Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Scaun sport (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/6084-scaun-sport.html)

Fabian 20-06-05 00:23

Scaun sport

2 Attachment(s)
sal
am si eu o problema...daca am o masina in 2 usi si vreau sa-mi sa pun scaun sport,ca cele de raliu,cum il rabatez ca sa intre cel din spate,ca nu am vazut sa aiba un dispozitiv de tragere,ridicare.... :shock:
ar mai fii o problema...cea a centurilor de siguranta...la scaune sport,centuri sport... :) daca sunt in 4 pct si se au impamantare in podea,iar nu mai e loc la picioarele celui din spate.... :roll:
daca are cineva solutii,poze,sugestii e rugat sa le posteze
mersi

Jess 20-06-05 00:28

Scaune Sparco

1 Attachment(s)
Sper ca va fi cineva care sa ti posteze, ca nici eu nu am gasit solutie la aceasta problema.. si sunt taaaare curios cum faci.. :writers_b

Si o poza cu un scaun rabatabil.. mai scump cu 250 $ fata de cele mentionate Fabian.

Psycho 20-06-05 00:38

Re: Scaune Sparco

Quote:

Originally Posted by \"Jess\"
Sper ca va fi cineva care sa ti posteze, ca nici eu nu am gasit solutie la aceasta problema.. si sunt taaaare curios cum faci.. :writers_b

Si o poza cu un scaun rabatabil.. mai scump cu 250 $ fata de cele mentionate Fabian.

exista scaune rabatabile care sunt mai scumpe putin dar nu inteleg .. din moment ce ai o mashina in 2 ushi .. locurile din spate sunt nesemnificative ...

Soichiro 20-06-05 01:32

Scaunele sport intregi, tip scoica, nu se pot rabata. Sunt facute ca sa te tina in pozitia ideala si sunt destinate in principiu masinilor exclusiv de competitie, nu de strada. Sa mergi pe asa ceva frecvent = crima pentru partea de jos a coloanei.

cioli17 20-06-05 10:17

atata timp cat ai o masina sport si cu 2 usi pentru ce cari 4 oameni in ea ?

ai putea sa iti pui scaunele pe sine care se pot trage in fata-spate

ori scoto banketa si cele 2 scaune din fata si pui numa 2 sport ori nu faci nimic 8)

MMihai 20-06-05 11:05

Eu am vazut scaune sport tip scoica mai demult de vanzare chiar pe 4tuning la bazar pe sit si erau rabatabile, pt masini cu 2 usi. din cate am auzit eu despre ele, prima jumatate de ora e o placere sa stai iar dupa asta devine chin si trebuie sa te dai jos sa te mai misti ca amortesti. am avut ocazia sa stau cateva minute intr-un scaun sparco de competitie si pot sa spun ca se sta excelent insa la drum lung nu stiu ce sa zic.
mai exista unele criteri de marime a scaunelor ca de exemplu o persoana mai corpolenta nu incape intr-un scaun normal din cauza bratelor scaunului care sunt foarte pronuntate si deci exista categorii si de marime

Fabian 20-06-05 12:17

mersi pt sfaturi,opinii
masina nu e una de competitie ca sa mearga doar 2 in ea...nu e nici autobuz sa fie plina toata ziua.. 8),dar in eventualitatea ca ar mai merge si cineva in spate,voiam sa stiu detalii despre scaun
plus ca am vazut la masinile de afara scaune de rally,la noi ma gandesc ca nu isi monteaza oamenii din cauza banilor....

Jess 20-06-05 12:24

reply

Voi ziceti ca scaunele sport sunt mai incomode decat cele de serie, cu toate ca nu cred: pilotii de raliu isi petrec majoritatea timpului pe ele.. si nu am auzit de probleme la coloana + ca daca iti da pozitia \"ideala\" la volan, atunci cum de e incomoda? Condusul nu trebuie sa fie un chin sau o placere de \"jumatate de ora\".
Propunerea voastra, scoti bancheta din spate... sa ai masina proiectata cu 5 louri si te folosesti decat de 2 nu mi se pare cea mai buna varianta de luat in considerare + daca ai platit pt 5 dece sa folosesti decat 2... :lol: .
Eu ma gandeam ca poate sa existe un sistem care sa ridice scaunele scoica cu totul de la sol.. pt accesarea locurilor din spate.
Mai astept raspunsuri si la problema cu centuri.
Va salut

cioli17 20-06-05 13:25

le pui pe shine :!:

Jess 20-06-05 14:00

NU am inteles, cum adik pe sine, dezvolta... :roll:

MMihai 20-06-05 14:05

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Jess\"
NU am inteles, cum adik pe sine, dezvolta... :roll:

cred ca vrea sa zica sa le pui pe sinele originale ale masinii si cand vrei sa bagi pe cineva in spate dai scaunul in fata de tot pana intra, apoi il pui in pozitia preferata. exact ca la scaun de serie ca ai vazut ca e o maneta jos ca sa il dai mai in fata sau mai in spate
oricum pilotii stau comod pe ele atat cat e cursa.. nu am vazut eu cursa de nustu cate ore in care pilotul nu se misa dupa scaun.. asa ca pt cat sta in ea la o cursa e ideal si oricum la orice scaun dupa ce stai 2-3 ore mai vrei sa te dai jos sa te dezmortesti un pic

Jess 20-06-05 16:43

La solutia asta ma gandisem si eu, cu datul scaunului la max in fata ca sa aibe loc aia in spate.. dar chestia cu, pilotii la curse stau putin in masina.. nu ai deloc dreptate, gandeste te ca raliurile si f1 nu sunt singurele curse, exista si cele de anduranta (Paris-Dakar, Le Mans 24h, etc.) unde pilotii stau in masina ma se satura... in + eu am condus si 7-8 ore fara sa ma ridic de pe scaun.. si nu am simtit dureri sau crampe... deci imi inchipui ca sa stau intr un scaun Sparco va fi o adevarata placere... :lol: :lol:

Fabian 20-06-05 17:04

trebuie sa aiba cineva de pe forum scaune Sparco montate pe masina....sa ne impartaseasca si noua daca sunt bune sau nu,daca merita banii....chiar ai dureri de spate & co?...alea alea :D

Jess 20-06-05 17:34

Problema comfortului am rezolvat o, l am intrebat pe tata care a alergat la raliuri si care a avut scaunele facute de el, din fibra de sticla dupa o matritza Recaro si fara prea multe umpluturi de burete... deci mult mai incomode decat cele din ultima generatie, el cu acele scaune a fost si in Italia,.. a condus perioada de o luna intr una.. circa 8-10 ore pe zi.. fara sa simta cea mai mica durere sau incomoditate...

horguemtuning 31-10-05 07:46

iata varianta simpla ce mi-a dat un praducator de scaune , dealtfel am vazut si intr-un catalog Sparco parca , se fac doua rame cu balama tip banda ca la pian se impreuneaza si se face un blocaj cu care toata structura se poate balansa in fatza . Acum vezi tu ca va trebui sa calculezi si cum se roteste aesta fata de alte elemente din habitaclu gn volan , plafon , eventual rollbar. Daca vrei te pot ajuta sa caut zilele acestea cu poze.

sebaaa 13-05-07 00:36

Re: Scaun sport

si cu centurile cum faci? rabatat ca rabatat..sa zicem k e rezolvata..dar cum legi centurile?
si cu treaba cu balamalele ..scaunele scoica, la masinile de raliu se monteaza cu suruburi serioase, deci comparatie cu prezoanele, si se pun direct in podeaua masinii, ele fiind "reglate" pentru pilotul care va conduce masina..
si daca le iei pentru siguranta.. si le pui pe sinele vechi..tot aia e (in esenta) doar centurile te ajuta mai mult sa zicem si suporturile laterale.. k tot poate sa sara de pe sine oricand la un impact serios..
si cu balamaua tre sa ai grija cum o pui ..sa nu se desfaca cu una cu 2 ..dar nici sa iti trebuiasca forta de ... k sa o misti..
cat despre confort..iti cumperi o perna "SUPORT LOMBAR" la skoda de ex exista huse cu perne din acelea integrate..si sunt geniale si super comode..mai pui una sub c.r si aia e..
sau iti iei recaro/ tapitezi scaunele sparco..
cat despre necesitatea rabatarii.. pur si simplu ..ai o masina coupe..dar vrei din cand in cand sa iti mai plimbi prietenii cu tine..totusi nu te alergi la raliuri in fiecare zi,dar nu faci nici pe autobuzu...e bine sa stii k poti sa duci pe cineva in spate
mai exista o varianta..dar nu arata asa de bine: scaunul soferului : scoica, montat in podea, la o distanta convenabil pt proprietarul(subintelegandu-se si soferul masinii) si scaunul din dreapta stock, rabatabil;) - dar nu merge daca vrei simetrie sau daca nu se rabateaza ala din dreapta(cine stie ce masina ai..poate nu a fost proiectata asa..in fine..ati inteles ideea)
sper ca am putut ajuta cu cva

Miez 20-05-07 14:26

Salut,

Eu am Sparco Sprint puse pe masina in 2 usi.
Problema la mine s-a rezolvat destul de simpu pentru ca sistemul de rabatare nu era in spatar (cum am vazut la unele masini, ex parca golf2) ci este in sina.

Drept urmare a fost o operatiune relativ simpla de a taia scaunul vechi de pe sina, construit un cadru pe care sa se prinda scaunul nou (are 4 gauri de surub) si sudat cadrul pe sanie.

Mai ramane o mica incomoditate.. scaunul nu se mai duce asa de in fata ca cel original pt ca e mai inalt (tetiera) dar tot ai loc sa te urci si in spate ..

De meritat merita, investitia nu e chiar mica, mie unu mi se par mai confortabile decat scaune de masini noi, acum depinde de la om la om .. conteaza mult si modelul care il cumperi.

Sper ca te ajuta cu ceva informatia .. oricum depinde mult de ce masina ai.. mai exact de sistem de rabatare actual.

Bafta.

eMH 19-06-07 21:49

defapt scaunele sport le vrei pt fitza,sau pt a sta mai bine in scaun? depinde ce masina ai,ca de exemplu daca ai un oltcit,nu cred ca s-ar potrivi chiar atat de bine,da' daca ai ceva mai nervos...oricum,o solutie nu imi pot imagina...poate decat sa schimbi decat scaunul de la sofer,si cine vrea sa stea in spate,sa intre prin dreapta :D

eMH 19-06-07 21:50

si uitasem sa zic,o idee muuuult mai buna decat schimbarea unui singur scaun,mi se pare faza cu sinele...adica ceva mai bun de atat nu cred ca poti sa faci

jipy_4u 10-07-07 17:47

4 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by ND-04-SPD (Post 956588)
defapt scaunele sport le vrei pt fitza,sau pt a sta mai bine in scaun? depinde ce masina ai,ca de exemplu daca ai un oltcit,nu cred ca s-ar potrivi chiar atat de bine,da' daca ai ceva mai nervos...oricum,o solutie nu imi pot imagina...poate decat sa schimbi decat scaunul de la sofer,si cine vrea sa stea in spate,sa intre prin dreapta :D

imi pare rau sa te contrzaic..dar chiar stau misto scaune din astea p oltcit ;)

LucianF 11-07-07 12:48

Sal Fabian.vezi ca pentru problema ta exista o rezolvare simpla.Cei de al MOMO au scaune RACER cele fara rabatare si cele STREET RACER care au rabatare.Depinde cati bani ai si ce vrei.Bafta.

george albu 17-07-07 11:27

si eu am vz rabatabile de la MOMO si erau 450 e(rabatabile)da....km scumpe :D..dak ai bani....

redteam 07-08-07 18:51

2 Attachment(s)
Salut ,

Daca te mai intereseaza scaunele sport ptr coupe iti putem vinde noi scaune sport cu sina de prindere si centuri in 3 puncte cu pretul de 450 euro setul. Uite niste poze.

Daca te intereseaza magazinul este in Bucuresti zona Razoare pe Str. Trafic greu.

Sau la telefon 0752.272.559

Urban per4mance 14-08-07 08:26

dragute tare astea rosii..dai un ban da' stai in fatza

scorpio GL 14-08-07 22:51

alea nu sant de competitie, nu fiti ridicoli, cititi si voi inainte sa va dati cu parerea....

Urban per4mance 16-08-07 02:30

pai daca au shina si nu-s prinse direct de tablarie sunt doar de fitze..

redteam 20-08-07 16:57

nimeni nu a spus ca sunt de competitie ,sunt de strada.Nu ca ia gasii la pretul asta alte scaune noi si cu sine si centuri.
Plus ca scaunele le am pe stoc ,nu mai trebuie da astepti o luna sa iti vina

john17 21-08-07 12:46

Centurile oricum nu se "impamanteaza" in spatele scaunelor, ai sa vezi instructiunile centurilor in cel putin 4 puncte ca exista un unghi maxim al chingilor superioare fata de orizontala. La masinile de competitie se prind de o bara a custii de securitate. Oricum nu vad cum ar mai putea sta cineva in spate, iar daca le "impamantezi" la un eventual accident s-ar putea sa aiba efecte nefaste.

Urban per4mance 22-08-07 02:34

...loool..vezi in ziar''..pasagerii din automobilul x, implicat in accident,
ar fi supravietzuit impactului dar s-au spanzurat in centurile d sigurantza ale scaunelor ,,sport'' din fatza''......mda..prea tare..la noi nu se poarta centuriile prea des deci ce mai conteaza in cate puncte sunt daca nu sunt folosite...:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

aldoadabass_wrs 22-08-07 14:04

salut,adevarul e ca la problema asta cu scaunele sport/de competitie in masina de zi cu zii e cam nasol,chiar shi accesul in ele,chiar shi cu centurile la problema cu legarea scaunelor de podeaua masini,in partea din spate poate fi o rezolvare:p : presupusele centuri cele 4 care vin din scaun shi se prind in spate,am vazt ca unele mai au o clema de prindere,unde ai putea prinde centurile originale,cele cu blocare/cu arc in cazul unui impact in care se rupe masina in 2 sa nu fii sfarmat in scaun,ar fi mai multe sanse de scapare;cat despre scaune parerea mea cauta ceva scaune recaro,sunt mult mai confortabile shi la un pret chiar f bun shi/sau cauta un tapiter shi mergi la el sa- modifice scaunele originale in felul in care vrei u...parerea mea e mult mai simplu cu tapiterul,poate putin mai costisitor dar iese asa cum vrei u shi in plus nu te chinui cu scaunele sa le prinzi,sau sa le chinui sa incapa bine in masina shi sa la dai o pozitie corecta/accesibila...mc, a fost un sfat...numa bine

All times are GMT +2. The time now is 09:12.

- Copyright 2026 4Tuning