Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Lux japonez intr-o Toyota Century (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/66801-lux-japonez-toyota-century.html)

Ed_Crane_1983 11-02-08 22:24

Lux japonez intr-o Toyota Century

30 Attachment(s)
https://forum.4tuning.ro/imagehosting...0ba981eaed.jpg
Lux japonez intr-o Toyota Century

Nu e o masina din anii '80, ci are acelasi design din 1997. Se produce si astazi.

Jurnalistii de la revista "Japanese Nostalgic Car" au mers la ei acasa, unde au trecut si pe la o reprezentanta Toyota. De acolo ne-au trimis aceste poze cu un sedan de lux Toyota Century. Inca o Toyota plictisitoare? Probabil. Designul e neschimbat de multi ani. Editorul "JNC" Ben Hsu a facut o scurta descriere a Toyotei Century.

Daca esti cu afaceri, Century e nava-amiral luxoasa de la Toyota. Familia imperiala din Japonia o foloseste cu incredere, si acesta nu poate fi decat un semn bun. Modelul a prins viata in '67, si a fost redesenat de-abia in '97.

Designul a ramas acelasi de-atunci si ne e greu. Nu stim unde sa incadram aceasta masina. Singurul loc e "masini noi", desi aspectul ei va poate duce cu gandul la anii '80...Masina e atat de exclusivista, mai spune editorul Ben Hsu, incat Toyota a inzestrat-o cu un motor al ei si numai al ei, V12 de 5.0L si 276 CP.

ionut_cluj 11-02-08 22:53

Re: Lux japonez intr-o Toyota Century

mie imi place aerul asta retro si sobrietatea de care da dovada. are o prestanta aparte, ce-o diferentiaza de designurile futuriste de azi.

spgbuc 11-02-08 23:03

imi place superr mult asa designul retro dar plin de optiuni de ultima ora:) singurul lucru asa mai cuidatel sunt oglinziile parere mea

Fixius 11-02-08 23:47

iti tre faculta.. sa stii sal butonezi.. :D pacat de exterior.. ca e foarte urat..

ArCaDa 12-02-08 00:29

exterioru nu imi place...ca in rest e super tare ca interior si ca optiunii si etc...

shaid-kid 12-02-08 01:33

Parca nu se mai termina butoanele din interior :) la exterior daca ai 40 ani ai sa o iubesti...

canon 12-02-08 09:33

nu sunt prosti astia care au facut-o

Chucky bmw 12-02-08 10:05

urata exterior ,frumoasa interior..

no limits design 12-02-08 10:19

nici interiorul nu e cine stie ce ..... am vazut si mai frumoase

Bogdan_ozzy 12-02-08 15:27

Interiorul e cat decat mai frumos decat exteriorul

gelu_r 12-02-08 15:39

mie interioru imi da impresia de un 750 Li din 88 full fara piele..toate facilitatile alea pentru pasagerii din spate sunt copiate de la bmw..cred ca costa peste 25 000 ..cu bani aia iei un 730d sau 745 lejer..
tapiteria aia o sa se demodeze in cel mai scurt timp

tca1 12-02-08 16:25

nu mi-ar fi deloc rusine cu asa ceva ....oriunde as fii

MSPK 12-02-08 17:12

prima data cand am vazut masina asta a fost anu asta la slanic prahova cu nr de bucuresti pot sa va spun ca aratA exceptional in realitate aici nu ai cum sa ti dai seama

Vely 12-02-08 23:46

Parca ar fi un Rolls japonez!
Incredibil cat de apreciata e masina pe meleagurile natale, motiv pt care inca se produce si nu a fost schimbata de foarte mult timp!
Totusi sa nu uitam ca Toyota detine si Lexus si chiar dk a avut succes mare in State, a facut furori si in Europa, nu face cu ochiul ala oblic si la compatrioti?

peter 13-02-08 16:42

mie imi place mult...

2fast4you 14-02-08 15:32

O masina depasita de mult timp si ca exterior si ca motorizare. Pai dintr-un V12 doar 270 de cai. Astia cred ca vor sa o pastreze si pe asta 30 de ani ca pe modelul precedent.

kirin 14-02-08 19:45

am mers cu asa ceva in japonia.masina e mai piesa decat pare.mi-ar placea una cu volanul stanga pt romania.
2fast4you tu te "auzi" ce zici ? masina a fost gandita asa cu motorul ala v12 cu "doar" 270 cp pt cei care vor o masina "executive" nu ca sa scoata 500 cp din ea sa fie buna la liniute.
viteza multor masini (nu stiu cum e cu masinile sport "stock" ) in japonia este limitata de fabricant la 180 kmh,ceasul indicand chiar aceasta viteza (ca si aceasta toyota century).

apoi, mie nu-mi place hyundai accent sau coupe (la modul cel mai serios). totul tine de gusturi si nevoile fiecaruia (plus factorul bani )

Nautilus 14-02-08 23:39

Ca tehnologie e reusita, ca design nu, arata ca un Lincoln din anii '80 sau ca un ZIL.

Vehiculele "prezidentiale" au de cele mai multe un design retro, dar unii exagereaza. Rolls-Royce a tinut in productie "autobuzul" de Phantom VI cu frane pe tamburi pana in 1991, desi modelele asa-zis mici, pe cat de mic poate fi un Rolls, erau mult mai reusite din punct de vedere tehnic. ZIL facea pana de curand (poate mai sunt in productie) balene de masini in stilul anilor '50, cu frane tambur, cutii automate in 3 trepte, aerodinamica de dulap...

Au existat 2 generatii, seria VG20-VG45, cu diferente minore intre modele, 1967-1997, si seria GZG50, 1997-prezent

Seria VG20-VG45 a avut motoare V8, de 3.0, 3.4 si 4.0 litri, si un prototip turbo-electric (motor turbina si motoare electrice de tractiune, plus baterii).

Generatia moderna, GZG-50, nu are in comun decat designul general, fiind un model complet nou. Motorul a fost limitat la 280 CP datorita conventiei dintre producatorii japonezi de a limita modelele JDM la 280 CP si 180 km/h, si o alta versiune n-a fost produsa nici pentru export, cel mai probabil fiindca n-a zis nimeni ca 280 CP sunt putini ;) Un astfel de motor a fost adus la 800-1000 CP cu ajutorul a doua turbine si montat pe o Supra (http://www.toyota-supra-parts.com/top-secret-v12-supra).

Alte caracteristici ale masinii:

- cutie automata cu control electronic si 6 trepte
- suspensii pneumatice
- deschiderea usilor se face electric deoarece s-a dorit eliminarea clampanitului incuietorilor moderne de usi (Mercedes o face electro-pneumatic, pentru comparatie) si inchiderea tot electric - nu se trantesc
- dupa cum se observa, nu are tapiterie din piele (asiaticii au unele idei mai ciudate apropo de piele...), motivul oficial este ca piele scartaie si nu-i confortabila in comparatie cu catifeaua

Comentariul presei de specialitate despre Century: "preferred vehicle denoting conservative success"... exact opusul celui mai celebru Maybach din Romania :D

~Nautilus

kirin 16-02-08 11:51

2 Attachment(s)
inchidere electrica au si toate taxiurile din japonia (numai pe usa "pasagerului" adica pe stanga spate).au si tv + ziare ,reclame,etc.soferii poarta manusi albe si sunt imbracati la costum,etc.
dar deja o dam in diverse...

All times are GMT +2. The time now is 15:19.

- Copyright 2026 4Tuning