Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Audi R8 Diesel (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/61935-audi-r8-diesel.html)

di48lo 05-01-08 22:21

Audi R8 Diesel

Pe 13 ianuarie la salonul din Detroit va fi prezentata Audi R8 cu motor V12 TDI. Deocamdata masina este doar un concept, dar daca vor avea succes la salon, o sa intre in productie. Caracteristicile motorului: 500CP, 1.000Nm, 0-100 in 4,2sec, viteza maxima 300km/h, consum mediu 10L !!!

http://4wheelsblog.com/prototypes/20...y-photo-leaked

https://img215.imageshack.us/img215/3...blogca3.th.jpg

no limits design 05-01-08 22:33

Re: Audi R8 Diesel

nu e acelasi motor cu care va fi echipat si touaregul????.......

RUDY20140TDI 05-01-08 22:51

Sal,
Nu cred ca ar incapea pe VW Tuareg
Ca Tuareg-ul are V10 de 5000 cmc iar asta are V12 de 6000 cmc si este acelasi de pe Audi R8 de la Le'mans dar cu o putere micsorata de la 700 Cp la 500 Cp .
Din ce stiam eu vor sa-l puna si pe Audi Q7
As fi pus poze cu Q7 V12 TDI de 6000 cmc da nu pot (nu merg incarcate) .

vali-tgm 05-01-08 22:52

touaregul are V10. din cate stiu motorizarea este disponibila pe Q7.

alexGTI 05-01-08 23:07

in septembrie-octombrie va fi Q7 V12 TDI cu 1000 de Nm.
Dar pe R8 nu or sa puna motorul asta stati linistiti. (cel putin nu prea curand)
Probabil la Detroit ei vor doar sa arate motorul.

vacaroz 05-01-08 23:59

ei au reusit sa castige si cursa enduro de 24 de ore de la le mans cum se sxrie daca nu ma insel....dieselurile au luat mare amploare in ultimul deceniu

carutasu 06-01-08 01:03

da, numai ca in legatura cu le mans astept ceva modificari de regulament, audi acolo a obtinut o modoficare de regulament foarte avantajoasa pentru ei (pentru diesel in general), motoarele diesel aveau voie cu 5500cc, iar cele pe benzina cu max 4000, la diesel permiteau 2.94bar compresie iar la benzina doar 1.5.In LM2 insa audi ia bataie (porsche si acura castiga fara drept de apel), dar motiveaza ca masinile pe benzina sunt cu vreo 50kg mai usoare.Restrictiile acestora la cilindree sunt aceleasi dar fara a doua, la compresie.Pentru anul acesta se prevede ingreunarea rivalelor benzinare cu acele 50kg (desi oricum exista diferenta de 1000cc), dar sper ca si in LM sa se elimine restrictionarea exagerata de la turbina.E bine sa castige si dieselul, asta va impinge si pe una si pe cealalta sa evolueze, dar asa, cu acest regulament, cam am senzatia ca as vedea un meci intre 2 luptatori, dar unul are sireturile legate intre ele.Oricum, de evoluat au evoluat mult.

Alexutzzz 06-01-08 03:51

1000Nm sunt curios cum poate pune tot acest cuplu pe asfalt..la greutatea lui.astia de la audi au innebunit ce vor sa faca cu 1000Nm? sa tragaa o remorca de 20t?

zGb 06-01-08 07:37

Doamne ce minte au unii....cum sa nu incapa jeane v12 tdi pe touareg esti lovit cu pucu? Daca incape pe r8 e logic ca incape pe orice suv + ca pe touareg s-a pus w12 deci e loc....bun....altu zice cum pune 1000nm jos! Cu rotile jeane ca e quattro n-ai nici un stres fata de cum e la 65amg unde pana la 120km/h+ sta espul aprins intruna

carutasu 06-01-08 15:53

incape, au bagat ei W12-le intr-un golf...nu in fata, e drept, dar l-au bagat.

alexGTI 06-01-08 17:27

foarte tare ... =))

22VIN 07-01-08 17:16

BA BA SA MOR IO!!! ba astia s-au stricat de tot la cap... ba si pe asta diesel ma?!?!? ba pe asta nu puteau s-o lase in pace?!?!?!? ce req de farmec mai are R8-u cand face ca tractorasu?!?!? la dracu sa-i ia de 500 cai cand schimbi la 4000 ture... si 1000nm pe asta? la ce bun... a stai ca daca tot e tractor macar sa traga plugu' bine:| si cum lamborghini e owned de audi... poate maine-poimaine ma trezesc si cu un murcielago decapotabil diesel:|:|:| ma duc req imi fac fabrica de masini sport care zice ceva de diesel acolo il rastignesc il fac shaorma si-l mananc:))

di48lo 07-01-08 18:14

Se termina sursa de alimentare cu combustibil, asa ca firmele incearca tot feluri de smecherii... Multi nu stiu ca masinile exotice consuma o mare parte din total, si polueaza foarte tare. Deci si la masinile astea trebuie sa faca o schimbare. Oamenii ca amphetamine vor trezi cu locomotivele ei in ziua cand nu se va mai gasi bezina, si o sa poata sa arunca masinile in gunoi. Eu deja m-am prietenit cu gandul ca nu numai benzina face din bucata de fier masina.

RA_2fast4u 07-01-08 18:56

:))

e comica ideea.. sa te duci la benzinarie cu r8-u.. vine ala sa alimenteze..
de care..
euro 5 ..
poftiti?
diesel euro 5 ...! ..
haha.. buna gluma domle.. ,va bag benzina xxx ... ?
copile esti nebun? vrei sa-mi strici masina! sti cat am dat pe ea???
.. ?! .. hac ?

sau sa bage acceleratia in balana si sa vezi cum vine negreala pe evacuare: pusca, pusca.. fugiti.. stai baiete ca e diesel :))...

si probabil ca o sa piarda putin la cutia de viteze.. totusi o sa trebuiasca sa aiba de lucru cu un torque mult mai mare...
dar nah nu cred ca nu te-ai bucura oricati bani ai avea, atunci cand ai vedea ca mergi dublu fata de vecinu cu r8-u pe benzina :)

22VIN 07-01-08 20:54

Quote:

Originally Posted by di48lo (Post 1280420)
Se termina sursa de alimentare cu combustibil, asa ca firmele incearca tot feluri de smecherii... Multi nu stiu ca masinile exotice consuma o mare parte din total, si polueaza foarte tare. Deci si la masinile astea trebuie sa faca o schimbare. Oamenii ca amphetamine vor trezi cu locomotivele ei in ziua cand nu se va mai gasi bezina, si o sa poata sa arunca masinile in gunoi. Eu deja m-am prietenit cu gandul ca nu numai benzina face din bucata de fier masina.

benzina va exista intotdeauna pt ca ea se va termina in cateva zeci de ani la ritmul in care este folosita acum... si nu... nu masinile exotice. alea nu sunt masini cu care lumea merge zi de zi... ci marile suv-uri americane 4-5litri limited sau vechile lor masini... parerea mea este ca in aproximativ 10 ani motorul electric va fi mult mai bine pus la puct si se va putea utiliza si la viteze mari si atunci va mai ramane benzina, ce-i drept, in cantitati mici, si foarte scumpa, probabil rationalizata pe cap de locuitor, dar daca ai bani de-o exotica, nu ai bani sa iesi cu ea la o plimbare o zi pe saptamana vara?

no limits design 08-01-08 10:29

Quote:

Originally Posted by RA_2fast4u (Post 1280509)
:))

e comica ideea.. sa te duci la benzinarie cu r8-u.. vine ala sa alimenteze..
de care..
euro 5 ..
poftiti?
diesel euro 5 ...! ..
haha.. buna gluma domle.. ,va bag benzina xxx ... ?
copile esti nebun? vrei sa-mi strici masina! sti cat am dat pe ea???
.. ?! .. hac ?

sau sa bage acceleratia in balana si sa vezi cum vine negreala pe evacuare: pusca, pusca.. fugiti.. stai baiete ca e diesel :))...

si probabil ca o sa piarda putin la cutia de viteze.. totusi o sa trebuiasca sa aiba de lucru cu un torque mult mai mare...
dar nah nu cred ca nu te-ai bucura oricati bani ai avea, atunci cand ai vedea ca mergi dublu fata de vecinu cu r8-u pe benzina :)

super tare:lol: :lol: :lol: :lol:

sKyNeT 08-01-08 17:16

sigur va avea succes in romania :lol:

GYM 09-01-08 14:43

Stai linistit...nu va face ca tractorasu, sunt convins ca nici macar nu iti vei da seama dupa sunet ca e diesel la relanti ;) In plus de asta, de ce nu diesel ? performante notabile, consum extrem de redus....:)

zGb 09-01-08 18:38

deja motoarele noi de la audi nu prea se mai aud a diesel

aleks 10-01-08 08:30

am o rugaminte: disputa dv pe topicul asta sau pe oricare altul trebuie sa indeplineasca 2 conditii:
1) sa fie on-topic(adica sa aiba legatura cu audi r8 diesel, in cazul de fata)
2) disputa nu trebuie sa implice atacul la persoana, ci doar ideile/informatiile/cunostintele dv. referitoare la subiect
din pacate disputa legata de r8 diesel s-a transformat intr-o mocirla.
va voi urmari postarile pe forum, si daca o sa observ ca o sa pastrati stilul acesta, va voi bana userii, fara nicio suparare.
later-edit: am sters 32 de posturi numai astazi.
o sa mai sterg, atat timp cat va fi nevoie, si voi da cartonase in continuare, pana va intelege toata lumea ca aici discutam strict la subiect, despre audi r8 diesel, pro sau contra, dar fara injurii, si fara atacuri personale.
si deasemeni, fara postari stupide de genul, da, nu ,deacord, super, etc

boy_wonder 10-01-08 15:42

https://www.youtube.com/watch?v=13-DTwoh2RQ

Rasputin 11-01-08 13:20

DIESEL POWER si de ce nu iar consumul de 10L(mediu) la 100 :shock: bv lor

RUDY20140TDI 11-01-08 21:11

PENTRU zGb.
******UN MOTOR W12 ARE 4LINII DE CATE 3 CILINDRII (PISTOANE) CARE SUNT ASEZATE IN "V" 6 SI 6 FIECARE 6 ASEZARE ASIMETRIC (GEN VR6) IAR UN V12 ARE 2 LINII A CATE 6 CILINDRII ASEZATE SIMETRIC.
MI SE PARE NORMAL SA INCAPA CA ESTE LA 1/3 DIN DIMENSIUNEA IN LUNGIME-A V12.

boy_wonder 13-01-08 21:11

http://www.worldcarfans.com/9080113....ncept-revealed

Bemelo 14-01-08 09:36

nu inteleg de ce au facut tdi-ul mai frumos ca R8-ul pe benzina... :(

ono41 14-01-08 10:30

Foarte ciudat, o masina ce se vrea exotica sa aiba motor diesel. Nu sunt deacord cu asa ceva, mi se pare total nepotrivit, e ca si cum te-ai imbraca la costum si pui adidasi in picior.

no limits design 14-01-08 10:37

frate are 500 cp shi 1000nm

platon911 14-01-08 10:38

nu ganditi bine.incercati sa vedeti dincolo.ce conteaza motorizarea cand masina poate ce poate.

Ma jur ca daca maine ar scoate astia un R8 electric care ia 100 in 3s nici nu m-as mai uita la ala pe benzina sau Diesel ;)

no limits design 14-01-08 10:39

https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/62811-audi-r8-v12-tdi-concept.html uite aici celalalt topic cu cateva date oficiale shi fotografii

RA_2fast4u 14-01-08 15:55

Quote:

Originally Posted by Bemelo (Post 1291628)
nu inteleg de ce au facut tdi-ul mai frumos ca R8-ul pe benzina... :(

de ce? chiar de aceea ... pentru ca majoritatea nici nu s-ar fi uitat la diesel daca nu ar fi avut anumite privilegii.. consum? design putin mai frumos? eu zic ca si pretul o sa fie putin mai mic. Nu vedeti ca audi merge foarte mult pe dezvoltarea motorizarii diesel (vezi le mans... acum r8.. )

_anaconda_ 15-01-08 17:39

Quote:

Originally Posted by RA_2fast4u (Post 1292263)
de ce? chiar de aceea ... pentru ca majoritatea nici nu s-ar fi uitat la diesel daca nu ar fi avut anumite privilegii.. consum? design putin mai frumos? eu zic ca si pretul o sa fie putin mai mic. Nu vedeti ca audi merge foarte mult pe dezvoltarea motorizarii diesel (vezi le mans... acum r8.. )

La capitolul pretului nu sunt de acord cu tine.Nu vad cum o masina mai frumoasa(sa zicem mai speciala),un V12 TDI 500 HP/1000 NM sa fie mai ieftina decat un 4.2FSI 420 CP/420 NM,

carutasu 15-01-08 20:15

Fata de acel 4.2 FSI (deci "fratele" pe benzina), am citit ca dieselul R8 are 0.8s avans la demaraj ( 4.2s vs 5s).Nu este totusi cam mica diferenta, tinand cont ca are 80cp in plus si 580Nm mai mult?

no limits design 15-01-08 20:18

e diesel ...dieselul nu are aceasi turatie k la benzina...cum vrei sa aiba demaraj mai bun decat un motor pe benzina ....... daca ai sti cu adevarat cum functioneaza motoarele diesel si benzina nu ai fi intrebat asta

carutasu 15-01-08 21:33

pai stiu cum functioneaza, era vorba de diferenta mare de putere si cuplu motor dublu.Nu ai deci ce compara demaraje la puteri apropiate (diferente de 15-20cp si 60-70Nm)...sau ma rog, greu, aici insa lucrurile arata cam diferit.Cam ca si cum ai compara un 2.0 TFSI de la Audi (A6 sa zicem) cu un 3.0TDI, luata deci comparatia la scara mai mica (sa zicem o diferenta cat de cat similara, dar cca 1.3s diferenta la demaraj).Normal ca dieselul urca pina pe la 4000rpm, iar benzina poate urca si la 8000 pina la redline, in cazul unei masini sport, dar totusi...

carutasu 15-01-08 21:42

acum am citit alta sursa care spune ca de fapt diferenta e de doar 0.4s (4.6 vs 4.2).Ce-i drept, cuplul si-l mentine in proportie de 90% pe o plaja foarte mare de turatie (3500-7600).Puterea maxima nu stiu la ce turatie o atinge, probabil in jur de 6000rpm.Tot acolo spune insa ca ar avea doar 317Nm cuplul maxim.

RA_2fast4u 15-01-08 21:54

da, dar gandeste-te cu ce valori avem de-a face! totusi e vorba de 4 secunde pana la 100... daca ar fi fost vorba de 10 secunde, normal ca atatia cai in + ar fi contat mult mai mult decat 0,4 .. dar asa, valorile sunt deja mici, iti trebuie multi cai ca sa mai urci cate un 0,1 :)

carutasu 15-01-08 22:45

da....si asta e drept.

sKyNeT 16-01-08 00:00

dar la diferenta de greutate dintre cele doua motoare v-ati gandit ?

carutasu 16-01-08 01:01

da, sunt cam 100kg diferenta de greutate.Daca insa faci raportul cp/kg, iese cam tot pe acolo, la cuplu ramane insa o diferenta uriasa.Numai ce-i drept, intr-adevar, de la o anumita limita fiecare zecime sau cativa km in plus la viteza de varf ii smulgi cu diferente mari de putere.Nu mai stiu daca retin exact, parca la Veyron spuneau ca pentru a trece de 420km/h (actuala lui viteza de varf fiind de 407 parca) i-ar trebui in jur de 200cp in plus...ceva de genul asta...pentru o diferenta de 13-15km/h.

zGb 16-01-08 02:54

Quote:

Originally Posted by no limits design (Post 1294647)
e diesel ...dieselul nu are aceasi turatie k la benzina...cum vrei sa aiba demaraj mai bun decat un motor pe benzina ....... daca ai sti cu adevarat cum functioneaza motoarele diesel si benzina nu ai fi intrebat asta

iar tu daca ai fi condus mai multe masini capabile probabil ti-ai fi dat seama ca pleci mult mai bine cu un diesel decat cu o benzina...si aici ma refer la masini normale nu skylineuri de 1000cp sau ce mai visati voi de prin nfs

All times are GMT +2. The time now is 18:18.

- Copyright 2026 4Tuning