![]() |
Cielo-ul meu parca are remorca
Salut tuturor,
M-am inscris pe acest forum pentru ca sunt un impatimit al aceste masini. Am lucrat pe o astfel de masina timp de 2 ani, timp in care am parcurs cam 80 000Km. Am avut un Logan, l-am vandut si mi-am luat un Cielo Executiv, din 2004. Problema la aceasta masina este ca desi ma asteptam sa mearga mult mai bine decat fosta masina de servici care nu era executive, merge de parca mai tarai ceva dupa mine. Cel putin cand plec de pe loc, la treptele 1 si 2, parca am remorca, adica cand calci pedala, indiferent cat de brusc ai calca-o, tot treptat isi ia viteza (nici nu putem vorbi despre celebrele scartaieli de cauciucuri). Deci, intrebarea mea catre dumneavoastra este, ce pot face? Am 30 de ani si am un stil de condus mai sportiv. Daca nu reusesc nimic....trebuie sa vand masina, caci nu ma pot obisnui cu ideia. |
Re: Cielo-ul meu parca are remorca
Bine ai venit in primul rand si La Multi Ani! Ce sfat pot sa iti dau yo (nu prea sunt cunoscator de mecanica dar stiu cat de cat): prima data m-am gandit la filtrul de aer. Ai umblat la el sa vezi cum arata? Daca mai ai putina rabadare sigur ti se va raspunde ca baietii de aici stiu despre ce vorbesc! Succes...
|
schimba filtrul de aer.
pune buji cu 3 spite ngk beru...astea noi de la sinterom is 180 lei 4bucati. pune fise siliconice(daca nu ai) aeriseste ambreajul... uita`te la disc vezi ii mancat, patineaza? ii tare pedala? manca ulei. ce compresie ai in motor? verifica intai de toate compresia...ca poate nu ai compresie si sa nu te miri ca nu trage. |
da de ce ai vandut loganul? era masina noua. de generatie noua, nu te satisfacea performantele? :d
|
Quote:
|
nu complotez...doar intrebam :)
in 1 nu reusesti sa invarti rotile pe asfalt?(startaiala) |
domnilor, loganul nu avea aer conditionat, iar pentru a-i pune trebuia sa investesc 2000 Euro...Loganul l-am vandut cu 5000Euro si am cumparat Cielo Executive, tot din 2004 ca Loganu, cu 37 000 Km si cu aer conditionat...si dupa cum v-am spus am mers catava km cu un alt cielo si stiu cum trebuie sa mearga...
|
uita-te la ambreiaj ! vezi in ce stare e, cum e pedala de ambreiaj ? moale sau tare?
|
Quote:
|
1. eu din cate stiam executive e mult mai nervos decat coreeana din 96!
2. nu am cielo, am un Golf 5 , tata a avut coreeana din 95-96 ( pe vremea aia fugea super masinuta ) in fine, nu asta conteaza |
mno zi cum ii pedala?
|
motorul este E-TEC, pe bujii scrie RN9YC, fisele sunt originale si scrie pe ele ceva cu SIL, pedala este OK zic eu, desi as fi vrut sa tina putin mai sus dar mecanicul a zis ca tine la jumatatea cursei si-i ok....cred ca ma inseala putin presul de cauciuc.....
as vrea ca scosul catalizatorului sa ramana ultima solutie... ce-mi mai recomandati? PS - vreau sa va multumesc pentru toate ideile furnizate |
am revenit cu o intrebare....
pai atunci de ce mi-am mai luat eu Executive? de consumat, consuma mai mult decat cel normal, la demaraj sta mai prost, puterea motorului este mai mica si pe de-asupra costa si mai mult...stie cineva care-or fi avantajele, ca eu pana acum am descoperit doar dezavantaje la Cielo Executiv fata de Cielo normal? |
masina am cumparat-o cu 3 500 Km si ma asteptam sa inghita pamantul, in comparatie cu un Cielo normal cu care am mers cca 80 000Km si cand l-am predat avea 360 000Km (in timpul Km parcursi de mine nu s-au efectuat reparatii majore).
|
pardon 35 000Km (si nu 3 500)
|
nu patineaza ambreaju?
verifica compresia motorului....daca ai sub 5 sa nu te miri ca abia mai merge. se scoate bujia 1 si se baga o alta bujie cu un ceas si se da la automat in gol. si se vede compresia motorului. apoi la pistonul 2-3-4. apoi le aduni, si imparti la 4. daca stiu eu bine trebuie sa ai peste 11 sau intre 11si 13 sau asa ceva. eu am 6,8 per total si stiu ca ma paste o segmentare dar am in plan mai multe modificari majore si astept sa se incalzeasca. cand fata o trag pe dreapta si a 2-a zi ma apuc de ea...dar sper sa fie + gradele. intai verifica compresia . ulei iti manca? in borcanul de apa iti face spuma? bea apa? scoate fum alb sau albastrui? |
Quote:
|
mult mai bune :P
|
deci... diferenta intre Cielo standard si executive nu este decat la dotari. executive are in plus inchidere centralizata, geamuri electrice, proiectoare, AC, deschiderea capacului de la rezervor din buton si alte cateva maruntisuri... ca motorizare, si standard si executive, din aceeasi ani, au aceleasi motoare. primele cielo, non-euro, au avut 75cp, au urmat cele euro 1-2 (ceva d egenul, nu mai stiu), au fost si cele dohc cu axa cu came dubla si 90cp, iar in prezent (de prin 2005) sunt montate motoarele sohc 8v euro 3, de 59kw (aprox 83-84cp). probabil ca motoarele astea "de ultima generatie" pe care le avem noi, sunt mai comprimate decat cele mai vechi, non-euro, de 75cp. Si da, intr-adevar, catalizatorul suprima din putere. Eu am de gand sa scot toata evacuarea si sa pun cap-coada inox direct-flow, fara catalizatoare, cu serpi si cu ambele tobe.
Si standard si executive au catalizatoare (sunt euro 3 acum), au acelasi motor, aceeasi putere... o mica diferenta de greutate poate fi intre ele, dar f mica. Motoarele euro 3 au 2 catalizatoare, nu 1!!! Al meu este fabricatie 2006, standard. Are euro 3, 2 catalizatoare, 59kw, trage destul de bine si consuma cam 12% pe vremea asta si cam 9-10% vara, asta in Bucuresti. extra-urban ia cam 7-8%. Scart cu a 1a dau fara nici o "emotie", cu a 2a doar daca trag un pic mai mult de ea :D Ambreiajul tinea si la a mea tot cam ca la tine. Mi-a reglat mecanicul pedala, acum tine ceva mai jos, dar nu cu mult. Mi-a zis ca ambreiajul nu are nimic (aveam cam 14.000 km atunci), ca asa tine pedala la asta hidraulic... sa-l credem pe cuvant, mie mi se pare ok. ce inseamna ca consuma mult? cat? Schimba-i filtrul de aer (dar nu cu unul romanesc, eu am avut probleme cu unul si acum pun nippo filters), verifica bujiile, fisele, avansul, injectia si nu in ultimul rand ambreiajul. La 35.000 km nu cred ca e vreo problema cu compresia... dupa 120.000 km cred ca te poti gandi la un rk al motorului :) verificarile de mai sus se fac f usor pe tester. iti indica toti parametrii motorului: amestecul aer-benzina, timpii de injectie, aprinderea bujiilor, avansul... tot. bujii recomandate NGK bpr6es (parca, sunt cele indicate pt motorul cu 8v de pe cielo) sau Beru, iar fise Tesla siliconice, NGK sau Beru. p.s: am uitat, incearca si o curatare a injectoarelor, eventual cu o sticluta de solutie; o pui in rezervor cand faci plinul si asta-i tot. bafta. |
Da este important si de la "cine" ai luat masina....sa nu fie "obosita" in adevaratul inteles al cuvantului..;) ..nu ma pricep la mecanica ...deja ti-au zis Meseriasii ;)) :peace:
|
sa imi fie cu suparare daca ma bag eu am un cielo corean di dec. '95 si sunt multumit de el...vede serviceul saracul 1 data la nu stiu cat....pana acum nu am bagat decat ulei si am inlocuit distributia...
din cate stiu eu cielo executive nu e diferit deloc fata de un cielo normal numai la optiuni are AC oglinzi mai frumoase si cam atat motorul este la fel...daca voiai cu adevarat sa vezi diferenta trebuia sa iei cielo executive DOHC nu SOHC intelegi ideea...DOHC=16v SOHC=8v...calculeaza si tu...daca nu am dreptate sa ma corectati.... |
intre executiv si cel normal diferente sunt destule.
unu are 8v una are 16v executivu consuma mai mult in interior difera mai multe. ac`u are si a meu din 96. grila este cromata. are a 3-a lampa stop. jenti pe 14. cred ca are si reglaj de intensitate lumina in bord |
Quote:
|
eu n`am gasit :)
si eu aveam pe dacie asa ceva si espero are |
din cate imi aduc aminte....am vazut NUMAI la dacia nova si SN buton de reglaj al intensitatii luminii ceasurilor de bord. ATAT! la ESP am cautat 1ora...si n-am gasit....iar vechea dacie berlina...ma indoiesc ca ar avea asa ceva....parerea mea!
|
dacia berlina avea dupa maneta de stergatoare.
espero are la un buton, apesi pe el si iasa un potentiometru si`l invarti. |
Quote:
1. ambele au acelasi motor, de 8v. doar o scurta perioada de timp s-au pus motoare dohc pe cielo, pe ambele modele. 2. fals, au aceleasi motoarea, aceleasi cutii, diferenta de greutate e doar de cateva kg... acelasi consum. 3. AC poti sa ai si pe standard; am eu :D 4. aici asa e... grila cromata... 5. si a mea are a 3a lampa de stop; e obligatoriu prin lege ca orice masina sa aiba acum asa ceva. 6. si a mea are jante pe 14 stock 7. nici un cielo nu are reglaj al luminii din bord. |
este executive cu 8v?
eu stiam ca executivele au 16v. |
am o gramada de cunostinte cu cielo asa zis executive si nu difera cu nimic fata de a mea in afara de grila de crom si stop pe spate in interior...motoarele sunt 8v ca si la cele coreene...executivul mai procopsit este ala cu 16v DOHC, scria asta pe spate la portbagaj negru pe fond alb, am dreptate geo?
|
scrie pe spate dar ns in ce font....mie lene sa cobor :lol:
s_cata: ai rezolvat ceva? nu ne lasa in ceata aici sa facem dezbateri degeaba PS: la cati km se schimba distributia? :lol: |
la cielo se recomanda la 60 de mii.
|
da nucu, asa e... scrie pe portbagaj "dohc". cred ca doar vre-un an, maxim 2, s-au produs cielo cu motoare dohc. in rest, au avut motoarele ohc 8v, indiferent ca au fost GL sau GLE, ori Standard sau Executive.
si al 3lea stop de frana il au toate cielo, de dupa 2000 si ceva incoace... indiferent ca sunt Standard sau Executive. asa e legea acum, e obligatoriu sa il aiba din fabrica. |
nu v-am uitat...ca de fapt nu am cum sa uit de problema mea
mecanicul meu a fost in concediu si cu sarbatorile astea am cam lasat masina acasa ca nu am cauciucuri prea bune....dar o sa merg sa puna testerul ala sa vedem ce-mi spune, dar sunt foarte dezamagit de achizitia facuta....deocamdata deja ma gandesc s-o vand, dar nu inainte de a face ce mi-ati sugerat voi si de a va da un feedback |
pai daca tot o faci... de ce sa o mai vinzi? nu trebuie sa te descurajezi chiar de la inceput. masina veche e veche, asta e... era de asteptat sa faca probleme. dar eu zic ca daca schimbi piese si pui de calitate, nu o sa mai ai probleme mult timp cu ele.
|
masina este din 2004 decembrie si are 37 000Km
este veche? atunci, cei cu masini din 96, ce sa zic? le schimba cu totul?> eu am dat 6 000 Euro este executiv.... si tu imi spui sa nu fiu suparat? |
eu o am din 2006 luata de noua... si tot am avut diverse probleme pe la ea. intr-adevar, le-am rezolvat pe garantie, dar ideea e ca tot a avut "bube", chiar daca era la 0 km ( 30 km avea de fapt :D).
si da, iti zic sa nu fi suparat. e fier, se strica... :) problema ta poate fi cauzata de un "rahatel", cine stie ce defect are vre-o piesa... doar ca nu stii care, asta e problema. daca gasesti un mecanic bun, sigur se rezolva. vorbeste cu baietii de aici de pe forum, care sunt din Galati, poate te ajuta ei cu un mecanic. eu nu te pot ajuta decat in Bucuresti... |
Quote:
|
am ajuns in sfarsit la mecanic...cu un buzunar dde bani, ca...de...vreau sa mearga ca lumea
pe mecanic il cunosc foarte bine si imi place sa cred ca este bun in meseria lui...dupa ce s-a invartit in jurul masinii vreo doua ore si a facut tot felul de teste, a iesit de vreo doua ori cu ea in probe....DIAGNOSTICUL: cu masina asta parca au mers domnisoarele...trebuie sa-i faci plinul, sa-i pui doua bidonase de aditiv pentru curatat injectoarele si sa-i dai forja vreo 30-40 Km cu viteza a patra, cam cu 4500 ture.....si sa vezi ce-ti merge dupa aceea. Cam asta a fost...ce sa zic, ma bucur ca nu-i nimic defect, desi parca as fi dorit sa gaseasca ceva si sa fie ok. Osa fac si raliu acu, poate asta o fi....cine stie? desi nu cred... |
da, cica e si asta o problema... sa mergi prea mult timp subturat cu masina, se "invata" asa. nici eu nu sunt sigur 100% ca e adevarat ce se spune, dar.... sa zicem.
|
In cazul tau iti recomand resetare ECM!!! e cea mai buna solutie!!
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:04. |
- Copyright 2026 4Tuning