Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Ajutor: acte cumparare si inmatriculare masina din Italia (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/62042-ajutor-acte-cumparare-inmatriculare-masina-italia.html)

gcc2307 06-01-08 23:16

Ajutor: acte cumparare si inmatriculare masina din Italia

As vrea sa cumpar o masina din Italia si sa o inmatriculez in Romania. Nu stiu care este procedura in Italia pentru rezolvarea acestei probleme (ce acte trebuie, cine si cum le intocmeste, cat costa, etc). Daca cineva ma poate ajuta cu sfaturi, sunt recunoscator. Ma intereseaza strict ce trebuie sa fac acolo, in Italia. Va multumesc anticipat. Stima, Cristi .

Detman 10-01-08 00:12

Re: Ajutor: acte cumparare si inmatriculare masina din Italia

daca cumperi din Italia, sa cumperi din parcuri auto. acelea sunt radiate. nu poti sa iesi din parc numai pe platforma cu masina ( din cauza ca nu ai numere pe masina ) sau treci prin Germania si iti faci numere de zoll si cu acestea iti aduci masina in tara. numerele de zoll sunt cam 150 euro. :) in rest totul e ok. un prieten chiar aduce masini asa din Italia.

monicoll 16-01-08 23:01

mi-am luat eu luna trecuta masina din it. am cumparat direct de la proprietar, se poate negocia si nu iti baga pe gat un TVA de 20 la suta care la cateva mii de euro este substantial. in plus masina nu este ''cosmetizata'', cel putin a mea nu a fost, depinde totusi si de proprietar. ca idee, am iesit mult mai ieftin decat daca as fi cumparat aceeasi masina din romania, cam cu 1000-1500 E (cu toate documentele platite inclusiv transportul pana in tara). procedura nu este asa de complicata pe cat ar parea. poti evita si taxele pe care autoritatile italiene vor sa te determine sa le platesti, adica inmatricularea masinii in italia. ca sa reusesti asta va trebui sa iti aduci masina cu un autotren, autocamion (bisarca pe limba lor). m-a costat 550 E. si mi-au lasat masina la bloc.
ce trebuie sa faci?
1. mergi cu proprietarul masinii la sediul ACI - Sportello telematico dell'automobilista - unde platesti procedura Radiazione per esportazione. costa 70 de euro +/- . de acolo ti se va da un Certificato di radiazione sau un Certificato di Proprietŕ , iti va fi necesar la Rar in Ro si iti mai da carta di circolazione original (talonul) anulat si cu stampila ''annullato per radiazione per esportazione). Dureaza 2-3 zile, depinde cat sunt de ocupati
2. mergi la notar impreuna cu proprietarul si faceti un document de vanzare cumparare al autovehiculului. platesti masina cu aceasta ocazie.
3. nu mai faci nici o asigurare, nu mai iei nici un numar de inmatriculare provizorie de la motorizzazione italiana (costa tot atat cat ti-ai aduce masina cu autotrenul ..deci te scuteste pe tine de complicatii), cauti o firma care transporta masini, eu am gasit pe internet, m-am intalnit cu persoana, am negociat pretul si gata. trebuie sa dai transportatorului o hartie ca il autorizezi sa iti transport masina si copii de pe documente. act de vanzare-cumparare, carta di circolazione si acel document prin care il autorizezi sa iti transporte masina. poti sa-l faci la notar sau cum va intelegeti.

cam asta e procedura. in rest trebuie sa fii atent la masina pe care o cumperi, e valabil in orice caz de cumparare al unei masini. daca nu te pricepi mergi cu cineva care sa stie sa se uite la ea, sa-i asculte motorul, sa verifice franele, etc...
mult succes!

turbojack 18-01-08 02:17

Quote:

Originally Posted by monicoll (Post 1296763)
...
3. nu mai faci nici o asigurare, nu mai iei nici un numar de inmatriculare provizorie de la motorizzazione italiana (costa tot atat cat ti-ai aduce masina cu autotrenul ..deci te scuteste pe tine de complicatii),....

Numar de carton (costa circa 190 euro ;in zona Milano se numeste B6)valabil doar 5 zile,care aduce dupa sine o foarte mare problema:sa gasesti io firma sa-ti faca asigurare pe acest tip de numar.

monicoll 18-01-08 09:43

Quote:

Originally Posted by turbojack (Post 1298820)
Numar de carton (costa circa 190 euro ;in zona Milano se numeste B6)valabil doar 5 zile,care aduce dupa sine o foarte mare problema:sa gasesti io firma sa-ti faca asigurare pe acest tip de numar.

asa este, daca vrei sa o aduci pe roti o sa umbli de nebun sa gasesti asigurare pentru masina. nu le convine sa asigure masina pe cateva zile.costa putin asigurarea (din punctul lor de vedere) 200-300 E (in functie de tipul masinii, cine o conduce, etc), iar riscul este prea mare si atunci prefera sa nu faca asigurarea. daca tii neaparat insa ar trebui sa fii ferm pe pozitii si sa te certi cu ei pe la asigurari, un amic de-al meu a reusit sa isi faca aceasta asigurare. dar s-a complicat si mai mult pentru ca aducand-o pe roti a trebuit sa isi ia o foaie de drum (foglio di via) completata cu data in care se va face drumul si parcursul exact. cu autocamionul e mai usor, nu mai platesti numar, asigurare, taxe de drum, motorina sau benzina, etc.

gcc2307 18-01-08 19:41

Vreau sa va multumesc tuturor pentru amabilitate si pentru toate sfaturile. Intre timp, aflasem care ar fi procedurile in Italia si m-am lasat pagubas; m-am deplasat in Germania de unde mi-am adus o masina. Acolo e foarte simpla procedura de achizitionare. Va multumesc mult la toti si va doresc numai bine.

P.S. Rog un moderator sa inchida subiectul daca se considera ca nu mai este de ajutor altor membrii. Stima.

nutzuXXL 08-09-09 17:48

va salut , vreau sa cumpar si eu o masina din italia . am gasit una de la proprietar undeva in padova . vreau sa vin cu masina pe rotile ei . eu vreau sa fac i felul urmator : sa fac act vazare-cumparare si procura cu proprietarul si sa vin cu asigurarea lui , astfel , voi mai cheltui mai putini bani . cand ajung in tara , ii trimit cartea masinii , sa o radieze , el imi trimite actele de radiere inapoi , si gata , o pot inmatricula in romania . se poate ? a mai facut cineva asta? mersi

Herbas 10-09-09 21:19

Eu mi-am adus asa masina din italia si da se poate. Problema principala e ca nu prea au italienii incredere in tine sa faci asa ceva. Eu unul am facut asigurare pe numele meu (200 euro pentru 5 zile !!!!!!!) si procura de circulare, pentru ca masina venea de la un concesionar si nu avea asigurare valabila. Apoi am trimis actele inapoi, am asteptat pana mi-au venit in tara cu stampilele de radiere si asta a fost tot.

Cel mai simplu e ori cu numere de germania, ori pe trailer ceva.

P.S. Contractul de vanzare cumparare l-au facut ei la imprimanta atunci pe loc, au semnat si apoi m-au lasat pe mine sa completez ce-am vrut eu.

nutzuXXL 11-09-09 10:08

deja am vorbit cu proprietarul si a zis ca e deacord sa vin cu asigurarea lui . mersi de informatii . bafta

sidartha 09-11-09 16:41

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 2629956)
deja am vorbit cu proprietarul si a zis ca e deacord sa vin cu asigurarea lui . mersi de informatii . bafta

poti sa mi spui si mie cam cat te costa drumul pana in romania si ce ruta vei folosi?

nutzuXXL 10-11-09 07:55

am renuntat , nu am mai fost in italia , mi-am luat masina din austria .
daca asi fi mers in italia , mergeam pe ruta data de gps adica : sibiu-sebes-orastie-arad-frontiera ungaria-szeged-szeleste-frontiera austria-oberwart-sud-autobahn a2 e66 - frontiera italia - autostrada venezia-trieste - venice - si padova ( acolo trebuia sa ajung ) sunt 1800 km de costat , nu stiu , fa si tu o socoteala cat e combustibilul .

din austria pana in ro , am bagat motorina de 60euro in austria si de inca 130ron in romania si mi-a mai ramas cam un sfert de rezervor .

bafta

eduard_1 15-06-11 23:02

salut....ma puteti ajuta si pe mn va rog?
vreau sa-mi iau o masina cu acte de italia...spuneti-mi si mie la ce trebuie sa ma uit ca actele sa fie in regula si cum trebuie sa procedez sa-mi matriculez masina....adica in caz ca nu eradiata din italia cum procedez? unde verific autenticitatea masinii??? si daca mai stiti ceva legat de actele de italia....
va multumesc!

GAby645 16-06-11 18:05

autenticitatea masinii si a actelor le verifici la R.A.R.
actele care trebuie sa le aiba masina sunt targa si certificat de proprietate , masina sa nu fie ipotecata lucru care e mentionat pe certificatul de proprietate, daca ultimul proprietar din targa ( carte) e persoana fizica , trebuie contract de vanzare cumparare de la el si pan la tine !!
masina nu trebuie sa fie radiata din italia pentru inmatriculare in romania, se radiaza dupa inmatricularea in romania !!

eduard_1 16-06-11 19:20

Quote:

Originally Posted by GAby645 (Post 4402120)
autenticitatea masinii si a actelor le verifici la R.A.R.
actele care trebuie sa le aiba masina sunt targa si certificat de proprietate , masina sa nu fie ipotecata lucru care e mentionat pe certificatul de proprietate, daca ultimul proprietar din targa ( carte) e persoana fizica , trebuie contract de vanzare cumparare de la el si pan la tine !!
masina nu trebuie sa fie radiata din italia pentru inmatriculare in romania, se radiaza dupa inmatricularea in romania !!

Deci masina nu trebuie radiata din italia...pt ca am auzit la alte persoane ca vezi domnle` trebuie radiata in italia....ca altfel nu primesti numere provizorii....

App...daca ma duc la politie si vreau nr rosii ei depisteaza daca e sau nu furata? sau daca e vreo problema cu masina? pt ca vreau sa ma duc direct cu proprietarul masinii inainte sa o cumpar sa-mi scot nr rosii si ma gandesc ca daca politia imi da nr rosii nu am absolut nicio problema cu masina...NU?
Mc mult pt raspunsuri!

GAby645 16-06-11 19:45

gresit, numere rosii poti sa scoti si cu acte false, nu ti le verifica nimeni !! Repet , La RAR se verifica actele !! poti scoate numere rosii fara nici un fel de problema daca ai actele alea doua si contract de vanzare-cumparare/factura daca e firma

danielb 28-06-11 15:08

Buna ziua , am incercat sa scot al 2-lea rand de nr rosii, am facut dosarul si cand am ajuns la ghiseu mi-a zis ca imi trebuie un fiscal sau ceva de genul intre concesionarul italian si romanul de la care am cumparat masina... cu toate ca la timisoara respectivul roman de la care am cumparat masina a scos un rand de numere rosii

am in original cartea de circulatie italiana (ANULATA) radiata etc... cartificatul de proprietate pe care am stampila si semnatura pt primul rand de numere

am si o pagina a4 tipizata completata de mana intre concesionar si romanul de la care am luat masina cu 2 semnaturi

mai am si contractul de cumparare batut la masina intre mine si romanul respectiv

mai am vreo sansa sa imi inscriu masina sau o arunc la gunoi ?! la inmatriculari auto cand am revenit pt a 2-a oara, am fost amenintat ca poate vreau sa ajung sa dau si declaratii riscand si un dosar penal...

macar in Bulgaria merge inmatriculata ? ca in romanica nu se mai poate asa....

GAby645 28-06-11 15:40

iti trebuie certificat fiscal de la vanzatorul roman care ti-a vandut-o , dar ac sa o inmatriculezi nu ca sa ii scoti numere rosii !!
dute la numere rosii si trage de urechi finctionarul de acolo sa iti arate in lege unde scrie ca pentru eliberarea numerelor rosii trebuie certificat fiscal !! mor pe functionarii astia care se cred ei mai tare ca oricine !!
astea sunt actele necesare pentru numere provizorii ::
Anexez alăturat următoarele:
- documentul prin care fac dovada proprietăţii asupra
vehiculului (copie); contractul de italia si cel de romania
- asigurarea obligatorie de răspundere civilă (copie RCA)
- chitanţele reprezentând taxa de autorizare provizorie (la CEC
cu valoarea de 13 lei) şi la Administraţia Financiară (cu
valoarea de 7 lei);
- copii ale documentelor de înmatriculare străine

danielb 28-06-11 15:45

cum ar trebui sa fie acel contract de italia pt ca eu il am foaie a4 completat de mana si 2 semnaturi

si fara acel fiscal nu o mai pot inmatricula pe ro ? pe bulgaria imi trebuie asa ceva ?

Multumesc

GAby645 28-06-11 15:50

fara fiscal o poti inmatricula pe bulgaria ,
nu iti trebuie fiscal daca proprietarul dinaintea ta a tinut-o mai putin de 30 de zile de cand e intrata in tara adica data de pe contractul de italia
contractul de italia poate fi atat tipizat cat si scris de mana, de obicei se cheama dichiarazione verbale di vendita

danielb 28-06-11 15:58

pe contractul intre italian si romanul de la care am luat masina este trecuta data 17.05.2011 iar pe contractul dintre mine si roman este trecuta data 02.06.2011

totusi functionarul respectiv a zis ca nu e bun contractul ala completat de mana spunand ca nicaieri in Europa nu se face asa ceva...

se pot scoane numere din alta localitate ex Bucuresti ? eu fiind din Calarasi...

Multumesc

GAby645 28-06-11 16:02

vai , mor de functionarii astia , orice inscris sub semnatura e bun , si o bucata de hartie igienica e buna !! mai dute odata si ial de cap , zii ca prima data a fost bun cand s-au scos numere rosii tre sa fie bun si a doua oara iar cu fiscalul explicai treaba cu 30 de zile si zii sa citeasca legea mai bine !!
daca nici asa nu vrea spunei mai prieteneste ca ii faci o plangere de abuz in serviciu la parchet si chai asa sa faci !!
numere provizorii poti elibera numai de pe raza judetului pe care ai domiciliu , te complici pe alt judet , trebuie sa o vinzi unei persoane de pe raza judetului unde vrei sa scoti numere rosii si acea persoana sa solicite numerele !!

danielb 28-06-11 16:13

o sa ma duc si maine cu toate ca m-a amenintat cu dosar penal :lol: dar inainte am vrut sa stiu daca contractul respectiv are vreo baza legala

i-am spus ca odata s-a putut si acum dc nu se poate ( mi-a raspuns du-te la timisoara) "imi est" ca respectivul roman care a scos numerele sa nu fi avut pile ceva pe acolo dar banuiesc ca aia de acolo nu se riscau degeaba aflandu-se de asta cand voi incerca sa o inscriu sau ceva de genu...

multumesc pt raspunsuri

acesta este respectivul contract
http://www.imageupload.org/thumb/thumb_72555.jpg

GAby645 28-06-11 16:16

e perfect legal , dosar penal nu are de ce sa iti faca , ai zis ca au mai fost odata scoase nume rosii la masina nu? atunci actele cum de au fost bune, e el incompetent !!
am patit-o si eu la nume rosii asa si nu numai odata , tre sa le explici ca ei is ursi

danielb 28-06-11 16:23

da am numere de TM, expira in 3 zile, totodata am fost oprit si de politie de N ori si nu a fost nicio problema cu actele... sper sa rezolv maine.

GAby645 28-06-11 16:37

aaaaaaaaaaaaa, pai poate facea misto de tine ,
dute cand iti expira numerele ca din ce stiu eu nu se elibereaza numere rosii atata timp cat ai valabile, nici in avans !!
deci actele care iti trebuie sunt urmatoarele :
copii dupa targa , certificat de proprietate , contract italia , contract romania
asigurare valabila pe cele 30 de zile de cand vrei sa iei numere rosii , ar trebui sa o modifici daca deja ai luat-o
chitanta de la cec si cea de la fisc
cerere tip completata

astea sunt actele ce sunt necesare , restu is inventii , bete-n roate, daca ai alea trebuie sa iti elibereze numere rosii

danielb 28-06-11 16:53

mi-a trebuit si programare la rar(chestie necesara pt a 2-a oara probabil si pt a 3-a), sa atasez si biletul primit in urma programarii...
sa vad ce fac cu asigurarea pe care am platit-o deja...

multumesc pt raspunsuri,

danielb 29-06-11 11:07

nu am avut de ales decat sa ii trimit actele prin curier respectivului si sa mi le retrimita cu tot cu numere... si totodata sper sa rezolve si cu factura dintre el si concesionar....

yoca07 27-09-11 14:51

salut tuturor,vreau sa cumpar o masina din italia si as vrea sa stiu si eu ce acte imi trebuie la cumpararea unei masini si care varianta este mai buna inte o masina inca inmatriculata in italia sau una radiata pentru export deoarece am gasit mai multe oferte si nu stiu dupa care sa ma orientez,multumesc anticipat

GAby645 27-09-11 17:30

la noi la iasi nu conteaza daca e radiata sau nu din italia cand vrei sa o inmatriculezi , numai sa ai toate actele, anume , targa , certificat de proprietate , contract vanzare cumparare

yoca07 28-09-11 00:49

salut gaby,mersi de raspuns totusi ai putea sa-mi dai mai multe detalii cam ce acte ar trebui sa-mi dea persoana respectiva de la care cumpar pentru o masina radiata si ce acte pentru o masina care ii inca inmatriculata pe it,care ar fi parerea ta sa caut deja radiata pentru export sau se poate rezolva usor chiar daca ii inca inmatriculata ,ma refer care ar fi varianta mai ieftina si fara mare bataie de cap,mersi inca o data.

GAby645 28-09-11 08:32

actele ti leam scris mai sus !! TARGA + CERTIFICAT DE PROPRIETATE + CONTRACT VANZARE-CUMPARARE
daca e sau nu inmatriculata e tot aceasi bataie de cap !!

p_vio46 24-02-12 18:39

Quote:

Originally Posted by GAby645 (Post 4610925)
actele ti leam scris mai sus !! TARGA + CERTIFICAT DE PROPRIETATE + CONTRACT VANZARE-CUMPARARE
daca e sau nu inmatriculata e tot aceasi bataie de cap !!

aceste acte trebuiesc traduse în româna ?

GAby645 24-02-12 19:00

targa si contractul trebuie traduse pt calcularea taxei si obtinerea certificatului de tva

sds89 18-03-12 19:22

salut am si eu nevoie de ajutor.am cumparat o masina adusa din germania din arges am facut act de vanzare cu el si am pus nr rosi pe nr lui . ce acte am eu de la el am bif mare si mic si de vanzare el cu germanul.mie imi mai trebuie fiscal ceva cand vreau sa inscriu masina ?ms mult si astept un raspuns

All times are GMT +2. The time now is 11:46.

- Copyright 2026 4Tuning