![]() |
POMI PE MARGINEA SOSELELOR !!!
Este o problema veche, care pe mine ma macina, mai ales ca am avut ghinionul sa ma lovesc de un pom. Ginionul meu s-a dovedit pana la urma noroc, deoarece am scapat intreg. Dar daca totusi nu exista acel copac ma duceam frumos pe campie si nu aveam chiar nici o problema.
Dupa cum multi sau putini dintre voi cunosc, domnii parlamentari din lipsa de preocupare sau din alte motive, au propus in parlament sau unde mama dracu au propus, o lege de cacat prin care soselele patriei vor fi flancate de pomi fructiferi, in principal nuci. Dupa ce ca exista riscul sa ne infigem in ei mai e si riscul sa alunecam pe nucile care vor cadea din acei pomi. Banuiesc ca nu e nevoie sa va reamintesc cati oameni au murit infipti in pomi, fara de care omul ar fi iesit linistit pe iarba poate doar cu daune ale vehicolului condus. Un ultim exemplu este cel al lui Stefan din Arad, care a murit ieri infipt intr-un copac cu motocicleta. Propunerea mea este urmatoarea: - Sa facem o petitie semnata de cat mai multi oameni ptr. a nu lasa parlamentarii fara minte sa faca una ca asta. - Sa cerem o audienta la D-l Tariceanu sau la ministrul care se ocupa de sosele, vis-a-vis de aceasta problema, caci sa recunoastem este o problema majora care priveste TOTI conducatorii de vehicule din tara. - Sa facem cumva rost de o statistica a celor decedati in accidente in care sunt implicati pomii si sa o facem cumva publica, chiar si prin intermediul site-urilor auto si moto. Aici avem nevoie de sprijinul politiei rutiere. Astept parerile voastre. Inca odata va spun ca prefer sa ma napadeasca zapada, sa ma bata soarele in cap in timp ce merg cu masina sau cu motoreta pe sosea, decat sa mai vad oameni morti in cacatzii aia de copaci de pe marginea soselelor. |
sunt in totalitate de acord cu dumneavoastra !
|
ai foarte mare dreptate in ceea ce spui .... desi e mai placut cu ei pe margine , mai placut e sa apuci ziua de maine ;) ... nu stiu daca atzi avut ocazia sa iesiti din romania ; peste tot in afara pe langa sosea nu exista copaci de nici o culoare , in zonele rurale ma refer ... deci poti aduce un arrgument in plus spunand ca ne aliniem la standardele europene ;) btw ai votul meu , cheerz
|
acest model \" occidental \" din cate shtiu eu a fost copiat de ceaushescu de la rusi .. ei sunt cei care au lansat moda asta .... nush ce sa zic .. e mai placut sa te opreshti .. vorba vine pe camp ..sa iti rupi mashina decat sa te opreshti intr`un copac ... Count me in
|
....daca s-au gandit sa planteze pomi fructiferi pe marginea soselei inseamna k nu sunt cu toti biscuitii in pachet (un argument ar fi alunecatul pe fructe:) )....dar nu prea sunt de acord nici cu tine ...sa puna pomi dar sa nu puna pomi fructiferi....la o distanta apreciabila de carosabil
....pomii care sunt acum (de exemplu) cei de pe B-CT cand te duci la mare mie mi se par foarte bine pusi si chiar mi-ar placea sa vad asa ceva pe alte drumuri ...pana la urma pomii aia cred k nu fac nimik rau daca esti putin atent si respecti minimul de reguli de circulatie si viteza la conditiile de trafic gandeste-te cum ar fi aerul in zonele in care nu exista pomi mai ales daca circulatia e intensa..... ....u ce ai patit de ai intrat in pom? eu sunt de acord,dar nu pomi fructiferi, parerea mea ... |
Re:
Quote:
|
si eu incalc reguli de circulatie de fiecare data cand plec cu masina cel putin 3-4 ....ai dreptate nu e nimeni care sa mearga perfect legal
....dar sa intri cu 100 in curba de 90 grade tre sa fi putin nebun sau inconstient :)!! sunt argumente si pro si contra!!...evident! |
Re: POMI PE MARGINEA SOSELELOR !!!
Quote:
|
+ ce dracu au astia mah??? Nuci ??? Pai banuiesc ca daca gonesti cu 160la ora pe un drum si-ti pica o nuca in parbriz, nu ramai cu ea INFIPTA in frunte ?? :D :D :D :lol:
|
Dar dak iti pica un mar? :lol: Bine ca nu s-au gandit sa puna castani... astia sunt nebuni dak se gandesc sa bage pomi fructiferi pe marginea soselelor. Si eu sunt pentru renuntarea plantarii de pomi pe marginea soselelor dar majoritatea drumurilor deja au...
|
daca sunt pomi pe marginea soselei...iarna soseaua e mai ferita de ninsoare si alte chestii meteorologice:)
unii intra in pomi... unii mor intr'un pom.. viata unora e salvata de un pom... depinde cum o luam a..mai poti face si pipi la un pom...sa nu te vada lumea care trece pe sosea:) |
Re:
Quote:
apropo, stiati ca e ilegal sa te usurezi pe marginea drumului ??? |
cel mai bun prieten mi`a murit acum 1 an si jumatate infipt cu masina intr`un copac :cry: ..din cauza unui cretin..etc..asa k..e o idee cam tampita sa`i puna..mai bine t duci in camp naibii..in fine..romania..si sistemu ei..\"specific romanesc\"... :evil:
|
in rpimu rand ... daca am merge si noi cat de cat legal pomii nu ar fi o problema ... in al 2-lea rand pomii ar putea fi plantati la o anumita distanta de sosea ... sau plantati ca si acum langa sosea pt. a ferii de intemperii si a mai elimina noxele dar pusi frumos parapeti pe margini care sa redirectioneze prostu inapoi pe sosea ....
cat despre pomi fructiferi ... cade o nuca pe parbriz e una dar daca cade copilu care era atarnat prin craci dupa nuca aia ... |
Re: POMI PE MARGINEA SOSELELOR !!!
Quote:
|
Re:
Quote:
|
Decat campanie pentru taierea copacilor de pe marginea drumurilor, nu mai bine faceti campanie pentru \"condusul prudent\"? Nu de alta, dar mult mai multe accidente se produc intre masini care circula pe sensuri opuse, masini care se intalnesc in intersectii, masini care lovesc pietoni, masini care lovesc capete de pod.
Adica, mergeti in asa fel incat sa ramaneti pe sosea si nu mai aveti treaba cu copacii, care predomina pe sosele judetene unde limita de viteza e oricum 90 la ora. Asta e ca aia cu drobul de sare. Si stiti cum se chema povestea, nu? :lol: |
Este adevarat ca e placut sa mergi la umbra copacilor, dar dc se intampla sa faci o explozie sau mai stiu eu ce si te infigi intr-un copac, nu prea cred ca e placut...prefer sa merg pe aratura decat sa ma infig intr-un copac
|
si eu sunt de acord cu voi in privintza taierii copacilor dar sa stitzi ca nu numai copaci sunt de vina...mai e si acel shofer care are mamaliga in geam si are carnetu de 3 luni si merge de zici ca e la raliu...si intra in tine te face praf...sau tu daca ai reflexe te faci praf singur intr-un copac...!mai bine zic eu sa rezolve politzia cu acei teribilishti dar sa rezolve si cu copacii cumva...eu zic ca ideea cea mai buna este sa isi faca aia de la drumuri si poduri nishte proiecte si sa panteze copacii la o distantza mai mare de carosabil...macar cum zicetzi majoritatea din voi sa ma duc pe aratura decat sa ma infig in copac...asa mai ai shanse de supravietzuire :twisted: :evil:
|
la noi au inlocuit copacii cu santuri. nu mai lovesti copacii dar te rastorni (cel putin asta cred ca e efectul la cum arata santurile alea)
|
Re:
Quote:
depinde acum .. vezi tuh ... poti sa te rastorni .. poti sa te opreshti in el si sa nu pateshti nimik .. ci doar sa zgarii mashina .. cum a patzit tasu` lu tov mea ... etc ... da faza cu pomi fructiferi e o idiotenie sincer daca merg ciutanii la furat si pica unu .. si tuh treci cu 90 .. se infige in parbriz cum zicea cineva cu o nuca .. dap`ai la 160 nu vreau sa ma gandesk |
Eu am vazut prin tara zone cu meri pe margine :)
e super misto, sa tragi pe dreapta sa mananci niste mere sa-ti mai treaca obosoeala :lol: (la nuci e naspa, ca te innegresti pe maini cand le decojesti, da am vazut si nuci) si de cazut ciutani pe parbriz nu aveu cum :lol: ca nu erau deasupra soselei ramurile.... |
Re:
Quote:
hai sa iti zic o chestie .. intre tarile alea si romania ... e o diferentza f f f f f f mare .. in sensul civilizatiei si bunului simtz .. atunci .. cand vom merge la padure si vom strange toate gunoaiele .. atunci cand ne vom arunca tava de la mc`donald`s si de la KFC singuri .. atunci putem sa spunem k suntem putin mai civilizatzi ... dar cand in tara asta se moara de foame ... si de frig ... si lumea taie copacii pentru a se incalzi ... ehh ... vezi .. au taiat copacii din paduri si acum se intreaba de ce oare au venit malurile peste ei .. de ce sunt inundatzi ... cei de sus ... stau si o freaca in a8 si mashini de lux cand lumea moare de foame sete si frig datorita inundatziilor .. asta e un mic exemplu .. si deviem de la subiect ... nu rezolvi mare lucru daca in loc de 1 plop pui un mar .. ba mai rau ... re sa pui si jandarmi care sa ii pazeasca sa nu le fure merele .. si apoi sa le vanda la piatza .. cum fac tziganii cu trandafirii din rondouri ....si sunt multe exemple ... dar deja miroase a incins in camera .. am gandit prea mult |
Quote:
|
lasati pomii in pace ca nu au nici o vina...nu trebuie sa copiem chiar tot ce se face prin alte tari...oricum limita este 90 km/h...daca vrei sa mergi cu 160km/h pe drumuri judetene mergi pe raspunderea ta...
|
Re:
Quote:
in mare : JOS copacii de pe marginea soselei |
Aia de au plantat pomii ... i-au plantat de tampiti ?
Bine , nu aia care i-au plantat , ca aia imi imaginezi ca erau niste tarani prosti si atunci imi veti raspunde cu DA :D Aia de au ordonat chestia asta .. c`mon .. dupa cum bine zicea cineva pe pagina unu , sunt avantaje si dezavantaje n-am stat sa citesc chiar tot :) voi ce vreti ? sa se apuce sa taie copacii ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: see you in 20 years .. probabil atunci termina astia chiar credeti ca n-au probleme mai mari decat sa se apuce sa taie copacii aia ? dupa care apar problemele transportului ,doar nu-i lasi pe margine .. |
mai degraba le ceri sa-ti construiasca o pista pe care sa te dai ....
|
n uare nici o legatura drumurile interjudetene cu \"datul\" .. tu cand te duci la mare te dai tot drumu ? .. daca da ai o problema ;)
comunisti aia imputiti am plantat copacii sau probabil ca atunci cand au fost plantati nu evxistau masini care sa depaseasca viteza de 60 km/h :)) |
Sincer eu chiar imi doresc sa mor parcat in copac la 30 de ani, decar paralizat la 80.
Acum cateva zile a fost un reportaj, parca pe Antena 1, daca nu ma insel, si parlamentaruu au fost intrebati care este sopul acestor pomi, iar motivele, in unele cazuri au fost de genul: -Pt fructe -Cei care ies de pe carosabil sa nu ajunga in camp -Lemnul de nuc este foarte apreciat in industria mobilei -Pt mirosul florilor -poloare, si altele asemanatoare. Pomii pe marginea drumului sunt utili, dar faza cu nucii e prea exagerata. Cred ca cei din parlament care au propus legea asta au pus mana pe niste contracte barosane pt exportul de lemn de nuc, si cu ocazia asta iese Romania din criza. Hai ca o dau in oftopic, dar nu pomii de pe marginea soselei sunt problema, ci soferii care se cred pe jeep si vor pe aratura la 160, ca nu le mai place pe sosea la 90-100 |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
|
in drum drept sare pata de ulei , explozie cauciuc ...
stiu , stiu ... tin cu ursu :lol: :lol: :lol: |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
Ba chiar ded cateva ori eu am fost prins pe picior gresit intr-o depasite, dar aratura m-a scapat.. Mai e loc de cel putin o masina intre santul de pe marginea drumului si sosea in general, asa ca nu au nici o vina bietii copaci. Hai sa daramam si picioarele podurilor, si sa mutam si traseul oltului, ca daca sare vre-unu in el i se inneaca. Tu ai patit vre-o data iarna sa ramai inzapezit? Sincer, nu ti-as dori sa mergi de la Curtea de Arges la Valcea, mai ales pe Momaia iarna, si sa vezi ce utili ar fi niste pomi. Ba chiar sa sti ca acolo iti pot salva viata pe timpul iernii, ca daca ai scapat-o, chiar si la 5/h te-ai dus pe apa sambetii |
Am mers pt ca in Curtea de Arges m-am nascut si am crescut ....Nu pomii ar trebui sa proteje strada de zapada ci plasele alea care le vezi pe camp iarna prin Baragan...eu oricum raman la parerea ca sunt ff periculosi copacii de pe marginea soselei....bine nu si dc mergi cu viteza redusa ....dar nu este cazul meu..recunosc..
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:17. |
- Copyright 2026 4Tuning