Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Tutoriale tuning manual machete! (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/58435-tutoriale-tuning-manual-machete.html)

EaGle 26-11-07 20:04

Tutoriale tuning manual machete!

Aici o sa pun tutoriale din cand in cand si de asemenea puteti pune si voi! Este esential sa fie in limba romana, sau si daca sunt in alte limbii sunteti rugati sa traduceti ori sa specificati limba (minim)! Daca aveti probleme, ceva nu e bine, simplu, scrieti aici si va ajutam cat de repede putem! -Bafta la modificat:-)

tzutzu.2009 26-11-07 20:07

Re: Tutoriale tuning manual machete!

Mersi mersi mersi.....de asta chiar e nevoie......MULTUMIM.

EaGle 26-11-07 20:07

Neoane sub masini:
Daca ai o instalatie de pom de craciun mai veche, scoate becurile din ea, conecteaza 2 in fata, 2 in spate si 3 pe fiecare lateral si pune niste baterii in portbagaj. s'ar puta sa fie nevoie sa faci niste gaurele cu un fier incins sau ceva.
Autor:Trickz

sandrin 26-11-07 21:08

bv Eagle, nu prea aveam mari atractii fata de machete, dar cand am m-am uitat pe thread-urile astea mi-am schimbat parerea.
Iti faci trb f.bn ;)
Bafta

EaGle 26-11-07 21:19

Multumesc:) Apreciez faptul ca incepeti sa va pasionati si de masini in miniatura:) ! ..Inca un scurt tutorial:arrow:

Vopseala:
Vopseaua originala se inlatureaza total sau doar o matuiti cand se poate. Apoi, 2-3 straturi de spray.

Autor:tzutzu.2009

Reme 29-11-07 16:52

NEOANE a 2-a modalitate:arrow:

Legi 4 leduri de 5mm, le pui doua cate doua intr-un pai...la capete, dupa kre la sarmele ledurilor (la una din ele) legi (cu aparatul de lipit) o rezistenta. Le conectezi pe fiecare la baterie si aia e ;).
BAFTA!!!

Autor:Reme

EaGle 30-11-07 19:55

Niste tutoriale in limba engleza:D :arrow: http://www.briansmodelcars.com/tutorials/index

EaGle 30-11-07 20:56

5 Attachment(s)
Bodykits: Intrebare si raspuns:arrow:
19tdi:intrebare : din ce faci body-kiturile???

eddycdk:raspuns la intrebare cu bodychiturile: in principiu din poxilina unde am mult de incarcat si apoi finisez cu chit auto! foarte rar din plastic(se inampla sa mai adaptez de la altele)
am pus si cateva poze cu ele in lucru... (asa arata inainte sa le vopsesc)!

Autor:Eddycdk

EaGle 01-12-07 19:08

1 Attachment(s)
Flacari::arrow:
Se lipeste pe macheta banda de hartie, iar dupa aceea se taie cu un bisturiu.... Se pune vopseaua din spray in capac si cu un betigash (de urechi) se vopseste.

Autor:Tzutzu.2009

CJ02VDV 01-12-07 19:36

Salut!As avea si io o intrebare,daca vreau sa fac un body kit din ce sa fac,"eu am inceput sa fac cu kit auto,sau sa renunt si sa fac din poxilina??si daca fac lucrare pe masina treba sa dau peste tot sau numa unde lucrez??

eddycdk 01-12-07 19:45

salut!:arrow:
nu trebuie sa dai peste tot!
dai cu chit acolo unde nu prea e nevoie, adica la manere de usi, mici defecte sau finisaje!
lucreaza cu poxilina si plastic, la bare si kit-uri exterioare (praguri, eleroane, etc);) iar la sfarasit finisezi cu chit auto!
ai grija cum dai pe metal sau plastic! daca dai mult, asa cum spui tu, sa ai in vedere ca el lucreaza si dapa 24-30h se trege si apoi se vede unde ai incarcat cu chit! (eu sunt mai perfectionist si fac treba mai greu dar bine si folosesc numai materile de calitate-exact ceea ce se foloseste in reprezentantele auto la masinile mari) vezi ca exista chit auto pt plastic si pt metal...dar merge si cel normal!:lol:
mai sunt si alte "chestii" pe care nu le voi dezvalui despre modul de lucru! nu din rautate, dar sunt secretele mele!;)

Trickz 01-12-07 20:47

1 Attachment(s)
Metoda vopsire::arrow:
Faci o cabina din cutii mai vechi de carton. la ea conectezi niste ventilatoare ca sa scape de excesul de vapori si pentru a nu se face acele bule de aer sub vopsea. cumperi un can cu vopsea de la un magazin convenabil (recomand mtn, montana black sau belton). luati un burete si puneti masina pe el folosind niste betisoare sau ceva (am atasat o poza) pentru a vopsi uniform. Pentru luciu, mi'a fost recomandat Meguiars dar nu se gaseste asa ceva in romania. Banuiesc ca acel lac ce se gaseste in magazine si are o testoasa pe ambalaj este la fel de bun. nu garantez, insa. good luck:)

ADDOstreet_racer 02-12-07 09:11

poti da mai multe detalii la lucrul cu poxilina ..etapele si mai exact cum se face .....multumesc ....

eddycdk 02-12-07 13:20

se taie, se framanta pana se omogenizeaza si se incalzeste si se aplica!
tips: sa ai degetele umezite cu apa! ;)

CJ02VDV 02-12-07 17:17

dar la sfarsit inca trebe sa dai si putin kit!!!!Sper ca azi pun pana cu scaunu replica recaro :))

sergiulica_best 02-12-07 19:46

cum pot sa pun leduri la faruri?:?:

EaGle 02-12-07 20:40

Leduri in faruri sau sub masini:
...Stii ca sunt brichetele alea cu led...am luat cu totul ledul si cele 3 baterii mici cu tot cu suport...cum ar fi am pus exact ce era in bricheta...un led si 3 baterii mici (de ceas cred...) si avantajul e ca sunt f mici si nu se vad (sunt pe bancheta din spate...)

Autor:Coman Razvan
In cazul tau Sergiulica, cauta un niste leduri albe ca sa fie mai realistic si alimenteaza-le cu cat Voltaj trebuie, adica, te uiti cu cate si ce baterii mergea ledul, faci gaura acolo in far ( intai dai jos partea de plastic care-l acopera, cum ar fi geamul in realitate, fixezi ledul, apoi cu fire faci legatura la baterii care le pui unde ai loc in masinuta) Bafta!

sergiulica_best 03-12-07 14:34

1 Attachment(s)
ms...de genu asta de poxilina ziceati voi???https://forum.4tuning.ro/attachment.p...1&d=1196688852

CJ02VDV 03-12-07 18:22

Quote:

Originally Posted by sergiulica_best (Post 1227729)
ms...de genu asta de poxilina ziceati voi???https://forum.4tuning.ro/attachment.p...1&d=1196688852

da:-)!!bafta

shantzu 04-12-07 19:36

cat costa ma poxilina asta ?
cred ca ma apuc si eu de nebunii de genu asta , ca prea sunteti fericiti :D

EaGle 04-12-07 21:47

Cine vrea poza promisa de Trickz :lol:, am pus-o eu in postul din pagina 1 deoarece el nu poate uploada poze azi ;)

eddycdk 06-12-07 13:02

poxilina mica e vreo 8 lei ;)

Opportunity 06-12-07 18:47

daca vreau sa o vopsesc ce pasi trebuie sa urmez

am inteles sa curat vopseaua cu o substanta
dupaia ce fac? ii dau si grund sau direct spray din ala de 'graffity' ?
si ca sa ii dau luciu?

Oxide 06-12-07 19:04

Quote:

Originally Posted by Opportunity (Post 1233320)
daca vreau sa o vopsesc ce pasi trebuie sa urmez

am inteles sa curat vopseaua cu o substanta
dupaia ce fac? ii dau si grund sau direct spray din ala de 'graffity' ?
si ca sa ii dau luciu?

Pentru 'curatarea vopselei' folosesti decapant , iar pentru luciu folosesti lac de masini. :D
Decapantul se aplica pe caroseria masinii cu o pensula , se asteapta vreo 15-20 de minute si apoi se sterge vopseaua 'zbarcita' cu o carpa. :)
Lacul se aplica evident dupa vopsirea masinii cu spray sau pistol de vopsit. ;)

razak 07-12-07 18:47

daca dai si grund incarci masina mai mult si isi pierde din detalii ;)

Trickz 11-12-07 20:04

Re: Discutii despre modelism..

tutoriale aici.Limba engleza!
enjoy;)

2fast4u_DK 11-12-07 21:18

looool exact ce era mai important nu merge :| adik lambo doors...nu se vad pozele ...siteul de unde erau pozele nu mai merge :(( alte siteuri nu mai stiti?

eddycdk 12-12-07 20:35

da...credeam ca doar la mine
eram curios sa vad ei cum au facut...ca metoda mea n-o divulg :-P

Trickz 19-12-07 18:58

Re: Tuning pe machete

2 Attachment(s)
Lambo Doors:arrow:
O idee cam infantila dar folositoare. Toata lumea are prin casa niste lego, nu? eu facand curat prin camera am gasit niste piese de la un fost ferrari f1. important este ca, dupa mine, pot ajuta destul daca vrei sa faci lambo doors. cel putin la decapotabile. Daca observati, conectand cele 3 piese de lego, obtinem un "brat" mobil. Poate fi atasat de undeva de prin bord si mascat sau de undeva de prin spate si tot asa, mascat. deschiderea se face ca la lambo daca este fixat in fata(ca in poza 2) sau in sus/spate daca este fixat de spate.

eddycdk 19-12-07 19:16

Re: Tuning pe machete

hmm..dar spune de unde ai ideea asta? :lol:
oricum nu merge cu lego...in sensul ca nu sunt durabile, fiind foarte fragile cedeza dupa mai multe utilizari!
eu am facut asta acum 2 ani...insa am folosit lego mult mai mici!
dar nu asta e modalitatea...;)

EaGle 19-12-07 19:18

Bine, nu neaparat cu lego :-P ...daca tot spui ca nu e asta modalitatea ..dezvolta:D Ceva indicii :-P :roll:

sergiulica_best 10-01-08 20:09

am un audi a4 cabrio....culoare:gri metalizat.....trebuie sai dau jos vopseaua sau pot sa aplic vopseaua neagra direct?

coman razvan 10-01-08 20:24

Quote:

Originally Posted by sergiulica_best (Post 1286052)
am un audi a4 cabrio....culoare:gri metalizat.....trebuie sai dau jos vopseaua sau pot sa aplic vopseaua neagra direct?

normal ca o dai jos!

sergiulica_best 10-01-08 20:27

cu ce dau jos vopseaua?

coman razvan 10-01-08 20:28

Quote:

Originally Posted by sergiulica_best (Post 1286090)
cu ce dau jos vopseaua?

cu smirghel (dur si din ce in ce mai fin), si multa rabdare...:shock:

razak 10-01-08 22:14

sau mai exista o cale, mult mai usoara :D sablare :D

2fast4u_DK 13-01-08 15:16

Tutorial lambo doors -> http://www.forum-diecast.com.pt/inde...prev_next=next

razak 13-01-08 15:37

se aplica doar la tipul ala de machetam la c3-ul ala nu puteam sa le fac asa :)

2fast4u_DK 13-01-08 15:39

da...la maisto se gaseste mai mult sistemu ala :D

Trickz 13-01-08 21:09

2 Attachment(s)
o centralizare a acelui tutorial, in romana.

Tutorial Scissor/Suicide doors.

All times are GMT +2. The time now is 09:12.

- Copyright 2026 4Tuning