![]() |
Modificari motor CIELO
Am deschis acest topic pt k cei care stiu ce fel de modif se pot face la motorul stock de 8V & 16V.
|
Re: Modificari motor CIELO
Uite ce am gasit...acum nu stiu cat de bun este si cam ce poate face!
voi ce ziceti? http://cgi.ebay.com/20HP-MODULE-CHIP...QQcmdZViewItem |
Are serban_pc de vânzare aşa ceva. Dacă nu mă-nşel, e luat chiar de la acelaşi vânzător de pe eBay, dar repet, s-ar putea să mă înşel. Contactează-l.
Luaţi şi citiţi pe forumul ĂSTA, sunt mulţi care au pus Turbo pe motorul de 8V de Cielo, fără a modifica mare lucru. ;) Aveţi de citit, nu glumă. |
Doar 19$? Mi se pare chiar f ieftin... o fii ceva de capul lui?
Din cate imi aduc eu aminte, parca Serban si-a pus si un "electric supercharger", nu? Ala cum o fii? Lao, da, se poate pune turbo, dar rezista motorul? Mai ales ca noi folosim masinile astea zi de zi... |
Pai daca nu storci maxim din el, si pe asta poti merge cu turbo zi de zi. Ai citit pe forum? Sunt destui care spun ca au internele de fabrica. ;)
|
Da, am MAI citit...ca nu am avut timpul si rabdarea sa citesc tot. Asa e, multi au internele stock... dar nimeni nu vorbeste despre durata lor de viata... e mai rau, e la fel... stiu cum e cu "tuningul": vrei...bagi bani, nu bagi bani...nu ai. Dar nici sa ma bucur ca am stors inca cativa caluti dintr-un turbo, si sa ma apuc sa fac rk la motor din 2 in 2 luni...
ca sa pricep si eu, ca nah...tu stii..: e nevoie in primul rand de o turbina mica (pt motoare de max 2000cc), o galerie modificata (sau se poate folosi una de la vre-un Opel turbo???), un intercooler (ca sa racoresti calutii de la turbina :lol:) si un circuit de ulei (de unde, cum?).... ar mai fii? :) |
cu pistoanele stock de cielo se poate merge cu presiune de 1.3bar linistit.
tinp estimat: pana se strica. investitie: aproximativ 400 euro cu tot pana`i pusa sus turbina pe masina. putere castigata: cam 30-35 cai in functie de mai multi factori |
Quote:
cu pistoane stock e nu as merge cu mai mult de 0.6 si investitia fara pistoane e cel puitn 1.5k euro |
e ca tu nu ai merge asta`i altceva.
si nu aberez deloc este o persoana pe acest forum care merge cu 1.3 bar cu pistoanele stock. in curand o sa`si prezinte masina pe forum pana atunci nu dau mai multe detalii. depinde de unde cumperi piesele, ca daca le cumperi de la oradea sau arad sau de la mai spre vest sunt mai eftine decat din partea de est a tarii. oricum ideea ii ca totul este posibil. |
Posibil este... dar nu cum spui tu. Investitia se ridica la peste 1000 euro, minim...
Presiunea nu o stiu... dar daca mergi cu o presiune f mica, ce rost mai are sa montezi asa ceva? Te complici prea mult... si ca sa mergi cu o presiune mai mare decat e indicat pt pistoanele stock, mergi la risc. O merge aceea persoana de pe forum (care nu si-a prezentat inca masina), dar asta nu inseamna ca face bine ceeea ce face... Daca tot faci o modificare, macar sa o faci "cu cap", nu doar ca sa fie... |
n`am spus ca face bine ce face
am spus ca pistoanele rezista. cat timp asta`i alta poveste pana in prezent de vreo 2 luni rezista. cand moare se schimba motorul cu totul. si 0.6 ii mult prea mic daca stiu eu bine motorul de cielo 8v merge cu 0,76 daca mai retin bine, am sa ma uit pe autodata mai tarziu sa ma documentez sa nu vorbesc tampenii dar 0.6 mi se pare mult prea mica presiunea. |
Dacia, mi se pare cea mai tampita idee sa schimbi motorul la fiecare cateva luni, chiar si la un an... ai bugetul si mecanicii necesari pt a face asa ceva? te crezi la wrc? :lol:
In primul rand ca eu nu prea cred ce zici tu acolo de "persoana de pe forum". Internele unor asemenea masini gen Cielo nu sunt facute pt curse si "alergari" de genul asta, cu turbo si nu mai stiu eu ce modificari majore... daca pui turbo, atunci gandesti logic si schimbi tot ceea ce va fii afectat direct de schimbarile pe care le presupune o turbina, care da o presiune marita. Doar sa mergi cu o presiune relativ mica (cum a zis Lao mai sus: "sa nu storci maxim din el") si atunci nu stiu daca merita investitia...subliniez "nu stiu". Eu zic ca turbo ar fii printre ultimile modificari care s-ar face la motor... |
in fine, eu sunt adeptul extremului.
daca as avea sculele si timpul necesar eu as stoarce tot ce s`ar putea din 8v. dar tot o voi face pentru ca mi s`a pus pata si vreau as`i dau peste nas la un elev care se crede inginer |
de un motor vectra 2000 ce ziceti fiindca am fost la un atelier de tuning si a zis ca in motorul lui bag bani multi si nu iese mare lucru
|
E cea mai buna idee cu schimbatul motorului,dar nu ti-o omologheaza nimeni!!Asha ca eu zic hai sa vedem ce putem face mai exact cu explicatii cat se poate de clare despre ce imbunatatiri putem aduce motorului!!!Si evemntual un pret aproximativ pentru fiecare modificare in parte..sa vedem cam la cat am ajunge si daca se merita investitia
|
mai multe s-au mai discutat si aici https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/1714-tuning-cielo-schimbi-motorul/page-6.html
am zis si acolo si acum dau un copy-paste. "- evacuare direct-flow diametru 50, cu ambele tobe si, cel mai important, serpi. in cazul in care masina are catalizator (sau catalizatoare, ca euro3 are 2) si sonda lambda, catalizatorul "zboara" si sonda se monteaza pe aceeasi pozitie ca inainte, dar direct pe teava. Daca totusi o vreti "euro", se monteaza cat sport... bani in plus. Se poate renunta si la una sau la ambele tobe... dar fara tobe se pierde cuplu la turatii joase si cred ca toti care folosim masinile zi de zi prin oras nu am vrea asta. Ca sa nu mai zic de sunetul unei tevi cap-coada la drum lung... nepretuit - chiulasa comprimata. aici nu pot spune prea multe, fiindca nu stiu exact cat se poate lua din chiulasa. oricum e vorba de cativa mm. asta trebuie facuta profi, nu la orice strungar cu experienta pe tractoare si alte unelte agricole... - galeriile lustruite. - admisia lustruita (nu stiu cum ii zice, e corpul de admisie cu clapeta de acceleratie si senzor). pe interior! sa nu va ganditi ca ii dati un luciu frumos ca sa arate bine pe afara - un kit de admisie directa: filtru conic BUN (nu din targ de 50ron) cu o teava de aluminiu sau inox, ideal lustruita pe interior. dimensiunea sa fie cat cea a admisiei (aproximativ). Pe teava se prinde senzorul de aer si furtunul pt gazele carter, sau fara furtun. cu gazele carter am vazut ca unii pun breather (un filtru de aer micut )... altii pun furtunul pe admisie. nu stiu ce sa zic... logic ar fi sa nu mai fie pus pe admisie, fiindca gazele carter sunt calde. ideea unui filtru sport este sa dea voie la mai mult aer atunci cand motorul are nevoie de el... dar aerul obligatoriu sa fie rece (ca ex.: ati observat ca atunci cand motorul e rece trage mai bine). de asta, pozitionarea filtrului e importanta, dar marea majoritate stiti unde se pune. se poate face si scut de protectie pt zona filtrului, fata de motor (unele kituri au asa ceva). - bujii "sport" - fise bune - injectoare mai mari (nubira, leganza, opel...) - pompa de benzina cu debit mai mare. Ma opresc aici, desi mai sunt multe de facut... dar poate mai completeaza si altii p.s: cip-ul se face dupa ce terminati modificarile... altfel, dupa fiecare modificare trebuie umblat iar la el." |
Da,pana aici e bine.Cam asta e ce stiu si eu plus inca un mic amanunt pe care nu il dezvalui pana nu sunt sigur de el.
Acum ne poate spune cineva cati mm trebuie luati din chiuloasa,sau cati se pot lua maxim? Geo defineste bujii sport...!!!???Eu din cate stiu schimbarea injectoarelor si a pompei nu este neaparat obligatorie...Cu serpisorii este mai greu,se potrivesc oare de la alta masina!!?? |
bujii sport ar fi cele reci, care lucreaza la temperaturi mari, cu 3-4 electrozi. ca exemplu ar fi cele iridium x, de la ngk ;)
schimbarea injectoarelor si a pompei nu este, intr-adevar, obligatorie. dar daca tu vrei mai mult decat debitul lor, mai mult decat "pot" ele, atunci ar cam trebui facuta si asta... bine, pompa si injectoarele presupun mai multa benzina, adica un amestec mai bogat. serpii trebuie facuti pt motoarele noastre, nu cred ca ai de la ce alta masina sa-i iei... cel mai apropiat ar fi motorul de 1.6 de kadett. |
Am intrebat pentru ca am auzit diverse pareri ca se potrivesc,cum ai zis si tu de altfel,cele de la kadet si chiar Kadet GSI!!!Asha ca sa ii faci custom costa cam mult si mai bine te apuci serios de slefuit galeriile... :)
Hai sa facem si niste costuri aproximative sa vedem daca se merita sa bagi comparativ cu ce castigi... |
evacuarea fara serpi cred ca ajunge pe la 800 ron, borla 50mm.
comprimarea chiulasei... nu stiu, sa zic 2-300 ron. o fi mult, o fi putin, am zis si eu... kit de admisie: filtrul e cam 300ron + tubulatura + 100ron breather (daca pui). aici pun si eu intrebarea: cu breather sau cu gazele carter in admisie? gazele carter sunt destul de calde... si ma gandesc ca nu e ideal sa le bagi in admisie, dupa ce te-ai chinuit sa-i dai aer rece la filtru :lol: bujiile sunt cam 170ron fisele nu stiu... eu zic ca orice martoaga in plus se merita :D orice castig isi merita banii, cu conditia sa nu fie ceva absurd, sume exorbitante... |
Serpii pt cielo nu exista facuti gata. Se fac custom. Trebuie calculati pt motorul respectiv, nu adaptati de la alta masina. Puteti sa slefuiti la galerii cat doriti, cuplul, puterea si sunetul obtinut de la serpi nu o sa il aveti niciodata. Pret aproximativ : 1200 Ron
Chiulasa se comprima in functie de ce rezultate se doresc a fi obtinute si de compromisurile si riscurile pe care sunteti gata sa vi la asumati. |
pai nu a zis nimeni ca fara serpi faci mare branza... eu le-am enumerat asa, ca idee, sa fie cam toate facute :D
serpii 1200 ron? :( o gramada de bani... |
Atat au costat cei de pe masina mea. Cred ca am si factura daca ma chinui sa o caut. Intreaba la Borla cat costa. Acolo au fost facuti.
PS: ba a zis webcathos ca mai bine te apuci de slefuit galeriile. Pretul l-am pus pt ca omul vroia sa stie cat costa. Ca si idee ... dupa ce au fost montati serpii + evacuare sport Borla 50mm + filtru sport in carcasa K&N + chip , masina a scos pe dyno cuplu 147 nm si 89cp. |
Si pana la urma cati mm este recomandat sa iei din chiulasa?
|
Quote:
@Mad_Max: la ce masina ti-ai facut serpisorii? Crezi ca vor fi mai ieftini daca vorbim de mai putini cilindri? :lol: |
Intreb pt ca am mai auzit si de 3,5 mm :lol: Acum, ca i-o fi sarit lu' ala pistoanele prin capota nu stiu...
|
Bun,la treaba cu serpisorii am inteles!Acxum care ar fi riscurile care trebuiesc asumate daca se ia din chiuloasa...si cat ar fi cel mai bine de luat ca sa fie riscurile minime??
Geo gazele carter cel mai bine cu breather...dar exista riscul sa cam vina miros de gaze in masina... |
Am aflat..din chiuloasa se pot lua maxim 2 mm!Dar recomandat este daca tot vrei sa faci treaba asta sa iei cam 1,4-1,5 mm ca sa nu fie probleme cu m,otorul mai mult timp.
Dupa cum ma asteptam nimeni nu mai zice nimic pe aici!!! SPOR LA STICKERE!!!! |
10 caractere.... toate lipite pe un sticker frumos colorat pe luneta, ca nu mai tuneaza nimeni masinile pe aici :lol: hai ma, nu mai zice nimeni nimic? nicio idee noua?
|
Am fost interesat sa iau din chiloasa, problema e ca tb sa o faca cineva care stie ce face..Motorul devine prea comprimat si va avea o durata de viata de cateva mii de km! In plus poate sa mearga total aiurea , sa nu mai poti sa o tii in relanti. Referitor la injectoare.. am pe masina injectoare de Nubira, ma incanta cum merge masina cu ele, dar din pacate ma cam rup la consum, de fapt ce sa mai ma RUP, mai ales daca o calc. Nu stiu cum sa va zic, dar am observat ca mi-a crescut top speedul pe trepte: tr I-a = 50km/h,a II-a =90-95km/h, a III-a 140km/h, la a treptele 4 si 5 nu am avut unde sa-i dau..Aaa, uitasem, avand roti cu circumferinta usor mai mare, viteza afisata de masina e cu 3,6% mai mica decat cea reala.. Bine, nu am luat in calcul eroarea vitezometrului (care e in limitele normale)
|
Mi se pare normal sa iti consume mai mult. Vrei viteza, baga mana mai adanc in buzunar ;)
|
Pai daca pui injectoaremai mari e normal sa fie mai gurmanda!!!Am vorbit si cu un strungar care face "comprimari" si mi-a zis ca orice modificare a chiuloasei face ca motorul sa nu mai fie asha fiabil...adica in loc sa duca 200 miii km va duce 100 mii!!!
Acum,apropo de injectoare,am inteles ca ar merge cele de esperon de 1.8 si nu ar afecta consumul asha tare!! |
@webcathos cum sa nu consume , 1.8 are debitul/ minut mai mare la benzina ! automat daca pui aceste injectoare consuma si mai mult .
Mie pe 16v si asa imi ia 15% daca ii mai pun si injectoare de leganza in 2 ture de bloc termin benzina ... Nu inteleg de ce nu vreti voi sa schimbati motorul cu unu de opel 2.0 16v poate chiar 2.5 v6 . c20let este un motor foarte fiabil il gasiti sub 1 mie euro si se poate modifica destul de bine . Motorul 16v seamana destul de bine (estetic) cu cel de pe cielo 16v , daca scrieti pe capacul de la bujii Daewoo 16v nu o sa atrageti atentia :). RAR-ul nu e o problema atat de mare ... nu cred ca se poate duce motorul de cielo la un 180 cai cu vreo 1000euro , vreti senzatii schimbati-l... |
si tu pui let-ul pe cielo cu 1000 euro? nu te supara ca-ti spun, dar astea sunt vise... cheltuielile sunt muuuult mai mari. motorul, in stare buna, este f greu de gasit si nu cred ca este doar 1000 euro complet (motor, cutie, electronica si evacuare); ai sansa sa fie cu probleme si sa mai bagi mana in portofel pt reparatii...; mai adauga costurile demontarii motorului vechi + montarea let-ului + modificarile sasiului. dupa ce ai 200cp, mai dai banii si pe frane+directie+stabilitate... ca fara astea degeaba ai "calutii" sub capota, daca nu poti sa pleci de pe loc, sau, mai grav, nu poti sa-i mai opresti.
eu cred ca pt o asemenea modificare, fara minim 3000 euro nu scapi... |
@Geo_ZGA stii foarte bine ca o calibra la nemti este cateva sute de euro !
cutia am inteles ca merge si cea de cielo originala . Acum cateva luni am vorbit cu un mecanic daewoo care a montat un 2.0 16v pe un cielo si a zis ca doar in partea stanga a modificat putin ca sa intre motorul . cu 1.000 euro eu zic ca ai motoru + instalatia electrica + cutie . Recunosc, motorul trebuie facut in orice stare l-ai lua' .Cheltuieli neprogramate sunt in orice plan . Eu vorbeam strict de motor , ca mai trebuie schimbate franele, puntea spate , suspensie , cauciucuri mai mari , roll cage si nu in ultimu' rand niste scaune cu centuri in 5 puncte . |
scuze ca am postat de doua ori dar nu mai merge editat ,
uite ce am gasit eu aici ... http://opel.anunturi-auto.4tuning.ro...SFI-81718.html daca toata masina costa 1.300 euro , negociabil sigur la 1.200 , si-a mai oprit si omu` ceva bani ca n-a adus-o degeaba , gandeste-te cat e un motor ! O calibra cu probleme la motor nu prinde 240km/h ! PS. Un prieten de-al meu dadea una la 1100 euro negociabil , arata mai rau pe afara dar motorul mergea bine . |
ai si tu dreptate "doar cu motorul"... dar calibra asta e sfi-ul de 160cp. let-ul este mai scump.
ideea e ca nu poti pune un motor mult mai puternic fara sa faci modificarile de mai sus, la frane, suspensie... iti risti viata aiurea. oricum, ca "stage 1" (sa-i spunem asa :lol:), indicat ar fi sa modifici motorul de cielo. sincer, eu asta am de gand pt moment... batai de cap mai putine, fara probleme cu politia si rar-ul... normal ca nu compari puterea la care duci motorul de cielo cu 160-200cp de pe opel, dar tot e ceva. |
Motorul stock de cielo merge modificat . Va fugi numai daca va avea benzina , injectoare cu debit mare , dar nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva , mie oricum imi ia peste 15 % in Bucuresti , drum lung peste 10% , daca pui alte injectoare poate consuma si dublu .
Nu vorbesc aiurea stiu 2 oameni cu injectoare pe cielo modificate . Le consuma MUULT . Un 2.0 16v scuza-ma ... chiar daca ia 20 % in bucuresti macar fuge ! sa zicem merci ca avem motoare pe care ni le putem transplanta pe masinute , si nu avem vre-un logan sa visam la un 2.0 16v de pe renault clio Sport ce costa peste 20.000 EURO (numai motorul). |
si fara injectoare mai mari... mai ai destule modificari de facut pana acolo. 15% consumul tau e enorm... cel mai mult mi-a consumat asta iarna 14%, dar era din cauza soferului :lol: in mod normal imi consuma maxim 12%.
|
O modificare .
Am catalizatorul scos , poate de aici si consumul , diferenta se simte la acceleratie si la sunet . Costuri (~60 RON teava + 2 garnituri de aluminiu 4 ron bucata parca). |
| All times are GMT +2. The time now is 11:52. |
- Copyright 2026 4Tuning