![]() |
Doua Bobine .cat Rms???
Daca am un difuzor cu doua bobine de 2ohm fiecare ,700wrms si 1400wmax cat rms pot da max din statie pe o bobina ?
Ideia este ca statia scoate 1000wrms pe canal la 2ohmi si este an doua canale si am legat pe ia un sigur brutus 15d2.Oare o sa........? |
Re: Doua Bobine .cat Rms???
Nu se stie nimeni la deastea?
|
cat mai multi:!:
|
Leaga-ti bobinele in serie si o sa ai o rezistenta de 4 ohmi.
Am impresia ca daca legi o singura bobina rezista la 350W rms, nu stiu sigur, sunt multe variabile la un difuzor, inductie magnetica, inductanta,rezistenta a membranei la inaintare,etc...si nu stiu exact cum se modifica acestea cand legi doar o bobina. Amplificatorul cat scoate pe canal la 4 ohmi? P.S.: Sa NU iti legi o bobina la un canal si cealalta bobina la celalalt canal deoarece acestea nu sunt perfect identice si poti sa iti strici difuzorul!!! |
PE MINE MA INTERESEAZA CAT REZISTA LA 2ohm ?
POT SA AI DAU MAI MULT DE 350 PE BOBINA? |
Quote:
Poate stie cineva cum e cu legatul unei singure bobine, sa ne clarifice...:rolleyes2 |
ADICA tu ai amplif 2x1000wrms@2ohm?("statia scoate 1000wrms pe canal la 2ohmi si este an doua canale ")
Da exact specificatii amplif/sub...sau linkuri..ca esti cam neclar. |
daca e asa : legi bobinele in serie (4 ohmi) ... pui amplificatoru in punte si o sa ai 2000 W la 4 ohmi :rolleyes2 si aia e . Dai ampu mai incet si te-ai pus pe picioare
|
1 Attachment(s)
Iata chestia an discutie:
2x600W RMS at 4 OHMS 2x1200W Max at 4 OHMS 1x2400W Max at 4 OHMS Bridged 2x1000W RMS at 2 OHMS Electronic Crossover Network Bass Boost Circuit Bridgeable at 4 Ohms 2 Ohm Stereo Stable Gold RCA Inputs Line Outs for Left and Right Channel Low Pass Filter Controls High Pass Filter Controls Power and Protection LED Indicators Soft Turn-on/Turn-off THD: <0.04% S/N Ratio: >90dB Channel Separation: >65dB Freq. Response: 10Hz~35KHz Subwoofer Remote Level Control Dimensions: 9.82''(W) x 2.34''(H) x 20.47''(L) Dif HIFONICS BRUTUS 15D2 doua buc . Care ar fi schema optima de legare.? |
Varianta e 1 singura:
2x1000wRMS@2ohm-fiecare difuzor cu bobinele in paralel pe cate o iesire,o sa ai difuri de 700 pe iesire de 1000,asta totul teoretic,deci ok. |
daca vrei sa pui 2 difuri : legi bobinele in serie sa ai 4 ohmi pe difuzor si legi un canal la un dif si celalat canal la celalat dif si o sa dai cu 600W de caciula. Nu fortezi nici difuzoarele , ampu sta rece in 4 ohmi ... e bine .
Apropo, ampu asta daca scoate cat scrie acolo e o mica bestie ... cati amperi are la sigurante ? |
Sigurantele sant doua de 40amp .
Daca le pun la 4ohm nu pierd din puterea lor? Pacat ca desi ea este puternica ,nu coboara la un ohm.... |
Quote:
Deci daca ai 2 difuzoare cu cate 2 bobine de 4 ohm ai 2 variante: 2x2ohm 2x8ohm Ampliful da 2x1000@2ohm 2x600@4ohm si probabil 2x350w@8ohm Ce preferi sa dai cu 1000w RMS in difuri de 700w avand in vedere ca este indicat ca ampliful sa nu mearga in maxim de capacitate sa aiba rezerva de putere,SAU sa dai cu 350w in dif de 700 adica cu jumate din puterea suportata adica....trage tu concluzia!!! Loop ,ce zici...e bine ce zici tu acolo?:) |
ce varianta ai de hifonics ai 2x2ohm sau 2x40hm...ca daca e2x2ohm LOOP ARE DREPTATE..
daca e 2x2ohm pt amplifu tau era bun suburi cu 2x4ohm . Daca ai subul cu 2x2ohm configuratia pe amplif este: 2x1ohm(paralel) 2x4ohm(serie) Si de aici ai doar varianta 2 pentru ca ampliful nu suporta 2x1ohm,deci nu ai ce discuta. Daca ai subul 2x4ohm varianta e cea prezentata in postul anterior. |
Hifonics Brutus 15d2 .CATE DOUA BOBINE DE 2ohmi PE DIF.
|
Atunci ai 4 bobine de 2 ohm...nu poti profita cu difurile astea de tot ce poate ampliful...chiar combinatia e nefericita:)....bobine in serie si 2x4ohm cu 600w pe fiecare dif...
|
Quote:
|
Basic, asta a spus si Loop din prima, bobinele unui difuzor le leaga in serie sa obtina 4 Ohm si apoi cupleaza la (de exemplu) canalul Left si idem pentru celalt difuzor/canal.
Si probabil stie si el ca nu profita din plin de amplificator, de aceea Loop a spus ca: Quote:
Va urez sarbatori fericite si un an nou mai bun! |
si daca pui in bridged amp??. si pui difurile o bobina de 2 cu o bobina de 2 pui 1 ohm pe dif si ai 2 bucati practic in 2 ohm....
|
An manualul dyf scrie ca pot sa le pun legate antrun anumit fel sa mearga la 5ohm ,afecteaza asta an vreun fel <rau>amp???
|
1 Attachment(s)
Recomandatimi voi un amp cu care sa pot face configuratia optima si sa scot maxim de performanta de la aceste doua difuzoare HIFONICS BRUTUS 15d2??????
|
Quote:
Un amp bun pentru aceste 2 suburi ESTE cred unul cu o putere mare in 2 OHM ca si exemplu unul bun care imi vine in minte cu raport pret/putere/calitate bun este JBL GTO 1201.1(1114 W RMS x 1 la 2 OHM ) ,sau mai bine unul stabil in 0,5 OHM -monobloc- insa pe acesta nu cred ca il gasesti foarte usor si la un pret bun. JBL 1201.1 nu stiu daca mai gasesti ca nou,insa avand in vedere ca era ~1200RON nou ca si SH vei putea obtine un pret bun. NUMAI BINE SI BAFTA IN GASIREA UNUI AMP BUN cu care sa profiti de suburi la maxim. |
3 Attachment(s)
Cam asa arata configuratile care pot fi facute...
Si as arata unul dintre ele real.... |
Quote:
Toate bobinele in paralel inseamna 0,5ohm. Bobine in paralel PE dif dupa care serie INTRE dif inseamna 2 ohm. Si de aici mai departe postul meu anterior:) |
Quote:
Daca vrei sa ramai la Hifonics cred ca un BXi 2006D Super DE ar fi de ajuns |
e nu chiar asa de mult curent 8) trebuie sa modifice un pic sistemul de alimentare al daciei :lol: la ce are el acolo ii ajunge o baterie de 90 de amperi
|
am un aplificator numai bun pt tine dar poate e cam scump..
|
Sistemul va fi pus pe un ford focus combi si va fi compus din
hu alpine 9812 amp jbl 75,4 amp bpx2200 <cred>???? sau hifonics brutus???? sub brutus15d2 dou buc an incinta bas reflex condesator 1farad conectica dietz dif usi zeus16i5 componente 2seturi antifonare la usi nu voi face ca leam ancercat si nu barae deloc O parte dintre acestea le am,altele sant an curs de achizitionare, Nu stiu anca daca le voi monta eu,deocamdata sant an discuti cu cateva firme de la care astep raspunsuri..... Stie cineva cati amperi scoate alternatorul la ford???? Si de cat se poate pune baterie? mai mare? PS <nu este scump pentru mine dar ,,,,ca romanul....trebe sa stie el ca ...a NEGOCIAT TAZ |
1 Attachment(s)
Deocamdata sta si ateapta:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:37. |
- Copyright 2026 4Tuning