Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Corvette vs. Viper (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/5759-corvette-vs-viper.html)

SHOGUN-A8 03-06-05 19:31

Corvette vs. Viper

Doua masini americane,foarte asemanatoare si la pret si la performante?
Care credeti ca e mai buna?

zarathustra 04-06-05 11:53

corvette costa jumatate cat viper, are 400 de cai putere si un motor de 6.0 litri
viper are un motor de 8,3 litri cu care dezvolta 500 de cai putere si scoate suta in jur de patru secunde... corvette cu foarte putin mai mult

acestea fiind spuse aleg corvette... care stiu ca are consum declarat 15%... la viper nu m-am deranjat sa ma uit

Race 04-06-05 12:09

Viper - 80.000 USD
Corvette - 45.000 USD
Viper e un muscle car idiot cu motor de camion.Corvette e masina sport,si face multe alte masini cu pretentii,mai scumpe,pe circuit.
Cred ca e clara alegerea mea in momentul asta...

LEXUS 05-06-05 11:50

VIPER...poate nu din cauza performantelor..dar imi place mie personal..este o masina cu personalitate pe langa corvette..
si la corvette a vazu cineva ce discuri de frana mici are... :roll:

zarathustra 06-06-05 00:18

intr-un test comparativ mustang cobra r, viper, corvette a castigat corvette... foarte bun la pretz, handling, 0-60mph

viper are probleme la curbe

LEXUS 06-06-05 00:52

este si normal sa aiba probleme la ce alura are :wink:

Pacatosu 06-06-05 13:14

Corvette

mike20 06-06-05 14:16

Corvette...mai ales la cum arata ultimul model ..si pt. istoria pe care o are in spate 8)

Race 06-06-05 15:04

Pai pentru istoria pe care o are Corvette-ul ar trebui sa preferi orice altceva.
Toate generatiile de Corvette C1-C5 au fost niste muscle-car-uri pe care americanii le numeau masini sport pentru ca nu stiau ce e o masina sport cu adevarat.
Corvette C6 in schimb spala rusinea trecutului...mai ales cand o sa apara Z06.

LEXUS 06-06-05 18:57

stai putin..si stingray e tot muscle car..ma cam indoiesc... :wink:

orlando 07-06-05 20:31

as alege corvette kiar daca uni au o asemenea mashina ma refer la uni manelishti...
as alege-o ptr ca are pretzul mai rezonabil...
cu bani pe care i-ai da pe viper tzi-ai tuna corvette-ul grav rau!
are o aiura sportiva mai rafinata decat viper-ul
consumul cred ca este mai bun la corvette!

Race 07-06-05 20:37

In primul rand invata sa scrI si dupa aia poti sa te simti jignit de faptul ca nu stiu ce masina are nu stiu ce proprietar.
\"Aiura\" s-ar numi eventual ce faci tu,adica aiurezi.
Iar consumul nu cred ca mai conteaza la astefel de masini...vrei consum mic ia-ti Golf TDI si gata !

orlando 07-06-05 20:45

nu mai are voie omu sa isi expuna pct de vedere si crede-ma ca AIURA daca te uitzi mai bine stii ce inseamna!
da asta e vezi catzi ani am si gata comentari offtopic
scuze de offtopic!

pimp_lex 07-06-05 21:25

Race

poti sa dai mai multe detalii si argumente la ce ai spus mai sus referitor la Corvetturi si Viper.

Race 08-06-05 11:12

Timpi Nurburgring
Corvette C6-----------7:56
Corvette C5 Z06------7:56
Viper GTS--------------8:10
Viper SRT-10----------8:13
Corvette C5 Z05------8:18
Corvette C5-----------8:44

Timpi Top Gear
Corvette C6-------1:26.8
Viper SRT-10------1:28.5

Modelele actuale,adica C6 si STR-10,au 400 respectiv 500 CP,si costa 45.000 respectiv 80.000 USD.

0-400m
Corvette C6-------12,8s-----114,5 mph
Viper SRT-10------12,1s-----119,3 mph

Deci dupa cum am spus:generatiile anterioare de Corvette sunt slabe (nu am mai cautat C4 ca nu are sens),Viper pierde pe circuit si castiga la drag.

pimp_lex 08-06-05 21:25

ok, lasa timpi gasiti pe net pe tot felul de situri mai mult sau mai putin dubioase, nu la asta ma refeream. Plus ca ce ai pus mai sus nu demonstreaza ca una sau alta e mai rapida pe circuit/drag. Ci doar ca, pe nurburgring, la momentul ala (ziua si conditiile atmosferice de la ora respectiva), acei 2 piloti au scos acei 2 best times cu masinile respective, la al doilea nu comentez pt ca eu personal il consider un idiot pe clarkson si in al treilea, timpii la drag difera ENORM de la sursa la sursa, de la zi la zi, de la trak la track.

acum eu la ce m-am referit sa detaliezi era la :
\"Toate generatiile de Corvette C1-C5 au fost niste muscle-car-uri pe care americanii le numeau masini sport pentru ca nu stiau ce e o masina sport cu adevarat.
Corvette C6 in schimb spala rusinea trecutului...mai ales cand o sa apara Z06.\"

si la : \"Viper e un muscle car idiot cu motor de camion\"

Race 09-06-05 10:28

Timpii pe Nurburgring nu sunt scosi in aceeasi zi,ci la ani distanta.Testele sunt destul de veridice dupa parerea mea.C6 a fost testat de Dave Hill,pilot Chevrolet,si a zis ca masina ar putea chiar mai mult.Viper-ul GTS e testat de Sport Auto in '97,iar SRT-10 tot de Sport Auto in 2004.
Timpii 0-400m sunt masurati de Road&Track,americani.Era test comparativ,masurate adica in acelasi timp.
Testele pe circuitul Top Gear nu sunt facute de Clarksson,deci nu vad care e problema ta...
Mai mult de atat nu am ce sa-ti spun.Daca nu crezi masuratori facute de profesionisti,treaba ta.Eu nu le-am condus pe nici una,si oricum nu sunt pilot.Daca profesionistii nu sunt de ajuns pentru tine,nu am cum sa te conving altfel.
Trecand peste chestiile obiective (orice ai zice tu numerele nu mint),mie mi se pare stupid sa pui motor de 8 sau 8,3 l pe o masina.Doar nu e camion,nici autobuz,nici trans-atlantic.Iar daca tot faci asta,ar trebui sa mai si produca ceva putere,nu doar sa creasca degeaba masa totala a masinii.Viper-ul initial avea 50 CP/l...aia e putere litrica de masina sport ?!

florian_ford 10-06-05 01:45

viperul mi se pare mai frumos la design...dar ATAT

pimp_lex 10-06-05 05:09

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Race\"
Timpii pe Nurburgring nu sunt scosi in aceeasi zi,ci la ani distanta.Testele sunt destul de veridice dupa parerea mea.C6 a fost testat de Dave Hill,pilot Chevrolet,si a zis ca masina ar putea chiar mai mult.Viper-ul GTS e testat de Sport Auto in '97,iar SRT-10 tot de Sport Auto in 2004.
Timpii 0-400m sunt masurati de Road&Track,americani.Era test comparativ,masurate adica in acelasi timp.
Testele pe circuitul Top Gear nu sunt facute de Clarksson,deci nu vad care e problema ta...
Mai mult de atat nu am ce sa-ti spun.Daca nu crezi masuratori facute de profesionisti,treaba ta.Eu nu le-am condus pe nici una,si oricum nu sunt pilot.Daca profesionistii nu sunt de ajuns pentru tine,nu am cum sa te conving altfel.
Trecand peste chestiile obiective (orice ai zice tu numerele nu mint),mie mi se pare stupid sa pui motor de 8 sau 8,3 l pe o masina.Doar nu e camion,nici autobuz,nici trans-atlantic.Iar daca tot faci asta,ar trebui sa mai si produca ceva putere,nu doar sa creasca degeaba masa totala a masinii.Viper-ul initial avea 50 CP/l...aia e putere litrica de masina sport ?!

ok, n-am stat sa caut in ce zile au fost facute testele dar nu cred ca ai inteles my point. Deci, sunt absolut convins ca acei timpi sunt reali. nu contest si n-am contestat asta. Dar doar de la acele informatii nu poti sa ajungi la concluziile pe care le tragi tu. E ca in statistica, un esantion poate fi relevant intr-un studiu sau nu depinzand de dimensiunile lui si ceilalti factori in care s-a facut studiul respectiv.

Viperul este o masina f greu de condus. Putini reusesc sa scoata tot ce se poate dintr-un Viper, la drag sau la track. De aia la Viper sunt diferente ENORME de la profesionist la profesionist, de la track la track si automat de la parere la parere.

In al doilea rand cel mai detemut Viper pt circuit a fost generatia anterioare in trimul GTS ACR. Si GTS-ul in general. Contrar viziunilor inguste a multora, mai ales din europa, cum ca americanii nu stiu ce e aia circuit si n-au decat autostrazi lungi si drepte, exista O GRAMADA de circuite pe langa fiecare oras mare. Si sunt arhipline de curse saptamanale si zile pt amatori. Adica daca ai banii necesari si o casca de protectie orice fraier poate sa se duca sa-si omoare masina pe circuit. Din vizitele mele (ca spectator deocamdata) de pana acum si din nenumaratele conversatii cu propetari de porsche, bmw, subaru, mitsu evo si ferrari (cam astea sunt cele mai uzuale masini tari la piste), la modu general, un Viper GTS bine condus e printre cele mai detemute masini. Nici Viper-ul curent SRT-10 nu-i rau, dar faptul ca e decapotabil il penalizeaza pe circuit fatza de GTS. Sa vedem cand apare SRT-10 Coupe cum o fi.

Acum nu stiu de ce nu vrei sa raspunzi la ce am intrebat. Am pus exact cele 2 fraze pe care le-ai scris pe care as fii fost curios sa le explici.
De ce e Viper un muscle car. Care e definitzia ta de muscle car sau care crezi ca e definitzia general acceptata la termenul \"muscle car\"

De ce e idiot in opinia ta am inteles. Nu-ti place ca nu are un raport hp/l bun. Cu toate ca nu inteleg relevanta raportului hp/l in condusul si performantele unei masini. In timp ce conduci o masina, ce diferenta face pt tine ca sofer, si in experienta ta de condus ca o masina are X hp/l sau Y hp/l ? Daca stii relevanta ar fii interesant sa mi-o explici. Nu am auzit pana acum ca un element cheie pt ca o masina sa fie clasata sport/supersport sa fie ce hp/l are.

Cu motorul de camion n-ai raspuns.

Si apoi intrebarea 1, cu , Corvetturile pre-C6 n-ai zis nimic.

Race 10-06-05 10:49

Road&Track au testat ambele masini si Corvette C6 a fost mai rapid pe circuit.Car&Driver la fel.Masini americane testate de americani.Cei de la Top Gear au ajuns la acelasi rezultat.Timpii pe Nurburgring spun acelasi lucru.Statistic dupa cum iti place sa spui tu,4 exemple in care Corvette e mai bun si nici unul in care Viperul e mai bun.Si nu am vazut nici unde ca Viper-ul ar fi mai rapid pe circuit.Deci 4-0 pentru Corvette.
Acum cu \"fraierii\" cu casca de protectie care isi omoara masinile pe circuit.Faptul ca la cursele de amatori tu auzi ca Viper-ul e mai rapid nu ma mira.Stock,are putere macar cu 50% mai mare decat celelalte.Avantajul unui Evo sau STi sunt curbele,avantajul Viper-ului linia dreapta.Spune-mi tu acum,ce e mai simplu pentru un amator:sa evalueze corect traiectoria ideala si viteza intr-o curba,ca sa nu mai vorbim de corectiile pentru sub/supra-virare,sau sa apese acceleratia in linie dreapta ? De aia la amatori Viper e mai rapid,iar la profesionisti Corvette.

In conceptia generala un muscle-car are 2 usi,4 locuri,motor fata,tractiune spate,motor cu cilindree mare aspirat si de turatii mici,cu performante bune de acceleratie si viteza,si proaste pe circuit.Dupa parerea mea nu conteaza numarul de usi si locuri,deci Viper-ul se incadreaza perfect.
Caii putere pe litru conteaza.La aceeasi putere,un motor mai mic ocupa mai putin spatiu,are centrul de greutate mai jos,e mai usor.Pentru un muscle car nu prea conteaza,dar pentru o masina sport nu ai vrea sa ai masa impartita 65/35 fata/spate,sau un centru de greutate prea inalt.Acum comparam Viper-ul de 500 CP cu o masina de 400 CP si mult mai ieftina,si tot pierde.Compar-o cu alte masini de 500 CP cu motoare mai mici si o sa piarda si mai grav.Evident se pot aduce modificari si imbunatatiri,o dovada a fost Viper GTS-R care mergea destul de bine...insa aceste modificari sunt facute pentru a suplini lipsurile unei idei constructive slabe,si folosite pe o masina bine gandita o vor face mult mai rapida.
Motorul de pe Viper-ul initial era luat de pe Ram,deci e motor de camion.Si sincer vorbind mie mi-ar fi rusine sa am sub capota 8 sau 8,3 l,doar nu e autobuz...sau daca ii am ar trebui sa scoate mult mai mult de 500 CP ca sa ma consolez cu ideea !
Cauta performantele vechilor modele Corvette daca vrei.O sa vezi ca nu aveau nimic de spus in fata modelelor sport europene ale timpului respectiv.Nu ma pasioneaza antichitatile,asa ca eu nu o sa ma apuc sa mai caut asa ceva.Numai cand ma gandesc la 5,7l /279-300 CP cat avea C4 mi se pare ridicol.

pimp_lex 10-06-05 20:04

Interpretezi gresit ce am spus.

In primul rand legat de cei \"4-0\". Deocamdata mi-ai dat nurburbring si top gear. nu r&d si c&d.

In al doilea rand, testerii de la reviste sunt la fel de amatori, pe alocuri chiar mai rau, ca si cei care curseaza saptamanal pe circuitele lor locale. Profesionisti sunt cei care participa la curse organizate cu masini de curse care nu mai au treaba cu \"stock\".
Am spus, si repet, Viperul este o masina F GREU de condus pe circuit. Si F PUTINI dintre acesti \"amatori\" reusesc timpi buni din cauza asta.Deci legat de \"de ce scot timpi mai buni amatorii cu Viper\" este exact invers. Un STI sau EVO sunt masini mult mai usor de controlat de aia se scot timpi mult mai constanti. Apoi ce se intampla cu Porsche si Ferrari?
Sigur ca aici depinde si de designul circuitului.
Deci , ce e mai relevant statistic vorbind. Rezultatele saptamanale constante de la oameni experimentati pe masinile lor, sau 1 test facut de niste testeri pt care in general e prima data cand puna mana pe volanu; masinii respective?

Viper GTS-ACR (sau R) a fost masina de serie. Toti fabricantii au mai multe variante la masinile lor de serie.

Definitzia de muscle a corecta dar ii lipsesc cateva elemente principale. Un Muscle car are rear live axle ca si technologie de suspensie, si cel mai important, un Muscle car este IEFTIN. Accesibil. Asta a fost toata smecheria in anii 60 cand au aparut. Ieftin si rapid.
Din pacte Viper-ul are un pret prohibitiv bagandu-l deja la exotice. De asemenea e un Roadster cu 2 locuri. Viper are de asemenea o suspensie mult mai sofisticata decat rear live axle, este f bun pe circuit si are o distribuite a greutatie 49/51, adica aproape perfecta (un ciuda motorului \"de camion\").

Aceste 3 elemente principale fac ca Viperul sa nu intre deloc in categoria muscle car in adevaratul sens al cuvantului. Cel poti poti sa spui ca e masina sport exotica cea mai apropiata de muscle cars dar cam atat.

Vad ca imi explici din nou ca nu-ti place un raport hp/l mare. Am inteles asta deja. Gusturile nu se discuta. Nici mie nu-mi plac masinile care au f putin cuplu si trebuie turate f mult pt a ajunge in plaja optima de putere (NSX , S2000). Dar asta nu inseamna ca nu-s bune si nu le respect. Doar ca nu-s pt mine.

Eu ce am intrebat, este ce diferenta face raportul hp/l la condus. Cu ce-ti schimba tzie in mod practic experienta la volan.Adica , avem 2 masini, ambele costa la fel , au performante identice, ma rog, totul e la fel inafar de hp/l la fiecare. Una are X si una are Y. De ce e una mai buna decat cealalta din punct de vedere al condusului.

Acum cu motoru de camion. Radacinile lui sunt intradevar de la RAM. Dar motorul nu e identic cu unul de RAM. Motorul a fost rafinat si prelucrat de diviziile care se ocupa cu masinile de performanta si curse Dodge impreuna cu, surpriza, Lamborghini. Si distributia greutatii de 49/51 spuen multe despre acest motor. Ca sa nu mai vb de ppotentialul de tuning enorm pe care-l are si soliditatea lui. Pt mine motorul e o bijuterie dar asta tzine si de gust si preferinte.

Cu vechile Corvetturi tot nu m-am lamurit. Doar zici din nou ca e prost raportul de HP/l la C4.

uite un link de la un test f interesant realizat de R&D. Clasamentul e mai putin important, dar comentariile, rezultate, lsitele de caracteristici si explicatiile sunt f pertinente si merita citit tot articolul.

http://www.roadandtrack.com/article....&page_number=1

Corvettul iese locul 1. Viper locul 6. Si explica f clar de ce. Un articol excelent dupa parerea mea cu care sunt in mare part de acord.

Si ca sa nu existe dubii
Intre Corvette C6 si Viper SRT-10, Corvettul mi se pare masina mai buna OVERALL. E o masina sport ieftina, rapida, bine dotata, frumoasa IMO, confotabila (pt clasa ei). Viper e o masina mult mai extrema din toate pctele de vedere dar daca banii n-ar fii o problema, ar fi alegerea mea.

Race 11-06-05 13:26

Timpii Road&Track si Car&Driver poti sa-i vezi pe site-urile respective,nu stau sa la mai caut.O sa vezi ca e mai rapid Corvette.
Daca tu crezi ca pilotul de test TopGear sau cei de la Road&Track sunt mai slabi decat cei care isi duc masina pe pista la sfarsitul saptamanii e treaba ta.
Viper e foarte bun pe circuit...ia compara-l cu masini adevarate si o sa vezi.F430 are 490 CP...crezi ca are vreo sansa Viper ?
Nu poti avea doua masini identice la tot in afara de HP/l.Orice ai spune tu si alti fani ai muscle-car-urilor si a masinilor cu motoare de camion in general,cilindree mai mare inseamna masa mai mare.De ce crezi ca Viper e mai greu cu 100 kg decat Corvette,desi Corvette are o groaza de accesorii de confort in plus ? Aparent cei 2,3 l in plus adauga si ceva kilograme.
Primul Viper,cel de 400 CP,avea motor de Ram,camion adica.Cel actual e refacut,insa la 8,3 l...
Asta mi-a placut:\"distributia greutatii spune mult despre acest motor\".Esti genial ! Motorul a fost montat intre axe,de aia e distributia maselor asa.Deci e meritul sasiului nu al motorului.Si asta se poate aici pentru ca masina a fost gandita pentru motorul asta.La alte masini,pe care se monteaza mai multe motoare,cilindreea mare schimba mult distributia maselor.
Dupa oameni ca tine ar trebui sa se produca masini sport TDI...cuplu mare la turatii joase,asta e o masina sport adevarata ! Poate urmatorul Viper va avea un V12 TDI de 11-12 litri...ar fi masina ideala !
De banii pe care ii dai pe un Viper in SUA mi-as lua un Corvette si l-as face turbo,sau un Evo VIII si l-as tuna.Sau as putea sa iau un Corvette stock si sa cheltui diferenta pe altceva,oricum as avea o masina mai rapida decat Viper.Iar de banii care ii dai pe un Viper in Romania,un F430 ar fi mult mai bun.
Viper e masina de impresie si linute,nu sport !
Discutia asta oricum nu-si mai are sensul.Unii oameni au nevoie de centimetri cubi pentru a compensa lipsa centimetrilor liniari,iar argumentele nu ii vor schimba niciodata.

Rolex_Logan 12-06-05 00:52

aleg viper ... are o linie care imi place ... iar ca motor oare cum e sa ti sub control un asemenea taur?

teddy 12-06-05 04:21

vette

pimp_lex 13-06-05 17:45

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Race\"
Timpii Road&Track si Car&Driver poti sa-i vezi pe site-urile respective,nu stau sa la mai caut.O sa vezi ca e mai rapid Corvette.
Daca tu crezi ca pilotul de test TopGear sau cei de la Road&Track sunt mai slabi decat cei care isi duc masina pe pista la sfarsitul saptamanii e treaba ta.
Viper e foarte bun pe circuit...ia compara-l cu masini adevarate si o sa vezi.F430 are 490 CP...crezi ca are vreo sansa Viper ?
Nu poti avea doua masini identice la tot in afara de HP/l.Orice ai spune tu si alti fani ai muscle-car-urilor si a masinilor cu motoare de camion in general,cilindree mai mare inseamna masa mai mare.De ce crezi ca Viper e mai greu cu 100 kg decat Corvette,desi Corvette are o groaza de accesorii de confort in plus ? Aparent cei 2,3 l in plus adauga si ceva kilograme.
Primul Viper,cel de 400 CP,avea motor de Ram,camion adica.Cel actual e refacut,insa la 8,3 l...
Asta mi-a placut:\"distributia greutatii spune mult despre acest motor\".Esti genial ! Motorul a fost montat intre axe,de aia e distributia maselor asa.Deci e meritul sasiului nu al motorului.Si asta se poate aici pentru ca masina a fost gandita pentru motorul asta.La alte masini,pe care se monteaza mai multe motoare,cilindreea mare schimba mult distributia maselor.
Dupa oameni ca tine ar trebui sa se produca masini sport TDI...cuplu mare la turatii joase,asta e o masina sport adevarata ! Poate urmatorul Viper va avea un V12 TDI de 11-12 litri...ar fi masina ideala !
De banii pe care ii dai pe un Viper in SUA mi-as lua un Corvette si l-as face turbo,sau un Evo VIII si l-as tuna.Sau as putea sa iau un Corvette stock si sa cheltui diferenta pe altceva,oricum as avea o masina mai rapida decat Viper.Iar de banii care ii dai pe un Viper in Romania,un F430 ar fi mult mai bun.
Viper e masina de impresie si linute,nu sport !
Discutia asta oricum nu-si mai are sensul.Unii oameni au nevoie de centimetri cubi pentru a compensa lipsa centimetrilor liniari,iar argumentele nu ii vor schimba niciodata.

pacat...ma asteptam la alt raspuns, eventual sa fi continuat discutia pe linia adusa dar nu se poate deci ma voi opri aici

imi pare rau ca mi-am pierdut timpu de pomana pana acum, stiu pe viitor sa nu mai intru in dezbateri cu tine pt ca nu duc decat la ignorarea intrebarilor relevante si insulte de 2 lei

eEnzo0 15-06-05 22:48

Hmm...nush ce si cum...dar cel mai rapid corvette e un C4 si scotea undeva la 4.5/145 mph am pus si pe forum clipul cu el....Lhowie450 parca...oricum....viper....design frumos..cp farurile pe mine ma baga in boala...dar.....masina sport....uite Mazda Rx7 ..motor de 1300 cm cubi si rupe pe circuit skyline....nu tot timpul...dar e batalie intre ele.Rushinika :P sa pui un motor asa imens pe un viper si sa te faca un civic crv..o sa va pun clipul odata....ca sa vedeti cursa....400 m

Race 16-06-05 10:35

Motoarele Wankel sunt diferit de cele normale,nu le mai lauda atata.Un motor Wankel de cilindree mica nu are nici unul din avantajele unui motor cu cilindri normali de cilindree mica,adica masa si dimensiuni reduse.Si RX-7 si RX-8 ar fi fost masini excelente daca le puneau motoare bune nu tampeniile alea rotative.Pacat de restul masinii,motorul o strica.
Iar faza cu Civic vs Viper n-are sens.Daca Viper e stock si Civic modificata pana la limita de explozie a motorului,evident Civic va castiga la drag.Insa si Viper se poate modifica.Exista Viper-uri mult mai rapide in linie dreapta decat GTS si SRT-10.

LEXUS 16-06-05 13:18

dk tot aduci wangel in discutie...avantajele sunt foarte multe pe langa un motor normal ...nu vreau sa te jignesc..dar mai citeste...
doar k inca nu-s atat de testate wangel..si btw rxurile au Renesis..care se bazeaza pe W

Soichiro 16-06-05 14:00

Antichitatea de Wankel, conceputa de nazisti pentru alte scopuri initial, nu o mai foloseste nimeni decat Mazda pentru seria RX, mai mult pentru exclusivitate, nu si performanta. Avantajele ar fi greutatea mica a motorului, frecarile mult reduse si vibratiile aproape inexistente. Dezavantajele sunt exact in punctele esentiale: termodinamica slaba, consum enorm, performante care lasa de dorit. Parerea mea e ca era Wankel isi va da obstescul sfarsit cu RX8.
Cat priveste masinile in discutie, cu toate ca nu sunt deloc adeptul small-block-urilor galagioase (si cam atat), cu un numar de cilindrii indirect proportional cu dimensiunile in inch ale propriei barbatii, asa cum zicea cineva, si consum de nu depasesti 100km cu un plin, totusi tind sa prefer Corvette, macar si prin prisma traditiei. Chiar daca au avut de-a lungul istoriei niste motoare jalnice fata de renumele emblemei cu cele 2 steaguri de competitie (putere litrica patetica), totusi masinile astea au o traditie, o linie cat de cat constanta a dezvoltarii tehnologice proprii si un renume de muscle-car. Sa pui un motor de pick-up pe o supersportiva, fie si el imbunatatit, nu mi se pare o solutie adecvata.
Cat priveste timpii, sunt multi factori care ii influenteaza, pornind de la experienta soferului si terminand cu calitatea asfaltului circuitului. As tinde mai mult sa-i cred pe americani decat pe \"madamele\" alea de la Top Gear.

pimp_lex 16-06-05 16:10

Re:

Quote:

Originally Posted by \"eEnzo0\"
sa pui un motor asa imens pe un viper si sa te faca un civic crv..o sa va pun clipul odata....ca sa vedeti cursa....400 m

Asta nu e problema ca am vazut si eu. La ce s-a ajuns in ziua de azi in cursele de drag pt amatori (nu alea cu dragstere si funny cars) cu masini de strada, un Viper nemodificat e rapid dar o gramada de masini aparent slabe, modificate pot sa fie extrem de rapide.

Si cum, cultul pt Honda Civic e f dezvoltat in NA, Civicuri turbo sunt cu duiumul, multe care depasesc 350-400 cp, putere deja destula incat sa faca de rusine un Viper Stock pe pista de drag, cu slickuri bineinteles. Cursa pe care am vazut-o ieu era un GTS stock cu un tip care stie sa-l exploateze extrem de bine, care a scos 11.89 pe 1/4 mile fara nici un fel de modificare, si un Civic EF (96-00) hatchback fara modificari exterioare (efectul de sleeper :D ), usurat, cu slickuri serioase, cu motor B16A cu cateva modificari interne ca sa suporte turbo la 16-18 PSI care a facut 11.8. Si nici n-a explodat dupa. Chiar a mers f ok, s-a intos omu acasa cu el pe autostrada (Cu cauciucuri de strada si presiunea scazuta la 12 PSI pt \"street use\").

AR120CP 17-06-05 07:17

intre cele 2 masini as alege Viper-ul, in primul rand pt designul lui.

pimp_lex 24-06-05 17:05

acum il d/l, dar cred ca tre sa-l mutzi(sau un moderator sa mute si filmu si mesaju asta) la filme, mai ales ca n-are legatura cu topicul (e vette vs viper, nu viper vs Civic modificat)

vazut si : HAHAHAHA
asta se intampla cand masini bune sunt pe maini proaste. Soferul din Viper cred ca dormea.

AlexT 24-06-05 17:20

Corvette fara nici o discutie

Race 24-06-05 23:08

Quote:

Prin acest film, am vrut sa arat ca aceste masini nu inseamna nimic pe langa niste \"chinezarii\" de 5-6000 E in care s-au investit inca alte maxim 6000.
Asta e buna ! Deci o masina de 12.000 EURO scoate timp mai bun decat un Viper :D :D :D Nu sunt fan Viper,imi displace profund,dar sa fim seriosi...trebuie sa bagi zeci de mii de euro intr-un Civic 1.6 sa scoti timp cat un Viper stock...
Nici mama Mustangului nu scoate 11,85s stock sau modificat de tuneri consacrati,fie el GT,Cobra,Saleen sau ce mai vreti voi.Iar unul modificat sa scoata 11,85 costa mult peste 10.000 USD.
Civic Si costa 19.000 USD in SUA.
Cat de prost e motorul de Viper,e mai bun decat vechiturile din '60-'70.E drept ca tehnologia anvelopelor a evoluat mult,dar ca idee:
Viper GTS :12,05
Viper R/T 10:13,1

Plymouth Barracuda:13,1
Dodge Charger :13,5

Si Hemi-urile nu au fost cele mai rapide.
427 Cobra:12,2
427 Corvette ('66):12,8
454 Chevelle:13,1

Soichiro 25-06-05 00:10

Bun, 19.000. Si restul de 11.000 unde s-au dus? 6000 e un intreg kit turbo, cu 5000 schimbi restul pieselor de nu mai ramane decat chiulasa originala. Cu astea, deja incepi sa treci usor de bariera celor 13 sec pe 1/4 mila. Cam departe de 16.2. Si nu cred ca se referea la un Si nou-nout. Hemi-urile sunt destul de modificabile, de aceea au fost apreciate. Bine intremat si cu putin top fuel, decimeaza bariera celor 10 secunde. Timpii aia de Viper mi se par de-a dreptul fantastici. Ca o paralela, McLaren F1 scoate undeva pe la 11.2 si este considerata printre cele mai rapide masini de strada construite vreodata. Realitatea cu Viper-ul e alta. Numai cand te ganesti, V10 8.3 20 valve 500cp si te apuca rasul.
La performance tuning parts pentru Viper, cam subtire si scumpa oferta. Numai unitatea de engine management AEM costa vreo 3-4000 $ si nu castigi mare lucru. Startech, oricat de mult s-a straduit, n-a reusit sa scoata mai mult de 20cp din motorul asta. Un filtru, o evacuare si putin umblat pe la electronica n-au facut mare diferenta.
Putem discuta despre subiectul asta la nesfarsit si fiecare o poate tine pe a lui. Cert este ca eu v-am aratat o mica dovada care declanseaza reactii zeflemitoare. Ori Civic-ul ala scotea lejer in jur de 12 sec pe 400m, ceea ce este foarte putin probabil fara un turbo kit (pe care nu-l avea, si totusi e un 1.6), ori Viper-ul e mai lent decat se arata in cifrele oficiale. Nu cred ca lumea aia care asista la cursa era extaziata degeaba.

nikkon_kde 25-06-05 08:15

in comparatie cu un Corvette sau cu masinile sport Europene si japoneze, Viper e o aberatie de masina,are motor de avion cu performante de bicicleta.In plus stie toata lumea ca nu are tinuta buna de drum si ca se conduce destul de greu.Eu merg pe Corvette.

Race 25-06-05 16:33

Da sunt de acord ca motorul de Viper e o tampenie,ca toata masina de altfel,insa prea exagerati.Si timpii aia de Viper sunt reali,Road&Track au masurat SRT-10 pe la 12,5 sau ceva de genul.Intre 11,2 si 12 sau 12,5 e cale lunga,asa ca nu vad ce te mira ca F1 are 11,2 (parca era 11,4 dar in fine).

Race 30-06-05 10:35

Integra aia cu slick-uri cu tot nu cred ca scoate atat,dar cine stie,minuni se mai intampla.

Sistemul imperial de masura e cel mai stupid lucru existent la ora actuala.A doua oara n-o sa ma mai obosesc sa transform livrele in kilograme,asa ca o sa postezi degeaba.Daca iei toate componentele SH si o antichitate in loc de masina normal ca e ieftina.Daca mai si scoti tot de pe ea,va fi si rapida.Insa aici era vorba de masini omologate pentru strada,cu SCAUNE,aer conditionat,geamuri electrice etc.Si chiar si asa ma indoiesc de cele 12,5-13s de la 16,2s cat avea inainte.

La Viper e subtire rau oferta de tuning intr-adevar.Ia cauta ce ofera Hennessey de exemplu,si o sa vezi ca se pot scoate mult mai mult de 500 CP din 8l.Un Viper complet echipat pentru strada (AC,piele,CD-player etc.) a scos [email protected] mph,e drept cu transmisie automata cu doua trepte.

Viper merge destul de bine in linie dreapta,ar fi un muscle-car bun.Problema e ca Dodge au vrut sa faca o masina sport,si au esuat.Daca ar fi costat 35.000$,ar fi fost inca o oferta buna (muscle-car cu doua locuri).Insa la 80.000$ si cu pretentii de masina sport,esueaza lamentabil.

Quote:

Cu Corvette e alta treaba, desi nu de putine ori se face si acela de ras in varianta stock.
Asta e chiar buna ! Inca o data timpi Nurburgring:

Corvette C6-7:56
Porsche 911 Turbo(996)-7:56
Ferrari 360 CS-7:56

RoSonic 30-06-05 11:36

Am \"splituit\" o parte din discutii... am lasat ce era on topic... si continuati va rog tot la subiect.

ce am taiat am mutat aici: https://www.4tuning.ro/forum/viewtopic.php?t=8882.

TND--TEAM 02-07-05 00:10

corvette 100% speed dar la desing viper :evil:

All times are GMT +2. The time now is 06:23.

- Copyright 2026 4Tuning