![]() |
Un Ferrari mai "verde"
4 Attachment(s)
https://forum.4tuning.ro/imagehosting...bdee3eb778.jpg
Un Ferrari mai "verde" Conferinta de presa tinuta de Ferrari in cadrul Salonului Auto de la Detroit a fost scurta si la obiect. Italienii ne-au reamintit ca "Kimi" e campion mondial si s-au laudat din nou cu performantele beton obtinute de F430 GT in GT2. Apoi au vorbit despre masinile de strada. Ne-au spus ca Ferrari a avut un an plin de recorduri, cu vanzari de 6400 masini in toata lumea si au dezvaluit secretele noului F430 Spider ecologic. F430 Spider Bio Fuel este alimentat cu binecunoscutul amestec format din 85% ethanol natural si 15% benzina. Bolidul castiga 10 CP in plus si economia de combustibil creste cu 5% fata de varianta V8 integral pe benzina. Motorul de 4.3 l este tocmai potrivit ca sa scoata tot ce e mai bun din cei 500 CP. Bolidul "verde" prezentat la Detroit poarta inca eticheta de "concept", dar Scuderia spune ca il va introduce in productie cat mai curand posibil, ca parte din strategia de reducere a consumului de combustibil si a noxelor (cu 40%), pana in anul 2012. |
Re: Un Ferrari mai "verde"
500cp :D :->
|
scuze k sunt oarecum off topic.... stie cineva din ce se obtine ethanolul ....ce este etanholul de fapt..... sunt foarte curios daca el o sa fie salvarea noastra ....pentru ca petrol mai avem doar pentru vreo 40 de ani
|
nu cred ca o sa se vanda la seici asta
|
se pare ca tendintza care o au toti producatori, este sa "scape" treptat de benzina din cauza poluari si a pretului care tot creste.. si creste...
usor usor toate masinile care se vor fabirca vor merge pe aer, curent, sau alte surse de energie alternativa |
Si cand o sa avem astfel de masini, cu electricitate, cu apa, cu mai stiu eu ce, o sa le povestim nepotilor despre M3,911, Skyline, Impreza WRX, Mitsu Evolution, Supra si masini de 1000+ cai putere. :D. Cam naspa viitor
|
Si cand o sa fie copiii mutanti de la poluare...chiar ca naspa viitor :rolleyes:
OnT: Chiar interesant :D |
ma nu zic k nu ar fi bine sa mai reduca din poluare... dar astea sunt supercars... sunt mult mai putine decat masinile obisnuite... sa se uite la alea k alea polueaza si sa lase macar astea in pace
|
apoi arabi mai au petrol.
chiar daca mai este doar pentru 40 de ani...de ce se apuca astia acuma de facut masini din astea? de ce nu mai asteapta inca vreo 30 de ani sa ne mai bucuram de benzina? |
@no limits design :
Etanolul este alcool etilic. Se obtine ori din fermentare (fructe, mai degraba cereale pt uz industrial) sau din distilarea fractionata a petrolului. Petrolul cand se distila..se obtin benzine, uleiuri, pacura, alcool etilic, gaze (chiar GPL). |
Mai complicata ar fi alimentarea cu etanol in Rusia, s-ar putea ca in fiecare dimineata un benzinar rosu-vanat si mergand pe 7 carari sa afiseze: "AZI NU MAI AVEM ETANOL" :D :p
~Nautilus |
Sincer sa fiu eu sunt multumit ca fiecare marca incearca sa reduce emisiile de gaze !
DACIA-Wrc: De ce nu mai asteapta Arabi 30 de ani sa ne bucuram si noi de benzina? Unul dintre raspunsuri ar fii :Ducerea la sfarsirea resurselor naturale(petrolul) hay sa facem un calcul un avion modest consuma "29 de litri pentru fiecare pasager pe kilometru", (doar in Toronto vin si pleaca 1000 de avioane pe minut),si aici am vorbit doar de avioane si mai sunt si masiniile si care dor in romania sunt 4,5 milioane de masini!Oricum calcule se pot face foarte multe si gandeste-te ca in fiecare minut se vede foarte clar cum se duc resursele petroliere din lumea intreaga !! Asa ca eu zic ca este foarte bine sa se gaseasca alte metode de folosire a masiniilor cu alte combustibile!Fiecare bec aprins degeaba contribuie la poluare care ne duce cu un pas mai aproape de INCALZIREA GLOBALA! |
Arderea etanolului nu contribuie la incalzirea globala?... :rolleyes:
~Nautilus |
Quote:
*Asa ca si etanolul este poluant .... poate chiar mai mult decat benzina.. ;) |
Quote:
|
Quote:
*In efectul de sera mai contribuie si taierea si neinlocuirea copaciilor si plantelor ... si in bucuresti mai ales se taie decat sa se planteze...;) |
pana la urma este mai poluant etanolul decat benzina/motorina?
cum e posibil ca unii ingineri sa fabrice unele motoare, cu scopul de a reduce poluarea, dar se dovedeste ca este fix invers!? refuz sa cred ca ar fii chiar asa incompetenti!? sunt studii in toate directiile, deci ar trebuii sa isi dea seama ca polueaza mult mai mult asa!? masinile hibride cred sa vor fii in viitorul apropiat ;) |
Quote:
*Etanolul este cu adevarat mai putin poluant.. dar mult mai periculos decat noxele altor combustibili . *Etanolul este promovat in toata lumea drept un combustibil care nu polueaza mediul inconjurator. Un studiu al universitatii stanford ilustreaza insa faptul ca etanolul este un potential pericol pentru sanatatea omului. *Un om de stiinta spunea ca daca fiecare vehicul din America ar folosi drept combustibil etanolul ar fi o adevarata epidemie de boli respiratorii care ar cauza moartea multora dintre pacienti. *Daca se tot pune baza mai mult pe etanol in viitor sa spunem si din ce este alcatuit: etanolul este obtinut din recoltele de porumb sau trestie de zahar,Etanolul este un compus chimic ce poate fi folosi pe post de combustibil alternativ, fiind mai putin poluant decat produsele petroliere , dar mult mai periculos si dauanator mediului ,dar si a sanatatii uname si nu numai. P.S. eu comentez atata despre poluare si etanol si motoare, hybride pentru ca sunt in caz de studiu de piata a preturiilor si a cresterii mare de cereri de combustibili . Si sunt impotriva poluarii si a incalzirii globale cum de asemenea sunt multi impotriva acestora... In cateva luni voi fii un Conducator de "echipa" de tineret adica de copii din orfelinate din Valea Jiului si copii de la scoali primare si nu numai : " STOP POLUARE : O VIATA MAI BUNA " Va fii ca un fel de club cu un mic sediu si unele intruniri .. si eu voi fii oare cum liderul si va fii un ONG [organizatie non - guvernamentala.. (Non - profit) ]!Vom fii in parteneriat cu Crucea Rosie , pentru combaterea poluarii in apele noastre dar si in combaterea defisariilor masive,care ambele contribuie mult la poluare ,dar si la incalzirea globala ! Voi revenii cu amanunte, poze pe un alt topic care v-a aparea la semnatura mea si un cont de banca BT pentru cine doreste sa ajute in combaterea poluarii ! Multumesc |
BIO POWER oooooo yeah !!! era si timpul :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:10. |
- Copyright 2026 4Tuning