Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Pretul motorinei va depasi pretul benzinei ! (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/60218-pretul-motorinei-depasi-pretul-benzinei.html)

Brian 15-12-07 11:37

Pretul motorinei va depasi pretul benzinei !

Viitorul apropiat ne va aduce surprize incredibile: motorina va depasi la pret benzina din cauza cererilor foarte mari.

10 dolari costa barilul de petrol in 1999
90 de dolari este pretul actual al barilului de petrol

Desi la o prima vedere ar putea parea incredibil, pretul benzinei este foarte aproape de a scadea sub cel al motorinei pe pietele mondiale. Daca pana acum o masina diesel era vazuta ca un motiv de economie, cererea crescuta pentru acest tip de combustibil face ca piata sa se incline din ce in ce mai mult spre cresterea nivelului de pret al acestuia. Iar cresterea barilului de petrol (care a ajuns recent la 90 de dolari) face ca riscurile unei rocade sa fie mult mai mari decat ne-am putea imagina.
De fapt, afirma presedintele Uniunii Petrolifere di Italia, Pasquale De Vita, pretul efectiv al motorinei se afla deja peste cel al benzinei inca din luna iulie a acestui an, singurul impediment in afisarea preturilor la pompa fiind reprezentat de nivelurile fiscale mai mari in cazul benzinei. "In cazul in care cererea pentru motorina va continua sa creasca in acest ritm, pretul combustibilului diesel va trece peste cel al benzinei, in ciuda fiscalitatii diferite", concluzioneaza oficialul italian.
sursa: automarket

Am trait s`o vad si pe asta .. Ce parere aveti ?

Nemilosu 16-12-07 16:58

Re: Pretul motorinei va depasi pretul benzinei !

Quote:

Originally Posted by Brian (Post 1247381)
Viitorul apropiat ne va aduce surprize incredibile: motorina va depasi la pret benzina din cauza cererilor foarte mari.

10 dolari costa barilul de petrol in 1999
90 de dolari este pretul actual al barilului de petrol

Desi la o prima vedere ar putea parea incredibil, pretul benzinei este foarte aproape de a scadea sub cel al motorinei pe pietele mondiale. Daca pana acum o masina diesel era vazuta ca un motiv de economie, cererea crescuta pentru acest tip de combustibil face ca piata sa se incline din ce in ce mai mult spre cresterea nivelului de pret al acestuia. Iar cresterea barilului de petrol (care a ajuns recent la 90 de dolari) face ca riscurile unei rocade sa fie mult mai mari decat ne-am putea imagina.
De fapt, afirma presedintele Uniunii Petrolifere di Italia, Pasquale De Vita, pretul efectiv al motorinei se afla deja peste cel al benzinei inca din luna iulie a acestui an, singurul impediment in afisarea preturilor la pompa fiind reprezentat de nivelurile fiscale mai mari in cazul benzinei. "In cazul in care cererea pentru motorina va continua sa creasca in acest ritm, pretul combustibilului diesel va trece peste cel al benzinei, in ciuda fiscalitatii diferite", concluzioneaza oficialul italian.
sursa: automarket

Am trait s`o vad si pe asta .. Ce parere aveti ?

yes.yes.yes :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

FIGHET 16-12-07 19:49

ASTA CU SIGURANTA ATAT TIMP CIT IN MAI TOATE TARILE DE PE ACEST GLOB FRUMOS MOTORINA ESTE MAI SCUMPA DECAT BENZINA DE CEVA ANI BUNI

DE EX .. IN GB. motorina este mai scumpa ca benzina cu 10%

InJust 17-12-07 12:07

asta e o prostie, diesel-ul este un combustibil agricol, cresterea pretului acestuia va duce automat la scumpirea TUTUROR produselor alimentare de pe piata. Ganditi-va de 2 ori inainte sa va bucurati ca va fi mai scumpa decat benzina !!!!

Bemelo 17-12-07 13:18

Yupiiii... :)) ..sa vad acum diesel power ca asta era singurul atu al motorinei si anume pretul!

Kenworth 17-12-07 16:57

Singurul atu......m-as mai gandi inainte......

bmwm5 17-12-07 19:00

am vazut deja la omv motorina alpine la aproape 4 lei/litru.imi bag picioarele si-mi iau bicicleta.

RA_2fast4u 17-12-07 19:05

Quote:

Originally Posted by Kenworth (Post 1250540)

pai sicner.. singurul atu al motoarelor diesel este constul de exploatare mai mic.. deci asta insemnand consumul si pretul carburantului mai mic. consumul e cert ca va ramane mai mic si de acum incolo.. insa daca pretul carburantului va creste.. ma indoiesc ca toata politica pe care o duc toate brandurile acum ca sa dezvolte tehnologia diesel va mai da roade. pentru ca pur si simplu nu se merita sa dai banii pe un motor diesel care e si mai lenes ca benzinarul, si mai scump si are si capacitate cilindirca mai mare (taxe mai mari).

Bemelo 18-12-07 15:55

Quote:

Originally Posted by Kenworth (Post 1250540)

Sa ma mai gandesc ?:)) io zic sa te documentezi tu mai bine. AM mai zis-o la aceeasi capacitate cilindrica si acelasi tip de motor in ABSOLUT orice situatie motorina e depasita.
EX : compara un motor de 2000 cmc (motorina si benzina) in ambele cazuri aspirat.. care e mai bun? Sau ia acelasi motor de aceeasi capacitate cilindrica numai ca de data asta este echipat cu turbo ... care e mai bun ? un 2.0tdi SAU un 2.0T ? ? Singurul atu este costul.

Psycho 19-12-07 09:55

treaba cu motorina agricola este altceva aia nu se impoziteaza , accizeaza ...

sKyNeT 19-12-07 23:20

Quote:

Originally Posted by Nemilosu (Post 1249122)
yes.yes.yes :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: ai fost tare =)))))

LE: acum o sa inceapa comenturile pe forum "mi-am luat benzinar ca este mai ieftin" :lol:

FIGHET 20-12-07 00:07

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 1254555)
:lol: :lol: :lol: :lol: ai fost tare =)))))

LE: acum o sa inceapa comenturile pe forum "mi-am luat benzinar ca este mai ieftin" :lol:

IN VIITORUL APROPRIAT ASA O SA SE INTAMPLE CU SIGURANTA!!!

Kenworth 20-12-07 15:13

Quote:

: compara un motor de 2000 cmc (motorina si benzina) in ambele cazuri aspirat.. care e mai bun? Sau ia acelasi motor de aceeasi capacitate cilindrica numai ca de data asta este echipat cu turbo ... care e mai bun ? un 2.0tdi SAU un 2.0T ? ? Singurul atu este costul
....depinde la ce al folosesti....daca te candesti numai la HP,ai dreptate...dar daca te documentezi si tu in legatura cu cuplu maxim la turatii mici,perspectiva biodieselului....aaa...si inca ceva...."The main novelty of the R10 is its engine: a TDI turbodiesel engine, running on Shell V-Power Diesel. It is a 5.5 L (335.6 ci) all-aluminium bi-turbo 90° V12, with common rail direct injection of more than 1600 bar (23,206 psi). Its output should be 485 kW (650 hp) (regulated) and 1100 N·m (811 ft·lbf) of torque, and its usable power band is between 3000 and 5000 rpm. Its benefits are a broad range of usable power, high torque and economy."...

NWZeu 20-12-07 15:35

in Marea Britanie, si in Germania daca nu ma insel motorina este mai scumpa datorita poluarii (diferenta se vede la pretul combustibilului si la nivelul normei de poluare platite anual) .... ce spuneti voi cu lipsa poluarii si cel cu "combustibilul agricol" cred ca te referi la BIO-Diesel care e facut din uleiuri (insa si el are problemele lui de exploatare), oricum si "benzina" are un viitor Bio-etanol (alcool 99.XXX% pur) cu performante chiar mai bune decat benzina (cei de la saab dezvolta puternic aceasta tehnologie)

NWZeu 20-12-07 15:40

Quote:

Originally Posted by Bemelo (Post 1252022)
: compara un motor de 2000 cmc (motorina si benzina) in ambele cazuri aspirat.. care e mai bun? Sau ia acelasi motor de aceeasi capacitate cilindrica numai ca de data asta este echipat cu turbo ... care e mai bun ? un 2.0tdi SAU un 2.0T ? ? Singurul atu este costul.

un motor ASPIRAT diesel e "sinucidere" curata, eu nu stiu ce au avut in cap cei de la VAG sa il mai foloseasca ... cert e ca din 1998cm cubi scoti vreo 80 de cai ..... WOW ... pe cand la un benzinar aspirat scoti lejer 150 .... cam asta ar fi diferenta intre motorina si benzina. (a NU se intelege ca iti explicam tie acest lucru ci doar am continuat ideea ta)
PS: diferenta este mentalitatea si nu costul .... sa fie diesel dom'ne :shakefist .....

bmwm5 20-12-07 18:15

bun,discutia e despre costul motorinei.creste,ne luam toti biciclete sau suportam preturile impuse de mogulii petrolului?

Bemelo 20-12-07 18:51

Quote:

Originally Posted by Kenworth (Post 1255313)
....depinde la ce al folosesti....daca te candesti numai la HP,ai dreptate...dar daca te documentezi si tu in legatura cu cuplu maxim la turatii mici,perspectiva biodieselului....aaa...si inca ceva...."The main novelty of the R10 is its engine: a TDI turbodiesel engine, running on Shell V-Power Diesel. It is a 5.5 L (335.6 ci) all-aluminium bi-turbo 90° V12, with common rail direct injection of more than 1600 bar (23,206 psi). Its output should be 485 kW (650 hp) (regulated) and 1100 N·m (811 ft·lbf) of torque, and its usable power band is between 3000 and 5000 rpm. Its benefits are a broad range of usable power, high torque and economy."...

Nu este asa mare diferenta de cuplu intre un diesel aspirat si un benzinar aspirat(nici nu merita mentionat dieselul aspirat de fapt) . Iar in cazul turbo tre sa mai zic ceva? In legatura cu R10 TDI.. e asa bun doar si doar datorita faptului ca nu consuma asa mult(iar asta conteaza intr-o cursa de 24h) ca cele pe benzina deci ajungem iar la costuri.. avantajul motorinei de altfel. :D

Bio-dieselul are avantajul de a fi mai putin poluant .. dar dupa cum stim asta nu e un lucru care il preocupa pe consumerul obisnuit!

G0rdy 20-12-07 19:39

oricum...romanu degeaba...kiar daca costurile de intretinre sunt mai mari la diesel...ce zice..imi iau diesel domne ca consuma 5%..da ce sa faci fiecare cu felu lui de a gandi

sKyNeT 20-12-07 23:31

Citesc forumul asta de foarte mult timp si nu am vazut nici un proprietar de diesel sa se laude cu un consum urban. Toti se lauda numa cu un consum de 4-5 la suta care este de fapt unul extraurban si acela este la o viteza cam de 90-120 km/h (banuiesc, ca nu folosesc diesel). Deci sa inteleg ca cei care isi cumpara TDI, HDI, CDI etc. il folositi 70% numai pentru extraurban ?

bmwm5 21-12-07 07:02

eu am disel si in oras imi consuma 5-6.bine,merg numai in afara orelor de trafic intens

G0rdy 21-12-07 09:07

si eu tot diesel am...da m-am saturat + de asta ca si consuma ca draq motor de 1.7 si consuma 7-8%oras...merg f mult prin constanta si deasta+ ca mai prinzi si cate 3-4 semafoare uneori,asa la drum intins consuma mai putin da oricum costurile de intretinere(filtre motorina,distributie,bujii incandescente,filtre aer) sunt mai ridicate

bafta

RA_2fast4u 21-12-07 10:31

Quote:

Originally Posted by G0rdy (Post 1256274)
si eu tot diesel am...da m-am saturat + de asta ca si consuma ca draq motor de 1.7 si consuma 7-8%oras...merg f mult prin constanta si deasta+ ca mai prinzi si cate 3-4 semafoare uneori,asa la drum intins consuma mai putin da oricum costurile de intretinere(filtre motorina,distributie,bujii incandescente,filtre aer) sunt mai ridicate

bafta

eu pe 2.0 am 10% :)) ... e drept ca 95% prin oras.. prin centru.. mai mult stand pe loc decand mergand.. dar ori cum...

NWZeu 21-12-07 11:22

daca ai un motor mic intre 1 si 1.4L turbo-diesel e posibil sa faci un consum mic, insa daca ai un 1.9 sau mai mare consumul ala de "6" prin oras este pura fantezie ;)

platon911 21-12-07 11:59

1 Attachment(s)
Am atasat un document despre amortizarea investitiei intre Benzina &Diesel.
M-ati omorat cu ,,,,costurile voastre de intretinere.Io nu imi mai aduc aminte cand i-am mai facut ceva ultima oara la motor!?!? Zici k daca ai Diesel acuma bagi bani la saptamana in ea!
Si da isi scoate baniii multttttttttttt peste fata de o benzina in care mergi cu Petromu dupa tine;)
Cititi si voi prin cartea de fizica ce au spus nijte "prosti" pe acolo.M.A.S are randament 15-20% pe cand M.A.C are randament 60%

NWZeu 21-12-07 16:16

daca o luam dupa randament inseamna ca ne luam masini cu pila electrica .... ca deah, conform fizicii are cel mai mare randament ;) si daca tot te bagi in zona asta tin sa te anunt ca unul din motoarele cu cel mai bun randament diesel se afla pe Lupo si avea cilindreea de 1.2 care transforma 45% din energia combustibilului in miscare.

platon911 21-12-07 17:53

poi vezi;)

chitzi 21-12-07 21:00

e ceva normal sa se scumpeasca k au prea multzi diesel acum...

Puya^WRX 21-12-07 21:52

Quote:

Originally Posted by Bemelo (Post 1250254)
Yupiiii... :)) ..sa vad acum diesel power ca asta era singurul atu al motorinei si anume pretul!

Acuma incep sa iasa gas power...

FUBU_S 22-12-07 01:13

Discutia legata de consum chiar mi se pare blasfemie pe forumul asta... cred ca daca va dau search la posturi la 90% dintre voi gasesc intrebari/raspunsuri legate de cai putere... deci care e treaba cu diesel? singurul lucru tare e cuplu dar de ce nu luam in calcul limita de turatii?
Consumul la diesel este aprox identic cu cel de benzina in oras extraurban scoate mult mai bine... am luat in calcul un motor TD si unul Aspirant pe benzina.

FIGHET 22-12-07 01:39

se pare ca se deviaza de la subiect de la post la post

AdrianC4 22-12-07 08:16

Chiar daca ar fi motorina mai scumpa cu 50 de bani, tot s-ar merita... Cu masina mea de 1.6, in traficul Bucurestean, consuma 13-14.. Aceeasi masina cu motor de 1.6Hdi obtine 7-8l/100km! Voi nu va dati seama ca eu platesc 50 de lei pentru 100 km si cu diesel as avea 30 de lei? Chiar daca ar fi mai scump cu 0.5 bani pe litru...

platon911 23-12-07 16:07

Quote:

Originally Posted by FUBU_S (Post 1257432)
Discutia legata de consum chiar mi se pare blasfemie pe forumul asta... cred ca daca va dau search la posturi la 90% dintre voi gasesc intrebari/raspunsuri legate de cai putere... deci care e treaba cu diesel? singurul lucru tare e cuplu dar de ce nu luam in calcul limita de turatii?
Consumul la diesel este aprox identic cu cel de benzina in oras extraurban scoate mult mai bine... am luat in calcul un motor TD si unul Aspirant pe benzina.

cre'ca tu nu stii ce vorbesti.Cum poti sa spui ca este identic consumul de benzina cu cel de motorina URBAN?
Iti arat comparatie intre Astra G 1.6i 75PS si Astra G 1.7DTI 75PS consum URBAN:benzina 10-10.5,Diesel 6-6.5
EXTRAURBAN:benzina 5.5-6,Diesel 4.0

300zxtt 23-12-07 16:32

mie niciodata nu mi-a consumat atat 1.7dtl....in oras lua in jur de 8 si la drum 5 5,5 si dupa ce-am inlocuit un injector si turbina mi-am dat seama ca mai bine mergeam pe benzina ca era mult mia ieftin

da aici nu se intelege un lucru?masinile nu folosesc numai combustibili?

NWZeu 23-12-07 18:52

platon, mai au si altii Astra 1.7 DTI si nu ne consuma atat, consumul scris de tine este pura FANTEZIE, real iti zic eu cel 8 in oras (uneori chiar si mai mult, depinde de modul cum se circula) si masina e tipla, asa ca exclud un consum crescut datorita unor probleme tehnice, consumul dat de tine se poate obtine mergand subturat ceea ce va distruge in primul rand turbina si intr-un oras in care traficul nu estet atat de infect ca in Bucuresti !!!!!
PS - consumul dat de tine se apropie de cel obtinut de un SMART CDI ;) ...

FIGHET 23-12-07 22:42

4 in afara orasului cam tras de par acel 1.7 dti
nici daca mergi cu a5 la 60km/h

platon911 24-12-07 00:24

X17DTL e altceva,nu are injectie directa.Ala e motor GM.1.7DTI e injectie directa Isuzu.
Nu merg subturat cu ea stai lin ,ea consuma cel mai bine in momentul cand deschide turbina.Si consumu de 4 e facut de mine la 85-95km\h cu a-5 a.

smart fortwo cdi consumes less than 3.5 litres under standard conditions (corresponds to 90 g CO2/km and "three litre" status)

1.7DTI are 4.9mixt ;) nu se prea apropie

DACIA-Wrc 24-12-07 09:32

fighet eu am facut cu octavia 2 1.9tdi 105 cai oradea cluj, si mi`o aratat consumul mediu 3,7%
drept ii ca n`am depasit 110...dar am ramas socat...o data am mai reusit sa ma apropiu de 4,2% dar sub 4 nici sa stai in limpa nu cred ca as mai reusii.
ca norocul meu ca doar o masina ii pe motorina restul de 4 imi sunt pe benzina :):):) si ma bucur.

AdiZeL 24-12-07 10:06

Incredebil . Diesel ca diesel da am auzit ca se scumpeste si gazu :(

NWZeu 24-12-07 12:13

vezi car fortwo ala de care zici are motorul cam la jumate cat ai tu pe Opel ;) deci cum tu cu motor aproape dublu consumi aproape ca el :lol::lol:, nici tipul ala cu Fabia 1.4 TDI care are recordul mondial la consum abia scoate cifrele spuse de tine .... in fine.

Nemilosu 07-01-08 06:44

fiat doblo multijet nou-nout medie consum in bucuresti 8,5 cu mers fara marfa.
cand aud basme d-astea ma apuca rasul.
fratele meu are hyundai accent 1,5 crdi consum oras tot in jur de 8.
asa ca 6% la 1,7 ...................................

All times are GMT +2. The time now is 17:05.

- Copyright 2026 4Tuning