![]() |
Cumpar masina din UK si o inmatriculez peste 6 luni... POSIBIL?
As vrea sa cumpar o masina din UK, SH cu motor sub normele euro 3 inmatriculata acolo si datorita taxei prefer sa astept pana dupa 1 iulie 2008 ca noua legislatie privind taxa de prima inmatriculare sa intre in vigoare.
INTREBAREA ESTE : Cat timp tin masina la racoare trebuie sa ma ocup de plata anumitor chestii prin tara unde este inmatriculata? |
Re: Cumpar masina din UK si o inmatriculez peste 6 luni... POSIBIL?
Presupun ca trebuie sa ma ocup de plata taxelor si asigurarii acolo pana o inmatriculez in RO
|
sa fie in regula acolo...asigurarea si impozitul sa fie platite pe 2008 si nu ai probleme.
|
pai ai spus masina din UK (united kingdom) si acolo au volan pe dreapta,nu? eu stiu ca acolo nu poti sa inmatriculezi masina cu volan pe stanga,cum nici in romania nu poti sa inmatriculezi masina cu volanul pe dreapta...eu asa stiu
|
Quote:
Se poate am intrebat la RAR |
Quote:
|
Quote:
si numai buna de drum |
ce masina te intereseaza de aici din uk???
|
Quote:
|
pai,daca are volanul pe dreapa cum te vei descurca ? :D
|
o microcamera pe oglinda din stanga si un monitor si va fi aproape ok
i think!! |
recomandat ar fi sa astepti pana dupa intrarea in vigoare a noii reguli si dupa aceea sa o aduci in ro
pt tine asiguarrea ar fi foarte mare deoarece esti tanar |
Quote:
|
Quote:
|
lol, te cred ,si cat vrei sa dai pe ea :D ? ... pt. ca am vazut pe mobile.de cateva exemplare cu volan pe stanga :)
|
este foarte posibil sa=ti ceara si pana la vreo 3000 de gbp pt asigurare
taxa de drum nu tre sa o platesti daca rulezi cu ea in afara uk platesti doar rovigneta |
Quote:
|
Quote:
|
si in ro cum vei circula cu ea fara asigurare?
e cam riscant nu crezi? |
Quote:
|
problema este ca aici taxa de drum nu o poti lua daca nu ai asigurarea si invers (daca nu o platesti risti confiscarea masini de politie)
preturile la asigurare variaza foarte mult depind de foarte multi factori, difera de la om la om (la o supra asigurarea este scumpa deoarece intra in categoria masinilor sport tu esti tanar si permisul de conducere nu este din uk ) aici poti gasi toyota supra si la 3000 lire dar este non turbo la acesti bani pt o farianta turbo platesti ceva mai mult poate de la 5000 in sus aici masinile care au carte servis costa ceva mai mult fata de cele care nau carte servis (importante sunt miilele parcurse in diferenta de pret ) www.autotrader.co.uk bafta |
Quote:
|
dar daca te duci in uk de ce nu te interesezi de mai multe masini pt ca nui bine sa stai numai intr-o masina (se poate vinde orcand
|
Quote:
|
Stiti cumva daca voi avea probleme la inmatriculare cu masina daca are exhaust-ul schimbat ?
|
fighet,nu mai fi ghertoi,eu am zis asa,pt ca asa ar fi normal,nu mai sari in capul meu,nu te da geniu,si sa stii ca eu tot nu sunt convins ca poti sa inmatriculezi in RO o masina cu vol pe dreapta ;)
|
Quote:
am spus ca aici (uk) se pot inmatricula masini cu volanul pe stanga indiferent de masina (important este ca tu sa platesti taxele la stat ) dar de rom . nu stiu pt ca nu ma intereseaza si incearca s a nu mai vb asa pe nas ca esti tanar si am pretenti la tine.... si inca ceva daca nu sti un lucru Sigur nu il spune ca duci lumea in eroare AI SA FACEM PACE ???? |
Nu va mai certati ... Uitati mailu exact care l-am primit de la RAR ...
Pentru autovehiculele utilizate care au fost înmatriculate ultima dată într-un Stat membru al Uniunii Europene (UK), aflate însă la prima înmatriculare în România, RAR va elibera Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) și va certifica autenticitatea autovehiculului, ulterior vehiculul putand sa fie inmatriculat la autoritatea competenta. Conform Ordinul ministrului transporturilor, construcțiilor și turismului nr. 2132/20052005 pentru aprobarea Reglementărilor privind omologarea individuală, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere - RNTR 7, autovehiculele la care postul de conducere este amplasat in partea dreapta in raport cu planul longitudinal median al acestora trebuie echipate cu faruri care emit un fascicul luminos asimetric, orientat spre partea dreapta a drumului. |
Se pot inmatricula.. am vazut destule cu volan pe drepta si numere de ro :)
Si in legatura cu numerele.. asigurarea si restul trebuie sa o ai pana cand ajungi cu ea in ro. dupa aceea iti iei numere rosii cate poti.. si dupa aceea o lasi in garaj pana cand le da careva cu barosu in cap la astia cu taxa lor. |
Sunt Slabe Sanse Sa Se Rezolve Ceva Cu Taxa Asta
|
1.daca nu asiguri masina iti v-a fii imposibil sa circuli cu ea
2.asigurarea pe un asemenea motor si la varsta pe care o ai tu poate coincide cu pretul masinii :rolleyes2 (asta pt 1 an de zile) 3.risti sa pierzi niste bani daca legea se v-a modifica pana atunci sau apar alte taxe . eu zic sa astepti pana dupa ce e totul CLAR si ai o certitudine/garantie ca suma pe care trebuie sa o platesti pt inmatriculare este fixa. vrei sa mergi pe TT sau nonT. sunt acceptabile la pret cele non. daca le exporti nu trebuie sa aiba MOT valabil parca . |
Hello
i bought many cars in UK, from TVR, NOBLE, LOTUS, SKYLINE, exc... you can buy it with UK plates you also can drive her in Romania with UK plates there are insurance that can insure the UK plates. Later you can resgister in Romania! |
nu ai adus nimic bun cu postul tau
lucrurile spuse de tine se stiau deja daca ai fii citit threadul inca ceva scrie romaneste ca in engleza vad ca nu iti ies acordurile plus ca esti pe un forum romanesc. |
Quote:
dar nu conteaza ci singurul lucru adevarat si bun este sa deschizi ochii si sa vezi ca te afli pe un site in limba ROM |
Quote:
Imi fac pe ea doar RCA, pe care am calculat-o, pentru aceasta masina ca fiind in jur de 600RON anual. Pai as merge pe N\A ca TT si manuala e destul de scumpa si pe dreapta dar nu se stie. Problema e cum rezolv ce imi cere RAR-ul cu farurile :lol: |
poate faci rost de faruri pt supra cu volan pe dreapta faci comanda la un magazin d e piese si vezi tu cum rezolvi
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:15. |
- Copyright 2026 4Tuning