Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sondaje Auto (https://forum.4tuning.ro/408-sondaje-auto.html)
-   -   Ce parere ai de pretul benzinei in Romania? (https://forum.4tuning.ro/408-sondaje-auto/61347-parere-pretul-benzinei-romania.html)

Maskatu 29-12-07 10:56

Ce parere ai de pretul benzinei in Romania?

Ieri 28 decembrie 2007 Petrom Romania anunta oficial prin comunicat de prese scumpirea benzinei!
Extras din "the money channel" Rompetrol a scumpit de astăzi(n.r. 28 dec 2007) carburanţii auto comercializaţi în staţiile proprii şi Expres în perioada 27 decembrie 2007 – 06 ianuarie 2008 cu până la 2 bani pe litru.
Astfel, un litru benzina Premium Euro 4 costă 3,65 lei, un litru de Efix benzina 95 - 3,64 lei, iar un litru de benzina Euro Super 98 Fara Plumb - 4,24 lei.Scumpiri şi la motorine. Un litru de Efix Diesel – Euro 4, costă la staţiile Rompetrol 3,65 lei, iar un litru de motorina Super Euro 5 3,94 lei.

Ce parere aveti de pretul benzinei in Romania... un pretz care a crescut intr-un mod exagerat de cand a fost scoasa taxa de drum si "bagata in benzina" pe vremea cand Basescu eera ministrul transporturilor !... se pare ca s-a profitat din plin de aceasta anomalie astfel incat un litru de benzina fara plumb a ajuns sa depaseasca cu mult 1 EURO... sa nu uitam ca s-a mai introdus si aceasta ROVINIETA.... de altfel ilegala tinand cont ca taxa de drum era inclusa in benzina de ceva ani buni !

vacaroz 29-12-07 16:26

Re: Ce parere ai de pretul benzinei in Romania?

mai are rost un raspuns raspuns?un om de rand abia face un plin la masina cu un salariu....

Maskatu 30-12-07 09:41

nimeni nu se inghesuie sa spuna ce parere are de pretul benzinei... se pare ca va convine sa dati 1 euro... 1 euro si 50 de centi pe litru de benzina.... probabil ca de aceea si suntem tratati asa de scumpii nostrii conducatori.... ei ne dau apa la moara ne mint pe fata... maresc preturile mai ales la benzina si noi TACEM si nu facem nimic.... probabil ca o sa va dati seama de pretul benzinei atunci cand va fii prea tarziu adik atunci cand o sa apesi de 3 ori la pistolu de benzina, o sa apara 1 litru bagat si la suma o sa scrie 2-3 euro.... traim in romania !

BC-20-LET 30-12-07 19:02

Ce poti sa mai spui cand auzi astfel de lucruri ?!
Probabil isi deschide vreun demnitar fabrica de biciclete si vor sa ne forteze sa renuntam la masini si sa dam la pedale....

Maskatu 30-12-07 19:19

asta e romania.... asa e... ce tara frumoasa avem !!!! pacat ca e locuita....

Bogdan_ozzy 08-01-08 15:05

Pretul este destul de ridicat.. ,dar motorina a intrecut benzina la pret,si motorina e mult mai "puturoasa"

Bobby boss 08-01-08 15:19

Prea mare pentru calitatea ei si buzunarele noastre sincer.

bmwm5 08-01-08 16:30

e ca si cum ar scumpi medicamentele.le scumpesc stiind ca lumea le vor cumpara,avand nevoie de ele.ne putem muta cu totii in dubai,acolo e 90 de bani litrul de benzina,sau ne transformam in ultima instanta in biciclisti

meleboss4u 08-01-08 19:00

daca am sta bn sa ne gandim cam toate au preturi mai mairi decat buzunarele romanilor :(

Maskatu 08-01-08 20:42

daca nu ma insel ieri s-a scumpit motorina la rompetrol si omv normal.. cu 0,9 bani pe litru si benzina s-a "ieftinit" cu 0,7 bani pe litru....

Korb 22-01-08 16:34

din cate stiu eu... lideri acestei tari super distruse economic de ilici, magelan si alti lideri iminenti ne amenintau caniciodata nu va sari peste pretul de 1 euro (referitor la benzina si motorina) ca de astai pretu in UE. probabil pt ei euro e ceva de genu: 1 euro=8 ron si in cazu asta se incadreaza

ce poti spune??? mult prea scump sa te mai folosesti de masina... luand in calcul ca majoritatea nu depasesc 10 mil lei vechi in mana (cu 30 de ani vechime) si cu o amarata de dacie cu rezervor de 45 litri => conducem in vis si mancam "umbra de varza pe miros de rata" ca bani tre sa platim intrtinerea si impozitele ca altfel ne trezim in strada.

vb lui Maskatu cat tacem inseamna ca ne e bine

cu respect

tuner_cata_05 22-01-08 22:32

Cam scumpa:sad::rolleyes2

Maskatu 22-01-08 22:38

o sa ajunga romania o tara de biciclisti... sau ne lasam masinile acasa, eventual le vindem.. dar nu mai avem cui pt ca nu o sa mai foloseasca nimeni masina cand o sa fie benzina 5 euro,decat cei cu matiz ,tico, chevrolet spark si toyota yaris :D.. asa, si o sa fie romania in sfarsit o tara ecologica :))

luvdog 22-01-08 22:59

benzina e destul de scumpa dar nu ar fi problema asa de mare daca am fi avut o infrastructura mai dezvoltata!tot soselele alea de 20 plus ani

DACIA-Wrc 23-01-08 09:28

si masina mea manca 15 in oras...
rar vede benzina mai mult de 10 lei la pompa
cu 10 lei ma duc pana la facultate, pana la firma si acasa.
ca s`au facut vreo 18km :D
ii enorm de scumpa benzina.
in cluj sa zicem ca s`o asfaltat in fiecare an 300 de ztrazi.
de la 0 schimbat de conducte si asfaltaaaat si betonat...facut calumea
dar in restul tarii?

JunKer_hP 09-03-08 18:51

mei mi se pare ca e destl de mediu pretul

DannyMineru 10-03-08 09:46

Junker nu prea e ok pentru unu care foloseste masina zi de zi mers cu ea la munca , iar apoi seara de mai iesit si cu baieti . ar trebui lasata mai subtire cu umflatul preturilor la carburant

mitza mtb 12-03-08 23:49

Pt o tzara cu o ecoonomie ca romania mi se pare exagerat de mare pretul!!!

Maskatu 25-03-08 19:56

Motorina a ajuns sa fie mai scumpa decat benzina. In felul asta sa arda pe toti cu motoare diesel... se gandesc la toate idiotii astia care ne conduc tara...

luvdog 25-03-08 22:31

motorina e peste tot in eu mai scumpa decat benzina!!
ce nu pricep eu de ce e mai scumpa??ca doar motorina e mai ''environmental friendly'' decat benzina

Maskatu 26-03-08 15:38

nu e mai scumpa peste tot... pana acum cativa ani motorina era 70-80% din pretul benzinei.... s-a scumpit, in Romania cel putin pentru ca multi au luat masini pe motorina ca era mai ieftina si sa ii arda si pe ei.... normal... traim in Romania

luvdog 26-03-08 21:20

eu am facut anu trecut international si peste tot,dar peste tot unde am fost in UE motorina era mai scumpa decat benzina! aici nu e chestia doar de guv Ro ca motorina e mai scumpa! probabil sant alti factori la nivel mondial!

Maskatu 27-03-08 11:14

da luvdog ai dreptate.... dar eu cred ca avem preturile astea pentru ca daca tot am intrat in UE... noi romanii fiind mai smecherasi de fel... adica guvernantii in speta, au aliniat preturile noastre cu cele din UE... astfel motorina care pana acum cativa ani era mai IEFTINA decat benzina in RO, acum e mai scumpa... normal.. doar suntem in UE si trebuie sa ne aliniem...
PS dar cu salariile cum ramane? aaaa alea au ramas tot de RO :))

Crisskro 27-03-08 12:39

Pai daca cresc numarul autoturismelor diesel, creste cererea de diesel => ei cresc pretul sa scoata banu. E asa de simplu.
Eu am benzinar, asa ca pretul motorinei nu ma intereseaza in mod deosebit, si de multi ani bag numai benzina de 100, care nu s-a scumpit asa mult... cel putin nu am simtit la buzunar o mare diferenta.
Acum, mie imi consuma cam 7% benzina strict in oras, asa ca... solutia sunt masini mai mici cu consum mai redus. Parerea mea umila :)

Jesse 27-03-08 13:40

mie mi se pare ca e exagerat.. oi avea eu solenza si consuma putin, dar totusi, merg zilnic cu ea si la 2-3 zile scot 50 lei din buzunar, alimentand de la rompetrol.. nu mai zic, ca daca asi baga de la mol sau omv asi scoate calumea bani din buzunar si cu traficu din bucuresti e crunt..

Maskatu 27-03-08 13:53

Sa ai un motor puternic sub capota... iti zic eu ca ti s-ar parea exagerat :D

InJust 02-04-08 14:53

problema nu e ca-i scumpa benzina sau motorina, chiar nu-s scumpe. pretul e mai mic decat pestetot in EU. problema e ca avem noi salariile mici. Si ca ne plac masinile mari, puternice. Eu unul consum cca 150l benzina lunar pt a merge si reveni de la munca, fac 25 km dus-intors prin bucuresti. Asta inseamna cam 500 RON, dar nu e o problema majora. Ne descurcam cum putem.
@Maskatu - solutia e Renault 5 GTT , din pct meu de vedere.

Dany.bilan628 10-04-08 21:58

pretul nu e asha mare, daca facem o comparatie cu alte tari, dar ideea e, cum a spus si InJust mai sus, ca romanii nu au salariile care ar trebui sa le aiba...adica salarii europene(daca tot am intrat in UE) Daca nu incepem fiecare sa schimbam mentalitatea in Romania incepand cu tine si cu mine nu o sa rezolvam mare lucru. Vedem zilnic ce fac cei pe care i-am votat. Stau, se simt bine acolo 4 ani, n-au nicio grija...si problemele romanilor mai pot sa astepte (asta ar fi conlcuzia)

Maskatu 18-06-08 22:08

revin....... acum jumatete de an cand am deschis topicul benzina costa 3,65 iar motorina 3,95...... acum benzina costa peste 4 lei iar motorina peste 4,5 lei........ unde ajungem asa? o sa fim pusi in situatia francezilor si italienilor. au inceput oamenii sa iasa in strada si sa protesteze impotriva preturilor exagerate de la carburant. sau poate ca nu, ca romanul de obicei are gura mare dar cand vine vorba de fapte da inapoi...

DMIHNEA 18-06-08 22:11

azi am dat 85.25 euri pe 55 de litri benzina.....dar se poate si mai rau...

amPADUCHI 20-06-08 03:38

Ca un roman paduchios fiind proaspat intrat in uniunea minunilor si cu un salar de maturator de strada cu diploma pretul binzinei in acest moment mi se pare colosal de scump,mai ales ca sunt obligat sa platest peste 4lei/litru pe o substanta care numai benzina nu poate fi numita, chiar si cele mai de top sunt un amestec de apa si moloz cu benzina 95 aditivata...apoi daca continuam asa hotii de masini se vor reprofila pe furt de benzina peste cativa ani ca va fi mai scumpa benzina din rezervor decat masina insine..

alleks 22-06-08 02:51

Toti va plangeti ca e scumpa, dar care ati trecut pe cursiere? :D

ESPinoza 22-06-08 03:12

sa spun asa. cand am luat permisu la 18 ani faceam plinul cu 1.800.000 acuma la aceeasi masina trec de 2.600.000 sa fac plinu. si se simte rau la buzunare.

InJust 23-06-08 08:33

Eu unul am doua masini la ora actuala, insa voi folosi pentru transportul la/de la servici bicicleta. Iar cu masina, in week-end, la mare/munte. Pretul asta la benzina va mai decongestiona putin traficul, cand romanul va ajunge in situatie de insuportabilitate financiara. Nu are rost sa mai bag banii munciti de mine in buzunarele "alesilor", mai bine ii folosesc in alte scopuri. Accizele din benzina sunt de rahat.
Apropo, acum 6 ani cand Base era ministrul transporturilor, s-a bagat taxa auto in pretul benzinei...stie cineva daca s-a scos aceasta taxa ulterior, in conditiile in care acum platim rovineta?

T E N N Y - E 23-06-08 09:42

benzina este la aproximativ acelas pret ca peste tot in europa.PROBLEMA E CA SALARUL NU S-A MAI SCUMPIT DELOC.

Maskatu 23-06-08 10:50

Quote:

Originally Posted by InJust (Post 1607256)
Eu unul am doua masini la ora actuala, insa voi folosi pentru transportul la/de la servici bicicleta. Iar cu masina, in week-end, la mare/munte. Pretul asta la benzina va mai decongestiona putin traficul, cand romanul va ajunge in situatie de insuportabilitate financiara. Nu are rost sa mai bag banii munciti de mine in buzunarele "alesilor", mai bine ii folosesc in alte scopuri. Accizele din benzina sunt de rahat.
Apropo, acum 6 ani cand Base era ministrul transporturilor, s-a bagat taxa auto in pretul benzinei...stie cineva daca s-a scos aceasta taxa ulterior, in conditiile in care acum platim rovineta?

Asta am tot zis si eu... taxa de drum era inclusă in benzină. Au lăsat-o moale câţiva ani si au băgat din nou rovinieta asta . Adica plătim de 2 ori taxa de drum.... bine, taxa de drum in benzină era doar o metodă pentru ca ei sa poată exploda preţul benzinei. Cât despre decongestionarea traficului... mă îndoiesc. E acelasi lucru cu ţigările.. ei le scumpesc, omu tot fumează. Cei care renunţă la fumat nu renunţă pentru bani, renunţă din alte motive. La fel si cu benzina. Nu vad prea mulţi să renunţe la maşina din princina benzinei...

All times are GMT +2. The time now is 07:38.

- Copyright 2026 4Tuning