Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   Sisteme audio HOME MADE (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/6468-sisteme-audio-home-made.html)

Ford_V6 05-07-05 10:26

Sisteme audio HOME MADE

Acest topic este dedicat sistemelor audio auto home made.

Amplificatoare, tranzistoare, integrate, hibride, tuburi
Surse in comutatie
Retele de separare
Incinte

Cine a realizat ceva in domeniu sa posteze aici.

Bytzu 05-07-05 10:47

pai pentru inceput ar trebui sa postezi tu ce ai facut... :D

io am facut un amarat de tda 7294 punte, cu filtru pasiv pt un sub..pe un autobuz...si am facut sistemul de pe un 102 :lol:

mergea alimentat la +-12v, direct din baterie, si avea vreo 60-80w..ceva de genul....
oricum, se auzea chiar bine, plus ca tremura tot autobuzu..

blak 06-07-05 07:07

Bitzu nu stiu cum ai reusit tu sa scoti din dibeisi ala de 25cm ...sa tremure tot autobuzul... eu am avut un dibeisi de 30cm ala cu kon... si nu am reusit sa scot mare performanta.. nu ceva care sa ma multumeasca...
Si am incercat difuzorul ala pe multe cutii...si pe cilindru... si dadeam cu 100W RMS....

blak 06-07-05 07:08

Inca ceva bitzu dar nu ai avut probleme cu TDA7294 avand in vedere ca era in punte scotea 150W RMS pe 8 ohm.... si bine alimentat la 12v....c-am cat ziceai tu...
Iar difuzorul era pe 4ohm..nu ai avut probleme?

Ford_V6 12-07-05 11:33

la +/- 12 V nu sunt probleme cu tda7294 punte . . . . problema cu tremuratu autobuzului se datoreaza doar rezonantei autobuzului nu capacitatilor subului

Bytzu 13-07-05 10:45

stai linistit, ca mergea foarte bine...cred ca in blana dadea cu vreo 50 rms...

dibeisiu chiar dadea bine, da stii cum e la chinezariile astea, cum le nimeresti; cat despre ala mare, pot spune ca am auzit/probat unul de 40cm in tub cu 120 rms si m-a impresionat..de mare efect..zdranganea tot..misca foarte mult aer, cobora jos in frecventa foarte bine, din pacate nu incapea in cabina :lol:

blak 13-07-05 21:03

Ahamz... e bine atunci :).... mie unu nu mi-a iesit cu dibeisi alacu kon de 30cm...oi fi nimerit unu prost...

Bytzu 15-07-05 07:33

sau oi fi nimerit o incinta aiurea! io ambele le-am avut in tuburi, si se auzea foarte bine

blak 15-07-05 12:06

Orice e posibil... Dar pe SAL ai lucrat? ca ma gandeam la 2 difuzoare SAL de 8ohm de 120W RMS tot difuzorul galben din kevlar...cica...
Sinu stiu cum sunt...

ReLLaXX 19-08-05 21:24

SAL-urile alea cu con de kevlar sunt ok in gama entry-level de buget. In cutii realizate corect scoti un bas bine definit cu atac mare, si coboara rezonabil in frecventa. E clar ca nu putem vb de un sunet cu adevarat calitativ. Dar sunt bine facute si la banii lor sunt chiar ok. Vezi ca la ceva bani in plus ai Directed Audio Xtreme. Si acolo e deja alta mancare de peste. :wink:

Bytzu 26-08-05 09:31

am vazut si eu DAExtreme, si chair ma intebam ce-o fi de capul lor...o sa ma pauc sa experimentez sa vedem cum merg...

BASU 26-08-05 20:22

tda7294 da foarte bine... l-am facut si eu si rupe...cine mai are asa ceva stie...

blak 15-09-05 21:24

Da e bun...dar nu poti sa zici ca rupe...

Ford_V6 28-09-05 01:39

topicu asta e de un an aici si nu s-a scris decat o pagina . . . la noi chiar nu e nimeni care sa fabrice sisteme audio tari pentru masini . . . doar dam mii de euro prin magazine si atat . . .hmmm

ReLLaXX 28-09-05 01:49

Se fabrica sisteme tari si foarte tari. O sa vezi in curand mai bine asta. Dar rubrica se refera la cei ce-si fac cu mana lor, ca sa zic asa. Nu la munca montatorilor de aparatura sau a celor ce echipeaza deja masini de competitie.

margarit2001 01-10-05 22:30

1 Attachment(s)
lucrez si eu la un amp auto cu 2xtda7294
vreau sa testez sa vad cum se comporta pe masina
momentan ampul e intins pe masa - urmeaza sa-i fac o cutie
si sa pun niste poze
am mai facut ampuri auto insa marea problema de care m-am lovit au fost cutiile(aratau destul de aiurea)
- nu stiu de unde sa cumpar sau din ce sa le fac...

puteti sa considerati ca fac reclama insa nu pot sa ma abtin sa nu va recomand si voua un site
http://members.tripod.com/valveaudio/schematics.htm
mie mi-a fost de un mare ajutor, mai ales sfaturile primite de la mister lumanauw cu privire la smps

vreau si eu radiator din ala?
:?
ati vazut pe undeva?

happy amping

saxo 01-10-05 22:40

Incearca la depozitele de profile din aluminiu.Eu am vazut multe profile interesante.Sunt sanse mari sa gasesti ceva.Incearca si le conex maica domnului.

margarit2001 01-10-05 22:48

saxo am cautat de mi s-a urat
:shock:
am umblat in nus cate orase la nus cate magazine
maica domnului am \"vizitat-o\" pe toata - cele mai mari sunt la conex insa nu imi permit sa pun puteri chiar asa mari pe ele
(cel mai mare de acolo la un amp de 200w fierbe)
am fost chiar la alro slatina- ma gandeam ca poate imi fac cateva zeci de radiatoare sau macar niste carcase ca la ampurile din magazin
(mi-au zis ca nu mai fac asa ceva)

tot caut

saxo 01-10-05 23:44

Am sa trec saptamina viitoare pe la un magazin unde am vazut si-ti dau pm daca gasesc ceva interesant

margarit2001 01-10-05 23:54

aoleo saxo
fac cinste
:D
ya vezi gasesti ceva

10x

saxo 02-10-05 00:00

Macar sa gasesc....

SORAN 10-10-05 19:18

Era cineva pe forumul electronistilor la izatech care facuse cate ceva special cu comutatie si tot ce trebuie insa probabil ca omu nu intra pe aici el fiind pasionat exclusiv de electronica,; sistemul il lucra pentru un prieten!

gaby_lazy 02-05-07 17:28

Re: Sisteme audio HOME MADE

1 Attachment(s)
sal sunt cat de cat nou pe aicea si am si eu o mica statie de 2x 40 W "hme made". nu radeti de mine ca sunt incepator.

Eu unu folosesc carcase de la surse de calculator mai vechi pt 2 motive:

1 sunt bine aerisite:-)

2 nu trebuie sa pun radiator prea mare ca este ventilator :lol:

organizatie 12-05-07 08:16

2 Attachment(s)
am facut un invertor ptr statie auto.acum lucrez la cutie.pun ceva poze cu invertorul.scuze pozele sunt facute cu tel.

cv-03-btf 01-07-07 09:12

Quote:

Originally Posted by BASU (Post 200835)
tda7294 da foarte bine... l-am facut si eu si rupe...cine mai are asa ceva stie...

daca te rog frumos...poti sa-mi dai si mie schema cu tda 7294....
multumesc

BASU 02-07-07 17:05

http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/1057.pdf
cauta pe ent ca gasesti multe

margarit2001 24-07-07 22:59

3 Attachment(s)
deap
s-a scris cam putin pe aici in ultima vreme
:(

acum ca mai am timp, imi permit si eu sa mai intru

sa mai revigoram un pic topicu cu niste poze cu proiectul de care vorbisem acum 2 ani ::))

margarit2001 08-08-07 22:07

7 Attachment(s)
nu mai pune nimeni un proiect diy?

atunci mai bag eu unul din ultimele realizate

preamplificator cu tuburi topologie srpp
da e cu tuburi electronice(lampile de pe vremuri cu care se faceau aparatele)
:)

ca sa se auda un picutz mai cald amplificatorul

PS. cutia nu e in totalitate diy, e o bucata taiata dintr-o cutie de amp la care s-a adaugat..........

margineanu ovidiu 09-08-07 15:39

super marfa arata,abia astept sa aud cum suna
off topic salutari:)

margarit2001 13-08-07 16:57

ovi o sa-l auzi cat de curand cum suna
;)

momentan e la mine pe masina sa-i fac rodajul

Ford_V6 06-11-07 11:46

1 Attachment(s)
un alt invertor ce scoate 45/45

Ford_V6 06-11-07 11:49

1 Attachment(s)
Si inca unul ceva mai serios ...

Swat-Cat 10-11-07 13:02

ce randament scoate.......ce ferite ai pus

nutzuXXL 09-12-07 16:20

a facut cineva o statie care sa scoata peste 400 w rms la 4 ohmi ?

[email protected] 26-01-08 15:59

sal vreau si eu o schema pt un amplificator 100w sau ce componente trebuiesc sa il faci

margarit2001 07-03-08 14:46

s-a facut si de 400w/4ohmi ;)

[email protected] scheme sunt destule feluri si feluri, orice clasa vrei.....
insa daca nu ai prea multa experienta nu are rost sa te mai chinui
...sa alergi dupa piese sa te apuci de constructie
mai bine iei una gata facuta:
http://www.elprod.ro/new/E-100W-2.jpg 100w/4ohmi
oricum la bani o sa iesi poate mai ieftin decat daca ai face-o tu ;)

margarit2001 07-03-08 14:50

3 Attachment(s)
o jucarie facuta pt. un matiz ;)
un wooferas de consum redus cu doar 50w
suficient pt. o fata ;)

driver_xs 20-02-09 21:19

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by margarit2001 (Post 1037051)
nu mai pune nimeni un proiect diy?

atunci mai bag eu unul din ultimele realizate

preamplificator cu tuburi topologie srpp
da e cu tuburi electronice(lampile de pe vremuri cu care se faceau aparatele)

ca sa se auda un picutz mai cald amplificatorul

PS. cutia nu e in totalitate diy, e o bucata taiata dintr-o cutie de amp la care s-a adaugat..........

de unde ai facut rost de lampi? :o

asta e proiectu meu, un circuit foarte simplu TDA8560Q care scoate 2x40w. carcasa provine de la un convertor 12/220v auto si l-am facut pentru PC. voi reveni cu poze din interior ;)

shm3ny 25-08-11 09:14

salutare, mai este cineva pe aici ? vreau sa incerc sa fac si eu un proiect homemade . Partea mai usoara am facuto un subwoofer auto cutie cu un difuzor JBL de 25cm de 125w rms pe 4ohmi , acum vreau sa trec la partea mai grea un amplificator care sa impinga cu succes acest subwoofer plus eventual 2 boxe (alea sunt tot la stadiul de proiect). cunostinte in domeniu nu stui sa zic daca am sau nu , la liceu am facut ceva masurari, electronica aplicata, etc. , dar dupa nu m-am folosit de acele cunostinte si la ora actuala imi mai aduc aminte doar cum se masoara un voltaj cu multimetru; in fine , este cineva dispus sa ma ajute sa o iau pas cu pas ?

vn-08-nen 20-11-11 18:32

6 Attachment(s)
Salutare , eu am facut o statie audio 2 x 25 w rms .

Circuitul integrat este AD-005 cumparat de pe net .
Cutia nu e facuta pentru show adica nu e cine stie ce dar voi face alta in curand .

Sunt multumit de ea , am fost ajutat ce e drept la constructie neavand toate cunostintele necesare ...

Acum intampin alta problema , am mai cumparat un circuit integrat AD-001 care are 20 w rms si este mono . Fiind mono as vrea sa il integrez intr-o boxa . Vreau sa ii montez un potentiometru de 50 sau 100 k ohm si la alimentare voi folosi un transformator de la boxe 2.0 de birou . Pe placa scrie :

O1 si O2 - stiu ca sunt pentru legarea la - si + a difuzorului
IN - intrarea semnalului in placa
U - tensiunea

din ce stiu eu , schema este vaga ... SCHEMA

Intrebarea mea este , de ce am doar o intrare de semnal si una pentru tensiune , nu ar trebui sa fie doua ? - si + ? Ce fire trebuie de regula sa fie ecranate ?

Poze cu statia si cu amplificatorul cu buba :)

All times are GMT +2. The time now is 18:18.

- Copyright 2026 4Tuning