Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Dacia (https://forum.4tuning.ro/307-discutii-dacia.html)
-   -   Alte Dacii (https://forum.4tuning.ro/307-discutii-dacia/61285-dacii.html)

FmFm 28-12-07 17:54

Alte Dacii

2 Attachment(s)
m-am gandit c-ar fi interesant sa vorbim si despre alte modele dacia. cum ar fi

mikkai 28-12-07 19:45

Re: Alte Dacii

prima trucata jalnic si a 2-a e doar un r20 care din cate stiu au fost si cateva pe care scria dacia si se numeau 2000 ca aveau motor de 2.0

FmFm 28-12-07 23:15

acum mi-am dat si eu seama ca e trucata nova aia dar pozele sunt luate de pe un site care arata evolutia DACIA si nu am stat sa analizez daca dacia aia e tricata sau nu pentru ca am vazut nr d AG si m-am gandit c-o fi vreun model de probe ceva :) iar de DACIA 2000 n-am auzit pana acum.

JUST-DO-IT 29-12-07 00:16

nu e trucata dacia aia nova a fost un prototip care nu a intrat in productie, nu s-a concretizat...mai sunt o serie de dacii de care nu prea stie nimeni nimik...

JUST-DO-IT 29-12-07 00:21

Attachment 415418 dacia estefale

Attachment 415419 dacia jumbo

Attachment 415420 dacia lastun 2

cine stie mai multe sa spuna....mai sunt cateva dar pun maine poze...

Rasputin 29-12-07 15:08

9 Attachment(s)
Dacia D6 Estafette :arrow: In 1986 masina avea numarul 32-B-8505. Masina dupa cate stiu a fost odata masina de protocol la Comitetul Central. Prin 1991 a fost distribuita la Serviciul Roman de Informatii unde a stat foarte putin. A fost data la Comandamentul National al Grenicerilor, iar in urma unei licitatii a fost cumparata de la Politia de Frontiera Romana. Acuma masina e de vanzare in Constanta pe numere rosii. Masina se prezinta in starea din poze, adica mai e nevoie de munca, dar va iesi ceva....
E totusi o bucata de istorie, nu cred ca mai exista foarte multe. Au fost produse 872 bucati in perioada 1974 - 77.

mikkai 29-12-07 16:34

@just-do-it daca nu te superi arata-mi si mie mai multe poze cu nova aia smechereasca sa nu mai existe dubii.Se vad diferentele de design de la 2 km.Liniile nu nici o treaba una cu alta.

Rasputin 29-12-07 18:08

1 Attachment(s)
Sper sa nu mai existe dubii.:-)

Rasputin 29-12-07 18:25

Este posibil sa fac rost de poze cu D33.:D

Liberta 29-12-07 19:26

Quote:

Originally Posted by Rasputin (Post 1267086)
Este posibil sa fac rost de poze cu D33.:D

niciodata , nu exista asa ceva , daca are cineva poze cu d33 sa le puna si iti confirm eu daca sunt sau nu !!;)

mikkai 29-12-07 20:26

m-am convins acum.Pe hartie sau adevarata a existat.Dar e urata rau de tot.

ynp_46 29-12-07 22:59

4 Attachment(s)
:DEstafette:D

JUST-DO-IT 30-12-07 01:15

Attachment 416074-----Dacia Nova MPV,1998,pozata de automondial in teste la Pitesti

Attachment 416075-----Dacia Liberta ,1987 cu triple normale model vechi

Attachment 416076-----Dacia 1304 din 1983

Attachment 416077-----Dacia Star ,1991

Attachment 416078-----Dacia Brasovia,1981

Attachment 416079-----Dacia Sport 1998

Attachment 416080-----Poster Dacia Coupe

Attachment 416081-----Dacia break, facuta pt tehnica asistenta dacia la pitesti

Attachment 416082-----Poster Dacia 500

Attachment 416083-----Dacia la comanda,facute pt cine avea bani si relatii

DACIA-Wrc 30-12-07 14:23

hihihi...ce mijto ii dacia aia lunga.
mi`ar placea si mie una din aia...as putea sa`mi fac firma de pompe funebre pentru astia in accidente de masina...care as putea care mai multi morti.
super masina...una dina sta le`ar trebuii la ce`i care conduc tara si sa conduca un tampit care`i satul de viata...si daca ajung cu bine la destinatie sa le readuca aminte ce`o promis in campania electorala :d

Rasputin 30-12-07 19:45

12 Attachment(s)
Mai sunt unele "cocosate".:-)

Rasputin 30-12-07 22:48

Quote:

Originally Posted by Liberta (Post 1267166)
niciodata , nu exista asa ceva , daca are cineva poze cu d33 sa le puna si iti confirm eu daca sunt sau nu !!;)

de ce esti asa de sigur,cum poti sa confirmi daca sunt adevarate pozele .:-)
ce dovezi ai ca nu am existat?:-)

Liberta 31-12-07 10:13

Quote:

Originally Posted by Rasputin (Post 1268713)
de ce esti asa de sigur,cum poti sa confirmi daca sunt adevarate pozele .:-)
ce dovezi ai ca nu am existat?:-)

Nu am spus ca nu a existat , masina a fost conceputa de pinifarina , si tot ce s-a facut ptr aceea masina a fost la prototip in uzina , foarte putine persoane au avut voie sa intre la ea "binenteles fara aparate foto sau camere de filmat " printre cei care au vazut masina ma numar si eu :D
si ca sa iti dai seama ca nu mananc rahat cum fac alti , tata in aceaa perioada era director la Prototip "CSAR" .
Au fost multe prototipuri de care lumea nu a auzit , dar nici nu au iesit vreodata pe poarta uzinei , pacat ca D33 nu a fost scos era cu adevarat o masina "belea" , ca sa iti dai unpic seama arata cam 80% cu un ford mondeo model 95-96 , mie unu imi placea !!!;)

Rasputin 31-12-07 11:55

In 1997 was made a prototype of berline, Dacia D33. The design is Made in Italy, by IDEA Torino. The car is a berline with 4 doors and 5 places.

Tu pe care ai vazuto pe cea care are scris DACIA pe portbagaj sau fara.
Si unde sunt tinute acuma prototipurile?

Mai jos este o poza interesanta :-)

Rasputin 31-12-07 12:01

1 Attachment(s)
.............................:-)

JUST-DO-IT 31-12-07 23:45

ce bolid e in poza dnu rasputin.?....arata bine...dar ma cam dor ochii parca-i pozat cu camera subaqvatica....

Liberta 01-01-08 11:41

Quote:

Originally Posted by Rasputin (Post 1269225)
In 1997 was made a prototype of berline, Dacia D33. The design is Made in Italy, by IDEA Torino. The car is a berline with 4 doors and 5 places.

Tu pe care ai vazuto pe cea care are scris DACIA pe portbagaj sau fara.
Si unde sunt tinute acuma prototipurile?

Mai jos este o poza interesanta :-)

Ce am vazut era D33 nu alte aberatii masina aste inchisa intro cutie de tabla , bagata undeva pe la subsol unde nu prea mai are voie nimeni , poza aia este o aberatie , joacate vre-o 10-15 min in potoshop si vei reusi si tu sa faci una identica daca nu chiar mai bine !!!

Rasputin 01-01-08 11:52

Poza am modificato eu in Photoshop pentru ca cel care mi-a dat pozele cu masina mi-a zis sa nu le mai arat la nimenea.
Mai bine nu vi-o aratam.

NoLimit 01-01-08 13:26

1 Attachment(s)
Nu ne aratzi si noua?Poate ne aratzi in particular...trebuie sa vad si eu ce este dacia D33.Ce motor avea pe ea sau era doar caroseria?Poza de mai sus este D33?....are numarul de inmatriculare NB-...... de la ce vine? Pun si eu o poza cu o mashina prototip made in la tzara:) Asta este tzinuta in coshar sau grajd:)

NoLimit 01-01-08 13:39

7 Attachment(s)
Pun si eu nishte mashini dar nu sunt prototip decat prima poza restul sunt de raliu...mi se par mashini unice care au facut istorie mai ales cea care se repeta.

Rasputin 05-01-08 20:01

3 Attachment(s)
Dacia cabrio cu 6 usi. :shock:

Rasputin 05-01-08 20:21

4 Attachment(s)
Masina asa e din fabrica si in talon scrie Dacia 1309 F si anul fabricatiei este 1994.

Rasputin 05-01-08 20:32

6 Attachment(s)
Daciile din imagine, au fost un proiect al celor de la UAMT Oradea, furnizor de piese pt. Dacia, Daewoo, etc. A fost proiectata si omologata pt a fi introdusa in productie de serie mica la aceasta uzina. Pana la urma s-a renuntat la proiect, considerandu-se o investitie nerentabila si avand si o oarecare opozitie din partea uzinei mama UAP. Deci nu e o masina facuta la flex in spatele blocului, ci de un colectiv de ingineri, cu o uzina mare in spate. Din punctul asta de vedere este intr-adevar unica (nu e un bricolaj de amator). De aici si pana la valoarea "de colectie" pe care i-o atribuie proprietarul ei actual, e cale lunga. Autoturismele lui Ceausescu au sfarsit penibil, chiar daca erau si ele unicate, avand in spate si faima celebrului lor proprietar.

Rasputin 06-01-08 16:34

9 Attachment(s)
Delta Galidi Station Wagon

(denumirea oficiala Dacia Break 1310 export Grecia)

1300cc - 1982

Rasputin 09-01-08 11:30

2 Attachment(s)
Dacia 1310 hycomat

Volanul din mijloc e cel "normal", de directie.
Cel de deasupra e frana, cand apesi pe el masina se opreste.
Cel de dedesupt (catre bord) e acceleratia, prin tragere de el spre sofer se mareste turatia.
Ambreiaj hycomat. Placa de presiune e comandata de un cilindru hidraulic care, la randul sau, e comandat electric. Pe nuca schimbatotului de viteze e un contact, cand pui mana pe schimbator debreieaza, cand accelerezi, ambreiaza.

Rasputin 14-01-08 14:20

1 Attachment(s)
Dacia D33 :D

JUST-DO-IT 14-01-08 22:22

daca e dacia arata bine....dupa linia cupolei aduce cu meganu un pik....oricum e ceva frumos....pacat ca nu a intrat in productie....

mikkai 14-01-08 22:43

zici ca e facuta de daewoo.Masina de duzina.Dar pe langa supernova si solenza chiar e o masina moderna.Pacat ca nu s-a fabricat.A sabotat daewoo proiectul:))

Liberta 15-01-08 10:35

Quote:

Originally Posted by Rasputin (Post 1292075)
Dacia D33 :D

No coment :D Sunt curios totusi de unde ai facut rost de poza ! ? Mai ai poze ? Asta este Prototipul Recunosc , pacat ca nu a fost fabricat , Rasputin , sti ca este din rasina nu ? era singura masina , nici o matrita nu era facuta ptr ea :cry: mare pacat ca nu au terminat proiectul :(

Rasputin 15-01-08 12:42

1 Attachment(s)
Despre poza .... am si eu sursele mele.Mai am o poza(jos) si a se vedea scris DACIA pe portbagaj si o DACIA Nova mai la stanga si nu prea pare a fi din rasina.

NoLimit 15-01-08 14:01

imi place spatele.Inseamna ca fatza este mortala:)

maryus_83 19-01-08 09:30

Arata super...Rasputin, daca mai ai poze posteaza-le te rog..

Rasputin 21-01-08 16:55

Nouă apariţie pe piaţa autoturismelor : "Dacia" cu... şapte roţi!!!

Constructorul ei este un maistru mecanic pensionar din Ampoiţa
Moise Davidaş este un fost maistru mecanic, acum pensionat, are 67 de ani şi locuieşte în Ampoiţa. După pensionare, fiind obişnuit cu activitatea, pe lângă muncile câmpului şi ale gospodăriei, nu a renunţat la dragostea sa pentru motoare. Şi atât de mare s-a dovedit pasiunea sa pentru mecanica auto încât a inventat un nou tip de maşină. O invenţie pe care a făcut-o, după cum ne-a mărturisit, în special pentru uzul po****ţiei din zona rurală, conştient de dificultăţile pe care ţăranii le întâmpină din pricina lipsei de dotare şi a lipsei de fonduri pentru a-şi achiziţiona utileje. În ce constă invenţia sa? Ideea e simplă: adaptarea autoturismului "Dacia", pe care unii îl cred doar un hârb vechi, inutil şi hodorogit, la vremurile pe care le trăim, acesta fiind adus cu pricepere la caracteristici multifuncţionale, potrivit pentru arat, săpat, transport şi turism pe orice tip de teren. Ideea a prins contur în mintea maistrului Davidaş în anul 1995, când a elaborat şi proiectul viitorului autoturism "Dacia-cu-şapte roţi". Din păcate, pensionar fiind şi cu fonduri limitate (başca exclus prin diferite tertipuri din viaţa politică, în care ocupa funcţia de preşedinte al filialei din Alba a Partidului Naţional Român, acel "bunic" al PNŢCD-ului de azi), lui Davidaş i-a luat nu mai puţin de 10 ani până când şi-a văzut proiectul materializat. De fapt în 13 ani, căci anul 2005 abia a început materializarea proiectului, iar de finalizat a fost finalizat abia... săptămâna trecută. Şi chiar săptămâna trecută a venit cu invenţia sa până la Alba Iulia, pentru a o înmatricula. Bineînţeles că în parcarea unde a oprit maşina s-a strâns lumea ca la urs, minunându-se de aşa vehicul nemaivăzut.

Am reuşit şi noi să stăm câteva clipe de vorbă cu dânsul şi i-am cerut date referitoare la modificările pe care le-a făcut la autoturismul "Dacia" standard, şi iată ce am aflat: lconstructiv, acesta diferă acum de orice tip cunoscut de maşină; trenul de rulare permite întrebuinţarea aceluiaşi tip de anvelope (de autoturism "Dacia") sau şenile de cauciuc, în funcţie de cerinţe; ldin pricina modificărilor, maşina are acum cea mai înaltă gardă la sol, fiind adaptată circulaţiei pe orice tip de teren, oricât ar fi acesta de accidentat (nici chiar maşinile de teren străine, Land Rover, Nissan etc., nu au o gardă atât de înaltă) iar concepţia trenului de rulare este 100% originală; reductoarele sunt originale 100%; şasiul este de asemenea original, în proporţie de 100%; roata a cincea (de fapt roata a şaptea, căci trenul de rulare este prevăzut cu patru roţi în spate şi două în faţă, plus această cremalieră pe mijloc) este tot 100% originală, constituind un al treilea sistem de frânare (sistem de cremalieră), necesar în caz de avarii, la munte, pe teren acoperit cu polei sau zăpadă; linstalaţia hidraulică este cea existentă pe piaţă, specială pentru utilaje agricole; lsistemul hidraulic de rotaţie pentru despotmolire (cel de la roata a şaptea, cea cu cremalieră) este o noutate absolută. Pentru realizarea acestui prototip, Davidaş a investit până acum vreo 3.500 de euro, din amărâta sa pensie de 6 milioane de lei vechi (abia acum, de vreo 2 ani, a ajuns la o pensie de 10 milioane de lei vechi). El intenţionează să îşi înregistreze invenţia la Oficiul de Standarde, Invenţii şi Mărci de la Bucureşti, dar deocamdată se află cu autoturismul-utilaj în probe tehnologice, pentru a verifica şi confirma fiabilitatea acestuia. Iar intenţia sa finală este aceea de a trece la producţia de serie, venind pe piaţa de autoturisme cu o maşină nouă, cu un preţ de vânzare de vreo 6.000 de euro sau cu o maşină tractoare cu aceeaşi putere şi destinaţie, care să aibă un preţ de circa 3.500 de euro (accesibilă buzunarelor ţărăneşti, aşa găurite cum sunt ele).
Şi nu pot încheia articolul de faţă decât cu declaraţia amar-hazlie a lui Moise Davidaş, referitoare la căderea în dizgraţie a maşinilor româneşti, faţă de cele străine, care sunt scumpe şi uneori mai puţin performante. "Dacă mă ajută Dumnezeu zice omul nostru,şi toate probele ies bine, le sugerez celor ce s-au grăbit să îngroape autoturismul să facă bine şi să procedeze la... deshumarea lui!" Noi îi dorim succes şi, sincer, ne bucurăm că inventivitatea românescă s-a dovedit din nou la înălţime! Ioan HĂNŢULESCU

Rasputin 21-01-08 17:14

1 Attachment(s)
........................

NoLimit 22-01-08 13:35

foarte originala ideea. Tare mashina dar mai tare este moshulica:)

keemo 22-01-08 13:40

mi`ar trebuie si mie un moshulica d'asta in garaj :P

All times are GMT +2. The time now is 17:51.

- Copyright 2026 4Tuning