Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Styling by request - Idei de tuning pt masina ta (https://forum.4tuning.ro/103-styling-by-request-idei-tuning-pt-masina-ta.html)
-   -   Tuning exterior lumini, legal sau ilegal? (https://forum.4tuning.ro/103-styling-by-request-idei-tuning-pt-masina-ta/55667-tuning-exterior-lumini-legal-ilegal.html)

doggyy_21 28-10-07 13:18

Tuning exterior lumini, legal sau ilegal?

Buna. Detin un BMW 316 (e21) si acu cateva zile mi-a venit o idee... sa bag neoane sub masina si la motor... Din cate am auzit, treaba e ilegala pentru ca as modifica instalatia electrica a masinii... :sad:
Intrebarea mea e urmatoarea: daca as incerca sa alimentez neoanele si becurile de la circuitul de bricheta a masinii, ar trebui sa fie in regula nu? Instalatia masinii ramane neatinsa....
Daca aveti idei, sau sunteti mai in tema, va rog sa ma ajutati. Multumesc!

dreaq 28-10-07 15:06

Re: Tuning exterior lumini, legal sau ilegal?

Nu e permisa montarea altor lumini in afara autoturismului .Poti sa le alimentezi si de la centrala atomo-electrica Cernavoda ca tot degeaba.

DacToa 28-10-07 18:56

Si sa zicem ca imi bag neoane sub masina si ma oprste politia, ce anume pote sa imi faca ? puncte de penalizare amenda si mai ce ? o sa ma trimita sa le dau jos asta dupa ce imi suspenda carnetul daca au ambitia de ...

dreaq 28-10-07 19:33

Poate sa-ti ia talonul si sa mai faci un drum pana la RaR sa le demonstrezi alora ca ti le-ai demontat.Parerea mea e ca nu se merita...mai ales ca trebuie sa stai cu ochii in 4 sa nu te dibuie vreunul fiind stiut ca deabea asteapta sa ne arda cu amenzi.

Asta e....legislatie de *** intr-o tara de *** condusa de niste oameni de ***..

DacToa 29-10-07 12:07

Asta e....legislatie de *** intr-o tara de *** condusa de niste oameni de ***..[/QUOTE]

MARE DREPTATE ITI DAU !!!!! eu pe 16 noiembrie am examen iar pt permis ca am mai dat odata si am picat cu 21, am gresit ca nu am fost atent ... de condus conduc perfect de mic nici o problema dar stau in examenul asta ,sala'
Iar cu acele neoane sub masina stiu ca se pot si omologa la rar sau nu stiu bine ?

orlando 30-10-07 17:07

Quote:

Originally Posted by DacToa (Post 1173561)
Asta e....legislatie de *** intr-o tara de *** condusa de niste oameni de ***..

MARE DREPTATE ITI DAU !!!!! eu pe 16 noiembrie am examen iar pt permis ca am mai dat odata si am picat cu 21, am gresit ca nu am fost atent ... de condus conduc perfect de mic nici o problema dar stau in examenul asta ,sala'
Iar cu acele neoane sub masina stiu ca se pot si omologa la rar sau nu stiu bine ?[/QUOTE]

si ce treaba are tara ca ai picat tu sala???:lol:

63juv 30-10-07 17:56

Quote:

Iar cu acele neoane sub masina stiu ca se pot si omologa la rar sau nu stiu bine ?
un sofer se considera profesionist la 100.000 KM ! :P si daca ma intrebati unde scrie....pai nu scrie nicaieri. astea se numesc reguli nescrise deci nu te mai considera profesionist ! bafta si ai grija.

VwCriss 31-10-07 12:40

mai lasati omu in pace, ce avetzi cu el vrea si el neoane si vrea si permis asa ca multa bafta. Si daca vrei sa stii uite eu am neoane sub masina si un gabor mi-a zis frate ele sunt ilegale ar daca vrei poti sa iti pui dar dc vezi vreun echipaj stingele din respect ca dc cnu ai sanse f mari sa te arda de o spaga mica ca dar nu vrei sa scapi de talon. Si uite cum ma dau noaptea de 6 luni de cand mi-am pus neoanele fara nici o problema. ideea e ca oricand ti-o poti lua dar las ca merge...

VwCriss 31-10-07 12:45

Quote:

Originally Posted by 63juv (Post 1175665)
un sofer se considera profesionist la 100.000 KM ! :P si daca ma intrebati unde scrie....pai nu scrie nicaieri. astea se numesc reguli nescrise deci nu te mai considera profesionist ! bafta si ai grija.

de condus conduc perfect de mic asa a zis omu nu profesionist, si faza cu profesionist e cu dute-vino depinde ce intelegi u prin a fi sofer profi ca eu am de exemplu vreo 250-300.000 km condusi pana acu si tot nu cred ca m-as putea numii profi deoarece eu nu am condus decat o singura data in viata un camion mai mare sau in afara tzarii iarasi o singura data, asa ca depinde cum intelegeti voi sensul de profi.

63juv 31-10-07 15:09

Quote:

Originally Posted by VwCriss (Post 1176780)
de condus conduc perfect de mic asa a zis omu nu profesionist, si faza cu profesionist e cu dute-vino depinde ce intelegi u prin a fi sofer profi ca eu am de exemplu vreo 250-300.000 km condusi pana acu si tot nu cred ca m-as putea numii profi deoarece eu nu am condus decat o singura data in viata un camion mai mare sau in afara tzarii iarasi o singura data, asa ca depinde cum intelegeti voi sensul de profi.

eu ma refeream la categoria -B- Si el cu degetelele lui a spus ca, conduce perfect !Pentru mine perfect este sinonim cu profesionist !

[email protected] 16-01-08 01:45

intrebare !in cit timp ai reusit sa faci 250000? si citi ani ai acum?

Spark 16-01-08 22:21

frate-meu are 250.000 km in 7 an de permis
si eu doar 20.000 in 2 ani de permis :)

deci .. se poate ;)

VwCriss 25-01-08 00:13

Quote:

Originally Posted by [email protected] (Post 1295150)
intrebare !in cit timp ai reusit sa faci 250000? si citi ani ai acum?

sunt sofer din '98 si muncesc incontinuu in toata tara acu mai nou si p'afara, si saptamanal 1500-3500Km, dar stai linistit ca sunt agenti de vanzari care numai in buc fac mai mult decat fac eu in toata tara.
hai bafta tuturor

63juv scuze dar nici eu nu am inteles ca te refereai doar la b-isti

JORDY TOMAS 27-01-08 22:10

da bine ,nimeni nu e perfect,nimeni nu conduce perfect,cat despre Romania...e plina de putoi care se cred profesionisti cu toate ca habar nau sa parcheze o masina asa ca poti face sute de mi de km daca esti o varza ....varza ramai

dragos 89 29-01-08 17:34

potzi sa iluminezi tu d und vrei neoanele ca tot e ilegal ...nu ai voe sa pui nimic nimic p mashina in afara sistemelor montatedin fabrica ...doar daca le potzi omologa in vreun fel

VwCriss 05-02-08 14:24

si eu sunt posesor de asemenea 'sisteme' de lumini, pe undercar dar din cate am inteles si sper sa nu fie asa, nu se pot omologa asemenea lumini..
dar am mai zis, sper sa ma insel...
hai bafta all

FIATCOUPE 16-05-08 11:12

https://forum.4tuning.ro/468-tuning-exterior/77528-neoane-undercar.html

BH..FLR 19-05-08 10:35

mah terminati incepe discutia de la neoane si voi va certati deci daca vrei sa dai tunning la o masina te doare-n cot de politie o sa tzii neoanele aprinse si cand te simtzi pandit le stingi ce mama d...u asta e traire ai esapament sport si nu ai acte pe el cand treci pe langa politisti lasi moale dupa aia dai bataie daca ai toate legalizate e ok daca nu mai stai cu fundu strans pe la filtre sa simti ca ai tunning pe masina nu sa uiti cu folia am patzito si a vrut sa imi ia talonul i-am zis ca io stiu din regulament ca daca remediez problema in fatza lui e ok de ex daca nu itzi merg stopurile te poate amenda dar daca le faci sa mearga in fatza lui e ok si am dat cu mana mea folia jos de pe 2 geamuri si o zis sa continui acasa

Ozeze 23-05-08 16:49

e ilegal dar poti sa le pui pe buton separat de pozitii si sa le aprinzi/stingi cand vrei tu .. shi asa stai shi linistit shi e shi frumoasa masina

magicklubmixx 09-07-08 15:58

Nu stiu daca s-a mai zis...dar e clar ca nu poti alimenta 4,5,6 sau cate neoane vrei tu sa iti pui de la briketa. :)

FIATCOUPE 10-07-08 05:31

se poate lega si la bricheta fara nici o problema; ma refer la alea care le vand eu, nu la altele. am pus linkul mai sus.

magicklubmixx 10-07-08 11:05

E adevarat ca unele se pot lega si la bricheta...altele nu... :)

SirNeo 02-09-08 14:31

lasati omul sa-si pune neoane si sa ne zica si noua ce se intampla dupa ce ramane fara talon

Adriano_69 05-11-09 22:47

ba baieti ca copii nu pot sa va zic ca uni poate sunt mai mari ca mine la varsta.....dar cu minte de copii...acum am vazut postu asta...ati cam luato off topic cu profesionisti si cu percetionismul....1 la mana....pt mine perfect nu exista....2 cat traiesti ai de invatat....3 nu va credeti profesionisti sau ca conduceti perfect daca va intoarceti cu frana de mana sau faceti un burn....si schumy a facut accidente pe strada si a fost campin f1....eu momentan sunt sofer pe tir...apropo de chilometri....se pot face linistit.....pt ca eu fac cam 700 in medie si conduc 9 - 10 ore la maxim 90\h si pe luna faci pana la 15000....daca iei masina lu tata cand doarme si o rupi in doua ii tai fata lu nus care si ajungi cu ea intreaga acasa asta inseamna ca ai avut si noroc....asa ca lasati figurile in trafic respectati limitele mai ales in orash.....ca habar nu aveti ce poate sa se intample la un impact frontal la peste 50 sau cu un pieton....daca vreti sa va omorati exista alte cai....daca vreti sa alergati....mergeti pe circuit....asa ca take care si asfalt uscat....mai ales pt cei incepatari....ca toti am fost....si stim prima senzatie cand iti fuge curu pe umed....ca vrei sa ii arati u lu gagica din dreapta ce leu esti....lasati teribilismul ca mor prea multi....

so77 20-11-09 12:33

Quote:

Originally Posted by Adriano_69 (Post 2783929)
ba baieti ca copii nu pot sa va zic ca uni poate sunt mai mari ca mine la varsta.....dar cu minte de copii...acum am vazut postu asta...ati cam luato off topic cu profesionisti si cu percetionismul....1 la mana....pt mine perfect nu exista....2 cat traiesti ai de invatat....3 nu va credeti profesionisti sau ca conduceti perfect daca va intoarceti cu frana de mana sau faceti un burn....si schumy a facut accidente pe strada si a fost campin f1....eu momentan sunt sofer pe tir...apropo de chilometri....se pot face linistit.....pt ca eu fac cam 700 in medie si conduc 9 - 10 ore la maxim 90\h si pe luna faci pana la 15000....daca iei masina lu tata cand doarme si o rupi in doua ii tai fata lu nus care si ajungi cu ea intreaga acasa asta inseamna ca ai avut si noroc....asa ca lasati figurile in trafic respectati limitele mai ales in orash.....ca habar nu aveti ce poate sa se intample la un impact frontal la peste 50 sau cu un pieton....daca vreti sa va omorati exista alte cai....daca vreti sa alergati....mergeti pe circuit....asa ca take care si asfalt uscat....mai ales pt cei incepatari....ca toti am fost....si stim prima senzatie cand iti fuge curu pe umed....ca vrei sa ii arati u lu gagica din dreapta ce leu esti....lasati teribilismul ca mor prea multi....

Adriano iti dau perfecta dreptate in ceea ce ai scris, cat despre neoane sub masina sunt ilegale. Nu este permisa montare altor surse de lumina inafara de cele prevazute pe masina din fabrica. Si daca iti pui lampi de ceata sa zicem, trebuie sa iti faci omologare. Daca iti schimbi stopurile cu unele pe baza de leduri, din nou omologare......eu asa stiu ca merge treaba, astea sunt legile.

alin_taba 11-12-09 17:22

am si yo neoene si e nasol cu astia au vr sa-mi ia talonul noroc de spaga .acum le aprind in parcare si km atat

magicklubmixx 12-12-09 07:58

Tare faza cu parcarea. Am un amic, care avea pe un renault megane 2, stroboscoape. tot la fel ca tine, intr-o seara ne aflam intr-o parcare pe undeva aproape de ploiesti, si el a tinut neaparat sa imi arate mie cum functioneaza alea...partea proasta e ca acea parcare, ducea exact spre sediul politiei rutiere, si culmea, taman atunci intra si un logan "rutier", si bineinteles au inceput problemele, ca au vazut ei domne lumini rosii si albastre in grila masinii...:D asa ca mare grija si cu parcarile astea...niciodata nu stii in ce parcare te aflii...

cmzcs 12-12-09 21:49

depinde unde le ai montate [sa nu ai pe numere] eu am pe toata masina si sub ea si in ea sub scaune si sincer nu am avut probleme , din contra o singura data ma oprit si mau intrebat daca nu iau apa sa-mi faca vre-un scurt [erau foarte incintati de cea-ce vedeau ca un copil mic]

cmzcs 12-12-09 21:56

Nu este permisa montare altor surse de lumina inafara de cele prevazute pe masina din fabrica. Si daca iti pui lampi ok aici ai dreptate tot ce tine de semnalizare ,lumini si pozitiii , care le are masina din fabricatie ,nu ai voie sa le modifici sau aplici folie...vopsesti alta culoare cit despre cele de sub masina nu e nici o problema ce semnalizezi sau luminezi cu ele .... am montate de 2-3 ani sub masina ,circul atit in BUC. cit si in tara [zi de zi ]

ZaNe94 02-02-10 19:15

pai daca se considera modifcare a sistemului de lumini,si angel eyes-urile sunt ilegale, dungile alea cu leduri de sub faruri (sau chiar mai jos) sunt ilegale?
da aia cu loganu lor alb de ce au girofar, tara noastra de cuvant care incepe cu "c" si se termina cu "cat"

marian92 23-08-10 13:21

Quote:

Originally Posted by 63juv (Post 1175665)

Un sofer se considera profesionist cand are toate categoriile A,B,C,E,D
Zane girofarul ala albastru de care zici tu poate sa fie pe masini care insotesc o coloana oficiala etc. si trebuie sa le acori prioritate .De exemplu ia gandestete cum ar fi ca toti sa avem girofare colorate pe masina?

hhhrobi 25-08-10 12:02

Un sofer se numeste profesionist atunci cand este angajat ca sofer... adica practica profesia de sofer.

La fel cum un jucator de fotbal nu e profesionist oricat de bun ar fi el in spatele blocului la o miuta. E profesionist atunci cand cineva ii da bani ca sa joace fotbal.

jurec10 14-12-10 17:34

hhhrobi- ai perfecta dreptate

All times are GMT +2. The time now is 18:19.

- Copyright 2026 4Tuning