![]() |
Alfa Romeo Alfa GT 3.2 V6 vs Mazda RX-8
Alfa 241cp vs Mazda 231cp
|
Re: Alfa Romeo Alfa GT 3.2 V6 vs Mazda RX-8
2 Attachment(s)
Am uitat sa pun poze oricum le cunoasteti prea bine dar eu insist:D.
|
eu as alege Rx-8 din mai multe motive
1. e in 4 usi(intr-un fel)] 2. exteriorul si interiorul sunt mai frumoase si mai bine concepute 3. mazda are motor de 1.3 si 231 de cp , este si de 2.6 iar la GT e de 3.2(benzina si taxele mai mici) Asta e parerea mea:) |
La mazda se plateste taxa de motor de 2,6 ;)
|
da totusi mai mult platesti la gt cu cat capacitate e mai mare cu atat platesti mai mult
|
Daca nu erau impozite de peste 1700 RON la motoare de peste 3 litri nu cred ca ar mai fi ales nimeni Mazda, se pare ca alde Moliceanu protejeaza si Mazda nu numai Citroen :D
~Nautilus |
sincer chiar daca taxele erau la fel tot pe rx-8 as merge:)
|
Bafta :D te informez ca are un consum mai mare decat un 3.2 condus cu moderatie, un cuplu motor mic si nici nu-i rezistent
~Nautilus |
Quote:
|
poate el se refera toate taxele in total pe un an intreg:)
|
am vazut dupa ca a zis impozite, am citit in graba prima data si ma gandeam la taxa viitorului de prima inmatriculare, scuze.
Daca nu te deranjeaza consumul, mazda e o alegere mai buna din punctu meu de vedere(si o alegere si mai buna ar fi 350z sau audi TT) |
cum ramane cu consumul de benzina la rx-8 iar pe langa asta 1-1.5l ulei / 1000km? poate nu realizati ce inseamna intretinerea unui rx-8
|
poate ai dreptate ..ca nu am avut rx-8 ca sa-ti zic:)
|
Exista 3 clase de impozitare, sub 2000cc, 2000-3000cc si peste 3000cc, si impozitele la clasa >3000cc sunt de-a dreptul jaf la drumul mare. Spre exemplu la un motor de 3199cc impozitul e 1760 RON/an, iar la 1.8T (1781cc) e 135 RON
~Nautilus |
Rx-8 imi place mai mult la design, e mai fiabil, e mai performant, e mai bine finisat si e japonez
! |
RX8 e mai frumos dar...mi-ar fi frica de intretinere...
|
Alfa GT, pentru ca e mai sexy, si pentru ca stiu ce poate motorul ala.:)
|
rx-8 are un design excelent si motor mic dar puternic
|
Lasand la o parte toate taxele.. consum shi chestii..k nu itzi iei GT sau RX8 shi te gandeshti la consum..cred k am dreptate... itzi alegi una din mashini pentru performantze ..aspect.. sunetul motorului...distractzie in principiu...shi cashtigatorul .. pentru mine..este alfa GT..de departe.. de ce?pai: este bestial de frumoasa , are o tendintza de luxury deci mult mai confortabila k mazda , shi sunetul motorului este colosal in comparatzie cu cel al lui RX...shi am avut ocazia sa merg cu amandoua..
Nush..asta e parerea mea..fiecare cu gusturile shi aprecierile lui..da m-am saturat pana peste cap de RX8..totzi pushtii idolatrizand toate mashinile aparute in NFS ( fara suparare) |
Quote:
Oricum amandoua consuma cu mult peste Leonul meu 1.8 T Cupra care consuma 14l urban chiar mai putin. V-as propune o tripla comparatie Seat Leon Cupra R 224 CP vs. Alfa GT 3,2 V6 vs Mazda RX8 Tineti cont in primul rand de performante si consum si abea dupa aia de taxe de intretinere si inmatriculare Despre Cupra R stiu cam tot, espre mazda rx8 destuL dar despre Alfa GT destul de putin...am mers doar cu o alfa romeo 156 GTA care rupea...si am impresia ca e cam acelasi motor 3,2 v6 nu? si sunetul vb ta...e incredibil As ruga mai ales posesorii de Alfa GT, Mazda RX8 si Seat Leon Cupra R sa posteze dar si cei care cunosc aceste masini.MS PS: ca varianta mai ieftina ALFA GT 1,9 diesel cu chip si evacuare (190-200CP) AR TRAGE CEVA SAU E PRAF? |
Exercitiu de logica: daca ai prea putini bani de benzina poti merge mai putin cu masina respectiva, dar impozitul si RCAul tot trebuie sa le platesti :D
Si Leon 1.8T consuma in trafic urban doar 12 l/100km in bune conditii meteo si condus cu moderatie (adica atunci cand nu depasesti 80km/h prin Bucuresti :) ) De la un motor modern de 3.2 litri te poti astepta la un consum de 16-20 l/100 km, in functie de cum conduci si de cata aglomeratie e. Consumurile de peste 20 sunt din vina proprietarului (adica are o defectiune si n-o repara sau are o cizma de plumb pe piciorul drept :D ) ~Nautilus |
Treaba cu alfa si mazda e relativa. Daca le iei toate plus-urile si minus-urile ar iesi cam asa:
Alfa are un design ceva mai bun ca la rx8. motorul e mai eficient si scoate un cuplu aproape dublu; la o liniuta ii da fum la mazda.suspensia e proiectata pentru subvirare si performanta pe circuit.fiabilitatea e mai scazuta ce e drept. sunetul motorului e placut dar aici depinde de gusturi, mie de ex. imi place bazait-ul mazdei :D.Un rx8 are ceva mai mult spatiu in el decat in alfa, e mai distractiva la condus , adica poti face derapaje misto cu ea, are 9500 rpm linia rosie :D muzica tata :D , dar consuma mai mult , asta nu din cauza motorului ci din cauza ca ii injecteaza benzina pe evacuare sa ii reduca emisiile poluate :| foarte destept cel care a venit cu ideea, mai consuma si ulei si trebuie avut o grija speciala de motor. un wankel se comporta total diferit de un otto sau diesel. fiabilitatea e mai mare ( 5 componente in miscare pe langa 1000--> usor exagerat)si e mai usor de modifcat. poti sa ii adaugi cate rotoare vrei daca te tine buzunaru. de aici deriva si varianta de 2.6 ( 4 rotoare in loc de 2) |
Kevo: Varianta cea mai ieftina de GT are motor 1,9 M-Jet de 150 CP (diesel)...ajunge pe la 250 km/h si fuge ca toti dracii.
DarkJedi: de unde pana unde fiabilitate mai scazuta? |
Alfa romeo nu prea au fost masini fiabile.stiu ca am avut si eu una.si se cam paradea interioru. motoru e foarte bun. sa nu credeti ca mam luat de el, dar la interior si exterior nu prea te tine, de obicei rugineste pe la rosturi.oricum ar fii fiabilitatea e mai mica decat la mazda. si inca ceva: 150 de cai sa ajunga la 250?????? din cate stiu eu sunt motoare de 200-240 care se chinuie sa atinga viteza aia , unele nici nu pot si iata ca asta poate.
|
si mie mi se pare exagerat ca un diesel de 1,9 sa fuga atat...dar nu ma refeream la viteza neaparat...mai mult 0-100 km ma intereseaza pe mine
Alfa Romeo GT diesel 150 cp standard e cam praf 0-100 9,6 secunde... ma gandesc ca un chiptuning nu ar schimba cu mult performantele...am mers cu un Seat Leon Cupra 4 diesel 150 cp standard dus la 190 cp cu chip si evacuare si sincer nu m-a impresionat deloc...si era tractiune integrala!!! ar putea un Alfa GT diesel cu chip sa scada 0-100 macar sub 8 secunde? slabe sanse nu? cel mai bun raport performante / consum din cele 3 clar pe primul loc este CUPRA R |
Quote:
Leonul 1.8 T , asa este...consuma 12 cand mergi normal si schimbi sub 3500rpm. Atunci cand imi vine cheful de o cursa nu ma intereseaza consumul...ma intereseaza consumul atunci cand merg zi de zi prin oras si nu vreau sa bag benzina de 1 mil odata la 3 zile ideal este sa ai o masina care consuma maxim 12 in oras la un condus de pana in 100km/h, dar cand vrei sa fuga masina...sa fuga...indiferent ca va consuma 18-22... dar e aiurea de ex in cazul RX8-ului care in oras iti consuma 20 indiferent daca mergi tare sau nu...in cazul GT-ului nu stiu cum sta consumul la un mers normal prin oras...sare oricum de 15 nu? |
O sa mai curga multa apa pe Dambovita pana cand va consuma un 3.2 pe benzina 15l, in conditii de Bucuresti :) daca am fi locuit intr-un oras unde nu erau 1267542367543782 semafoare si blocaje de trafic cat cuprinde, poate era posibil...
~Nautilus |
Quote:
|
reteta castigatoare: iei o alfa gt 3.2 v6 o duci in 350-400 cp ( bineinteles cu vreo 15-20000 euroi ) si ai suta in mai putin de 5 sec ..daca asta era problema:lol:
|
Quote:
deci nu se merita un 3,2 v6 24v consuma prea mult in conditiile in care nu ai nevoie decat sa te deplasezi prin orasul asta aglomerat. deci ori Alfa GT 150 cai cu chip pentru consum mic si aspectul masinii...ori Cupra R pentru performanta aspect si consum relativ acceptabil... Alte sugestii de masini din clasa asta poate imi dati voi 150-250 cp 0-100 max 8 sec consum max 15 :D |
Quote:
|
Brera 3,2 V6:D
|
1. esti off-topic
2. Seat Leon 1M 1.8T :p ~Nautilus |
Quote:
on-topic: Subaru Impreza 2,0 160 cp |
Pai normal ca nu poti compara 407 cu un passat. un 407 sh e 10000 si un passat e 15000. Si sa stii ca navigatia indica cel mai bine dintre toate(mergand cu 130 pe bord imi arata intre 140 si 170 km/h gps garmin)
O masina sa intre aici poate fi foscus st asta nou .225 cp si 340 nm . si consider ca are destul cuplu incat daca mergi usor cu el sa nu consume mult. |
focus st consuma 16 in oras daca eviti orele de varf, intre 18 si 19 cu ore de varf(asta ca raspuns la recomandarea de mai sus)
|
daca RX8 ar consuma pana in 15 ca Leonul as pleca imediat in germania sa imi iau una neagra sau rosie:))
Pe siteul oficial cica masina consuma 11 daca schimbi vitezele pana sa apara buzzerul ala la motor....si daca conduci mai sportiv sau in oras urca doar pana la 14 dar sunt departe de adevar....si 16 ar fi super dar eu am auzit ca urca pana la 18-20 lejer chiar si cand mergi usor prin oras ati vazut pe youtube prezentarea pe care o face Clarkson? f tare masina...dc ar consuma mai putin si ar avea cuplu mai mare... dar nu e asa, asa ca raman sa aleg anul asta intre Alfa GT sau tot Leon Cupra R |
Dragilor eu nu va inteleg de ce va tot legati de fiabilitatea la Alfa Romeo GT, in comparatie cu cea a Mazdei RX-8... E drept ca in "istorie" Alfa se stia ca e cam pacatoasa, dar lucrurile se mai schimba.. "miturile" mai cad si ele ;)
Tot ce stiu despre RX-8 este ca un bun prieten a vrut sa isi cumpere una secondhand, dar la o aruncare de privire pe forumurile de proprietari de afara si-a dat seama ca mai are totusi timp sa se razgandeasca :) Din ce mi-a zis el, RX-8 are multe probleme marunte si enervante, dar totusi costisitoare, inclusiv la partea electrica/electronica. Pe de alta parte cunosc proprietari de GT-uri (1.9 MJet) care sunt foarte multumiti de masinile lor. Aaa inca ceva: v-ati uitat la preturile la second hand de la RX-8? Eu zic ca se depreciaza cam tare, nu? ;) |
alfa gt pt ca este frumoasa... pe cand mazda e doar agresiva. un mare minus pt mazda din cauza lipsei de cuplu la acel motor wankel.
|
Alfa GT ar fi si alegerea mea, nu pot zice ca ma impresioneaza Mazda... :|
Legat de fiabilitate - ma indoiesc ca GT-ul e mai proasta decat RX-8-ul :) V6-le de pe Alfa e magnific, ca si look GT-ul e tare rau, la interior nu ii gasesc defecte, la fel pentru pozitia la volan si feeling (eu am 147). Pe de alta parte, da, 3.2-ul va consuma undeva la 18l in oras probabil, nu inteleg ce va faceti sperante cu 15 :) si da, impozitul e mare.. Pentru cine intreba de motorizarea Multijet de 150CP ca oare e ceva de capul ei (?), ii raspund ca acel motor cu soft/evacuare/admisie face 200CP si trage in draci, cu siguranta coboara sub 8 secunde suta ;). Eu am 147 1.9 JTD-ul de 116CP la baza, resoftat (soft..) si fac suta in 8 secunde si un pic..si de asemenea stiu ce poate un Multijet 140CP + soft evacuare si admisie...credeti-ma cand va spun ca este destul de grav. Bineintesc ca la performante, a treia masina intrata in joc (Leon Cupra) sta foarte bine. |
| All times are GMT +2. The time now is 17:36. |
- Copyright 2026 4Tuning