Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E30 - Primul meu urs (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/66989-e30-primul-meu-urs.html)

juana_man 13-02-08 13:15

E30 - Primul meu urs

6 Attachment(s)
ok,am ajuns si p la BMW
masina arata deocamdata in ultimu hal deoarece dupa vopsire nu a mai fost reansamblat (ceace nu ma supara deloc)si a stat nemiscat 1 an intr-o curte.scaunele de piele m-au cam impresionat dupa ce am observat k is recaro si urmeaza sa le pun la punct.motoru e de 2.5 , 6 cil.si fostu proprietar a montat un carburator de E21 p el.
masina o sa fie pregatit pentru drift si pentru iesiri scurte prin oras sau p la antalniri,asta inseamna k tre sa combin utilu cu placutu.
in prim plan :
1 - realizarea evacuarii ce va fi de la galerie pana in spate 2 tevi de inox de 75mm cu 2 acceleratoare de gaze si cu tipsuri in capat.problema e ca nu stiu cum sa lustruiesc tevile in interior:rolleyes2
2 - LSD
3 - rollcage si suspensii

pozele sunt de la" prima intalnire " si sper k dupa weekend pot pune si cu masina deja un pic spalata si interioru si motoru curatat

astept sfaturile voastre deoarece nu prea is cunoscator BMW

MARI_NSL 13-02-08 13:25

Re: primul meu urs

salut . sa o sapanesti sanatos .... in primul rand io zik sa scapi de motorul ala ... nu prea e combinatie cu improvizatiile alea pe akolo ...carburator...etc . nu cred ca o sa faci tu drift-uri cu motorul asta ... bafta cu proiectul ...asteptam noutati ;)

golidix 13-02-08 13:35

Re: E30 - Primul meu urs

ai o gramada de lucru...... eu zic sa iti faci rost de un motor mai adecvat fara improvizatii si pana gasesti motoru ala se te ocupi putin de partea estetica a masini multa bafta spor la lucru

juana_man 13-02-08 13:39

1 Attachment(s)
nu am intentia sa tin mult motorul asta si maiales nu pt drift dar pana ce gasesc ceva potrivit...sper sa tina.
ce diferential imi recomandati ??

si cum nu mam putut abtine am luat ceva entertainment pt inceput :P

316i 13-02-08 13:48

La cum arata banuiesc ca a fost "mocaciune".:-)

alecsutu1 13-02-08 14:06

mai degraba l-a donat,2,5 cu carburator pe urs asta da premiera :lol:

Maroo 13-02-08 21:33

chiar nu inteleg de ce a facut asa ceva...

EvLSant0S 13-02-08 21:42

Quote:

Originally Posted by juana_man (Post 1354279)
nu am intentia sa tin mult motorul asta si maiales nu pt drift dar pana ce gasesc ceva potrivit...sper sa tina.
ce diferential imi recomandati ??

si cum nu mam putut abtine am luat ceva entertainment pt inceput :P

3,64 lsd :)

colegutu_2005 13-02-08 21:58

nu este 2.5 ca are aprinderea jos cel mai probabil este 2.0 jetronik.

Maroo 13-02-08 22:11

poti sa pui si pe 2.5 aprinderea acolo am facut un experiment odata si iese ceva treaba ca-i poti regla avansul sa te uiti ce scrie pe bloc sa fi sigur ca este 2.5 dar nu cred ca cineva era atat de nebun sa puna un carburator in locul la o injectie care da destul randament...

69WRX 13-02-08 22:20

cu asta chiar ti-ai luat belea pe cap :D sa il stapanesti sanatos

juana_man 14-02-08 07:41

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Maroo (Post 1355382)
poti sa pui si pe 2.5 aprinderea acolo am facut un experiment odata si iese ceva treaba ca-i poti regla avansul sa te uiti ce scrie pe bloc sa fi sigur ca este 2.5 dar nu cred ca cineva era atat de nebun sa puna un carburator in locul la o injectie care da destul randament...

motorul e de 2.5 si am inteles k fostul proprietar a pus carburatorul deoarece avea probleme cu partea electrica de la injectie si din lipsa de fonduri a montat carburatorul pe care il avea cu tot cu galerie.
din pacate fostul proprietar si-o cam batut joc de masina in sensul ca a modificat si pedala de acceleratie :(

@Santos...la ce pret gasesc si unde un diferential din ala?bineinteles SH :-P

ieri,am avut o surpriza ciudata,in romania nu am gasit teava turnata cu diametru de 45mm si cu grosimea peretii de 2.5 mm(singurele dimensiuni omologate FIA) asa k am fost nevoit sa caut p la vecini si nici in ungaria nu am gasit,dar ei macar importa din slovacia :lol::lol::lol: asa ca in masina o sa am un rollcage multinational: schita nemteasca in masina nemteasca din teava slovaca importat de unguri si fabricat de roman :lol::lol::lol::lol:

ceva tre sa iasa din proiectu asta:lol::lol::lol:

florin83 14-02-08 08:59

fara suparare, dar nu crezi ca mai bine o pui la punct si abia apoi sa incepi sa te gandesti la modificari?

juana_man 14-02-08 09:01

Quote:

Originally Posted by florin83 (Post 1356090)
fara suparare, dar nu crezi ca mai bine o pui la punct si abia apoi sa incepi sa te gandesti la modificari?

sa-l pun la punct in ce sens?

05aBi 14-02-08 10:26

adica mai intai sa investesti in mecanica masini care la momentu de fata lasa de dorit .. cel putin asa deduc eu din poze, si la urma sa investesti in rollbar ..

MC Mate 14-02-08 10:52

dak vrei sa faci Drift cu masina nu incepe cu muzica si roll cage k nu o sa faci nmk ! Incepe in primul rand prin a pune motorul la punct si a-ti lua un blocant.Dupa care obligatoriu o suspensie joasa si FOARTE TARE ! pentru a face drift suspensia trebuie sa fie BAT.Schimba pivoti, bucsi sa fie totul fix sa nu joace nmk si dupa poti sa ii faci si full rollcage si muzica si ce vrei tu.

P.S. Roll cageul ala din poza nu te va ajuta cu nimic la drift, tie iti trebuie un roll cage cu mult mai multe puncte si in primul rand cu protectie laterala , pentru ca masinile de drift nu prea se dau peste cap, mai mult cu lateralele se lovesc.bafta

Bass-Evolution 14-02-08 11:15

10 Attachment(s)
The Mc's right. Nu poti face o masina de competitie cu un set de difuri MTX si o poza cu un Roll Bar. Mecanica mecanica si iar mecanica. Uite ceva interesant...cam asa se incepe un proiect, cu att mai mult unul de genu asta. Ca dupa aia sa poti sa faci asa :)

Succes cu proiectul.

juana_man 14-02-08 11:15

Quote:

Originally Posted by 05aBi (Post 1356236)
adica mai intai sa investesti in mecanica masini care la momentu de fata lasa de dorit .. cel putin asa deduc eu din poze, si la urma sa investesti in rollbar ..

ahhh,deci tu erai mecanicu care mi-a verificat starea tehnica la masina :shock::shock:
imi plac oamenii care fac expertize prin deduceri...

hai sa recapitulam,masina va fi o masina de drift,mai exact pentru antrenamente cu posibilitatea de a iesi cu el si p strada p la intalniri sau dupa cartofi la piata,
la masina anu trecut o fost facuta tinichigeria inclusiv izolatia,schimbate toate bucsele si planetare dupa care o fost pregatit de vopsire si p urma a fost vopsita.la 2 zile dupa vopsire masina a fost cumparat de proprietaru atelierului si lasat in soarta lui intr-o curte fara sa mai fie ansamblat, lucru ce ma poate numai bucura deoarece oricum trebuia sa demontez aproape tot de pe el.

si ink o data,masina asta nu va participa la competitii de drift,va fi masina cu care am sa ma antrenez /invat
iar acum de planurile mele,pana ce gasesc un motor corespunzator pentru drift nu vreau sa schimb motoru din el,pentru a ma deplasa cu el o sa fie ok.
tevile pentru traseul de evacuare le am,urmeaza sami sudeze coturile deoarece nu o sa fie indoite ci o sa fie cu coturi fara cute si cu un diametru nemodificat in curbura.am posibilitatea de a achizitiona niste serpisori la bani putini numai k nu prea ii vad mare sens deoarece oricum voi schimba motoru.rollcage-u o sa fie facut din moment c imi ajung tevile.spatele masinii va fi extrem de usurat in partea din spate,asta inseamna ca locasu rotii de rezerva cat si podeaua portbagajului va fi taiat afara si inlocuit"simbolic" cu o tabla subtire dupa care si suspensiile vor fi schimbate.abia dupa toate astea o sa ma apuc de diferential,de alt motor, de o frana de mana hidraulica si de un rezervor de benzina de competitii.

EvLSant0S 14-02-08 13:41

Pai vezi ca rezervoru in alta parte decat in portbagaj nu prea imi dau seama unde ai putea sa-l pui ...
oricum , planu tau suna ciudat rau ,cel putin mie mi se pare ciudat

anyway

bass-evolution, nenea ala ce a facut ? a vopsit diferentialu,puntea spate cu spray`u ?
e okay sa faci treaba asta ?

MC Mate 14-02-08 13:53

Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 1356572)
Pai vezi ca rezervoru in alta parte decat in portbagaj nu prea imi dau seama unde ai putea sa-l pui ...

anyway

bass-evolution, nenea ala ce a facut ? a vopsit diferentialu,puntea spate cu spray`u ?

da man poti sa-l vopsesti numai ai grija sa nu-l intorci invers k are o valva prin care curge lichiul dak il pui invers.Il iei cu peria de sarma sa se duca rugina, il dai cu benzina k sa mearga mai usor , dupa care il mai iei la smirghel putin, acoperi zonele de rulmenti si dai cu sprayu.O sa caut poze cum il facusem pe al meu si iti dau sa vezi

Bass-Evolution 14-02-08 16:27

Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 1356572)

anyway

Nu ma refeream la partea cu vopsitul ci la starea in care se afla piesele alea vopsite, si daca e sa raspund strict la intrebare nu, nu a facut doar att, pe langa partea asta de look daca vrei toate piesele pe care le-ai vazut au fost date jos pentru a fi curatate, pentru a li se schimba articulatiile lucru care se face mult mai usor daca sunt demontate de pe masina, daca tu ai vazut decat un strat de vopsea.... my bad. Imi pare rau pentru neintelegere, nu voiam sa induc pe nimeni in eroare cu vopsitul elementelor suspensiei, rog pe aceasta cale un moderator sa stearga acel post care poate crea confuzie.

Multumesc.

walter 14-02-08 19:10

de la mine putere succe si la mai bine.

flo28 24-02-08 19:41

Quote:

Originally Posted by colegutu_2005 (Post 1355345)
nu este 2.5 ca are aprinderea jos cel mai probabil este 2.0 jetronik.

e un 323 am aceasi motor dar nu pe carburator dami seria de pe motor si cu tis ati caut masina anu toate detalile

juana_man 28-02-08 08:39

1 Attachment(s)
si iata ca a ajuns acasa ursuletu,sper k se termina cu vremea asta nasoala si de sambata ma pot apuca de el

BBK_VW 28-02-08 09:22

ai facut deja pana? :lol:

juana_man 28-02-08 09:41

Quote:

Originally Posted by BBK_VW (Post 1388616)
ai facut deja pana? :lol:

Wow ce spirit de observatie.....si totusi,va rog ca in viitor sa va abtineti de comentarii inutile si de carcoteli, prefer sfaturi si idei

si k sa fi lamurit.....cauciucu si-o dat duhul din alte motive:twisted:

juana_man 28-02-08 09:58

si iata k am deja si primele probleme:
mi-o disparut traseu de evacuare.mai precis,tiganii care aduna fier vechi l-au furat din atelieru la care ar fi trebuit s-o refac din teava de inox.
rog pe cei care au poze cu linie completa sau date,dimens etc. sa posteze aici k habar nu am cum mai arata linia completa.
asta e,1 motiv in + sa urasc mai mult bronzatii

juana_man 03-03-08 08:31

15 Attachment(s)
ok,poze noi.sambata mam apucat un pic de ursulet cu toate ca era o vreme super naspa... am reusit sa-l pun un pic la punct in exterior si dupa vreo 4 spalari am reusit sa dau jos stratu de jeg adunat in 2 ani.
sapt asta urmeaza o consultanta la un Dr.BMW

juana_man 07-03-08 08:47

pe unde gasesc seria motorului???

juana_man 10-03-08 13:12

asta da.... frumos... VA MULTUMESC MULT de ajutor..

Maroo 10-03-08 16:45

Quote:

Originally Posted by juana_man (Post 1406313)
pe unde gasesc seria motorului???

vezi jos langa delcou (in dreapta lui cum te uiti la el) pe marginea blocului unde se imbina cu baia de ulei o sa vezi pe acolo un dreptungi unda gasesti seria motorului si ce motor este 2.0 2.3 etc...sa te inarmezi cu o perie de sarma si niste creta dupa ce freci ce s-a adunat acolo dai cu creta si o sa-ti fie mai usor sa citesti

juana_man 11-03-08 08:10

Quote:

Originally Posted by Maroo (Post 1414292)
vezi jos langa delcou (in dreapta lui cum te uiti la el) pe marginea blocului unde se imbina cu baia de ulei o sa vezi pe acolo un dreptungi unda gasesti seria motorului si ce motor este 2.0 2.3 etc...sa te inarmezi cu o perie de sarma si niste creta dupa ce freci ce s-a adunat acolo dai cu creta si o sa-ti fie mai usor sa citesti

ms pentru ajutor

All times are GMT +2. The time now is 16:11.

- Copyright 2026 4Tuning