Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Daewoo (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo.html)
-   -   Becuri butoane bord cielo (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo/62341-becuri-butoane-bord-cielo.html)

DACIA-Wrc 09-01-08 21:29

Becuri butoane bord cielo

6 Attachment(s)
sunt curios unde se gasesc asa ceva, si ce tensiune intra prin ele..ca din 11 becuri 7 imi sunt arse si as vrea sa le inlocuiesc

RD-Woo 10-01-08 07:37

Re: Becuri butoane bord cielo

asta-i o kestie pe care si eu tare as dori s-o aflu...am 2 dintre ele arse...si caut cam de 1an si tot nu gasesc!

Snapy_xxl 10-01-08 08:12

La fel e si la mine. Becuri arse la turometru, proiectoare, aer conditionat si bricheta.

DACIA-Wrc 10-01-08 10:22

la turometru ai bec care se gaseste...in cluj sunt la 1 leu.
daca crezi ca`ti renteaza iti cumpar vreo 5 bucati si ti le trimit prin curier...numa ca curierul te costa + 15 lei :) renteaza?
ma gandeam sa bag leduri dar nu stiu la ce tensiune functioneaza becurile alea...si nu se gasesc, in carte nu am descoperit.
la aer conditionat nu stiu ca n`am desfacut inca consola aia..dar am itneles ca`i umpic cam complicat.

Geo_ZGA 10-01-08 10:55

Ia un bec din ala si dute la magazin de piese auto Daewoo... sau la magazin de elextronice, gen Connex...
trebuie sa existe pe undeva.

RD-Woo 10-01-08 13:38

Am procedat asa inca din urma cu 1an, de cand s-a ars primul bec....si de atunci tot incerc la astfel de magazine si distribuitori de piese si componente electrice, insa....NIMIC deocamdata! doar promisiuni....

Geo_ZGA 10-01-08 14:05

adica nu exista becuri de genul asta pt cielo? :( asta e chiar aiurea...
pai si nu se pot scoate din soclul ala? ca sa le inlocuiesti cu altele, oarecare, dar pe acelasi soclu... si ma gandesc si la led-uri pe soclu de bec. eu tin minte ca am vazut undeva, tot pe net, la cineva care vinde, led cu soclu cam ca asta de bord...

faceti unul dintre voi o poza clara si mare a unui bec din asta, ca sa se vada clar tipul de soclu... si incerc sa imi aduc aminte unde am vazut.

RD-Woo 10-01-08 14:19

DA, exista becuri de genul acesta pe cielo, si poate se si gasesc, insa de 1an nu au mai adus, fiindca nu au mai gasit nici ei la importatori, doar promisiuni, asa cum am mai spus mai sus....
becurile se pot scoate destul de usor din soclul lor, si se pot inlocui, insa NUMAI cu unele cu aceleasi specificatii!!!
daca ti-ai aduce aminte unde ai vazut, tot pe net, leduri pe soclu de bec, ne-ai fii de mare ajutor!

Geo_ZGA 10-01-08 14:26

1 Attachment(s)
led-uri pe soclu normal exista, nu e problema. eu am crezut ca au vre-un suport mai special...
p.s: uite o poza. e bun asa?

RD-Woo 10-01-08 14:33

NU, nu sunt asa! sunt niste becuri super mici ca dimensiune, fara soclu de metal sau altceva! doar becuri! si au in capat sarmulite lungi si subtiri care vin infasurate in jurul soclului (din buton) de care vin ele incastrate!

Geo_ZGA 10-01-08 14:37

1 Attachment(s)
faceti va rog niste poze ca nu-mi dau seama din descriere...

uite inca o poza cu ce am gasit...

RD-Woo 10-01-08 14:51

poze....din pacate nu am apucat sa fac atunci cand am desfacut bordul si am demontat butoanele respective. insa sper sa o rezolvam si p'asta....
becurile NU sunt nici astea din ultima poza, ti-am spus: nu au nici un fel de soclu. sunt doar ele, simple. la randul lor intra inr-un soclu negru, iar acela se fixeaza la randul lui in interiorul butonului.

atyqsound 10-01-08 15:03

cam astea sunt cele de bord ... am gasit in targ in vitan 2 bucati 15 ron setul
ideea e cum dreaqu se desface mizeria de fata de la aerul conditionat. Stie cineva unde are cleme sau asa ceva ca as vrea sa le pun pe astea ...dar pana nu aflu cum ... ma uit la ele in torpedou

atyqsound 10-01-08 15:08

Rd-woo" NU sunt nici astea din ultima poza, ti-am spus: nu au nici un fel de soclu. sunt doar ele, simple. " Merg si astea ca sunt pe led. e acelasi tip de montare, cred ca alea din poza sunt rusesti, in fine becuri simple am gasit de 5w dar nu sunt bune sunt prea puternice si topesc plasticul. de 3w ne trebuie sau ledurile astea ... in fine seamana in poza de mai sus ( cele cu albastru )

RD-Woo 10-01-08 15:47

Prietene! iti spun sincer! am incercat sa pun de toate tipurile si cam toate natiile de bec!
CREDE-MA! NU merg!!!!!
au locul lor bine stabilit in lacasul din buton, si nu incap de alta marime decat cele de tipul acela!!! gasisem odata cam la aceeasi marime, insa mult mai puternice si, asa cum banuesti, au topit platicul! am incercat sa fac si cateva poze, insa calitatea pozelor este destul de slaba(datorita si dimensiunii "infime" a becului) si ma indoiesc ca se va distinge ceva......sper insa ca va veti putea da seama ......

RD-Woo 10-01-08 15:51

2 Attachment(s)
.............
aceste becuri au (in capat) sarmulitele acelea lungi si subtiri despre care vb cateva posturi mai sus....

atyqsound 10-01-08 15:52

ok
s-ar putea sa ai dreptate dat fiind faptul ca nu am reusit sa dau jos partea aceea cu aerul conditionat. ( cum se desace?) dar eu am cielo cu AT si la cutie se potriveste acelasi tip de bec, fie el si led am pus de 5 w si a topit evident acum am de 3 dar alb ( fara cauciuc verde) si merge, DAR NU E LA FEL!!!! :((

atyqsound 10-01-08 15:53

sigur astia nu sunt martorii din bord? de la motor apa etc...???

RD-Woo 10-01-08 16:08

Probabil si martorii din bord au becuri asemanatoare, dar ce am postat eu sunt
BECURILE de la BUTOANE (dezaburire luneta, proiectoare ceata, avarie, lampi spate ceata) !!!

atyqsound 10-01-08 16:11

k
eu vb de altceva .... speram sa ne ajutam reciproc :)

RD-Woo 10-01-08 16:17

daca te ajuta cu ceva: becurile de la instalatia de climatizare se gasesc peste tot in comert, costa 1ron/buc, insa se monteaza/demonteaza destul de greu. am si eu cateva bucati, cumparate in urma cu ceva timp, in caz de nevoie sa le am la indemana...

atyqsound 10-01-08 16:21

e intrebarea mea era cum se demonteza mizeria aia

Geo_ZGA 10-01-08 16:36

din pozele alea cam neclare mi se pare ca seamana cu becurile de la instalatiile de brad :lol: nu? si nu glumesc acum, chiar asa mi se pare... si cum zici tu cu sarmulitele alea (+ si -) indoite... nu or merge alea de la brad? :D

RD-Woo 10-01-08 16:45

Nu stiu, sincer sa fiu nu am incercat, nici macar nu mi-a trecut prin cap o asemenea idee!!!:idea: dar poate fi o solutie.....SPER!!!!!

Geo_ZGA 10-01-08 16:47

ar fi o solutie... dar si daca s-ar potrivi la marele fix, tot o solutie proasta ar fi... sa nu uitam ca instalatiile alea au viata de maxim 1-2 saptamani, dupa aia se ard becurile instant. dar poate la 12 v merg mai bine :)
o alta solutie ar fi cu led-uri. nu ai incercat sa pui led in locul becului? direct led, cu piciorusele indoite...

B-64-KTL 10-01-08 19:01

Cel mai simplu si cel mai rapid o puteti rezolva cu leduri si bineinteles rezistente.Eu am dat de bunavoie absolut toate becurile, beculetele (inafara de ceasuri) jos si le-am inlocuit cu leduri.

DACIA-Wrc 10-01-08 19:19

kok, si ce tensiune?
acuma am facut poze dar trebuie sa ma duc pana la magazin...cand vin le urc pe forum

B-64-KTL 10-01-08 19:22

Asta din pacate nu mai stiu sa va spun...eu aveam pe cineva in slatina si mi le trimitea el.

DACIA-Wrc 10-01-08 20:49

7 Attachment(s)
poze cu becurile...daca se gasesc in alta parte a tarii este ok...sa mi le cumpere careva si sa mi le trimita prin curier si platesc transportul + marfa la destinatie.
numa sa stiu unde se gaseste in romania asa ceva.

RD-Woo 11-01-08 08:05

eu caut de mai bine de 1an juma' acest tip de bec si tot nu gasesc!
ma bucur in sfarsit ca ai pus poze cu el, se distinge clar dimensiunea lui si cu soclu cu tot! BRAVO!!!
este exact tipul de bec pe care il cautam cu totii, insa NU este de gasit!
promisiuni in skimb...sunt...ca se vor aduce la un distribuitor de piese si subansamble electrice...cand vor aparea PROMIT ca voi cumpara 174buc....si cu bucurie le voi impartii celor care au mare nevoie de ele!!!!

PetricaCBD 11-01-08 08:11

Quote:

Originally Posted by DACIA-Wrc (Post 1286160)
poze cu becurile...daca se gasesc in alta parte a tarii este ok...sa mi le cumpere careva si sa mi le trimita prin curier si platesc transportul + marfa la destinatie.
numa sa stiu unde se gaseste in romania asa ceva.

eu am facut alta treaba(mai tiganeasca)din lipsa de becuri(am cautat in tot vitanu si nu am gasit,inclusiv la 2-3 magazine daewoo si m-am lipsit,am cumparat becuri normale de 5w de pozitie(le-am inlocuit pe cele din bord,care erau de 3w si aveau niste "prezervative" verzi pe ele,care erau rupte)si neavand acele "prezervative" le-am dat o tenta albastruie cu un marker :D,iar la climatizare,am gasit doar becu fara soclu si le-am inlocuit,la fel si cele de la martori(,baterie,ulei,frana de mana,benzina,etc) si problema cea mare era la butoane(proiectoare,ceata,dezaburire,avarii si cele 2 reglaje,faruri +stergatoare)unde vazand ce fel de becuri sunt,am cumparat becuri cum sunt cele de la martorii(baterie,benzina,frana de mana etc),dar fara soclu,am departat "cracii" becului lipindui cu pistolu de lipit&fludor pe contactii unde intrau becurile originale(fara sa mai pun soclul original),singura chestie k nu prea mi-au reusit lipiturile(nu le am cu astea),dar asa se vad bine,urmand sa le dau iar jos si sa le relipesc.......a iesit o mica tiganie(adik mi-e frica sa nu se topeasca butoanele,cea ce nu cred k nu sunt becuri puternice)dar se vad mai bine k cele originale(din care mai mergea doar 1 sau 2),am vb cu Catalin sa vedem la primavara de niste leduri macar la butoane(inclusiv cele de la geamuri dp usi)

DACIA-Wrc 11-01-08 12:37

radwoo auzite dumnezo si sa gasesti.
eu m`am dus azi la magazinul de piese...mi`am luat alataieri cand chiar am crezut ca mi`o fatat motorul mi`am luat niste segmenti si nu i`am platit (de 4 ani tot de la aceeasi persoana cumpar, preteni dinainte sa am eu cielo`ul...) si i`am platit segmenti si i`am zis sa`mi de`a 2 becuri macar.
si le`o scos si mi le`a vandut cu 2 lei bucata :)

ma bucur daca`ti place calitatea pozelor...daca`i sti cat m`am chinuit pana mi`au iesit...am invatat pe de rost meniul aparatului si nu`i chiar simplu.
toate filtrele le`am activat...of of.
pana mi`am batut capul ce sa pun langa ca sa se poata compara dimensiunea...oricum sper ca se inteleg.
si surpriza ii pe cluj cielo :d

webcathos 12-01-08 11:33

Bagati fratilor leduri..Le inseriati cu o rezistenta de 1 ohm!!!

DACIA-Wrc 12-01-08 11:35

daca tu crezi ca intra ledul te inseli.
daca crezi ca mai bagi si o resistenta acolo te inseli.
oricum le`am rezolvat...mi`ar mai trebuii 1 bec macar pentru avarii daca nu 2 unu pt avarii si unu pentru a vedea cand sunt aprinse alea din spate de ceata.
inrest am rezolvat :P

webcathos 12-01-08 11:38

Eu nu cred,chiar stiu ca intra!Imi pare rau ca nu am nici o poza cu bordul meu in care sa se vada butoanele.Deci sigur nu ma insel!!!!

PetricaCBD 12-01-08 12:57

Quote:

Originally Posted by webcathos (Post 1288858)
Bagati fratilor leduri..Le inseriati cu o rezistenta de 1 ohm!!!

frate k tot ai adus vb si ai leduri...spune-mi se sa cumpar si cum sa le montez....iti multumesc;)

DACIA-Wrc 12-01-08 13:34

dar butoanele de pe marginea bordului.
pentru dezaburire luneta, proiectoare ceata fata-spate + avarie.
eu n`am reusit sa bag led, aia a fost prima miscare ledul de 5mm ii imens

webcathos 14-01-08 11:19

Incearca de 3 mm...nu iti trebuie un led imens akolo!!!

XoRRo 14-01-08 15:11

dacia wrc... cel mai bine stii cum rezolvi butoanele alea ? (avarie ceata...) ...
cumperi butoanele cu totu.... cred ca sunt pana in 20 lei unu.... eu am dat 15 pe butonu de avarie....

DACIA-Wrc 14-01-08 18:33

35 lei bucata
de aia m`am chinuit

All times are GMT +2. The time now is 12:09.

- Copyright 2026 4Tuning