![]() |
Ford Consul 2.3 V6 - A Consul is reborn
3 Attachment(s)
salutare, am reinceput restaurarea unui ford consul....
|
Re: A ford is rebirth.....
10 Attachment(s)
poze din atelier...o sa fie un pic de munca, si as avea nevoie de ajutor
IMI TREBUIE CHEDERELE PENTRU GEAMURI (laterale, luneta, parbriz).Care ma poate ajuta cu vreo idee pe unde sa caut?sunt disperat... |
ai ceva de munca multa bafta
|
sper sa si iasa ceva ....sa ma unga la inima mea, si poate si pe-a voastra :)
masina donatoare de inima...un V6 de 2300 https://forum.4tuning.ro/showthread.p...embrez+granada florine, am folosit pozele tale....motorul acum este la spalat, vopsit, inlocuit garnituri, sper ca in viitorul apropiat sa ajunga si la reglaje |
chedere si alte cauciucuri: cauta prin dezmembrari. Spre exemplu, la Capri merg adaptate perii de geamuri de oltcit (trebuie un pic scurtate). Am aflat asta si apoi mi-am luat perii noi de oltcit. Avantajul lor: sunt destul de lungi, de adanci si de late ca sa dea bine si sa-si faca treaba. Prefer sa tai din ele decat fie mai mici.
Chedre de usi: sunt destul de raspandite (difera lungimea si eventual unghiul, daca vin frante la stalp, in partea de sus). Adaptari, adaptari, adaptari. Asta e singura solutie. Succes si nervi tari!!! |
toata rugina aia o sa apara mai tarziu...
|
pai ideea e ca nu o sa mai fie rugina....tot ce e ruginit e taiat si inlocuit cu tabla galvanizata, peste care se da un strat de kit cu aluminiu
|
ai curaj nu gluma... multa bafta
|
azi o sa ajung pe la garaj...sa vad ce am mai avansat...sper sa revin cu poze noi.
|
3 Attachment(s)
noi poze....nenea meseriasu ma ameninta ca saptamana asta o termina...a se observa acelasi pasaj de la roata spate
|
cat te-a costat, sau cat o sa te coste tinichigeria?
|
1000-1500 de euro...inclusiv vopsitul (metalizat) + o gramada de consumabile de la mine
|
cam grabiti tinichigii. La peticul de la porbagaj cum a facut ....a sudat peste...sau a decupat si apoi a pus petecul. din poza se vede cam bombat.
bafta in continuare:!::!: |
Pai a decupat ce era ruginit...a facut niste intranduri din tabla ca sa se potriveasca cu nervurile de pe portbagaj si a sudat sus tabla
|
Quote:
|
Quote:
stiu ca sudura se da pe ambele parti .;);)asta e lucru de mantuiala doar ca sa-ti ia banii.;) tre buie sa stai mai mult pe langa iei daca vrei sa faci o masina cu care sa nu ai treaba la table inca 7-8 ani;) spun asta din proprie experianta. multa bafta :!::!: |
12 Attachment(s)
revin cu poze noi...tin sa va contrazic..mie imi place cum lucreaza nenea, si nu face treaba de mantuiala...parerea mea, oricum zilele astea o sa va arat si vopseaua...intr-o saptamana va fi gata
|
acuma a intrat la vopsit, am ceva poze, facute prin geamul cabinei....o sa le pun cand ajung acasa
|
aripile fata le ai montate inapoi?
mi-ar trebui pt o matrita in fibra....ma poti rezolva? ori sa faci tu matrita si s-o trimiti ori sa trimiti aripile si intr-o saptamana trimit back..e cam urgentza :cry: :cry: plsss |
2 Attachment(s)
mai greu....deja sunt vopsite...
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Nu zic ca e imposibil, dar.......nu la banii astia...... |
din ce se vede in poze ,petecul din portbagaj cred ca a fost pus peste cel ruginit..este prea bombat. iar la restul masinii nu s-a ars deloc vopseaua pe unde sa sudat. traiasca chitu si fibra !!!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
se sudeaza pe ambele parti doar unde sint parti suprapuse de tabla , nu prea se recomanda sa suprapui dar asta e alta discutie.... |
Quote:
|
mai oameni..tembeli mai sunteti unii, brownshack..tu nici nu stii cine e Xdriver, ce atelier are si ce lucreaza in tabla, cat despre bucata din portbagaj am mai zis si sus, da' nu intelegi..
Quote:
of, off, multi bagareti de seama :???: Nu contest metodele lucrarii, pt k nu le-am vazut cu ochii mei dar cunosc modelul masinii ;) |
Quote:
http://www.sinto.ro/ro/produs.php?id=55 No offense...sunt cel mai in masura sa comentez despre masina...dar se pare ca nimeni nu ma crede cand zic ceva |
Quote:
|
Quote:
"tu nici nu stii cine e Xdriver" dar tu crezi ca stii cine sint eu ? ....si ce relevanta are asta ? vrei sa zici ca imbinarea dintre zona cu nervuri si cea dreapta e la fel cu cea din fabrica ? " |
Da :D
masina a fost a mea..cum naiba sa nu stiu cum arata portbagajul :lol: :lol: eu nu te-am facut "imb...", am facut pe mai multi, tembeli...pt k isi dau cu parerea EN-GROS. cat despre vb/scris..nush c nu intelegi(e slang de net, mare parte)..poate u ar trebui sa invetzi, eu stiu :wink: |
1 Attachment(s)
cine vrea sa faca fite pe vreun forum cu poze cu reparatii sa le puna cum trb : poze mari , bune cu : 1 . locul unde se face rep INAINTE de interventie , 2 . dupa ce s-a taiat si indepartat ce e de inlocuit , 3 . cu piesa noua sudata definitiv la loc DAR FARA CHIT PESTE SUDURI...4 . ORICUM imbinarile sudate la elemente de caroserie se acopera / protejeaza cu mastic poliuretanic pensulabil...ca e elastic / izoleaza cu pelicula fara pori , nu cu chit tare , casant , poros(higroscopic)
la asta ce obiectii ai florin_cars ? daca ai pune o "explozie " cu piesele de tinichigerie de la partea aia spate sa vedem cum e . ghinionul tau ca am gasit o poza suficient de relevanta ca sa sustina ce am scris mai sus , cirpeala , a pus o tabla dreapta peste terminatiile profilate ale partii centrale din podeaua portbagajului ... tu cred ca nu te-ai mai uitat de mult prin portbagaj... |
unde nu stii / intelegi , ma mai intrebi ....
|
nu cred ca are rost sa ne certam ....
|
ai perfecta dreptate ! nici nu vreau sa ma cert cu nimeni dar nici sa ne prostim degeaba unii pe altii .
sau cel putin sa incercam... |
Quote:
|
eu unul imi pare rau ca s-a ajuns la asa ceva...eu am deschis topicul asta pentru ca iubesc masina asta, si chiar aveam nevoie de ceva ajutor pentru chedere si ceva idei...dar se pare ca luptele intre mentalitati sunt mult prea mari...daca stiam ca se va ajunge la certuri fara nici o noima nici nu ma mai chinuiam...brown...tinichigiul e la vreo 30 de km de unde locuiesc eu...chiar nu am timp sa ma duc la fiecare etapa a restaurarii si sa fac poze...a doua chestie...sunt o gramada cu un internet de ***, si daca as pune pozele asa cum le-am facut ar sta destul de mult sa le deschida...daca vrei iti dau un mail cu pozele la 3 mega (2592*1944), ca sa le poti analiza.Eu unul o sa incetez cu orice commenturi si o sa postez in continuare poze (800*600) cu urmatoarele etape.Salutare
|
Quote:
pozele asa cum trb iti folosesc tie in primul rind pt ca asa ai o documentare profesionala a restaurarii . daca-mi permiti , atentie la folosirea materialelor de protectie / izolare a caroseriei . ai facut niste alegeri gresite dar acu' e tirziu pt ca vad ca ai vopsit-o . sper ca ai vopsit aripile fata date jos de pe masina . |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:54. |
- Copyright 2026 4Tuning