![]() |
Ce ulei folositi? Ce recomandati?
a mai fost discutat acest subiect in alte thread-uri dar eu nu sunt lamurit deloc si m-am hotarat sa deschid un nou topic sa vad ce zic Brasovenii...eu am un golf 3 din '94 motor de 1,8i iar propietarul de la care am luat masina spunea ca ea a mers intotdeauna cu aral asa ca am bagat din nou aral dar imediat trebuie sa fac schimbul si as merge pe alt ulei dar nu sunt hotarat ce sa bag pt ca aud tot felul de pareri deoarece asta care il am eu acum se cam consuma...la 5 mii de km a trebuit sa completez cam cu 800ml.si nu scoate fum masina deloc... si am mai auzit ca aralul e cam prost...asa ca as vrea sa aud ceva pareri de la voi in special posesorii de vw.va multumesc
|
Re: ce ulei folositi?ce recomandati?
ca proprietar de vw, cu reviziile la zi, se foloseste Castrol
|
la audi bag castrol rs
recomand castrol indiferent de masina la toata lumea |
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Depinde de masina si de recomandarile producatorului.
Sau de necesitatile motorului. Eu am ales Castrol. RS nu mai este disponibil. Edge e succesorul. Tot Castrol mi-am luat si pentru CV, diferentiale si pentru interaxial. Masina: Cosworth 4x4 |
merg pe doua variante, la masinile standard le hranesc cu Petrocanada iar bolizii cu X1R 10w50...ultimul il foloseste si Dan Gartofan ;) si bineinteles nelipsitul tratament X1R
|
Hello lumee.X1R??? puteti sami spuneti si mie un pret!si unde pot cumpara asa ceva??.mutumesc anticipat
ps: am 2 dieseluri 1.7. |
Maniac Motors - 13 Decembrie 31, poarta verde..
|
Quote:
multumesc! |
ce se stie despre X-1R? cine la folosit? merita? mersi!
|
aici un site de incredere care va spune ce ulei sa folositi
http://www.opieoils.co.uk/c-341-car-service-packs.aspx |
Salut!
Pentru un motor de 1,6 l 16V (an 2001) ce parere aveti daca merge cu Valvoline DuraBlend 10w 40? |
Va merge cu aproape cu orice ulei dar ca si recomandare
Daca mergi mai sportiv si n ture mai mari - Castrol Edge Bidonul auriu Daca mergi moderat - Castrol Magnatec Bidonul verde isi va face treaba cu incredere |
sal! am un rover 25 din 2002, motor de 1,4 si 103 cai! ce ulei se recomanda si mai ales antigel? ca tocmai a venit sezonul geros si nu stiu ce sa pun si cat!!! multumesc!!!
|
Quote:
|
Referitor la aditivi si la toate produsele minune.
Cu totii le am vazut, unii dintre noi le am si testat. Mai jos un filmulet cu adevarul din spatele scamatoriei. https://www.youtube.com/watch?v=q5WXb...layer_embedded In loc de ulei de motor du-te la urmatoarea prezentare cu ulei de cutie. Uleiul de motor nu are aditivi care sa reziste la presiune, deoarece nu presiune se intampla in motor, ci frecare. Testul lor este fals deoarece considera rezistenta la presiune... ceea ce este foarte bine, dar nu asta te intereseaza. Pe de alta parte compara rezistenta la presiune a produsului lor cu ulei de motor care nu a fost gandit pentru asa ceva. Ai putea in schimb sa pui Head@Shoulders: "What if They Have a Test To Show How Their Additive Works?... Read On............ At a recent trade show we attended, one of these miracle oil additive companies was there with a machine that demonstrated how their additive reduced friction. It was a motor with rotating solid steel disc secured to the motor shaft and a torque meter with a flat piece of steel mounted on the torque arm. They put every type of oil on the market, one by one, on the machine & pressed hard on the torque meter and at about 20-40 lb-ft torque the torque arm would stall the motor....that is, until they cleaned it off & tried their (chlorinated) additive "IXL" on the bearing & ran the test. People were amazed as the meter peaked out at 140 lb-ft. torque and still didn't stall the motor! We knew what was happening but many unsuspecting consumers were eating it up and standing in line to buy the additive! The next day we showed up with some Head & Shoulders Shampoo disguised in an oil bottle & had the IXL additive people try it on their test machine. The operator was amazed as the motor just barely stalled at 140 lb-ft! The operator says that's pretty good stuff, what is it? We said Head & Shoulders. He was quite embarrassed to say the least. Head & Shoulders has high levels of high potency ZINC in it that attaches itself to ferrous metals. Coke soft drink will do exactly the same thing. ZINC reduces friction and provides anti-wear protection and is present in most motor oils at a much reduced level. Now, would you put Head & Shoulders in your engine? Additionally, the test machine was measuring EXTREME PRESSURE. This was their secret demo trick. Motor oils do not have extreme pressure (EP) additives blended in like gear lubes do. There is absolutely no need for EP additives in a motor oil. A gear lube would not stall the motor as easily because gear lubes have high levels of Extreme Pressure additives blended in, but do you think they would test their IXL additive against gear lubes? Heck no! They use motor oil....They are comparing apples to oranges & tricking you into buying their additive! Same theory holds true for Slick50, Prolong, Dura Lube, Motor Up, Valvoline Engine Treatment and many others." |
Re: Ce ulei folositi? Ce recomandati?
Mobil 1 10w40 la pretul de 15,99 lei este idealul buzunarului de criza
cand ai si schimbul gratuit , basca o scanare gratuita bonus pare incredibil. Mobil 1 ramane numarul 1 mereu Si exista pentru orice gust sau masina sau chiar kilometri 0W-50 new life -ajuta motoarele sa functioneze ca noi 5W-50 peak life -intarzie imbatrinirea motorului 10W-60 extended life -curata namolul ramas in motor s.a.m.d. |
Si eu folosesc numai Mobil si este cu adevarat numarul 1
|
mobilul crimei nedeterminat :)
Si chiar a fost nevoie sa ti faci un cont nou doar sa impartasesti acest lucru cu noi? ce dragut, o lacrima imi da pe ... :D
...campaniile astea......electorale :D |
Motul este mai bun, la 5 lei in plus ;)
|
eu miam luat un Q8 pentru g3 benzina motor 1,6 ce ziceti 80ron 4L
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:35. |
- Copyright 2026 4Tuning