![]() |
Trist....dar asta e riscul evolutiei!!!
|
Re: Trist....dar asta e riscul evolutiei!!!
cat de adevarat.....ieseam dimineata la 9 afara(trezit de la 7......) jucam fatea ascunselea.....la 8 ani ne plimbam cu tramvaiu 6 statii de tramvai sa nu ne gaseasca....copii mici ce sai faci,ne udam la cismea,parcu era al nostru toata ziua......intram in casa 13-14 sa mancam si iar afara pana seara cand venea mama si zicea ca inchide usa daca nu mergem sus...o tineam toata ziua in alergat joaca......nu stiam de calculator mess.....nimic.....acum la 5 ani deja e la calculator nu mai stiu sa iasa afara sa se joace...sunt mult prea menajati...nu sta mama afara asa mult ca te imbolnavesti de prostiloza ......parintii din ziua de azi prefera sa ii tina in casa impreuna cu ei..ii inchid in camera si aleluia 4 ore....sa nu mai zic de ce mofturi au...stiam noi de asa ceva...ce ni se dadea aia luam......
numai parintii sunt de vina...mult prea comozi |
cat de adevarat! foarte tare cel ce a compus melodia si melodia in sine e la fel de adevarata! ce vremuri:D
|
Cat de adevarata este melodia!!! Ce mai cadeam si ma juleam cand ieseam la joaca , ce mai imi imprastiam masinutele prin toata casa , de , nu stiam ce este ala nfs si acuma copii de azi habar nu au sa se joace!
|
Long Live TURBO Bubblegum !!!
|
cand mi-a luat mama primu calculator ma suparam pe ea ca nu ma lasa sa ma joc decat o ora pe zi...si moama ce ma certam da ieseam si faceam alte tampenii....oare copii de azi ce o sa povesteasca urmasilor lor...cum se jucau nfs???fifa???ce tare era la warcraft....sau cred ca or sa se laude cu povestile altora...
|
Copiii din ziua de azi nu prea stiu sa se joace...de aia cand ies afara dau foc la masini, omoara caini/matze/si chiar oameni si fac tot felul de prostii.(lol vbesc ca un mosneag =)) )
Eh..adevarul e ca a fost frumos...si faza e ca trebuie sa acceptam evolutia :D |
am crescut la curte si in fiecare zi jucam fotbal,fotbal tenis,pac-pac si altele,chiar aveam si un campionat de fotbal pe strazi,cupa era o minge de rugby indesata intr-o galetusa de nisip.seara la 7 ne uitam la desene,iar in vacanta de vara organizam seri de teatru,bineinteles niste comedii puerile.tin minte in zilele revolutiei am facut si noi un filtru...am legat o sfoara cu tricolorul de stalpii de pe trotuare,bineinteles cum se auzea o masina eram ascunsi prin curti...mai jucam si dacii si romanii,nu te supara frate si alte jocuri care acum au disparut.cumparam de la chiscul scolii covrigi si guma romanesca care iti rupea dintii si mai apoi aveam clasoare cu masini din gume turbo sau lazer.mai joaca cineva azi gropita,liniuta?
|
da..liniutza....depinde de adversar:P glumeam....era marfa rau...acuma calculatoru stapaneste tinerii de azi....:)
|
1 Attachment(s)
In caz ca vreti melodia...
|
foarte adevarat ..ma uit la copii de 9 10 ani ..vorbind numai de jocuri ..cs warcraft ..sau despre forumuri ..pe strada la mine nu mai este nici un copil cum eram noi odata si ne jucam si faceam galagie de deranjam vecinii pana seara tarziu :)..sunt unii care au doar o viata virtuala ..cea sociala a disparut de mult ..asta e riscul evolutiei
|
mi-e dor sa mai joc diri-diri ..
|
ar trebui sa organizam niste jocuri,astia care mai avem in minte jocurile copilariei,sa facem un diri-diri,un baschet,o capra,un lapte gros.totul pe bere...bineinteles :)
|
Quote:
|
Copii de azi stau conectati la 3g si o ard dubios pe mess nu mai e ce a fost adevarate vremuri dar ce sa facem .
|
leapsa, de-a v-ati ascunselea, picnic pe frunze de vita de vie in cires:)) [cea mai buna mancare], sotron, frunza, flori fete si baieti...ce amintiri...inceputul verii si furatul cireselor, prima bicicleta....parca a trecut o vesnicie :(...
|
oare copii de azi mai stiu ce e aia teava cu cornete?tara tara,vrem ostasi,ratele si vanatorii?flori,fete si baieti?
|
Si vorba aia, atunci nu aveam Pentium ci un amarat de Terminator pe care ma jucam Mario si faceam schimb de dischete :lol: (asta cand stateam in casa ;) )
|
Quote:
|
Nu o sa mai intalnim copilarie k a noastra imi doresc sa fiu din nou la varsta de 7-12 ani:D:XNoi cu cornete ne jucam in constructii sus pe macarale pe betoane:)Mai gaseam si cate o revista xxx:)):PMda flori,fete si baieti nu am mai auzit pe nimeni akm sa se mai joace:(Ne mai jucam noi la scoala pe banca knd chiulim:))Cine e din targoviste stie de nr4:Psaro romlux,calea ferata,rumegus,pititea in parc la chindia,imi aduc aminte k ne duceam la cimitir dupa soparle gusteri;))de mere,cirese,corcoduse numai zic k stiam toate locurile;))etc etcc multe amintirii frumoase cand ne alergau gardieni si alta lume prin fata blocului;)):P
|
Nici cu bicicletele nu prea se mai dau copii :cry: ne strangeam vreo 7 si dadeam ture in fiecare zi sa nu mai zic ca ne dadeam drept batman, captain planet, power rangers si din astea :lol: cat despre ratele si vanatorii :cry: imi este foarte dor, dar a trecut si vremea aia pacat ca s-a schimbat lumea :rolleyes2 in cls a3a sa ai telefon cu 3g si sa intri pe net nici nu stiam cei aia :lol:
|
gandindu-ma la dulciurile care mi-au marcat copilaria mi-am adus aminte de kinder si ce colectie de figurine aveam :))...acum nici macar kinder-ul nu mai e la fel :(
|
Fratiilor..in Romania inca mai poti sa zici ca ai o copilarie totusi fericita, te distrezi...
Aici la broscani nu exista prietenie intre copiii vecini, ei stiu doar sa iasa seara de la 16:00 la 18:30 in centrul orasului si se duce sus-jos pe o nenorocita de strada 300-400m lungime.. asta fac astia toata ziua, plus ca au niste haine pe ei de zici ca au fost loviti de tren, le cade pantalonii dupa ei in mers, si mai grav fetele sunt mai destrabalate decat baietii. Cand nu sta afara toata ziua sta pe PlayStation, fiecare clasa de circa 20 de elevi are circa 7-8 repetenti, Romanii nostri au 8-9-10 la Istorie, Gramatica si Italiana..in schimb Italienii de la 6 la 2. Oricum..nu mai e ce a fost candva in Romania :(...in ultimii 3-4 ani s-a schimbat radical :| |
Ca tot zici de haine:DImi aduc aminte k la varsta de 8 ani primise`m o pereche de adidasi Reebok cu talpa pe spuma(cum era inainte:P)si cand alergam mi se parea k alerg mai repede cu ei:))Mda si kinder:D"Unchiu imi iei si mie ou kinder";))):P
|
apropo de tari straine...si de copii de acolo...imi zicea prietena mea ca a fost in vacanta in tenerife...si a fost cu un vapor p'acolo la nush ce insula in vine nu conteaza da imi zicea ca erau niste spanioli cu un copil pe la 3 ani cu ce crezi ....cu PAMPERS...pe el...si a zis ca nu ca e singuru da nu era...aia puneau pampersu la kinder...si il lasau de nebun sa-si sparga capu....pai io daca vroiam sa fac o tampenie trebuia sa iau in calcul in primu rand sa nu afle ai mei....sa nu fie vreun vecin sa ma dea in gat....
mi-am adus aminte de o faza ca bubuiau astia noaptea pe la mine...si io sa bubui si io si ce fac...iau o punga d;aia mare...o umplu de apa o leg cu sfoara o pun in galeata...ca de sa nu umplu casa de apa ca e distanta de la baie pana pe balcon....si jap cu ea afara si dupa ce m-am asigurat ca nu ma vede nimeni...jap cu aia pe geam...si culmea a facut urat de tot ca era ecou:)) si eram ce-i drept mandru de mine ca ii auzeam p;astia batrani: ai auzit ce a bubuit la pranz si nush ce....alta faza la munte cu unii pe acolo ne bateam cu oua si i-am dat lu unu pe masina...si pana dimineaza au inghetat oule noastre pe masina lu ala....si vine masa lu unu si ii zice io aveam un pachet de oua stie cineva ce e cu ele?? si noi pauza...pana vine ala sa urle ca cine i-a dat cu oua.....erau vremuri atunci ....ce hotel cu restaurant....io mergeam la o vila prin sinaia ....si acolo ne facea mama de mancare....era tare asa cum era ...nu m-am plans niciodata ca mie imi placea ....ca ne lua si pe mine si pe sor-mea si hai pana la cota 1400 pe jos...pe traseu nu pe sosea....dupa aia pac inapoi si moama ce pofta de mancare aveam dupa aia....nu ca acum...daca ii zici sa mearga 3 m pe jos face fitze ca vrea cu masina ca a obosit |
Hai sa ne strangem intr-o zi la un bidonas.
Apropo de gumele Turbo... ajunsesem sa ma duc prin alte cartiere sa cumpar, ca din zona luam numai dubluri :lol: Si tot din cauza surprizelor de la gumele Turbo era sa dau foc la casa... :lol: |
frumoase vremuri.. tare mult imi doresc sa mai joc un "lapte gros si zmantanos" :lol: si multe alte jocuri.. ehhhh ... ma uit la alde varmiu care is in cls a 1 a si a 3 a ... cum vin de la scoala direct la calcultor se duc.. sau cand ies afara numai asta auzi la ei.. "cand te mai fac la un fifa sau cs ?" :| ... si eu la varsta lor abia invatam sa merg pe bicicleta :lol: :)
asta e riscul evolutiei ... nu avem ce face ;) |
daca ne jucam lapte gros ne rupem spatele
|
Ce vremuri frumoase. Imi aduc aminte ca aveam o punga de surprize kinder si poze cu masini de la turbo! Intr-un an toti bani mei de la colinde sau dus intr-o colectie de masinute ferrari de la shell. Prea frumoase acele vremuri. Copii din ziua de azi nici nu stiu sa se distreze , ei inteleg distractie prin a face o conferinta pe mess si batandusi joc uni de altii. Vai de noi va fi la batranete (care mai prinde batranetea).
|
hehe...ce bn era pe vremuri...de dimineata pana seara stateam afara....cu bicicleta,la fotbal,strada era numai a noastra :D....acuma strada e goala si nu mai vezi copii jucanduse...atunci nu stiam ce e aia plictiseala,gaseam in fiecare zi kte ceva de facut....in zilele de azi knd vezi copii pe afara inseamna k se duc la sala de calculatoare :)...pakt ..nu avem cum opri asta...cine stie ce va fi peste 10-20-30 ani...
|
Cand vad unele posturi pe aici imi aduc aminte si de tabara:)))cate mai faceam si pe acolo:))Poate am sa va spun ceva foarte haios din tabara:))dar imi este frica sa nu`mi dea ban:):PChiar imi place topic`ul asta k ne mai aducem aminte de copilarie:X:XO retraiesc:X
|
una tare....moama ce m-am suparat atunci...abia aparusera telefoanele mobile...si...isi ia si mama etc..ma apuc sa-mi bag io mana prin el...nu stiam care e faza cu pin-u etc..si ma pun pe apasat acolo...apare puk-u...bag de 10 ori...bineinteles...am blocat cartela...asta era prin ianuarie. Pedeapsa: m-a pus sa-i cumpar cartela...bineinteles cu banii care ii stransesem cu colindu....moaa ce ofticat eram imi venea sa-i sparg mobilu...si uite asa am invatat si cum sta treaba cu mobilele...acum...parintii trec cu vederea...io orice tampenie faceam si se afla primeam cele mai aiurea pedepse ca sa invat cica sa numai fac a 2-a oara....faceam din nou ca era frumos...
ce ma mai amuzam cand aruncam cu pungi d'alea mici dupa oameni pe afara...pana l-am nimerit pe unu si l-am facut fleasca...atunci m-am speriat rau de tot...cica l-a cautat "p-ala" care l-a stropit vreo 2 sapt |
:))Si mie mi s`a intamplat cu codu pin:))>Tocmai facu`se taicamiu 2 abonamente si mama avea un telefon Sony-Ericsson T18 sau numa stiu cat era galben:)Eu l`am luat m`am jucat pe el si l`am stins din greseala:))CAnd l`am apins am apasat si eu pe tastatura si uite asa am blocat PIN`ul telefonului:))Pe drum spre casa imi spunea mama:''Sa vezi ce`ti face taicatu"Parca numai vroiam sa ajung acasa:))ORicum nu s`a intamplat nimic:)BAtaie de la parinti am luat de 2 ori in viata:))
|
astia la 3 ani au n95....si io m-am rugat de mama 1 an sa-mi ia si mie telefon
|
o spuneti ca si cum ar fi un lucru rau ...
|
vrei sa zici ca nu e????
masina pe care o ai ai muncit pentru banii aia care i-ai investit in ea???? |
Quote:
vezi ca ai cu doar cativa ani in plus de mine ! nu ma confunda cu un pusti de 14 ani ! si eu am jucat tzaka , si eu am jucat diri-diri .. pc`ul l-am prins destul de tarziu in viata... si cand zic am muncit nu ma refer la faptul ca mi-am luat bacul si ce mai e normal pe la varsta asta si doar pe chestiile astea am primit k-do ... am muncit pentru masina asta si muncesc in continuare.. in fine, my point is . e deprimant,dar .. mergand in directia asta n-o sa iasa nimic bun ,oh ce frumos era,ce nasol e :/ si la a doua intrebare ti-am raspuns mai sus. |
De cate ori ramaneati lipiti cu nasul de vitrina librariei ? Eu treceam pe acolo zilnic cand ieseam de la scoala :D Adevarat ca toti copii din ziua de azi, facand abstractie de cei din mediul rural care nu au calculator, nu mai stiu ce este aia joaca in aer liber. Ei stiu un singur lucru cand ies afara isi trag mecla de EMO, si vorbesc de parca ar avea P**e in gura, si mai ales folosec LOL in loc sa rada ... trist. Da si toti au scootere.... cand aveam bicicleta nu paraseam "perimetru'", astia au "treij dah kile" si merg cu scootere ce fug cu peste 70 de Km/h. Pfoai de p**a mea tre sa le dea cosciug gratis nu casca.... Scuzati-mi expirmarea mai acida, dar cunosc asemena copii.
|
vina e exclusiv a parintilor. prea le dau copiiilor totu de-a gata. merg pe principiu "daca eu n-am avut macar el sa aiba"
si uite asa sansele ca ordrasla ta de numai 12-13-14 anisori sa ramana proiectata cu scooteru in vreo masina sau un santz cresc ....mult de restu .. adica PC, mobil, PSP si alte gadget-uri... astea sunt mai inofensive. desi nici astea nu ar trebui oferite asa usor ;) cat despre evolutie ... totu e aproape normal. doar n-o sa mai asculte lumea casete cand s-a inventat cd-ul si dvd-ul... @Kolegosu' te inteleg perfect ;) |
Quote:
e parerea ta eu unu daca muncesc si imi iau ceva cu banii munciti de mine e ok. dar cand vine unu care tasu se caca bani si ii da sa-si ia orice vrea atunci ma oftic...sper ca intelegi dc nu sunt de acord cu un n95 la 3 ani...sau la varste fragede. |
| All times are GMT +2. The time now is 21:01. |
- Copyright 2026 4Tuning