![]() |
supernova sau espero
salut!as vrea sa imi iau o masina si oscilez intre un espero de 1.5 din 1996 si o supernova din 2001.daca vreti sa ma ajutati ar fi ok!astept pareri!
|
Re: supernova sau espero
Quote:
IN SCHIMB SUPER NOVA MAI MERGE O POTI SI MODIFICA MAI IEFTINA LA ITNRETINERE SI AN MAI BUN ....PAREREA MEA |
faza cu consumu o stiu si eu ..d.ar ai idee cam cat consuma un espero in oras si in afara orasului?
|
Quote:
|
as merge pe espero, preturile la piese sunt cam la fel fata de dacia , dar ca fiabilitate nici nu intra in discutie o comparatie espero mult peste
si cu consumul...este relativ maricel ptr un 1.5 dar e solid ca o piatra , un prieten are cu unu 465.000 km :shock: , arata-mi o dacia cu atati km , anul de fabricatie e irelevant,avand in vedere calitatea bine stiuta pieselor DACIA ;) |
si eu tot pe espero as merge, avand in vedere dotarile acestuia la preturile care sunt!piese se gasesc pe toate drumurile, se potrivesc cele de opel vectra a si cele de cielo!asta nu ar fi o problema!
|
ambele masini sunt la 3000 de euro!adik pe espero cere umpic mai mult dar dak imi pun capul il scot la 3000!ce spuneti?care e parerea voastra?
|
Daca e full iatzi Espero, ai geamuri electrice, AC, si ca si tinuta de drum nu se compara!!! Supernova o sa-ti mearga bine o vreme, apoi se stie ca haionul o sa zdrangane de n-ai sa poti sta in masina, oalele amortizoarelor spate se duc destul de repede si sa nu uitam planetarele care sunt de *** la SN!!! Si e mult mai bine in Espero, crede-ma ca stiu ce vb, intretinerea nu e mult diferita ca si costuri. Si daca dai de cascaval poti incerca o suspensie sport de Vectra, un motor de 2000 cu tot cu 4x4 si frane ;) . La Dacie daca ai pus amortizoare mai tari ai ocazie sa te trezesti cu ele in portbagaj...
|
ma gandesc la o singura chestie la espero...aceea a consumului!dar cred ca o sa imi pun gpl pe el si scap de toate stresurile!
|
Motoru de supernova e surprinzator de fiabil si viril. Din acest motiv inca se mai foloseste pe logan 1.4. Eu as zice supernova.
|
espero...eu am vazut diferenta dintre daewoo si dacie...ia-ti espero ...
si 3000 d euro pe supernove..mie mi se pare mult ..nush... |
lasa espero i -tzi supernova parerea mea.Cineva de la mine si a luat o supernova cu 5000e nu glumesc adica 15000ron.Dar are o stare impecabila ca noua.
|
Quote:
eu nu prea as merge pe supernova , pt ca e cam depasita estetic si ca dotari fatza de espero!in rest masina e ok! |
Ce am retzinut bine este ca avea AC in rest dotarile standard...nu omit faptul ca poate sa ma fi pacalit dar spun sincer ca 15000ron a dat pe ea.Este in stare impecabila mashina am vazut-o si eu.A fost la o femeie care nu a umblat cu ea.
|
te cred...dar eu nu as da atatia bani pe o dacie...totusi e dacie si nu cred ca merita banii astia!parerea mea!
|
Quote:
|
eu sunt in grupul "espero" , dak e full cumpara-l nu mai sta , chiar dak are consumul mai mare eu zic k merita !
|
Sefu....da-o incolo de Super Nova....ia-ti e Espero.E mai masina decat SN,nu are forma de cozonac,si merge muuult mia bine c ao SN.
In eventualitatea in care vrei sa ii faci modificari......motoare de Opel se gasesc pe toate drumurile,unul mai turbo ca altul. Deci....nu te mai lua dupa altii......Espero e masina buna. Cei care declara ca Dacia e cea mia buna....nu au bani de altceva,ca daca aveau...nu mai conduceau Dacia. |
le multumesc tuturor celor care si-au spus parerea si o sa imi iau espero!toata lumea mi-a zis sa las supernova si sa imi iau espero!o sa revin si cu poze cu noua mea masinutza:D!bafta tuturor!
|
dupa ce iti iei espero fa un drum pana la timisoara, si daca ai ocazia fa unul si cu o supernova, incearca sa mergi cu cel putin 130 cu ambele, si dupa aceea fa diferenta intre consum.
|
espero are 6 motoare:2 de 1,5, 1 de1,8, si 3 de 2,0 alea de 2,0 normal ca o sa consume mult saui orice alt motor la care nu is reglate bine aprinderea, alimentarea, compresie slaba, etc, da alea de 1,5 daca ia cu un litru mai mult ca suprnova ii bai? ai o masina mai mare probanbil mult mai confortabila
espero ii fabricat din 1991 probabil or mai modificat la el intre timp, primu 1,5 sohc are raport de compresie 8,6:1 are 55kw/75cai putere si 123nm la 3200 rot/min al doile 1,5 e dohc cu rc 9,2:1 66kw/90 cai putere si 137nm la 3400 rot/min nu zic ca supernova nu ii buna ii mai noua,(nu ca ar conta daca masina nu a fost ingrijita,)are sistemul de injectie mai performant consuma mai putin si ca are motor de 1,4 55kw/75 cai putere raport de compresie 9,5:1 motor de renault care ii destul de bun, nu cred ca are rost sa te zgarcesti la 1 litru de benzina mai mult pt toate dotarile daewoo, doar masina sa fie buna deaea insista cand o cumperi sa mergi sa faci testu de compresie pe cilindrii sa vezi in ce stare e motoru |
daca te intereseaza o supernova inmatriculata in ian 2003,32000 km reali ,e impecabila masina,e a unchiului meu,este STOCK.doar cd-player+boxe sony si inchidere+alarma UNGO.in rest este ca in fabrica,unchimio nefiind adeptul modificarilor.nu trancane ,nu bate ,nu caraie,iti spun e parfum d masina.daca te intereseaza tel:0726739967
|
daca vrei cu ADEVARAT s a bagi bani intr-o masina atunci cumpara ESPERO
dar daca vrei sa ai o simpla masina care sa te duca din punctul A in punctul B atunci alege dacia SN COSTUL PIESELOR ESTE CU FOARTE MULT SUB ESPERO si nu te gandi ca la o masina veche din ''96 sa cumperi pisese de opel sh ca dai bani degeaba pe ele lucru nou este lucru nou |
Quote:
|
3500 EURO-negocialbil,dar iti spun face toti banii masinutza.merge ceas,rugina nu are(cand a luat-o i-am umplut-o de ulei si vaselina peste tot).
|
Quote:
|
da frate iati espero care are deja 10 ani cred ca are rugina pe sub el mai mult ca o dacie din 76 sa vezi distractie cand ti se aprinde becul ala galben pe bord de nu mai stie nici un mecanic ce are defapt nu prea se mai baga nimeni sa o repare sa vezi distractie cand o consuma 12 la suta in orash si exwemplepe pot contniua arata zici ca e fier de calcat si pt ce ca are aer si geamuri electrice iti poti lua supeernova cu aer si iti pui foarte simplu geamuri
in fine alegerea este a ta eu unul intre o masina de 10 -12 ani si una de 3-4 ani asi alegeao pe ultima chiar daca e dacie eu am supernova si mai am si un vectra 1.6 16 v si numai eu stiu la cate serviceuri am fost si cati bani am dat sa puna vectra la punct si degeaba asa se intampla si cu espero 1,5 16 valve iti va cauza multeeee problemeee daca iti iei o supernova cu 30 mii 40 mii de km ii schimbi la 65 distributia si pe urma nu ii bagi decat ulei bafta |
115 milioane daca vrei ultimul pret.nu oblig pe nimeni s-o ia.
|
ieri mi-am luat espero.nu regret nici o clipa alegerea facuta!e super masina!
|
Quote:
|
Felicitari.......sa o conduci sanatos fara evenimente......banuiesc c anu mai trebuie sa iti spun sa ii schimbi uleiul...curele role...filtre....presupun ca le-ai facut deja
|
bravo mah esti tare sa fi sanatos tu si espero al tau si afla CA AM 2 ANI DE SOFERIE PESTE TINE si 7 ani de viata cand eu aveam 18 ani tu aveai vreo 11 asa ca nu imi spune mie ca nu am condus in viata mea masina ( supernova )este a mea nu a lu tata (sau tactu)cum ai spus tu si pe langa asta mai am un vectra sa nu mai zis de cielo exe de la munca pe care il incing zilnic deci stiu foarte bine despre ce vorbesc .tu cred ca abar nu ai sa schimbi o bujie
in fine bafta ne vedem pe strazi |
Quote:
|
daca esti asa de bun in ale masinilor de ce mai ceri ma parerea altora, asa sa te afli in treaba?
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:25. |
- Copyright 2026 4Tuning