Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sondaje Auto (https://forum.4tuning.ro/408-sondaje-auto.html)
-   -   Ai investi bani intr-o masina veche? (https://forum.4tuning.ro/408-sondaje-auto/57425-investi-bani-masina-veche.html)

gbry_el_05-RSG 15-11-07 20:18

Ai investi bani intr-o masina veche?

as dori sa vad cati ar fi dispusi sa investeasca bani int-o masina mai veche. ma refer la performante si aspect.

~Ada~ 16-11-07 20:39

Re: Ai investii bani intr-o masina veche???

Depinde cat de veche si ce masina...daca ar fii o masina pentru sufletelu meu poate dar altfel ma indoiesc;) nu cred ca ar merita:D

Mishu-f 16-11-07 21:14

pararea mea ?..... am investit.... si pt moment a fost o idee buna... dar acum nu..... gandeste in felu urmator... daca vine unu si te loveste.... mai primesti banii investiti inapoi?.....iti zic eu .... nu.....dar daca faci asta o faci pt tine.... si sa te gandesti ca pierzi banii aia ;) ... adica masina aia oricum nu o sa valoreze la fel... doar pt simplul fapt ca e veche

gaby-t 22-11-07 02:35

da investesti da doar pe saloane sa nu circuli pe strada cu ea va vb lu Mishu-f vine unu si ramai fara bani

chitzi 25-11-07 00:46

nu ash investi k sunt bani aruncatzi pe fereastra........
bn k mai sunt shi exceptzi:D

Paul_ToNy 29-11-07 18:38

eu asi investi dar nu intro masina mai veke de 2000

tzunny 02-12-07 13:42

Eu as investi, daca as avea bani. As investi doar din pasiune, si eventual pt saloane de tuning, cum zicea gaby-t. Este riscant, pt ca poti pierde investitia foarte usor. Insa o masina veche modificata este altceva fata de una noua modificata; este mai apreciata. Cunoscatorii stiu de ce..
Eu unul, daca as avea bani, as face ceva frumos din 405-ul meu. Dar momentan nu am, si daca as avea, mi-as cumpara o masina noua, urmand ca apoi, daca mai am alti bani, sa investesc in 405. As face-o doar din pasiune. As face un hobby din asta.
Concluzia: Daca as avea alta masina (noua) cu care sa ma deplasez, as investi in masina mea veche.

PS: Raspunsurile la intrebarea din sondaj, mi se pare ca nu au logica. Nu au legatura cu intrebarea..

raduku_moto 02-12-07 19:22

Eu personal nu cred ca as investi bani intr-o masina veche...poate doar daca ar fi ceva deosebit.Altfel nu...

florentin84 04-12-07 12:22

e cu dus si intors asta. daca nu ai bani de alta eu zic ca se merita sa investesti.

tuner_cata_05 04-12-07 18:18

Aici depinde si de pasiunea pentru masinile vechi;)

johnny111 05-12-07 19:51

Am facut-o si-o mai fac. Am investit 1000 Euro intr-o Dacie din '86 pe care as lua cel mult 800 pe piata ( dar am facut fericit un om care a vazut cum masina lui se naste a 2-a oara) si lucrez o alta vechitura de 30 de ani, pe care n-o sa mi-o asigure nimeni. Si cu toate astea o sa ies cu ea pe drum. Ce se intampla daca mi-o loveste cineva? O s-o repar, daca o voi putea, daca nu, voi reconstrui alta.
De ce?
Pentru ca masinile vechi sunt altfel decat cele din vremea globalizarii si a externalizarii productiei, pentru ca sunt mai frumoase, mai salbatice si mai altfel. Cum spunea Jay Leno: " din vremea in care masinile erau din fier si femeile erau fericite".
Pentru ca nu vreau inca de devin parte integranta a unei societati de consum, pentru ca vreau sa decid eu in ce masina mi-ar place sa circul, nu sa-mi explice cineva cat e de buna o roaba din plastic, cu motor de unica folosinta care crapa in primii 10.000 km
Pentru ca asa ma simt eu bine, sa nu privesc totul prin prisma banilor.

mihai88 05-12-07 20:08

am votat cu DA

pe primu loc ar fi un mustang 67`...old school ...as investi in ea pana se ajunge la maxim

si pe al doilea loc ar fi o pisicuta ......tot pana se ajunge la maxim.....adica niciodata

pasiunea e pasiune nu ai ce sa ii faci

GSPI 05-12-07 20:47

pai cu siguranta DA

cam asa: BMW Turbo,URS,Seria 6 vechi,pisica,opel manta,Audi S2 sau macar 80 coupe vechi sau gogosar

Maskatu 08-12-07 08:58

Cu siguranta DA.... dc nu? o masina veche are frumusetea ei....si parca altfel modifici o masina de 10-20 de ani si altfel una de 1 an... are alt aer si se adreseaza probabil altei categorii sociale, mai old school... oricum nu puteti nega ca ati vazut pe strazi masini gen dacii 1310, oltcit-uri, bmw-uri, mercedes-uri, ford-uri din 90 si un pic care erau modificate si va faceau cu ochiul.... masinile veki au un anume sex appeal :D .. parerea mea... eu unul daca as avea 3-4 mii de euro mi-as modifica scorpia pentru ca uite ce ar iesii.... https://forum.4tuning.ro/143-ford-tuning/58664-ford-scorpio-tuning-concept.html

bodyspeed 08-12-07 12:28

da ..da ..si iar da
am ales in momentul de fata un oltcit first love ;) ...., am investit mult..si inca mai este...asa se intampla cand investeti intr-o masina mai veche. si romaneasca . are 12 ani dar e luata de la A.......la..Z ..masina este primul propietar si nu as da-o pentru nimica in lume...indiferent de pret..;) ..desi mi s-a oferit destul...;)
Fara nici o ezitare as reconditiona un ford mustang....din '67-'69.. e visul meu...indiferent la cat m-ar ajunge costurile..;)
p.s: nici la oltcit nu m-am zgarcit ;)

mark_uss 08-12-07 12:55

eu asta fac..masina e un porsche 944..merita..e un vis mai vechi de al meu..piese parts de tuning recomand cu incredere germania si sua..romania face inca doar resell atat ..ca de tuning mai avem...

criss 08-12-07 15:17

DA :-) :arrow: https://forum.4tuning.ro/83-car-styling/56185-ext-ford-v6-78-crissdesign.html

nxtaz 08-12-07 19:59

Cand bag bani in masina, eu consider ca investesc in mine, in hobby-urile mele deoarece aceasta "investitie" iti aduce foarte multe satisfactii daca esti cu adevarat pasionat. Pentru Abarth sunt dispus sa cheltuiesc si banii de un logan nou poate chiar si mai mult FARA SA REGRET, deoarece placerea mea este sa am un Abarth reconditionat si nu un mijloc de transport.

wlady 08-12-07 20:17

DA, DA, DA ! Sincer chiar merita sa investesc intr-o masina veche, ceva unic mai ales :wink:

the_fury 08-12-07 21:34

Este o pasiune si investesti bani in ce ai si ce iti place, poti face o masina veche sa arate mai atragatoare decat una noua, in plus de asta masinile vechi erau facute sa te tina o viata, iar astea noi sunt facute sa te tina 10 ani si sa o reciclezi de parca ar fii o cutie de suc, acum fiecare au avantaje si dezavantaje...

22VIN 08-12-07 22:40

nu pt ca masina veche e masian veche orice ai face
as face anumite excpetii si anume la masinile clasice, bani pt restaurare. dar asta decat daca starea ei ar permite asa ceva si masina ar fi mai mult pt o mini-colectie nu sa-mi fac treaba cu ea

B83RUP 09-12-07 10:18

DA !
normal ca da
o masina veche are farmecul ei,
yoo am bagat ceva banii in el ,si o sa mai bag pana o fac cum vreau,
si cu casco asta e yoo m-am dus sai fac si cand au auzit aia ce an e ia bufnit rasu

bmwm5 15-12-07 14:02

cu casco am patit-o si eu.lucrez la o firma de asigurari,pe daune si cand m-am angajat am intrebat de un casco la un 525 din 89 si m-a luat unu sa-mi explice k la masinile mai vechi de 10 ani nu se face casco pentru ca nu mai exista piese cu garantie...

gbry_el_05-RSG 15-12-07 18:39

e normal ca majoritatea au spus da...deoarece e un forum al impatimitilor de masini. pe cine il lasa sufletul sa faca un tuning la un audi a5 cumparat de 2 sapt??? foarte putini ar face asta. toata lumea ma condamna ca bag bani intr-o vechitura. io zic ca nu e asa....https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit/42242-oltcit-club-11r-dj-05-rsg-under-construction/page-16.html asta mi-a iesit pana acum. pe viitor mai mult. o sa continui proiectul....

nutzuXXL 17-12-07 17:07

eu asi investi . momentan investesc intr-un fiat ritmo 85s . mi l-a dati cineva care ma cunoaste cu 4-5 mil . arata oribil . acum arata a masina . mai investesc 5-6 mil +sistem audio si gata , pt ca oricum dupa maxim 1 an o sa-l vand . asta e masina de incepator ;) .

otzy_007 17-12-07 17:20

as investi, mai ales daca este o masina care are potential de tuning exterior cat si la motor :D

attila 17-12-07 20:58

as investi in cazul in care as avea multi bani si daca ar fi sa am 2 masini,de ex daca as avea o suma de 8 mii poti sa-ti iei o masina de 2-3 mii si investesti restul in ea sau poti sa-ti iei o masina de 8mii,eu aleg varianta a2a,oricat investesti in ea tot veche e.Daca as avea bani sa-mi pot permite 2 masini atunci mi-as lua una mai noua si as investi intru-un model mai vechi care imi place...;)

nck_xx 19-12-07 09:44

depinde ce masina ar fi,,,de ex:dak ar fi o masina inainte de '90 nu prea investi multi bani in ea, dar dak ar fi dupa '90 poate as investi dar totusi cu o anumita limita

Rookie 19-12-07 09:57

Am votat DA, pt ca as baga bani in masinile japoneze mai vechi cat m-ar tzine buzunarele, pt ca sunt febletea mea ... In general, masinile dupa '90, exceptie facand ursuletzii !!!

kirin 19-12-07 21:14

ideal ar fi sa ai o masina de zi cu zi si asta sa fie doar o pasiune.
eu m-am bagat sa fac una (vezi linkul din semnatura) cu toate ca nu prea am o masina de zi cu zi cum trebuie...
ca sa faci o masina veche trebuie sa stai bine cu nervii si mai ales cu banii ... e greu cu piesele dar rezultatul ar trebui sa merite tot efortul.

mai e si problema alegerii masinii,sunt masini vechi printre masini vechi.masini care merita si masini care nu ies cu nimic in evidenta (nu orice vechitura e o clasica si nu orice clasica se preteaza modificarilor )

inainte sa te apuci de o vechitura vezi pana unde esti dispus sa mergi

D o n n 25-12-07 17:11

da.modific,pentru k ,chiar daca ai o masina noua...e stock,deci esti la fel ca ceilalti,daca ai o masina mai veke,si modificata pe deasupra..iesi in evidentza...sa va dau un exemplu..o pustoaica de 17 ani e frumoasa..dar e ceva bisnuit la varsta ei...o femeie de 27-30 de ani ,aranjata poate sa depaseasca o pustoaica...si toata lumea se mira de e... ..asa k...thing again

Dihorul 10-01-08 14:51

2 Attachment(s)
Investim in masini vechi? Sa definim vechi. Pt unii vechi inseamna (cel putin asa am vazut), o masina de plastic din 2000. Fiecare cu parerea lui.
Cine a spus ca pt asta ai nevoie si de o alta masina pt uzul zilnic: CORECT.
Iata exemplul meu. Am o pasarica (poate mai multe:D ) > VW Broscuta.
Sunt la a 5-a broscuta. De prin 92 am mereu in parcare pe langa masina de "plastic" si o broscuta. Niciodata nu am avut doua broscute simultan.
Acum am un model 1302 LS fabricat in 1971, model considerat destul de recent printre cunoscatori.
Am inceput de un an de zile sa o transform cu intentia de a ii da un aspect tip German Look. Cine vrea sa se apuce de asa ceva sa stie inca de la inceput ca aceste proiecte cer bani, rabdare si mai ales PASIUNE.

Asa ca raspunsul meu e clar. DA, merita investit.

Investim in masini vechi? Sa definim vechi. Pt unii vechi inseamna (cel putin asa am vazut), o masina de plastic din 2000. Fiecare cu parerea lui.
Cine a spus ca pt asta ai nevoie si de o alta masina pt uzul zilnic: CORECT.
Iata exemplul meu. Am o pasarica (poate mai multe:D ) > VW Broscuta.
Sunt la a 5-a broscuta. De prin 92 am mereu in parcare pe langa masina de "plastic" si o broscuta. Niciodata nu am avut doua broscute simultan.
Acum am un model 1302 LS fabricat in 1971, model considerat destul de recent printre cunoscatori.
Am inceput de un an de zile sa o transform cu intentia de a ii da un aspect tip German Look. Cine vrea sa se apuce de asa ceva sa stie inca de la inceput ca aceste proiecte cer bani, rabdare si mai ales PASIUNE.
Unde mai pui placerea de a transforma un motor original de 45 Cp pana la peste 200 CP? Eu nu am posibilitatea financiara pt 200 Cp, dar la peste 100 tot ajung.
Asa ca raspunsul meu e clar. DA, merita investit.

gbry_el_05-RSG 10-01-08 20:09

2 Attachment(s)
pt tine cu broscuta...o poza pt inspiratie. si detalii...masina a fost facuta in portugalia la cererea proprietarului. este unicat in Romania. a ajuns cam la...10 000 de euro.(am mai multe poze dar nu sunt descarcate)

200SX 10-01-08 21:53

Quote:

Originally Posted by gbry_el_05-RSG (Post 1201036)
as dori sa vad cati ar fi dispusi sa investeasca bani int-o masina mai veche. ma refer la performante si aspect.

eu sunt dispus, pe o masina model 2008 (aparuta pt prima data in 2008) parca e pacat sa te apuci sa-i schimbi vopseaua/aspectul si nici nu prea sunt experti in motorul respectiv.....

in schimb la o masina care are macra 3-4 ani vechime au aparut piese pt ea, se stie cam ce poate si cum rezista,

+ ca o masina mai veche are un pret de cumprare mai mic decat al uneia noi si chiar daca dupa ce adaugi valoarea modificarilor ajungi mai scump ca la o masina noua de cele mai multe ori merita investitia, pardon cheltuiala

no limits design 10-01-08 22:18

da clar da....insa depinde de ce masina....

panaitescud 12-01-08 12:49

asta e un microb de care nu mai scapi..sigur am investit si voi mai investi in masini mai rare si mai vechi de 30 ani.e o senzatie placuta de a circula la sfarsitul saptamanii cu asa cva.;) deh fiecare cu pasarica lui...sau cu stolul

cine stie cunoaste.

T E N N Y - E 13-01-08 02:11

Am In Plan Sa Cumpar Un W124, Si Sa-l Reconditionez Frumos De Tot! Sper Ca Anul Asta Sa Reusesc Sa Incep Proiectul Si Sa-l Finalizez.

criss 13-01-08 13:46

Quote:

Originally Posted by panaitescud (Post 1288934)
.e o senzatie placuta de a circula la sfarsitul saptamanii cu asa cva.;) deh fiecare cu pasarica lui...sau cu stolul

cine stie cunoaste.

sau chiar toata saptamana,batranica mea m-a trecut prin iarna fara probleme :D

iMAGiNE 19-01-08 10:32

Am votat cu DA... pasiunea e pasiuneee... multa lume stie... iti trebuie doar ceva buget de inceput si apoi incepi sa o aduni usor usor...

E30... <3

Dihorul 20-01-08 15:44

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by gbry_el_05-RSG (Post 1286051)
pt tine cu broscuta...o poza pt inspiratie. si detalii...masina a fost facuta in portugalia la cererea proprietarului. este unicat in Romania. a ajuns cam la...10 000 de euro.(am mai multe poze dar nu sunt descarcate)

Salutare!
Cine este proprietarul? Sunt curios, nu de alta dar am petrecut 5 ani in Portugalia - Lisabona, si am avut acolo un brotac rosu (vezi poze). Pe langa asta mai este un roman pasionat de broscute, numai ca el are un Bugee. Participam la intalnirile de acolo si nu il cunosc....

All times are GMT +2. The time now is 02:00.

- Copyright 2026 4Tuning