![]() |
Ce 4x4 conduci? (SUV sau Tot-teren)
Aici ne poti descrie in cateva cuvinte ce masina 4x4 conduci tu, fie SUV sau Jeep.
Totodata ne poti spune parerea ta despre masina cu punctele slabe si forte. |
Re: Ce 4x4 conduci?
Lada Niva (tata)
1.7 injectie multipunct bosch 82 cai 1600 kile. dotari ZERO . se incalzeste in 2 minute in masina si poti sta in tricou. anu trecut am facut craciunul la brasov si de acolo pana la cluj am venit in tricou. am bagat masina in mocirla pana peste roti si o iesit...off`road super multumit, in oras te cam usca consumul...asa un 25% iarna. la drum intins in 13-14% ii ok. imi place sa`i inalta ii ok, eftina nu o suport ca vara nu are aer rece...tot aer cald da :P |
Eu am avut un Trooper si un Terrano 1 modificat de teren. Sincer, nu prea am avut sansa de a vedea cu adevarat ce stiu cele doua masini si imi pare rau.
Urmatoarea masina cred ca va fi un SUV, banuiesc un Freelander, de preferat motorul 2.0 D de BMW. Daca nu, cel de 1.8 benzina. Principalul scop va fi uzul de zi cu zi iar secundar mersul la fishing pe drumuri de dificultate medie :lol: |
hyundai santafe(tata) 2.0 crdi
full options (piele,clima etc..) masina nu consuma mult,asta fiind un punct forte. se comporta foarte bine pe sosea ,si destul de bine si pe teren accidentat. Anul viitor o voi inlocui cu un M-klasse. |
Deocamdata nu am un 4X4 al meu, dar tata are un GL 320 CDI luat cu 60.000 km . E multumit de el nu consuma mult, are un demaraj super, multe dotari si ceea ce mi-a placut mai mult e ca pe off-road merge f. bine... nici nu ne asteptam.
Ininte avea un ML 270CDI cu care a mers aprox. 130k km .. niciodata nu ne-a lasat pe jos:D. Fratele meu are si el un Santa Fe din 2003 2.0 Diesel si el destul de multumit de el infara de demarajul mic care il are. In off-road e cam slab.Bafta |
Skoda Octavia 4x4 :-P :-P nu e jeep dar e 4x4 :D si sunt multumit de el !!!!
|
2 Attachment(s)
frontera sport 2.0i, ...dotata cu strictul necesar...gume MT, troliu, statie radio+antena, proiectoare.
urmeaza kit pt inaltare, flanse, roti mai mari, motor mai puternic...etc.. |
frumoasa ultima poza :P
|
nissan patrol y61 motor 2.8 diesel.vreau sa-l schim cu un de 4.8 benzina 8)
|
2 Attachment(s)
asta-i masina
|
:D...tu ai spatiul ala de pe colt(stim noi care:D) cu gsm si mancatoria aflata dupa sensib.,nu?
Aproppos de transplantul la care te gandesti...poate n-ar fi rau sa iei in considerare si un turbodiesel mai mare...sau Mult mai mare...poate ar fi o idee 4.2TD de la toyota...studiaza tu daca ar fi nevoie de flanse la cutie si cum cad suportii;) Oricum,frumoasa bestia :D....daca era cu 3.0Di,sunt sigur ca nu te-ai mai fi gandit la transplant...asaa...te inteleg...daca tot il faci,vrei sa simti cu adevarat o schimbare radicala..."de atitudine" :D din partea ei |
Quote:
vs. Quote:
vs. Quote:
Sau tu iti schimbi motorul in fiecare seara in garaj? Tare :lol: Scuzati-mi offtopic-ul, dar chiar nu m-am putut abtine. Acum ontopic: De curand tata a schimbat Land Rover Freelander din 2002 TD4, cu un Hyundai SantaFe 2.2 crdi, 140cp, versiunea de top cu 5 locuri. Masina e superba, imi place ca e eleganta... inca nu am condus-o, dar abia astept. Oricum si de pe scaunul pasagerului se simte diferenta. Chiar daca are Mai multi cai decat freelander-ul, este si mai grea... Inca nu a fost scoasa pe offroad. |
lascarica- am gasit un motor de 4.8 i 24V 245 hp,cutie automata+cardane la 2000 de euro in rusia,acum caut sa vad daca gasesc ceva mai ieftin acolo,daca nu i-l iau.daca reusec sa-l pun o sa fie criminala, atunci o sa fie cu adevarat o schimbare de atitudine8)
|
Quote:
Problema va veni,cred eu din faptul ca in mod sigur cu asa un animal sub capota,nu vei mai merge pe autostrada cu 140-150 ci cu 170-180 cel putin...situatie in care iti vei aduce aminte imediat ca ar fi fost nevoie si de franele lui "ST"...masina pe langa o viteza si reprize net superioare,va avea si o masa toatala superioara si cu franele nu-i bine sa ne punem rau:) PS: sau poate ai vorbit deja si de frane:D( etrieri+discuri+ distribuitorul abs cu unitatea de control) |
Quote:
|
Este corect pe de-o parte ce spui tu...
Daca te uiti pe orice alt site auto, Jeep este denumirea tipului de masini 4x4, ceva mai ridicate si mai off-road oriented decat un SUV. Un Patrol nu este SUV, este Jeep. De exemplu, ca sa evidentieze chestia asta, Isuzu parca avea scris pe capota JEEP, din fabrica, fara nici o legatura cu producatorul American. Si guess what? Americanii nu au avut nimic impotriva. Deci Jeep si SUV sunt 2 chestii diferite, dar 4x4. Am spus Jeep sau SUV, nu autoturism cu tractiune integrala. In loc sa critici ceva, vino macar cu o proprunere constructiva. Zi cum sa spunem la clasa de masini 4x4 de teren in loc de GIP si asa spunem. |
Quote:
SUV = Sport utility vehicle adica o masina cu care poti sa mergi si pe teren accidentat, dar iti ofera si confort. Jeep = Masina cu care faci adevaratul offroad, insa nu iti ofera confort deloc. Firma "Jeep" a luat numele si din aceasta cauza se creeaza confuzii. |
ML 320 CDI cu pachet offroad pro (suspensie reglabila pe 4 nivele 185-295mm , reductor , 3 diferentiale etc etc) . Momentan nu am reusit sa vad cum e doar pe sosea , unde e ok , sta lipita de drum insa nu e masina de autostrada. Voi reveni cu informatii indata ce ajung in noroi :) (sper sa fie si poze)
|
wtcwictim pe tine nu te enerveaza schimbatorul ca la masinile americane ? La gl-u lui tata e tot la fel si tare enervant e... uneori pun un bidonas :lol: ...
|
bidonas ? nu stiu la ce te-ai referit... mai , mie chiar imi place mi se pare usor de utilizat. Atat doar ca la S are functia hold si te ajuta mult , la ML cu toate ca in specificati apare , in realitate lipseste si la semafor e cam nasol sa tot treci in P..
PS, nu mai stiu exact , GL-ul vine din fabrica cu reductor , 3 dif si suspensia pneumatica ? |
Glumeam la faza cu bidonasul... infine, nu stiu de reductor si 3 dif dar de suspensie stiu ca vine sigur. Nu prea cunosc bine masina pt. ca ai mei nu mai stau in it stau in ro si am condus doar cateva zile masina. Scz de off topic. Bafta la toti!
|
Quote:
1.un patrol nu este JEEP este NISSAN!daca pe isuzu ar fi pus sigla JEEP s-ar fi ales cu un monstruos proces sau exista posibilitatea ca acele masini sa aiba motorizari de la JEEP!de unde vinele numele de JEEP?hmmm....daca nu ma insel...armata americana a organizat un "concurs" (daca pot sa-i spun asa) pt o masina militara usoara in care mai multe firme au construit cate un prototip de astfel autovehicul,iar masina care a castigat si a fost comandata de armata sua avea nume de cod J.E.E.P.(nu ma intreba de la ce vine denumirea ca nu stiu!).este cam aceeasi chestie care s-a intamplat cu cunoscutul HUMMER! 2.SUV:aceasta clasa a fost "inventata" de americani,ei vrand sa combine o masina de gabarit mare,care sa fie buna si pe sosea si pe teren accidentat si pe deasupra sa mai fie si confortabila!din pacate masinile din clasa aceasta sunt indicate a fi folosite pe sosele si mai putin in off-road!iti dau si un exemplu:unul dintre primele masini aparute in aceasta clasa la salonul auto din Detroit din 1996(parca) era lincoln navigator sau ceva de genul care ca sa intoarca dintr-o singura miscare are nevoie de 22 METRI!!!ma indoiesc ca cu aceasta masina ai putea sa te bagi in padure sau chiar si pe un camp! 3.4X4.......aici e cu dute vino!aceasta categorie de masini se imparte in mai multe "tabere"!masina 4X4 este si fiat panda care recent cei de la top gear l-au pus sa munceasca pe teren accidentat(bine,pe unde au mers ei mergeai si cu dacia) cu un range rover!cam sobra compararea,dar asta este!normal cand spui 4X4 te gandesti la o masina cu adevarate inclinatii off-road cum ar fi G-classe(modelul vechi),land rover defender(modelul vechi),lada niva,nissan patrol(modelul vechi in 3 usi),toyota landcruiser(modelul vechi in 3 usi),etc...acestea sunt masini care intreadevar sunt masini off-road! |
Quote:
|
Eu un Mitsubishi Pajero 3.2 d, full option, automat, consum acceptabil, 10-14 / 100. A intrat pe unde nici nu gandesti si.... a iesit cu brio
|
Wikipedia says:
"Jeep is an automobile marque (and registered trademark) of Chrysler. It is the oldest Sports utility vehicle (SUV) brand, with Land Rover coming in a close second. Many people treat the word "jeep" as a generic term and use it uncapitalised for any vehicle of this shape and function: see genericised trademark." Pana la urma jeep-ul este un suv...si e oarecum normal sa spunem ca in general masinile de teren se numesc jeep-uri. |
asta vroiam si eu sa spun... noi spunem "jeep" la fel cum spunem si "xerox" care de fapt este cea mai po****ra cred ca si prima marca de aparate copiatoare. sunt multe cuvinte pe care noi le-am luat dupa marci... dar acu ce sa faci... asa ne-am obisnuit...
world eye zice multe doar mai are destul pana la permis..:)) |
Eu am un Nissan Navara 2.5dCi 4X4 - automat. Sunt multumit de el, in off road ii place cel mai mult si se descurca de minune. Cu toate ca e un pick up nu ii lipseste confortul.
|
Quote:
|
Quote:
|
Pajero 2,5D din `90....e masina de off road si nicidecum de oras (daca stai in spate mai mult de 10 KM o sa faci basici unde nu te astepti).
Jeep=Adidas. |
aro 244D / inzestrat cu un 3.0 L4 diesel , acest 4x4 reprezinta Romania ; semnificatia majusculelor reprezentand in acelasi timp acelasi lucru "este al nostru in toate punctele de vedere "automobil romanesc". Ceausescu "s a dat" toata viata cu acest off.road (si era f bucuros probabil ... pana l au impuscat) ..e...bine...el avea un diesel blindat :) ..dar noua nu ne este ciuda .. este mort acum, mort dea binelea ;) .
Nu este o masina performant - nu este deloc chiar, nu este nici sigura, poti muri parcand o :) dar acest lucru nu ne sperie pe noi off.road erii . Masina a fost a tatalui meu (inginer mecanic - domeniul motoare); a cumparat masina acum vreo 15ani, era 'imobilizata' intr o parcare, trebuia sa fie aruncata si strivita si reciclata - probabil - ce brutal, nu?? ..e, si tatal meu a cumparat o - probabil pe un pachet de carpati - si a bagat o in hala la el si intr un an a facut o de 'milioane'. Pe vremea aceea cine avea aro era 'meserias' iar tatal meu era unu dintree acestia - si i i placea ideea ;). Masina a mers 'an dupa an' fara mari probleme ...evident, pana anunt trecut cand am radiat o din pricina unor taxe EURO. Iar acum intervin eu (mecanic auto) / am luat masina si am dus o in 'real life', am dus o la ea acasa ..in munti, acolo unde se simte cel mai bine si acolo unde si arata adevarata 'fata'. .. In primul rand am modificat motorul ; upgrade turbo intercooler . Momentan ma ocup de restu. Sper ca pana n vara o termin, dar mai am nevoie de de cateva 'accesorii', poate le gasesc pe aicea - 4tuning . Cam atat in prima faza, asta e mini povestea mea ...rezumatul ei ;) Daca cineva e interesat d ARO, sa ma anuntze, poate facem niste 'afaceri':) , adica poate ne ajutam reciproc , asha ca off.road erii :P..sunt dispus sa ofer informatii oricui. bafta voua :) |
Aro 244 D cu motor peugeot 2,5 TDI ,cutia de viteze tot peugeot ,diferential blocabil pe spate etc.
|
TOYOTA RAV4 2007, 2,0l 154hp
|
4 Attachment(s)
un aro 10 si un m
|
2006 Mitsubishi L200 Double Cab 2.5tdi 136hp ...
|
Nissan Navara 2.5 dCi 174hp dubla cabina
|
Quote:
Urmatoarea masina de offroad (nu SUV -LIKE nustiucum) va fi un Mercedes G de ala clasic... |
Urmatoarea masina de offroad (nu SUV -LIKE nustiucum) va fi un Mercedes G de ala clasic...[/QUOTE]
aia e masina adevarata de tot pacat ca consuma de mori, e singurul lor dezavantaj |
eu........am condus un aro 10.4 tdi.asta pana i-am spart motoru........:P
|
Quote:
ah si chiar daca ai 27 de ani si ai carnet (lucruri care eu nu le am inca) poti invata sa scrii un nick corect ;) |
| All times are GMT +2. The time now is 05:57. |
- Copyright 2026 4Tuning