo, bineinteles ca un williams nu am gasit, dar am luat un motor de 1.8 16v de clio din curte si am inceput sa-l muncesc, deocamdata am ajuns pana aici, dar va tin lacurent.
|
mai gasesti unul in curte?daca vrei sa il vinzi ai deja un cumparator.bafta la proiect :D
|
Cu 1.7-le ce s-a intamplat ?
|
1.7'le e pe masina de curse ;) dar facut pentru raliu, adica putere relativ mica si cuplu mare (220 de cai, si 520 nm)
|
500+la cuplu?f tare dar cum scoti tu chestiile astea?ai bagheta magica?unde l-ai masurat sau ai dat cu pasul pe urmele lasate pe macadam la plecare si cu un sistem simplu de calcul ai gasit 520?lumineaza-ne ca murim de invidie.si cu ce ambreiaj pui cuplu asta?ori e sudat arborele de cutie?
|
si eu m-am apucat de 1,8 16v turbo :) relativ... sa imi arati si mie te rog cum faci traseul la intercooler ca eu mi-am stors creierii si nu prea am gasit alta solutie decat prin contraaripi.
returul de ulei unde l-ai bagat? ai sudat stutz in baia de ulei sau ai dat gaura prin bloc? turbina e racita pe apa? racirea de unde ai luat-o? cu ce pistoane mergi? alea normale? la ce presiune crezi ca o sa reziste? ce electronica o sa folosesti? |
hoo Vlade prea te-ai lansat aici cu numerele alea :)
|
Numerele alea nu sunt 100% sigur ca sunt exact alea, asa mi-au zis cei care mi-au facut pachetul de piese pentru motor, si ambreiajul tot ei mi l-au pus, e de la AP Racing, multidisc (2 discuri).Cu BNZ am mai vb si stie, dar pentru cei care nu stiu, toate imbunatatirile la motor sunt facute de noi impreuna cu cei de la Gotmo din Franta. Tot e foarte simplu... PRESIUNE PRESIUNE PRESIUNE ! :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:09. |
- Copyright 2026 4Tuning