![]() |
VITEZA sunetului cu o masina?(se cauta pilot)
1 Attachment(s)
Ai carnet de conducere? Ai curaj sa mergi cu o masina cu o viteza mai mare de 1200 Km/h? Daca indeplinesti toate aceste conditii, atunci e sansa ta sa ajungi pilot supersonic pentru echipa Steve Fosset World Land Speed Racing Team!
Proprietarul echipei, Steve Fosset, nu a apucat sa-si vada visul de a dobori recordul mondial de viteza pentru o masina pentru ca in luna septembrie a fost dat disparut in desertul Nevada dupa ce avionul lui nu a mai aparut pe radar, dar echipa lui ii continua visul. Doar ca au o problema: nu au pilot! Unul din membrii echipei de ingineri care a lucrat la aceasta masina a declarat ca “locul din fata bordului de control nu este foarte generos si de aceea avem nevoie de un pilot mic de inaltime si cu o flexibilitate foarte buna, deoarece daca intruneste aceste conditii va beneficia de o vizibilitate mai buna si va putea sa intre si sa iasa mult mai usor din masina”. Nici varianta in care masina sa fie condusa de o femeie nu a fost exclusa din ecuatie de cei care conduc acum echipa. “Credem ca sunt destule femei active in lumea sporturilor cu motor si in aviatie care ar putea sa conduca o astfel de masina, asa ca luam in considerare si o astfel de posibilitate”, a adaugat purtatorul de cuvant al echipei, Eric Ahlstorm. Pe langa faptul ca va fi supus unei forte gravitationale ce va depasi 3G si va avea probleme mari cu vizibilitatea din cauza vitezei de peste 1000 Km/h, pilotul ales va trebui sa treaca si peste proba caldurii insuportabile din cabina de pilotaj. Turbina LM-1500 care dezvolta o putere de aproximativ 40.000 de cai putere, face ca temperatura din cabina sa depaseasca in momentul testelor cota de 50 de grade! Doctorii echipei cred ca pilotul va pierde si pana la 2 kilograme pe cursa. VREI SA FI PILOT SUPERSONIC? :D |
Re: VITEZA sunetului cu o masina?(se cauta pilot)
eu vreau sa fiu pilot VIU :))
|
m`as inscrie
unde se fac inscrierile? |
LOL, totzi ne-am inscrie dar.... mai greu cu practica.
Si daca tot ai intrebat, nu e vrajeala, poti sa iti faci pachet cv-ul si sa il trimitzi: email [email protected]! |
sa-i vad pe astia cu bugatti ca se mai dau smecheri :)
|
nu stiu daca masina asta se va inmatricula.... bugatti e inmatriculata...
dar daca se vor face in editie limitata sau ceva de genu, ceea ce nu cred ca se va intampla cat de curand, stiu deja ca vor fi inmatriculate in tarile unde petrolul domina unde sunt cele mai scumpe masini cei mai multi seici pe cm2 si unde numerele de inmatriculare costa mai mult ca orice masina,o casa, un palat, un hotel, iaht si multe altele. |
iti dai seama ca nu poti inmatricula asa ceva,nu poti circula cu ea pe drum public.era doar o gluma.
|
pe la arabi tot e posibil
|
ai o problema cu arabii astia.plus ca daca le dai asa ceva,astia intra cu ele in cladiri
|
da duce-ti-va ma... va zic eu de unde se fac asigurari de viata? :)) vom fi cu 2 romani mai putini:)) sau daca vor mai multi... s-asa pop romaniei e pe minus de demult:))
|
sa ne rezumam la masina.... sincer m-as da odata cu ea (daca o consideram masina)
|
Mi se pare aiurea ca in 2008 sa iti fixezi ca si target un record doborat acum 10 ani.. ThrustSSC a reusit in 97 cu 110.000 cp sa depaseasca bariera sunetului de m-ai multe ori. Aricolul complet http://www.roadsters.com/750/ unde se specifica si provenienta masinii din topic, mai exact Spirit of America cumparata de la Breedlove.
P.s. totusi sunt curios ce senzatie ai cand treci de bariera sunetului. |
mai exact se cauta femeie, nu orice pilot..
|
Un chinez sau un arab .. ca sunt multi acolo si sunt si nebuni .. ;)
|
nu vad nimic bun in a depasii 1200 km..1500...3000 km la sol!
+ vb lui wtcvictim incearca sa doboare un record de 10-11 ani! mult mai bine daca acesti indivizi si-ar pune capatanele+bugetele la contributie pentru resurse alternative...chestii mult mai importante decat prostia asta, dupa parerea mea umila. |
au fost multe incercari de combustibil alternativ si ba esuate, ba neterminate si tot asa... multi americani au incercat... cel putin prin asta te faci observat... o chestie, vorba lui turboss inutila. ok, depaseste viteza sunetului sa sol. si? nu vom circula niciodata cu viteze de-astea la sol indiferent de cat de avansata va fi tehnologia.
|
Si de ar fi tehnologie, nu cred ca s-ar merita.... solul e denivelat, in schimb aerul e perfect drept si atat de vast :D daca are suficienta putere sa zboare, why keep it on the ground ?
Masinile de mai sus au avut un singur scop, un ideal al multor oameni: sa depaseasca viteza sunetului la sol , dar sa incerci asta 2-a oara parca nu mai are farmec, mai ales ca nu e o plimbare de placere care implica enorm de multe riscuri asupra pilotului. |
sunt curios.... NORME EURONCAP?? :))
|
un arab si e rezolvat ...ca aia rezista si la caldura
|
sincer prefer un bugatti decat chestia aia..mi se pare ca seamana mai mult cu un avion decat cu o masina..macar thrust semana cu o masina si din cate am vazut eu in documentaru de la tv prinsese mach1 deci era super performant acum 10.
|
Experience: The candidate must have current experience at the upper levels in professional racing, or aerobatic and military test flight. We are prepared to operate around other professional racing commitments.
Sponsorship: The candidate must have current sponsorship that can extend to title level for the LSR. Alternately, the candidate must have had a sponsor at that level previously that is willing to sign up. Size: The candidate must fit the cockpit with a HANS device and other required safety gear. All 3 are solid requirements; we cannot accept 1 or 2 out of 3. All requirements are common for male or female candidates. All candidates need to list their specific qualifications in these three categories to be selected for our long list. Our short list will be selected in the next few weeks. If you believe you can satisfy the three above-stated requirements, please send me your proposal with detailed information in all three areas. Incomplete proposals will not be considered. indeplineste careva conditiile de mai sus?:)))) |
io sunt curio cand treci cu ea pe dn 1 daca te ia vre-un radar .. da nu in blana .. la juma de viteza :D
|
cine o va conduce, din pct meu de vedere, are sanse sub 20% sa iasa viu la cum arata chestia aia
|
Quote:
|
Quote:
:lol::lol::lol::lol: stiam eu ca stiu pe cineva atat de dilau ... incat sa se bage :D aia e la cel mai propriu mod... racheta |
vreau si eu ..:D
|
Hammond a incercat "doar" 400 km/h , din pacate nu i-a iesit . http://www.metacafe.com/watch/422846...mond_accident/
|
asa e bine ca mai traieste hampster:)) oricum nu mi se pare ca vb despre o masina pt ca, chestia aia nu poate fi inmatriculata nu poti circula cu ea, nu o poti parca deci nu e o masina..aici de fapt e vorba de recordul pe uscat care din cate stiu e detinut de niste rachete pe sine de tren (nush daca am inteles bine dar prindeau 10.000km\h)
|
Quote:
+ hamster a mers pe susea*, nu prin desert ;) |
nu... chiar sunt... si sunt experimentale... sine drepte si lungi special proiectate pt acele rachete care prindeau viteze enorme de mii km/h. s-au facut multe teste cu influenta vitezei asupra fiintelor vii, din cate stiu a murit un om etc
|
TURBOSS de ce te bagi in discutie daca nu stii despre ce vb?..am vazut documentar ce draq cu respectivele sine care nu erau de la cfr erau special proiectate sa reziste la respectivele forte..a si murit 1 om deoarece forta de decelerare era prea mare (parca 35G) si ii intra tot sangele din cap in lobul ocular :???:
|
exact, din cauza franarii...
poate glob ocular (desi imposibil), pt ca lob ocular nu exista:)) se moare din cauza variatiei presiunii sangelui. apare mai intai vederea ca prin tunel, innegrirea vederii si apoi pierderea cunostintei. recordul a fost: 179G suportati de un om si la 35G se poate supravietui numai daca forta e suportata pe o perioada ffff scurta de timp. in fine sa trecem OT: avem un pilot de pe 4tuning deja vad care doreste (stiu ca e pilot de wrc si ii plac senzatiile tari deci nu e mirare)... alt sinucigas se mai ofera? |
pai astia stiu ca e riscu foarte mare din cauza asta cauta piloti pe site-uri
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
ono a trimis mail, si parca am mai ziu un user ca a trimis si el....
curiozitatea si rugamintea sa postati ce raspuns ati primit |
Se cauta pilot? Mai degraba se cauta sinucigas. Nu pun astia orice sofer in chestia aia. Pe Thrust SSC(prima si deocamdata singura masina supersonica) au pus un pilot RAF si asta dupa luni intregi de pregatire.
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:29. |
- Copyright 2026 4Tuning