Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Starea curselor auto (https://forum.4tuning.ro/53-starea-curselor-auto.html)
-   -   Primul circuit Grand Prix One din Romānia (https://forum.4tuning.ro/53-starea-curselor-auto/59826-primul-circuit-grand-prix-one-romania.html)

RoSonic 11-12-07 11:57

Primul circuit Grand Prix One din Romānia

Primul circuit Grand Prix One din Romānia va costa 300 mil. euro

Compania South Pacific Group va demara vara viitoare construcţia primului circuit Grand Prix One din Romānia la Snagov, care va include o pistă de automobilism de 3,8 kilometri, spaţii comerciale, showroom-uri, restaurante şi un hotel de patru stele.
"Circuite Grand Prix One există la Viena, Roma, Milano, Barcelona sau Londra. Ne-am gāndit să dezvoltăm un astfel de proiect īn Romānia pentru că nu există o pistă pe care să se organizeze curse de maşini. Un astfel de concept, care este similar cu toate Grand Prix-urile din lume, include o pistă de Formula 3, galerii comerciale, showroom-uri, restaurante şi un hotel de patru stele", a declarat Andrew Prelea, directorul executiv al South Pacific Group, citat de Mediafax.
Potrivit oficialului, costul pentru obţinerea licenţei Grand Prix One a depăşit 25 de milioane de euro, urmānd ca īn fiecare an de funcţionare, compania italiană Mainstreet, care deţine acest concept, să primească o taxă din īncasări.
Valoarea totală a proiectului va exceda 300 de milioane de euro, investiţia aparţinānd exclusiv companiei South Pacific Group. Banii vor proveni īn principal din credite bancare, dar şi din surse proprii.
"Am ales Snagovul pentru că este aproape de Bucureşti şi acolo se poate ajunge uşor de la aeroport. Am discutat cu primăria şi ei au fost īncāntaţi de idee. Pe data de 10 ianuarie 2008, se va organiza un referendum la Snagov, şi vom vedea dacă şi locuitorii vor fi de acord cu acest proiect", a afirmat Prelea.
Īn curānd am putea avea şi circuit de Formula 1
Pe lāngă pista de 3,8 kilometri, pe care se pot organiza curse de Formula 3, curse şi testări de maşini, proiectul include şi 60.000 de metri pătraţi de galerii comerciale - īnchiriate īn principal firmelor de haine şi accesorii vestimentare - şi 90.000 de metri pătraţi, care vor fi destinaţi amenajării unor showroom-uri auto şi mai multor restaurante şi cafenele. Va fi construit şi un hotel de 140 de camere, clasificat la patru stele.
"Va fi un complex īn care bărbaţii pot veni pentru curse şi pentru testarea maşinilor, iar femeile īşi pot ocupa timpul cu unele cumpărături. Vor fi şi locuri de joacă pentru copii. Restaurantele şi magazinele vor fi preponderent italiene. Proiectul va arăta identic cu celelalte Grand Prix-uri din lume. După un an de la īnceperea lucrărilor, cānd circuitul va fi deschis, ne aşteptăm la īncasări anuale de sute de milioane de euro", a afirmat Andrew Prelea.
Prelea spune că nu este exclus ca īn următorii ani să īncerce să omologheze proiectul şi pentru circuite de Formula 1.
Alături de Snagov, īn următorii ani vor fi amenajate circuite Grand Prix One īn Bilbao, Pescara, Singapore, Zagreb, Split, Bangkok, Sidney şi Auckland.
Compania South Pacific Group este controlată de trei oameni de afaceri australieni şi are īn derulare, īn diferite stadii de execuţie, patru proiecte rezidenţiale, care vor totaliza 550 de locuinţe, īn localitatea Tunari, de lāngă Bucureşti.
Revenit īn Romānia după ce a trăit 45 de ani īn Australia, George Prelea a fondat compania South Pacific Group, īmpreună cu fiul său Andrew şi cu un fost bancher, Richard Garner. La proiectul Grand Prix One participă şi Jeffrey Moss, tot un om de afaceri australian, care a condus grupul Pretty Girl Fashion, unde deţinea o participaţie de 50%, pe care a vāndut-o anul trecut.

Laurenţiu Matache, Curierul National

laur200445 11-12-07 12:31

Re: Primul circuit Grand Prix One din Romānia

sa le dea Dumnezeu sanatate:D ..numai sa fie adevarat

Danny-future STN 11-12-07 13:20

Sa avem noi norocu asta ?!?!?!? :)
Doamne ajuta !!!!!

central 11-12-07 13:41

sper sa fie asa ;)>.......

fuscobal 11-12-07 13:56

Ave ! Salutam initiativa si sa vedem cat de repede e pusa in practica !

Black Skorpyo 11-12-07 14:20

Doamne ajuta, as fi cel mai fericit om:D :shock:

dolb 11-12-07 14:38

nu va bucurati prea tare! vor face circuitul de gp 1, dar asta nu inseamna ca putem sa ne ducem linistiti si sa ne dam ;)

Grecu_ 11-12-07 15:05

Sper din tot sufletul sa se concretizeze aceasta idee pt ca avem nevoie d un circuit la noi in tara ................
Sunt sigur ca vom putea intra cu masinile noastre pt ca asta este si scopul ,pe langa cursele organizate ,vom avea loc si noi asa se intampla pe majoritatea circuitelor din lume ;)

mpa 11-12-07 15:07

Da. Daca te uitai pe siteurile circuitelor partenere vedeai ca ai voie sa intrii doar intre anumite ore cu anumite anvelope si asta numai dupa ce masina ta trece de un test special. Pretul e in jur de 300 euro pe ora. Mai mult decat modic daca ai un Porsche.

Sasha 11-12-07 15:07

Sa dea D`zeu :rolleyes:

dolb 11-12-07 15:11

Quote:

Originally Posted by mpa (Post 1241408)
Da. Daca te uitai pe siteurile circuitelor partenere vedeai ca ai voie sa intrii doar intre anumite ore cu anumite anvelope si asta numai dupa ce masina ta trece de un test special. Pretul e in jur de 300 euro pe ora. Mai mult decat modic daca ai un Porsche.

deci, ce ziceam :D nu o sa putem sa il folosim! :lol: cel putin nu noi, astia muritorii de rand care strangem bani sa ne luam reesapate :D

LoganFan 11-12-07 15:21

sper sa se faca pista,kiar dak no sa ne putem da prea multi dintre noi pe ea.....dar bn k se face,se mai aude si de Romania prein lume,mai ales k au in plan sa omologheze pista ptr F1,asa k,spor la treaba South Pacific Group

bmwm5 11-12-07 15:32

intotdeauna se va gasi un paznic care pentru 500 mii va va lasa sa intrati.sper...

dolb 11-12-07 15:36

si ce te faci daca esti prins de altii?? proprietate privata :(

Tunelord 11-12-07 16:18

in sfarshti o veste buna..:) sa dea Dumnezeu !!! totushi...de o pista de drag...nu se aude nimik ?? ?? :( :( :(

andy_x3m 11-12-07 16:20

salutam noi ideea sau nu, faza e ca 90% dintre noi nu vor avea veci acces, din varii motive, incepand cu cel financiar si terminand cu "coteala" caracteristica.
oricum, daca vom avea un circuit international e un pas inainte pentru noi, pentru pasionati si pentru cei ce fac cu adevarat ceva, nu doar scriu pe forum.
numai de bine

feryboy 11-12-07 16:56

Quote:

Originally Posted by mpa (Post 1241408)

o singura tura de nurburgring costa 19 euro pentru cei 22.8 km cat are cel mai cunoscut circuit din lume
daca cineva o sa ceara 300 de e pt o ora la snagov...sa stea linstit cu tot cu anvelopele "speciale"

mpa 11-12-07 17:02

Quote:

Originally Posted by feryboy (Post 1241609)
o singura tura de nurburgring costa 19 euro pentru cei 22.8 km cat are cel mai cunoscut circuit din lume
daca cineva o sa ceara 300 de e pt o ora la snagov...sa stea linstit cu tot cu anvelopele "speciale"

Ai fost tu, sau ai citit si stii?

feryboy 11-12-07 17:06

irelevant de unde stiu...era doar o comparatie
LE : si nu...nu am fost acolo

dolb 11-12-07 17:14

offtopic baietii.. pls!

@feryboy ignora-l ;)

prelude2.8 11-12-07 17:29

salut eu stau in milano la 5 km autodromul de la monza.. ca sa intri pe circuit cu propria masina costa 40 eur juma de ora si da intradevar sunt anumite orari ca doar nu o sa intri cand e wtcc sau formula 1 :P daca la monza e 40 euro juma de ora la snagov imposibil sa fie 300 si sa iti ceara si gume speciale la monza nici macar nu se uita ce masina ai si orice se intampla pe circuit esty asigurat o zi buna tuturor

TazzY 11-12-07 17:35

Eu stau la 50km de circuitul de la adria. Aici din cate stiu ziua costa pe la 800€. De la 8-12 si de la 14-20. Si nu se uita nici cu ce masina si nici cu ce anvelope intri. In banii de pista este inclusa si asigurarea. Semnezi foaia, iti pui casa in cap si te dai.

Numai bine!

dolb 11-12-07 17:42

1 la mana, suntem in romania si se stie cat de mult ne furam unu' pe altu, asa ca banui si eu de taxa de 300 de euro ( MINIM )
2 la mana, si daca ar fi de 50 de euro pe ora cred ca putini se duc! eu unul nu as face 200 de km pana la snagov sa mai dau si acolo 50 de euro doar ca sa ma intrec ( DE DISTRACTIE ) cu unu .

feryboy 11-12-07 17:47

eu as face si km as plati si taxa as rupe si cauciucurile si franele si as venii fericit acasa

AdrianC4 11-12-07 17:48

La pariu ca o sa fie full si la 300 de euro? Pai, luati exemplul Poiana Brasov: in top 10 statiuni din Europa, in ceea ce priveste pretul la cazare! Si nu mai sunt locuri in Poaina de acum 2 saptamani pentru Rev!

Nu s-ar gasi altii si pentru distractie de 300 de euro?? Eu cred ca da...
Plus de asta, am fost prin cateva tari europene si spun cu mana pe inima ca Romania este de departe cea mai scumpa tara, fie ca este vorba de lapte sau de toale!

PS: NU o sa se faca circuitul sunt prea multe interese la mijloc - valoare teren peste 1-2 ani, speculatii imobiliare, spaga la nivel inalt.. etc

SEBASTIAN 11-12-07 17:54

Este ceva la stadiul de intentie!
Nu este nimic concret, doar niste schite de proiect, dar speram sa iasa.:lol:

WBL-87 11-12-07 18:20

lol .... mor de ras .... pista asta o sa fie gata cand ies eu la pensie

Mustang 11-12-07 18:26

Permiteti-mi sa fiu si eu putin pesimist si sa cred ca pista nu se va face foarte rapid. Poate prin 2010 asa ... se apuca de ea. ;)

Sasha 11-12-07 18:27

Quote:

Originally Posted by Mustang Mach One (Post 1241796)
Permiteti-mi sa fiu si eu putin pesimist si sa cred ca pista nu se va face foarte rapid. Poate prin 2010 asa ... se apuca de ea. ;)

de acord 100% :rolleyes2

SEBASTIAN 11-12-07 19:09

Depinde ar fi sanse sa fie gata mai repede adica la anul maxim 2009 sa demareze proiectul.

RoSonic 11-12-07 19:19

Quote:

1 la mana, suntem in romania si se stie cat de mult ne furam unu' pe altu, asa ca banui si eu de taxa de 300 de euro ( MINIM )
2 la mana, si daca ar fi de 50 de euro pe ora cred ca putini se duc! eu unul nu as face 200 de km pana la snagov sa mai dau si acolo 50 de euro doar ca sa ma intrec ( DE DISTRACTIE ) cu unu .
1 la mana, pana una alta n-a zis nimeni ca va fi 300 de euro... era doar un exemplu dat de Mpa... Iar la asemenea investitie doar nu vrei sa primesti ceva "gratis"... cei care vor realiza (daca vor realiza) circuitul au dreptul sa ceara oricat vor... mult sau putin, la fel cum pot sa nici nu lase pe oricine sa "se plimbe" pe circuit... important e sa se faca, chiar daca nu va avea acces oricine... nu asta e scopul principal...

2 la mana, tu nu ai da 50 de euro, dar, de exemplu, amckart-ul nu duce lipsa de clienti la 100 de euro pe ora... Plus de asta in caz ca s-ar face s-ar putea organiza asa numite "track-days" sau diverse competitii pentru amatori unde taxele vor fi mai mici....

bbm 11-12-07 19:19

doamne ajuta, poate avem noroc si se face

SEBASTIAN 11-12-07 19:24

Sa nu ne imbatam cu apa rece au tot fost astfel de proiecte.
Aceste e genul de afacere care pleca la drum cu banii actionarilor si se poate termina ca Dracula Land!
Adica se face atragere de fonduri de pe piata de capital , daca se strang se face daca nu ... se dau iapoi sau se pierd.
In acest moment stiu despre ce e vorba nu e decat intentie, o intentie f frumoasa si exista un plan de afaceri cu cateva schite.
Mai este un proiect similar in zona Mangalia si altul la Arad!

no limits design 11-12-07 20:14

sanatate la toti........oh my god...i can`t belive it

bodyspeed 11-12-07 21:05

Quote:

Originally Posted by RoSonic (Post 1241903)

2 la mana, tu nu ai da 50 de euro, dar, de exemplu, amckart-ul nu duce lipsa de clienti la 100 de euro pe ora... Plus de asta in caz ca s-ar face s-ar putea organiza asa numite "track-days" sau diverse competitii pentru amatori unde taxele vor fi mai mici....

sau se poate inchiria la un nivel mai mare.. pentru o competitie deschisa si amatorilor.. binenteles indeplinind unele conditii ..
Este o initiativa buna, sa se puna in practica.. asta conteaza .. apoi vedem.. daca vom fi doar simpli spectatori..sau participanti..;)

GSPI 11-12-07 21:10

Salut,
daca vor sa-l faca bravo lor!!!
Eu locuiesc in Snagov si va spun ca ar fi foarte greu sa faca acest circuit aici din cauza terenurilor foarte foarte scumpe!!!
Mi-as dori din inima sa-l faca aici dar din pacate un metru de pamant costa minim 40-50 euro.Oricum pe o raza de 20 de km in jurul Snagovului toate terenurile sunt scumpe.
Daca vor referendum ,sa faca,eu ma ofer sa car babele cu masina la vot si sa le dau mita celebra punga cu zahar si ulei numai sa voteze pentru.

Sa auzim de bine.

mpa 11-12-07 22:03

da.... mai ales ca nu au nevoie decat de 200 ha la 50 e m2.
adica 100.000.000
Avand in vedere ca au zis 300.000.000
Cred ca e ok :))

di48lo 11-12-07 22:22

Eu am auzit mai demult ca se planifica a construi un circuit F1 in jud. Cluj. Sper sa fie adevarat...

Swat-Cat 12-12-07 00:18

problema e alta....cine va avea acces....si cat va costa.....

mishu415 12-12-07 07:01

mda..........:-) interesant.Concluzia mea e urmatoarea:se poate,dar nu se vrea,altfel am fi avut deja circuite.App de AMKart,mi ar conveni sa platesc 19 euro pt 22km d circuit adevarat(cum spunea cineva d nurburg),dekt sa platesc 60 RON(aproape acelasi pretz) pt 10-15min p AMKart cu un cart d 9 cp.Cam atat era ultima oara knd am mers,si p urma nu mai aveam nici bani d tzigari:sad: :sad: :sad:

BAFTA cu circuitu', dak e p bune, k sincer kre k ne am km saturat totzi d minciuni,promisiuni,proiecte si cum l mai zic ei;)

All times are GMT +2. The time now is 05:59.

- Copyright 2026 4Tuning