![]() |
Clio RS vs Corsa opc
le : rog pe cineva sa puna datele tehnice la ambele masini , raman dator , le puneam eu dar nu merge sa dau paste nu stiu de ce
|
Re: Clio RS vs Corsa opc
Toata lumea care a mers cu masinile astea a declarat Clio RS castigatoare de la distanta.
Desi masinile par apropiate ca concept, ele nu ar putea fi mai diferite. Clio are motor aspirat si este foarte stabila pe curbe datorita elementelor aerodinamice speciale (podeaua plana, defuserul spate), pe cand Corsa are motor turbo si pare mai mult "masina de liniute" pe langa Renault. Oricum e un comparativ "clasic" pe care il gasesti cam in orice revista auto. Eu am condus doar Corsa OPC. |
eu stiu ca RS-ul are motor supraalimentat 2.0 16v 200cp :rolleyes2
PS: da m-am inselat renault clio rs 2.0 I Engine Inline-4, dohc, 4v/cyl, VVT.( NU E TURBO) Capacity 1998 cc Front wheel drive Power 197 hp / 7250 rpm Torque 159 nm / 5550 rpm top speed: 220 km/h 0-100 km/h: 6.9 s Weight 1240 kg PRICE € 23000 Opel Corsa D opc 1.6 T Type of engine In-line Cylinders 4 Valvetrain Dual Over-Head Cam (DOHC) Engine installation Front mounted engine, transversee capacity 1598 cm³ Max. power output 141 kW 189 hp @ 5850 rpm Valves per cylinder 4 Fuel injection Multipoint injection Charger Turbocharger Max. Torque 230 Nm @ 1980 rpm Drivetrain serial Front wheel drive Manual gearbox 6 Performance 0 to 100 km/h 7.2 sec. Top speed 225 km/h weight 1203 kg Consumption Annual Average 7.9 l/100 km PRICE € 22,560 sunt luate de pe alt topic |
inca nu a venit vremea sa aleg alt "hot hatch" in afara de renault.deocamdata sunt lideri la performanta,au experienta 31 de ani in domeniul asta (1976-renault 5 alpine-unii sunt de parere ca ar fi primul hot hatch) plus experienta in F1,deci de ce nu s-ar pricepe?
|
reno rupe pe hot hatch-uri.
nici nu va ganditi la celelalte masini ale lor si toate povestile ce le inconjoara. la hot hatch-uri este altceva. as merge pe clio sport si megane rs. geniale |
Nu stiu de unde ai luat tu datele skynet, dar Clio RS are 215 Nm la 5550 rpm.
Se iarta de sarbatori :-) |
Quote:
As alege corsa , dar numai si numai pt potentialul motorului, ca sunt satul de aspirate:D |
Quote:
|
renault nu mi-a placut niciodata + au piesele extrem de scumpe!
am avut si sunt proste, ce f1...vise flacai!!!!! corsa opc all the way |
corsa opc all the way isi ia bataie de la un clio rs la orice ora.plus ca mai exista clio rs r27 f1.acum ca sunt mai scumpe la piese si mai slabe la plastice si imbinari.. sunt chestii irelevante pentru cineva care cauta performanta
|
Quote:
megane R27 de face la aceeasi fabrica din Franta unde se fac si monoposturile de la F1....mai gandeste-te BAMBAKE |
megane-ul este R26, R27 este clio f1 care din pacate nu se vinde la noi si nici nu se va mai vinde pentru ca tocmai a iesit din productie
|
Quote:
vorbesti din benzi desenate nu? :lol: :lol: Ontopic: nu pot spune decat: CLIOOOOOOOOOOOOOOO :lol: :lol: |
Quote:
Viteza maxima (km/h) 215 Putere maxima (CP DIN) tr/mn 200/7250 Cuplu maxim (Nm) tr/mn 215/5550 astea sunt valorile adevarate ale clio-ului luate de pe site nu de la babe* ! = are mai mult cu 11 cp+ 400cm de aceea este ami rapida ! riptor iteleg ca ai clio pe motorina, dar nu mai lauda renaultul mult mai mult decat este necesar !!!!! este o masina buna, dar sa nu sarim calul, nu? |
Ce mi-as mai dori eu un Clio ca a lui riptor "pe motorina"...
|
Quote:
Vad ca toti vorbiti de cai si Nm, nici nu stiti ce inseamna sau cum sunt ele calculate...tot ce stiti e cu cat mai mult cu atat mai bine... Producatirii declara aceste date din cauza ca 99% din cumparatori asa aleg masina/motorul, numai 1% se uita la diagrame facute de respectivul motor, cum e facut cutia de viteze si cum e reglat suspensia (astea sunt mult mai importante decat caii...) Nu sunt "fani" renault, mai mult urasc francezii, dar tot timpul au avut o masina care sa stearga nasul germanilor... Peugeot cu 205 GTI si 309 GTI sau controversatul 205 TURBO 16 Renault cu RS-urile, toate sunt mai buna decat competitorii reali, la nivel de japoneze (evident nu cele JDM). Apropo, parca filiala renault F1 este in anglia...:???: |
nu ma pricep bine(desii am inv multe, fata de 0>barat) la masini dar zic ca este f importanta dif in favoarea rs, adica cei 11 cp+400 cm !!!!!
|
Asa e, in primul rand cele 400 ccm inseamna mult, mai ales daca o faci turbo...
Pistoane de Megane RS, un turbo, 4 injectoare si un stand alone...totul costa max 4000 si ai in jur de 300 cai... |
stitzi ce imi place mie ca vb de masini de serie si pe urma spunetzi ca domne daca faci renault clio turbo .....ce sens are sa vorbim de asa ceva ....si sincer as alege corsa opc doar din cauza faptului ca intra turbo jos si are cluplu mai mare fata de clio care trage sus in turatie ....plus de asta corsa are un aspect mai frumos....
|
si e foarte important de stiu ca , corsa este si putin mai usoara i-ar in plus corsa are cuplu de 260 nm prin apasarea unui singur buton acela find overboost pe cand clio are 215nm....deci ca masini stock este mai tare corsa parerea mea ....
|
Quote:
|
Quote:
|
Mi se pare amuzant ca parerea tipului cu clio sport nu e luata in considerare. Si ca o tot tineti cu "turbo" fara sa aveti habar despre ce e vorba. Daca tot vreti o pinie, ascultati cu mai multa atentie pe cei avizati.
Cam cat de inapt poti fi cand spui ca ai ales o masina peste cealalta pentru ca e "turbo si nemteasca" :)) Experienta Renault in F1 este de nepretuit la modelele sale hot. Iar RS (Renault Sport) nu'i acelasi lucru cu Renault. |
dc compari tu experienta din formula 1 cu asta nu inteleg....nu au nici o treaba una cu alta...poate la ferrari sa spunem ca unele masini sunt facute cu tehnologia din formula 1 si apropo OPC oare nu inseamna ceva....si sa iti mai zic ca nici opel nu e acelasi lucru probabil cu opel opc ;)
|
Experienta din F1 a ajutat la o cofigurare a elementelor aerodinamice care confera masinii o stabilitate incredibila.
OPC este divizia sport a constructorului german (Opel Performance), fara nici o legatura cu F1. Poate doar DTM, acum mult timp. Iar tu pilula 20 este foarte prost informat. |
dar chiar nu va plictisiti de contrazicerile astea tampite??la fiecare faza d-asta xxx vs xxx ies 20 de pagini de tiganie continua...
|
Quote:
|
Quote:
iar cum opel este un renume in marea majoritate a competitiilor cu motor de peste 10000 de ani...fix o corsa de raliu le-a iesit :lol: :lol: :lol: |
bine sa nu mai lungim discutia...opelu nu are experienta cu motoare dastea....GSI LET 4*4 turbo etc....
|
Quote:
PS: am opel in familie...deci nu am nimic impotriva marcii |
Pentru cultura generala:
-Opc era infiintata in 1997 in Germania, pentru a prelua sectia de motorsport a lui Opel si pentru a construi versiuni mai performante ale acesteia pentru strada. Este o companie separata de Opel. -RST (renault sport technology aka. RS) este divizia de sport a lui renault, totul a inceput in '60 cand Amédée Gordini a facut dauphine gordnini, ulterior modele sportive din R8 si R12, dupa asta compania era oficial detinut de renault si schimbat numele la cel prezent. Cat despre Opel si motoare turbo sau masina sport, nu cred ca e cazul sa discutam problema, pana cand cel mai sportiv model de la ei este facut de Lotuns... Sa nu ma intelegeti gresit, nu am nici o problema cu opel, dar nu are nici un model sport care sa si comporte ca o masina sport, toate au probleme cu suspensia. Asta in general problema de design care provine de la masina de strada, la multe constructori se intampla asta (ex bun e VW golf mk4) dar nu inseamna ca este o bariera de netrecut, dar costa foarte mult, la o masina de serie nu pot permite nici un constructor sa refaca total suspensia unui model ca sa fie mai sportiv. Despre motoare turbo nu e cazul sa discutam la Opel, cam un singur motor au avut, si aia din chin si nevoie, cand renault a introdus motorul turbo in F1 si in rally...fiecare considera ce vrea despre performante, sau unde, cine foloseste motoarele respective, dar in europa sunt 4 cupe cu Clio si vreo 10 cu motoare renault sport. Sa nu intelegeti gresit, pentru o masina normala mai bine un Opel, dar masina cu tendinte sportive Renault e mai bun ca performanta. Cat despre tuningul la ambele modele...Clio are un potential mai mare. |
Eu am mers cu corsa OPC si in dreapta in Clio Sport. Nu lucrez la renault, deci nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. :)
|
Daca tot vorbim de f1 inseamna cand a castigat renault la constructori in f1 sa-si vanda ferrari toti posesorii si sa-si ia renault ca-i mai buna.
Nu inseamna ca daca au ceva super tare la curse sa fie si masina de strada care io vinde fraierului lafel de buna. In primul rand e diferenta mare de capacitate cu toate ca se putea pune un motor mai mare in corsa ... iar cele aspirate ma enerveaza ca te rogi de ele pana ajung la 3500 de ture ... Nu simti forta masinii in scaune ca la un turbo. Acum e doar de gusturi .. iar corsa a fost facuta sa consume mai putin fiind un 1.6 si cand ai nevoie de ea sa traga |
Foarte multa lume care gandeste la fel de prost. Va doresc tuturor motoare turbo, pentru ca consuma putin (ca e de 1.6), pentru ca "are cuplu de jos" (ca sa nu poti merge cu ea in oras) si pentru ca e usor de "modificat" (cu un cip, faci mare treaba!).
Si sa nu luati in considerare nimic altceva! Tampitilor! :)) PS: era masina vs masina, nu motor vs motor... :)) |
Quote:
PS: trebuie doar sa te duci sa le conduci pe amandoua si sa vezi care iti place mai mult...atata tot ;) |
Dupa atatea aberatii incep sa ma simt prost intre voi...scuze pentru cei care vad treaba cum trebue.
Din cate am invatat pana acuma consumul nu este masurat in capacitate cilindrica...ci in cai putere, mai exact cat amestec iti trebue pentru respectivul operatie. Simti forta masini in saune...e cea mai mare prostie auzit de mine pana acuma, asta se numeste PLACEBO. La aceasi putere ar fi destul de lung lista de ce 99% din aomeni din domeniu asi alege un aspirat. -nu are turbo lag -tempereatura mai mica -viata mai lunga -fiabilitate mia mare -mult mai echilibrat -trebue racire mai mica -greutate mia mica -nu e asa de sofisticat -mai putine lucruri care pot strica -reactie la gaz mai buna Si inca multe care favorizeaza un aspirat. Dar evident ca daca vrei sa modifici este mai usor treaba la un turbo. Apropo de turatie, la un aspirat sub 2000 ai cuplu mai mare decat la un motor turbo, la motoarele turbo in general 2000-3000 intra turbina, la un aspirat puterea vine peste 5000, mai ales la astea mai sportive. Si chear de asta e mult mia usor sa condusi o masina aspirata decat una turbo, si daca poti sa folosesti manerul din mijloc cum trebue (numit schimbator) iti aduce mult mai multa adrenalina, asta stiu din experienta. Un TypeR, S2000, M3-5 (mai ales daca electronica este total dezactivata si totul este setat la maxim) e mult mai mare fun decat un standard STI sau EVO. |
Quote:
Quote:
alex vb ca pe maidan, maghernita...si ar trebuii sa fii penalizat pt vocabularul tau ! ontopic: comparatia celor 2 masini este gresita, pt ca una este turbo iar cealalta aspirata! oricum senzatiile unui turbo nu o poti compara cu una aspirata, dar nu vreti sa recunoasteti, ori nu stiti/simtiti diferenta crasa, ce placebo...vrajeala ! |
Quote:
|
=))))) ma bufneste rasul :lol: :lol: :lol:
cica: "comparatia celor 2 masini este gresita, pt ca una este turbo iar cealalta aspirata!" so what ???? aaaa...stai, comparatia celor 2 masini este gresita pentru ca .......ca nu arata la fel :lol: :lol: . Cele 2 masini sunt foarte asemanatoare pentru ca sunt in aceasi clasa (hot hatch), au aproximativ aceasi putere, aceasi acceleratie si aproape aceasi timpi pe pista ;) opel are alta "prioritate" pt ca daca isi doreau sa faca o masina de f1, cu siguranta ar fii putut alinia la start o "formula", chiar daca nu era competitiva, DAR ERA POSIBIL DACA ISI DOREAU CU ADEVARAT ! Poate ca scoteau o "formula" (chimica :lol: ) dar cum ai spus si tu, nu una competitiva cum a fost renault 2 ani la rand. E ultima oara cand postez pe topicul asta ca vad ca mentalitatea romanului ramane aceasi: e OPEL, e NEMTEASCA, DECI E MAI BUNA :cry: |
Quote:
eu vb din cunostinta de cauza pt ca am avut 2 renaulturi, din pacate si stiu ce le poate capul! 1>nu poti compara turbo cu aspirat 2> la cilindree dif este foarte mare(400 cm)>ceea ce este f mult, DACA NU STIAI RAISERE, la cp dif este de doar 11 hp in favoarea rs-uui, sa zicem ca este neglijabil! nu prea gandesti...tu spui ca nu erau/sunt in stare sa faca o "formula" daca isi pun capul!? hahaha... ei au alt target...:)) la fel ca vw sau ford..etc! oricum parerile sunt impartite si asa e bn, NU SUPORT GANDIREA DE TURMA ! ps: cn a spus ca opel e masina nemteasca si e mai bn ca renault>franceza? dar oricum e mult mai fiabil opel-ul si MULT MULT MAI IEFTIN CA RENAUL, CARE TE INGENUNCHEAZA CU PRETURILE ALEA NESIMTITE DE PARCA AI AVEA UN SUPERCAR !!!!! |
| All times are GMT +2. The time now is 18:07. |
- Copyright 2026 4Tuning