Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   My first step. 400 rms in my car. How to put them in. (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/60519-my-first-step-400-rms-my-car-how-to-put-them.html)

RA_2fast4u 18-12-07 15:36

My first step. 400 rms in my car. How to put them in.

Hy :)

La recomandarea colegilor de forum. mi-am comandat ieri un Pioneer TS-W307D2 (400/1200 RMS) si un amplif Alpine V Power MRP-M450(400 rms in 2 ohmi).

Oke.. acuma urmeaza next step. Tragerea cablurilor prin masina si incinta pentru woofer.

Pentru partea de cablarie o sa ma duc la un prieten ca sa facem treaba asta. nu ma arunc sa o fac eu pentru ca nu am desfacut nici odata masina si deci nu vreau sa fac prostii.

Incinta o voi face eu. Si aici am nevoie de ajutorul vostru. Incinta va fi in principiu sealed(desi am auzit ca ar putea sa daunzeze membranei.. ?!?). Volumul... ?! ... modelul.. ? .. tips.. cam aici as vrea sa ma ajutati, cu cat mai repede cu atat mai bine pentru ca maine, cel tarziu poimaine ar trebui sa imi ajunga comanda si as vrea sa ma si apuc de incinta.

Mersi anticipat :)

RA_2fast4u 21-12-07 15:21

Re: My first step. 400 rms in my car. How to put them in.

Help.. ??

in principiu m-am interesat ce si cum cu incinta. ce ma intereseaza acum cel mai mult e cam ce grosime sa imi fie palul acela? 2,5 sau ajunge 2? si densitate medie.. ? a si ar fi mai bine sa pun in fata ceva mai gros (3... ? ) sau sa lipesc 2 bucati una peste alta.. ?

ad_y 23-12-07 13:30

salut si eu vreau sa iau acelasi lucru si am citit pe site ca : volum recomandat pentru incinta sealed: 24 - 49.6 litrii.
sper sa fie de folos.
PS: incinta sa fie groasa si bine prinsa in suruburi si lipita sa nu vibreze ca pe urma se aude :no:

Bogdan YBR 24-12-07 21:19

o sa masor maine incinta si-ti voi face o schema ca am tot tsw307d4.
PS nu dauneaza membranei.cine ti-a zis asta nu stia ce vb.

faza cu cablurile e simpla:
1.iei 5metrii de cablu de 20mm sectiune. sau Kit ca iesi mai ieftin
2.tai 30cm la un capat. apoi legi intre cele 2 bucati de cablu adica cea de 30cm si restul de 470cm, siguranta agu la un capat si altu al soclului.
3.tragi firul prim pragul masinii si RCA pe cealalta parte ca sa nu ai paraziti(asta am auzit-o nu garantez ca asa e dar stiu ca toata lumea le trage pe trasee diferite RCA de alimentare).
4.legi RCA in spatele playerului si in statie
mai departe te descurci ca esti baiat mare :)

PS: fff important sa ai un gain cat mai mic la statie si la volum.cat timp nu vei abuza de volum dat din statie subul va asculta de tine.

RA_2fast4u 25-12-07 14:09

Quote:

Originally Posted by B-10-YBR (Post 1260765)
o sa masor maine incinta si-ti voi face o schema ca am tot tsw307d4.
PS nu dauneaza membranei.cine ti-a zis asta nu stia ce vb.

faza cu cablurile e simpla:
1.iei 5metrii de cablu de 20mm sectiune. sau Kit ca iesi mai ieftin
2.tai 30cm la un capat. apoi legi intre cele 2 bucati de cablu adica cea de 30cm si restul de 470cm, siguranta agu la un capat si altu al soclului.
3.tragi firul prim pragul masinii si RCA pe cealalta parte ca sa nu ai paraziti(asta am auzit-o nu garantez ca asa e dar stiu ca toata lumea le trage pe trasee diferite RCA de alimentare).
4.legi RCA in spatele playerului si in statie
mai departe te descurci ca esti baiat mare :)

PS: fff important sa ai un gain cat mai mic la statie si la volum.cat timp nu vei abuza de volum dat din statie subul va asculta de tine.

oke.. niste dimensiuni ar fi foarte bine venite :)

acum am apucat si eu sa deschid cutia si sa stau sa imi calculez. ei recomanda o incinta de 34,5l .. eu m-am gandit la niste dimensiuni de genu 36X38X25,8 (ma rog astea toate fiind dimensiuni interioare, deci + 2 cm cat e grosimea palului ar iesi).

Acum mai am 2 nelamuriri. Eu am gasit pe acasa niste pal.. si mi-ar fi de ajuns pentru sa construiesc incinta, dar intrebarea mea e cum imi dau seama daca e de densitate medie :-?? ... si inca o faza, inauntru se pune ceva fel de izolator?

Mersi, si Sarbatori Fericite! :)

Bogdan YBR 28-12-07 12:33

1 Attachment(s)
uite aici incinta mea.
am masurat aseara si am facut o schita :

RA_2fast4u 28-12-07 13:22

Quote:

Originally Posted by B-10-YBR (Post 1265145)
uite aici incinta mea.
am masurat aseara si am facut o schita :

Sa inteleg ca tu ai incinta asta facuta pentru 2 woofere nu? adica 540-u ala in fata e cam mult :) si daca impart la 2 da cam cat e incinta recomandata... :)

Ori cum mersi mult, mare domn :)

a, si inca ceva, nu sti, partea interioara.. e captusita cu ceva material special..? (nu exteriorul.. )

Bogdan YBR 28-12-07 14:09

nu e deloc pt 2 e pt 1singur woofer. 540 aia sunt 54cm i-am pus sub forma de mm ca asa de lucreaza de obicei.
practic daca ai zis ca ai focus/mondeo combi o sa-ti mai ramana doar juma' de portbagaj.

RA_2fast4u 28-12-07 14:14

Quote:

Originally Posted by B-10-YBR (Post 1265301)
nu e deloc pt 2 e pt 1singur woofer. 540 aia sunt 54cm i-am pus sub forma de mm ca asa de lucreaza de obicei.
practic daca ai zis ca ai focus/mondeo combi o sa-ti mai ramana doar juma' de portbagaj.

E mondeo sedan... dar totusi ramane ciudat. Volumul recomandat de ei e 35L . La tine volumul e undeva pe la 67L... adica aproape dubul... de aceea spuneam...

TheEnZo 03-01-08 14:34

Eu n-am vazut pe nicaierea ca ei recomanda 35 de litri da in fine ... voi calculatii incinta din imaginatie? sau cum ca eu unu n-am inteles

"Features TS-W307D2
Maximum input power 1.200 W

Nominal input power 400 W

Frequency response 18 - 500 Hz

Sensitivity (1W/1m) 89 dB

Woofer size (cm) 30 cm

Woofer material Composite IMPP™ cone using Interlaced Aramid Fibre with reinforcement arcs

Voice Coil bobbin type Phenol resin coated glass cloth bobbin

Pole Yoke Type Extended and Vented pole yoke

Magnets Double-stacked

Recommended sealed enclosure (Litres) 24 - 49,6 litres"

Daca obs producatorul recomanda incinta inchisa cu volumul interior intre 24 si 49.6 litri la valoare de 49.6 litri (sa zicem 50 litri) aicea incinta coboara cel mai jos ... si ca sa nu te complicii iti faci o incinta inchisa de 50 de litri sub orice forma vrei tu dar sa respecti acesti 50 de litri volum. Incinta inchisa presupune si material fonoabsorbant in interior care sa ocupe cam 70% din volumul interior .(poti pune material din ala care se foloseste pe subcaptuseala de la sacourii barbatestii)

RA_2fast4u 03-01-08 17:14

Quote:

Originally Posted by TheEnZo (Post 1272755)
Eu n-am vazut pe nicaierea ca ei recomanda 35 de litri da in fine ... voi calculatii incinta din imaginatie? sau cum ca eu unu n-am inteles

"Features TS-W307D2
Maximum input power 1.200 W

Nominal input power 400 W

Frequency response 18 - 500 Hz

Sensitivity (1W/1m) 89 dB

Woofer size (cm) 30 cm

Woofer material Composite IMPP™ cone using Interlaced Aramid Fibre with reinforcement arcs

Voice Coil bobbin type Phenol resin coated glass cloth bobbin

Pole Yoke Type Extended and Vented pole yoke

Magnets Double-stacked

Recommended sealed enclosure (Litres) 24 - 49,6 litres"

Daca obs producatorul recomanda incinta inchisa cu volumul interior intre 24 si 49.6 litri la valoare de 49.6 litri (sa zicem 50 litri) aicea incinta coboara cel mai jos ... si ca sa nu te complicii iti faci o incinta inchisa de 50 de litri sub orice forma vrei tu dar sa respecti acesti 50 de litri volum. Incinta inchisa presupune si material fonoabsorbant in interior care sa ocupe cam 70% din volumul interior .(poti pune material din ala care se foloseste pe subcaptuseala de la sacourii barbatestii)

ia arunca o privire aici... :)

proiectul e momentan in stand by.. astept sa se redeschida atelierelele ca sa pot sa ma duc sa imi tai palul.. as putea sa il tai si eu.. dar prefer sa ma duc acolo sa fiu sigur ca merge dreapta taietura :)
si in lagatura cu captuseala aceea.. chiar vroiam sa intreb.. unii zic ca sa pun.. altii ca nu e necesar... in caz ca da sa zicem.. cum fac? o lipsec de laterale sau numa o trantesc acolo... ?

RA_2fast4u 03-01-08 18:00

1 Attachment(s)
stai ca de poza am uitat.. deci arunca o privire aici.. nu acolo :)

TheEnZo 03-01-08 21:35

In legatura cu incinta eu raman la parerea ca ar trebui sa te apropii de valoare de 45-50 de litrii.

Din propria experienta eu la toate incintele am pus material fonoabsorbant altfel dupa parerea mea suna a gol ... si in bass box cand simulezii incinte si selectezii acolo sealed apare si materialu fonoabsorbant in incinta.
Eu raman la parerea mea sa pui material fonoabsorbant il lipeam niste fasii pe peretetii incintei restul il aruncam acolo.

RA_2fast4u 10-01-08 15:54

Pana la urma am facut incinta de 37 de litrii.

Chiar acum vroiam sa ma duc sa o lipesc dar mi-am dat seama ca nu stiu cum o sa o pun in portbagaj.. mai exact cum o sa o fixez.. sa dau gauri si sa bag suruburi? :-S nu prea ma incanta.. ceva sfaturi? ...

a, si inca ceva, cablul care l-am primit imrepuna cu wooferul are ceva mufa ciudata la capat.. !? .. dar eu mi-am cumparat o cutiuta din aceea de plastic ca la cele cumparate unde sa pot sa fac legaturile de pe cutie.. banuiesc ca pot sa tai mufa aceea care chiar nu imi dau seama ce ar vrea sa fie. problema e ca mufa aceea are 4 pini, si cutiuta mea nu are numai 2 .. + si - ...

RA_2fast4u 10-01-08 18:48

Quote:

Originally Posted by RA_2fast4u (Post 1285506)
Pana la urma am facut incinta de 37 de litrii.

Chiar acum vroiam sa ma duc sa o lipesc dar mi-am dat seama ca nu stiu cum o sa o pun in portbagaj.. mai exact cum o sa o fixez.. sa dau gauri si sa bag suruburi? :-S nu prea ma incanta.. ceva sfaturi? ...

a, si inca ceva, cablul care l-am primit imrepuna cu wooferul are ceva mufa ciudata la capat.. !? .. dar eu mi-am cumparat o cutiuta din aceea de plastic ca la cele cumparate unde sa pot sa fac legaturile de pe cutie.. banuiesc ca pot sa tai mufa aceea care chiar nu imi dau seama ce ar vrea sa fie. problema e ca mufa aceea are 4 pini, si cutiuta mea nu are numai 2 .. + si - ...

....dureaza mai mult decat ma asteptam. :) de 4 ore tot dau gauri si fac masuratori, si partea mai grea(cu partea din spate unde mai sunt si unghiuri ciudate) am lasat-o pe maine.. sper sa apuc sa fac ultimele gauri si sa o mai si lipesc maine pentru ca pe sambata as vrea sa fie gata.

in legatura cu ultima intrebare, eroare. m-am grabit cand am postat :) mufa aceea e de la amplif si are alt rol. ultima intrebare se retrage, dar apare alta:

captuseala, mocheta aceea sa o pun pe pal inainte sau dupa ce lipsec cutia..?

mersi :)

RA_2fast4u 13-01-08 11:45

Bun.

Aseara pe la ora 9 am terminat de tras cabluri ... de insurubat suruburi de tot.. (teoretic). Asta dupa multe probleme...hu-ul nu avea iesire rca.. deci a trebuit sa ma leg pe iesirile de la boxele celalate (noroc ca cei care au facut ampliful au fost desul de destepti si s-au gandit si la astfel de situatii si avea o intrare speciala pentru astfel de semnal). Dupa aceea nu am reusit nici cum sa trec cu cablul de la baterie prin masina, asa ca l-am tras pe sub masina pana in spate...cablu de remote prea scurt... pfiuu..

buun, si rezolvand toate treburile astea, pe la ora 9 seara am terminat. conectam tot cum trebuie. Selectam o piesa potrivita :)) ... si ii dam bataie. volum mic.. mai mare .. mai mare.. cand ajung pe la vreo 10 pac.. wooferu se opreste(se deconecteaza)... tot asa.. incercam sa setam de prin amplif.. mai sus mai jos. nici cum nu scoatem nici o performanta buna din el. Concluzie... cat v-am pomenit B-10-YBR si TheEnZo ... daca mi-a trebuit sa fiu capos si sa ascult de instructiunile lor am facut incinta prea mica, si wooferul sarea prea tare, din cauza la volumul mic pe care il avea la dispozitie (banuiesc) .. asa ca am facut in bass - reflex la minut (am scos plasticul acela pe unde am pus sa intre cablaria... ) si.. parca era putin altfel. am mai scos ceva din el.. dar si asa e prea mica incinta pentru bass reflex, deci tot nu am facut mare lucru. daca iti pui capul aproape de woofer, se aude ca are putere, si suna si face vant serios in porbagaj... dar nu are cum sa il propage...

in concluzie.. stric cutia, o fac mai mare (pe la vreo 50 de litrii) si bass reflex...

speedbump 13-01-08 14:41

cum sa nu poti sa tragi cablul prin masina

RA_2fast4u 13-01-08 15:52

Quote:

Originally Posted by speedbump (Post 1290436)
cum sa nu poti sa tragi cablul prin masina

sti locasul prin care trec cablurile din compartimentul motor in interior? ei.. nu am putu sa mai bagam pe acolo nici inca o sarma de curpru prin el.. sa nu mai vorbim de ditamai cablu de alimentare.. sunt putin ingrijorat in legatura cu acela, pentru ca trece intr-o portiune cam de 1 m e cam expus.. nu il protejeaza nimic..

si acum o rugaminte, daca se poate un raspuns cat mai repede:

eu am 2 ohmi venind de la amplificator.. aia inseamna ca trebuie sa leg wooferu.. cum?
https://img175.imageshack.us/img175/7...9resizepb5.jpg

RA_2fast4u 13-01-08 16:47

Gata :D:D s-a rezolvat..

il legasem din greseala la 1ohm :"> si de aceea mai mult vajaia decat suna.. acuma e legat corect si suna de RUPE !!

o sa vac un video :)

:D

speedbump 13-01-08 21:22

spui ca ai mondeo...asa am inteles...eu pe acolo am trecut cablu de 70 mm2 si mai mergea bagat si altceva.
sfat: incearca sa ajungi cu o sarma dinspre habitaclu spre motor si nu invers ca e mai usor asa
ai mare grija cu metru ala de cablu ca daca il ciupesti si da la masa s-au cam dus pe apa sambetei multe componente din masina ta ca sa nu mai vb de ffaptul ca poate sa ia si foc fara nici o pb...

RA_2fast4u 13-01-08 21:50

Quote:

Originally Posted by speedbump (Post 1291006)
spui ca ai mondeo...asa am inteles...eu pe acolo am trecut cablu de 70 mm2 si mai mergea bagat si altceva.
sfat: incearca sa ajungi cu o sarma dinspre habitaclu spre motor si nu invers ca e mai usor asa
ai mare grija cu metru ala de cablu ca daca il ciupesti si da la masa s-au cam dus pe apa sambetei multe componente din masina ta ca sa nu mai vb de ffaptul ca poate sa ia si foc fara nici o pb...

da.. mondeo din 01. ..dar am incercat vreo jumatate de ora sa trecem pe acolo un amarat fir de cupru, din interior.. din partea cu motorul habar n-am pe unde. Sau paote vorbim de locuri diferite. Eu am incercat treaba asta pe acolo pe unde sunt si sigurantele, la picioarele soferului...

Si pe mine ma ingrijoreaza cablul acela. daca nu gasesc alta modalitate am sa ii cumpar ceva protectie de plastic.. sau de caucicu.. sau ceva... sa nu cumva.. sa .. intelegi..

carboy 13-01-08 22:38

Daca mai vrei un proiect iti trimit eu unul . In ce priveste inbinarea trebuie sa bati si cateva cuisore, dfaca nu se deslipeste, mocheta o aplici cand se usuca totul. Un sfat, foloseste un tub de acord vei avea un bas mult mai puternic.

RA_2fast4u 14-01-08 14:08

Quote:

Originally Posted by carboy (Post 1291210)
D...foloseste un tub de acord ...

fi mai explicit. sa fac incinta in forma de tub?

alt proiect.. ? :)) la vara.. acum din pacate nu mai prea am timp..

speedbump, astept raspunsul tau.. pentru ca sunt destul de ingrijorat in legatura cu cablul acela de sub masina... si as vrea sa il scot de acolo si sa il trag prin masina...

carboy 14-01-08 15:58

Quote:

Originally Posted by RA_2fast4u (Post 1292043)
fi mai explicit. sa fac incinta in forma de tub?

alt proiect.. ? :)) la vara.. acum din pacate nu mai prea am timp..

speedbump, astept raspunsul tau.. pentru ca sunt destul de ingrijorat in legatura cu cablul acela de sub masina... si as vrea sa il scot de acolo si sa il trag prin masina...

Nu incinta in forma de tub,tubul de acord este un tub pentru bass reflex, faci o gaura si montezi tubul de acord. Are forma unei trompete. In privinta cablului nu e mai simplu sa pui o siuguranta?Banuiesc ca este vorba despre cablul de alimentare. Eu am o siguranta de 150 amperi cu afisaj electronic al tensiunii si protectie supraconsum.Daca esti interesat iti trimit niste fotografii.

RA_2fast4u 14-01-08 19:38

Quote:

Originally Posted by carboy (Post 1292270)
Nu incinta in forma de tub,tubul de acord este un tub pentru bass reflex, faci o gaura si montezi tubul de acord. Are forma unei trompete. In privinta cablului nu e mai simplu sa pui o siuguranta?Banuiesc ca este vorba despre cablul de alimentare. Eu am o siguranta de 150 amperi cu afisaj electronic al tensiunii si protectie supraconsum.Daca esti interesat iti trimit niste fotografii.

aaa.. pai atunci, practic as transorma incinta mea in bass reflex.. right? adevarul e.. ca parca putin nu e cum ma asteptam. adica imi face multa presiune.. dar nu are bumul acela pe care parca l-as vrea eu... nu stiu daca ma intelegi. si iara parca pe piese house(mai rapide) nu face fata.. adica nu are bum bum-ul acela cum ar trebui... ori cum, am mai reglat din amplif, si parca se aude mai bine.. a, si ca tot veni vorba de amplif, pe reglajul pt hz.. cum sa il pun.. mai sus.. ? mai jos.. ? eu ma gandesc ca ar fi mai bine mai sus.. sa readea pe o fregventa mai mare.. right? :)

si in legatura cu siguranta, da am o siguranta chiar dupa baterie... nu stiu ce sa zic.. ori cum daca gasesc loc pe unde sa trec cu firul prin masina a 2-a zi il si scot de acolo.. e mai sigur asa :)

Bogdan YBR 14-01-08 21:06

pe de-o parte mi-e mila ca te chinui tu pe acolo dar pe de alta parte rad de mor cand imi imaginez masina ta cu cablul atarnand pe acolo.
am o intrebare: ai scris gresit modelul 307d2 sau asta ai luat.
daca asta ai luat inseamna ca ai gresit pt ca:
d2 are o bobine de 2ohmi ceea ce inseamna 1ohm sau 4.
statia ta nu stie 1ohm iar in 4ai numai 220w RMS.
legat de incinta nu e mica deloc 35litrii.
parerea mea e sa te mai uiti la reglaje.
legatura la difuzor o faci cu 2cabluri mici 7-8cm si legi bobina 1cu 2 si 2 cu 4

RA_2fast4u 14-01-08 22:02

Quote:

Originally Posted by B-10-YBR (Post 1292924)
pe de-o parte mi-e mila ca te chinui tu pe acolo dar pe de alta parte rad de mor cand imi imaginez masina ta cu cablul atarnand pe acolo.
am o intrebare: ai scris gresit modelul 307d2 sau asta ai luat.
daca asta ai luat inseamna ca ai gresit pt ca:
d2 are o bobine de 2ohmi ceea ce inseamna 1ohm sau 4.
statia ta nu stie 1ohm iar in 4ai numai 220w RMS.
legat de incinta nu e mica deloc 35litrii.
parerea mea e sa te mai uiti la reglaje.
legatura la difuzor o faci cu 2cabluri mici 7-8cm si legi bobina 1cu 2 si 2 cu 4

ma bucur ca te amuzi..

cablul nu atarna, chiar deloc! nu am putut sa trec prin masina asa ca am imporvizat... nu sunt mandru de asta, sunt chiar ingrijorat sincer, nu pentru ca atarna, ci pentru ca este sub masina si este expus pe o portiune cam de 1m.

da stiu ca am gresit, crede-ma ca mi-am dat seama ca am gresit atunci cand l-am auzit cum suna. legasem bobinele in paralel adica am legat 1 cu 3 si i-am dat +, si 2 cu 4 si i-am dat - .. si se auzea.. nasol? sau mai bine zis nu se auzea. de ce 1 ohm.. pai rezistenta in paralel se calculeaza astfel: 1/Rt = 1/R + 1/R , deci 1/Rt = 1/2 + 1/2 , deci Rt = 1 ? ... nu? deci gresit.. mi-am dat seama si am schimbat. sincer sa iti spun, momentan habar n-am pe cati ohmi sunt legat :)) . adica legatura mea vine ceva de genu intra + pe 1, 2 legat cu 3 si iese - pe 4. deci insinuez ca sunt pe 4ohmi. dar intrebarea mea e cum ma leg la 2 .. din cate vad tu imi zici sa fac exact ce am facut initial..

invat.. :) nimeni nu s-a nascut invatat

speedbump 14-01-08 22:41

cel mai bine vino vineri la intalnirea audiofililor si te ajut acolo sa tragi cablul ca asa sa-ti explic e destul de greu, oricum se poate trece sau daca vrei da-mi un pm cu nr tau de telefon sa vb si iti spun cum se face

Bogdan YBR 14-01-08 22:43

e din cluj deci nu prea vad cum ajunge el pe aici.
PS vin yo dar sa-mi ziceti si mie ora si locul.

speedbump 14-01-08 22:45

intra aici https://forum.4tuning.ro/showthread.p...37#post1293237
scuze de off topic

Bogdan YBR 14-01-08 22:45

repet intrebarea:
ai 307d2 sau d4.
statia e alpine mrp 450??
adica 220w@4ohmi
400w@2ohmi ???

RA_2fast4u 15-01-08 14:32

Quote:

Originally Posted by B-10-YBR (Post 1293251)
repet intrebarea:
ai 307d2 sau d4.
statia e alpine mrp 450??
adica 220w@4ohmi
400w@2ohmi ???

fuck?

deci sunt un prost...

acum m-am uitat pe factura si am vazut ca e de fapt d2-ule.. nu d4-le, nici nu mi-am dat seama...

deci o sa il tin in 4ohmi.. adica nu o sa ii folosesc numai cam jumatate din putere..

RA_2fast4u 15-01-08 18:27

De fapt m-am lamurit. Nu e grava treaba. Leg doar o bobina si e rezolvata treaba.

O sa fac schimbarea asta sambata, cand mi-am programat sa il "imbrac" .. ca inca nu i-am pus mocheta pe el .

Am mai reglat putin la el, la fregventa si la intensitatea basului si sunt multumit de rezultate, sa vad ce fac in legatura cu cablul acela de alimentare si pot sa declar proiectul incheiat... momentan :)

Bogdan YBR 15-01-08 22:33

deci tu ai 1ohm sau 4.
asta era beleaua la tine.vezi ce ai scris in comanda poate e greseala lor si ti-l schimbi, asta in cazul in care tu ai comandat d4.
nu e nimic rau in a da cu statie mai mare in dif mic cat timp e reglata ok statia dar la tine este invers.daca legi doar o bobina folosesti doar juma' de difuzor :)

RA_2fast4u 18-01-08 19:50

Am verificat asta.. asta a fost primul lucru pe care l-am verificat.. e greseala mea :| ...

esti sigur de faza cu numai jumatate de dif.. ? eu am vorbit cu cineva, si mi-a spus sa leg fara grija doar o bobina ca tot acolo sunt.. :-??

si inca o problema... cand dau tare, ceva de la partea din spate vibreaza.. chestia aceea care este intre portbagaj si habitaclu ... sa iau o surubelnita sa cau suruburile si sa strang :)) ... sau?

Rafaila 05-02-08 12:39

Eu am focus combi si cand dau tare zbarnae toata capota din spate......Daca gasesti solutia sa-mi spui si mie te rog...

Lil' D 05-02-08 19:28

Quote:

Originally Posted by RA_2fast4u (Post 1300241)
Am verificat asta.. asta a fost primul lucru pe care l-am verificat.. e greseala mea :| ...

esti sigur de faza cu numai jumatate de dif.. ? eu am vorbit cu cineva, si mi-a spus sa leg fara grija doar o bobina ca tot acolo sunt.. :-??

Treaba cu "Jumate de difuzor" e 100% sigura.
Nu e chiar 1/2 din difuzor, dar parametrii se modifica foarte mult (de ex, qts-ul aproape ca se dubleaza) si fara sa cunosti aceste modificari nu poti face o incinta corecta.

RA_2fast4u 05-02-08 21:29

Quote:

Originally Posted by Rafaila (Post 1336703)
Eu am focus combi si cand dau tare zbarnae toata capota din spate......Daca gasesti solutia sa-mi spui si mie te rog...

A mea este sedan. Deci nu am problema aceasta.. am altele :)).. ca de exemplu imi vibra teribil numarul.. si am stat cu urechea sa vad pe unde vibreaza si am bagat putin burete... si problema rezolvata. Cealalta problema, cu chestia aia dintre habitaclu si portbagaj nu am rezolvat-o inca.. nu se aude foarte des.. dar nah..

Lil' D ... mersi de raspuns, intentionam zilele astea sa il desfac si sa il conectez la 2ohmi.. dar inteleg ca nu e o idee prea buna. deci pe moment o sa il las la 4ohmi, pentru ca si asa are performante satisfacatoare. Am gasit in cluj d4 la un pret fata de cu cat am luat d2-le. Asa ca banuiesc ca o sa vand d2-ule acesta si o sa imi iau un d4. O sa pierd cateva sute de mii. dar nah... asa e la inceput

All times are GMT +2. The time now is 00:46.

- Copyright 2026 4Tuning