![]() |
Sugestii pentru tuning Matiz
Ma intereseaza in primul rand sa fac ceva la motor ....48 CP e cam putin. Ce pot sa fac ....unde pot sa fac ....si cam cat costa ???
|
Asadar un chip ...acesta fiind cea mai buna varianta...este 220 de Euro la PitStop Tuning ...(La Perla) si iti mareste puterea cu vreo 10 cai cam asa...(cel mult) ...mai este si filtrul de aer sport tot de acolo pe la 50 de Euro ...care mai da si el cam 1 cal...si un sunet misto rau chiar...si ultima chestie evacuare Borla sau orice ce alta firma...200 Euro aproximativ ..care da cam inca 1-2 cai ...
Sau mai poti sa cauti un motor care sa incapa la Matiz...nu stiu exact ce... |
nu chipu din pacate la matiz nu iti da 10 cai... iti da 10-12% din puterea motorului...adica 4-5 cai... filtru de aer, nu iti da nici un cal, si nici toba finala nu iti da nici un cal... doar tuning pshihologic... suna bine si simti ca e mai puternica... :) la motor nu prea ai ce face.. in primu rand, incearca sai imbunatatesti stabilititatea, o suspensie si roti mai late... dupa, sistemu de franare... cand ai facut astea, gandeste la ceva serios si la motor...eventual un transplant
|
Multumes pentru sfaturi ...si mai ales pentru lista de preturi . Intradevar la o astfel de masina stabilitatea lasa de dorit . CE MAI VREAU SA VA INTREB :
DACA PUN JANTE DE 14 TREBUIE SA MODIFIC CEVA LA ARIPI SAU LA CAROSERIE ? |
Re:
Quote:
|
NEo007RX4......tre sa te contrazic
la motor la matiz poti face chiar fffff multe de ex...din motorul stock d matiz de 800cmc scoti lejer 129 de cai cu modesta suma de 4.400 euro si mai tre sa intaresti planetarele...dar ai machetutza de 6-7 sec 0-100...si o sa vezi si acel matiz undeva prin toamna pe straile romaniei |
mai mult de 75 cai n-ai cum sa scoti din motoru de matiz ... stiu sigur! :)
|
Re:
Quote:
creca glumesti .... ramai cu volanu-n mana si-ti pleaca rotile cu juma de caroserie . Ai idee in ce consta sasiul la matiz ? urc-o pe rampa si uita-te ! :) |
Metre...de unde pana unde are a ta 48 cp?!?!?!? a mea are 54 :lol: :lol: sau a rog..peste 50...ma uit in talon si iti zic :)))
;) https://www.4tuning.ro/forum/viewtopic.php?t=8221 stock stock...dar cauciucurile sunt cam \"Slick-uri\" :)) :lol: :lol: |
sal si eu am matiz si e o masina foarte buna dar porbagaj in loc de roata de rezerva eu cred ca pt matizul tau ar trebui o aerografie dar cam costa ceva pleoape cateva flacari o prizza :arrow:
|
Re:
Quote:
160 cai pe litru? eu nu cred...sper sa vad asta... fara suparare da cei faci la motor?? ca nici honda nu are 160hp/litru |
fara suparare dar matizul nu este nici masina de curse dar nu se mirita tuning pe un matiz :P
|
1 Attachment(s)
daca omul are o pasiune ptr masina asta de ce sa nu faca ma tuning?macar exterior.....si am vazut ceva matizuri care arata chiar bine carosate....
|
1 Attachment(s)
chiar asa :D :) :lol:
bani sa \"Este\" ca pasiunea e mare,iar surpriza e si mai mare cand te face unu cu matizu la semafor :D :twisted: |
tnd--\"team\", pe langa faptul ca scrii \"execrabil\", mai dai si sfaturi de 2 lei...omul a intrebat de ceva la motor, nu de \"aerografie\" sau de \"porbagajul\" tau...
jante pe 14 intra lejer la matiz, din moment ce au intrat la tico; iar de modificat...daca pui gume corespunzatoare, nu trebuie sa mai umbli la aripi |
Quote:
Quote:
|
stai linistit ca el nu este unul dintre aia cu biciclete....arunca o privire pe topicul lui si o sa te convingi ca va face ceva dintr-un matiz (bine, si mie imi vine greu sa cred ca poti avea atatia cai-putere pe un motor in 3 pistoane de 800 cmc, dar cine stie?)
|
Quote:
|
corect, daca e atat de \"lejer\" sa triplezi puterea unui motoras, sunt curios cam ce ar insemna \"foarte greu\" in operatiunea asta...s-ar intelege ca se poate ajunge si la puteri mai mari de atat :shock:
|
lejer= cu un kit cumparat....
se gaseste in afara kitul de turbo care se spune ca te duce la 129 cp kitul contine: chiulasa noua echipata complet, pistoane forjate, injectoare noi, ECU nou, turbina gaerie de admisie si evacuare, evacuare completa, cold air intake |
Re:
Quote:
=?$ :?: |
Re:
1 Attachment(s)
Quote:
mai informeazate :| poti sa faci: -CIP (6CP)\ filtru sport (1- 2 CP) evacuarea (dar nu se merita la o masina de 5000E sa dai pe evacuare aproape 1000E sau mai mult) Sfat pt Matiz: suspensi sport ( se gasesc, dar nu in romania) |
Re: SUGESTII PENTRU TUNING MATIZ
cam cati poti scoate maxim dintr-un matiz ??:?:
|
si daca stie cineva cat ajunge sa schimbi toata iesirea si sa pui din inox borla si daca se schimba sunetul la matiz daca bagi numai toba finala din inox
|
kitul turbo cumparat de la cehi costa 3000 euro cu montaj cu tot....partea buna sau proasta[depinde din ce punct de vedere privesti;)]este ca montajul se face doar la ei......puterea masurata pe dino este de 105 cai.....mai mult decat suficient ptr o masina de talia asta.....129 de cai scosi lejer din masina asta e super greu de scos......si eu am matiz si imi iubesc masina mult dar nu cred ca este posibil asa ceva...eu am in proiect kitul turbo....si sper cat de curand sa vad cum merge un matiz de 105 cai......oricum nu trebuie sa aruncam cu pietre si sa jignim oamenii,parerea mea,daca ai matiz nu inseamna ca ai bicicleta sau chestii de genul asta...vld cred ca si tu ar trebui satzi controlezi putzin modul de exprimare...hai sa nu jignim oamenii ca au motorul mic la masina si nu prezinta interes.din contra eu asta consider tuning adevarat,sa faci dintr-o masina fara pretentzii omasina care sa dea clasa la altele mult mai puternice.....si nu stiu daca tzir pica bine sa vezi ca esti umilit la semafor de ''un motor de bicicleta''....
respect... |
se merita sa faci sistemul de esapament totul din inox Borla ? aduce ceva in plus la cai sau numai sunetul schimbat ... ?!
|
1 Attachment(s)
turbo...
cu asemenea jucarie faci ravagii.. |
10 Attachment(s)
poze cu matiz turbo......
un vis devenit realitate......in curand si un filmuletz cu ce face ''bestia'' |
6 Attachment(s)
sugetii.. solutii.. sa va dau ceva de la noi..
scuzati prafu'... work in progress.... all the best from SmokeDesign, Smoke out |
bai baieti!
calmati-va cu matizuturile astea am vazut p-acolo admisii de aer chestii trestii dar... blocu motor, pistoane alea ce mai zic ca sa nu mai zicem ca masina e f usora si la fel de instabila asa ca... din punctu meu de vedere ca sa scoti dintr-un matiz o masina competitiva singura solutie e SA O SCHIMBI |
imi pare rau dak se simte careva jignit
fiecare cu ce are acu... |
1 la mana ...am un matiz, l-am luat nou , l-am omorat ca pe caine si inca merge ff rezistent la oboseala ..nu la impact.
2 poti te rog sa termini dexter cu mentalitatea unei masini x sa fie ea daca proprietaru vrea s-o faca p'aia ..e damblaua lui ..nu o confunda cu a ta sau nu confunda ce-ti place tie cu ce-i place lui. 3 se poate si oarecum usor insa numai custom si fara sa mai ajungi pe la itp sa montezi un motor de pe suzuki swift gti 1.3 101 cp ..un super motor care daca mai umbli la el e chiar tare 4 suspensie se poate face custom si matizu are destula stabilitate ........nu m-am rasucit cu el niciodata nici cu amortizoare obosite pe el..stock ma refer..de unele modif sa nu mai vb. orice se poate face bani si idei sa ai si utilaje sau oameni care sa faca modificarile. |
scuze frate!!! :( sincer
nu contest ce zici! CORECT FIECARE CU DAMBLAUA LUI ma refeream doar ca nu poti scoate cine stie ce din el scuze dinou ^:)^ |
Quote:
On-topic: s-ar potrivi si motoarele de Daihatsu Charade, cele in 3 cilindri, cum ar fi 1.0 i, 1.0 diesel si 1.0 turbo...cum ar fi un Matiz diesel? :-P |
cat costa niste stopuri de matiz transparente...asa cu leduri...cine stie va rog...;)
|
cat costa niste stopuri transparente fumuriu de matiz cu leduri...si cat ma costa un spoiler fatza si spate?
|
Domnu daca te intereseaza ceva frumos pt masinutza ta eu imi vand tot de pe masina mea ....:D :shock:
|
Quote:
Total adevarat . Respect |
Quote:
|
Daca este euro matizul tau ... fa-l NON EURO ... se va simti , am un prieten cu matiz , are un reductor la aer , i-a pus teava ... uite 2 modificari de unde sa incepi .
Fa-i 0-100 km/h inainte si dupa fiecare modificare sa vezi daca e vreo diferenta (pe acelasi drum cu aceeasi benzina , cu aceeasi saracina) . matiz de 105 cai ?! :) raportul kg/cp cred ca este extraordinar la puterea asta ! Pe 400 metri cred ca ar pune la respect multe masini ! inclusiv bmw-uri :) |
| All times are GMT +2. The time now is 07:27. |
- Copyright 2026 4Tuning