![]() |
Dacia Nova factory car
2 Attachment(s)
Nu stiu f multe despre aceasta masina, numai ce am auzit,cum ca ar avea 300 calutzi... Daca cineva stie despre ea ceva as fi interesat sa aflu.
|
lolz la 300 cp o herghelie pentru dacie cum o mai sta tabla pe ea :P nush daca ar fi real ce spui tu acolo ar da fumula da zeci de bmw cu pretenti
|
300 de caluti!! daca e adevarat e marfa si vreu sa stiu mai multe!! desi suna putin a sf dar nu se stie............... :roll:
de fapt e sf pur nu vad cum ar putea avea 300 de cai ce motor tre sa aibe????ceva de productie interna dupa cum suna numele topicului!! neeaaahhhh :blahblah: |
Nova asta de raliu are motor de VW de 2.0 turbo 300cp preparat in Anglia si montat tot acolo pe caroserie. La grupa N sunt motoarele de 1.6 de Dacie modificate usor, cu mult mai putini cp, dar cu cutii in 6 trepte.
|
Re:
Quote:
deh omu cat traieste invatza!! :oops: |
io am auzit de 400 cp la tv...dar te poti increde in comentatorii sportivi din rom?
|
4 Attachment(s)
Dacia Nova de mai sus a fost condusa de Puiu Rusu, secondat de si, asa cum spunea si Soichiro, a avut motor de VW Golf. Una asemanatoare a fost pilotata de Stefan Vasile si se spune ca avea punte de Megane Kit-car (iar despre a lui Puiu Rusu se zice ca avea punte de Golf).
In fine! Aceste masini au facut istorie; pacat ca unii nu vor sa-si mai aminteasca de ele! De retinut faptul ca prin anii '90 ('97 sau '98) echipajul Rusu/Hangu, cu SuperNova lor, au avut cele mai multe raliuri castigate si, daca nu erau la gr. H, (pentru ca masina era hibrid) puteau castiga campionatul in dauna lui Titi Aur. |
Mai exista masinile astea? Poate sunt uitate pe undeva pe la Pitesti prin vreo hala ...? :)
|
iti dai seama ca ar cumpara multzi daca ar mai exista asa parasite...
cred ca fuge de rupe pamantul o nova la 300 de kph... oricum este facuta ptr raliu... dar kair daca este facuta ptr raliu s-ar putea merge cu ea si pe strada nu? |
o chestie pe care ar trebuii sa o stiti este ca masinile de raliu papa combustibil la greu.stiu ca e klumea sa dai fum unei masini klumea tu fiind intr-o \"simpla\" NOVA dar te-ai intrebat cat lichid papa masina aia.la raliuri ei se bazeaza ca scot un motor puternic in primul rand prin marirea consumului si marirea galeriei de admisie a aerului.nu cred ca e greu sa-ti cumperi o astfel de masina si sigur vei gasii in tara asta,dar este mai greu sa o intretii.satiscfactiile cred ca nu mai au rost sa le mai comentam chiar daca nu le stim decat de la tv sau poate vre-un raliu pe unde ne-am clatit ochii.numai bine
|
daca ar costa pana in 10 000 euro (pura fictiune) ar putea manca si 70% ca merita .... Trebuie realizat ca este arta in acel motor si nu numai. Iti ofera shanse reale in Vtm, raliuri sau liniutze.
|
MASINUTZA E F TARE4 ACUM M-AMM UITAT LA CLASAMENT LA VTM SI CRED CA E PE PRIMU LOC :shock:
|
tractiunea a ramas tot fata?daca a ramas:cum pun masinile astea sute de cp pe sosea doar cu tractiunea fata??si ce diferential folosesc?sunt curios de aceste masini...si pana nu spune cineva ceva concret...
|
dacie de 300.....va ramane in istorie sunt sigur :shock:
|
sa dea sgm-u de acest topic..shi sa va spune el de dacia lu' batranu grigoras...d-zeu sa-l ierte.....defapt parca era ceva spus de ea la un topic despre dacii..facut de sebastian...dar nu va spun...va las sa aflatzi...shi sa vedetzi atuncea....
p.s:nu stiu cum pun pe asfalt atatia cai doar cu tractiune fatza dar nu cred k e k afara unde masinile de raliu cu FWD au diferential autoblocant... |
deaj...nu era topic facut de sebastian...dar oricum asta e citat SGM-u:::
quote=\"B-34-SGM\"] Quote:
2 la mana, avea un motor similar cu cel care a fost montat pe Renault 5 Turbo Maxi, care a fost urcat pana la 380 CP. Motorul era de 1.4. Cauta pe net data despre Renault 5 Turbo Maxi, informeaza-te apoi vorbim. Daca suntem romani nu inseamna ca suntem prosti si nu stim sa facem masini competitive cu motoare purnice. Grigoras a fost un inginer foarte bun, si un pilot foarte bun. Masina lui inca mai exista undeva in Pitesti, dar motorul nu se stie ce s-a intamplat cu el. A disparut dupa plecarea lui Grigoras din tara. Cand Dacia Nova noastra de 400 CP a batut Clio RS la raliu, s-au gandit francezii sa inchida Setcar Racing, sa nu fim noi mai destepti ca ei. Acum nu am avem sectie de competitie la fabrica. Jucam cum canta francezii, mare pacat... Exista o Nova in Pitesti care alerga la raliu, cu motor de 1.9 aspirat, care are \"numai\" 280 CP.[/quote] |
300 cai pe dacie :shock: :twisted: si eu as vrea asa ceva. ce as vrea ca renault sa reinfinteze sectiunea racing sa aratam si noi, romani, ca stim sa facem masini
|
1 Attachment(s)
ce va tot mirati de o nova cu 300cp acum in 2005, si acum 25 de ani aveam masini puternice de raliu, dacia 1300 de 120 cp, tehnica o evoluat mult de atunci asa ca 300cp nu e chiar un sf
|
hmm interesant articolul
|
dacia
1 Attachment(s)
io am auzit de 400 cp la tv lol aia nare mai mult de 150 :lol:
|
Re:
Quote:
Cat despre Dacia lui Grigoras: Quote:
|
Re:
1 Attachment(s)
lol 400 de cai ma de unde pe dacie are sasiu de m5 hai 200 de cai da nu 400 pe o dacie :D :bong: aia 300 400 ereau pusi de forma asa sa zica ca are
|
mai exista si reinforasarea sasiului zic eu
|
Lol, am vazut ca cineva a pus poza cu motorul meu, varinata anului 2005. Avea in jur de 120-130 CP atunci. Intr-o luna-doua iese varianta 2006.
|
mah o aparut acum o revista \"Rally Magazine\" si e acdolo un reportaj despre cum si-a inceput cariera un pilot roman si acolo spune ca a pilotat o nova de 100cp , pe cand coechipierii sai concurau pe doua nove de 300 cp pe bune uitati-va in revista
|
Re:
Quote:
Cam la ce putere preconizezi varianta 2006? |
Nu fac pronosticuri, cand va fi gata prin martie, o sa o duc la Dyno.
|
Re: Dacia Nova factory car
cine ne poate zice daca mai exista sau cei din pitesti poate cunoasteti pe cineva de la uzina si sa il aduceti pe forum sa ne zica mai multe despre acesti monstrii romani
|
SGM am inteles ceva de un 1100 ca il ai in pregatiri ?
|
dacile alea de raliu (cu caroserie de NOVA) sau vandut pe la 2.000-3.000 de euro fara motoare si le au luat in mare fosti pilotii.
au fost 3 nove galbene toate au avut acelasi bloc motor de VW disel:). masinile facute in germania. |
esti nebun sgm.bravo.is curios cit o sa aiba noua varianta.keep going
|
300cp???? pare incredibil..........e un vw cu caroserie d dacie.......asha intzelege lumea mai bine
|
Quote:
|
Au existat aceste nova si e pacat ca din anumite motive a fost inchisa si uitata sectiunea racing a uzinei. Sa speram ca loganul vareusi sa faca ceva, acum jucam dupa cum vrea muschii reno. Mare Pacat!
|
salut!
eu am auzit pe la 400cp!la tv!!!!!!!! |
va salut din nou am revenit eu posesoru masini lui puiutu cu care sunt de ff multi ani prieten vad ca topicul meu la inchis un binevoitor tot gabi dar desigur unu care sta mai bine cu timpul decit mine eu intre timp am avut de proectat si construit o masina de teren pe sasiu tubular si am fost mult prea ocupat sa intru pe net in viitoru apropiat o sa pun poze pe topicul asta daca tot sunt atit de multi pasionati pina cind va fi deschis al meu salut toti pasionatisi revin cu poze de la proect
|
Quote:
|
Pana pui tu poze si topicul asta o sa se destrame ii greu tare asa 2 3 poze facut si cu un telefon mai naspa dar sa vedem ca nu minti si ii adevar.
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:44. |
- Copyright 2026 4Tuning