Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sondaje Auto (https://forum.4tuning.ro/408-sondaje-auto.html)
-   -   Benzina, motorina sau GPL? (https://forum.4tuning.ro/408-sondaje-auto/54581-benzina-motorina-gpl.html)

florentin84 16-10-07 10:06

Benzina, motorina sau GPL?

Pe ce tip de carburant achizitionati o masina?

Fi@tz3l 16-10-07 10:26

Re: Benzina, motorina sau GPL?

Eu tare cred ca a venit vremea autoturismelor pe motorina!..Mototarele tdi si di au evoluat foarte mult, acum muult mai tacute si mult mai puternice ca pe vremuri!sincer sunt langa motoarele tdi mai ales cele de la Audi!
ps: Audi R10 La Mans este propulsat de un motor diesel complet nou, de 5,5 litri, V12 TDI, bi-turbo!!..peste 650 cai putere:shock:
pace

Korne 16-10-07 11:03

categoric diesel pt masina personala... si mie imi place sa ii dau in gura, si este diferenta intre benzina si diesel...dar in final, si dieselul se mishca...si consumul ma face ca pe un copil de fericit

FIGHET 16-10-07 11:35

aici depinde numai si numai de bugetul fiecarui cumparator!!!

attila 16-10-07 13:48

aleg diesel pentru consum,desigur daca as avea posibilitati finanicare mai mari as alege un benzinar puternic dar pana atunci....TDI:lol:

D R A 16-10-07 21:51

benzina fara discutii

orlando 16-10-07 23:42

benzina clar...

CravinCaMe 17-10-07 00:18

depinde de buget :) pt consum diesel , daca e tata tziriac aleg benzina clar :D

Korne 17-10-07 01:23

eu cred ca aici e vorba de parerea fiecaruia respectiv de bugetul lui si in final de alegerea pe care ar face-o... hai mai, suntem pe 4 tuning, ne plac masinile, viteza, puterea... cred ca nimeni nu ar alege un diesel daca ar fi vorba doar de preferinte... deci sa lasam deoparte chestiile gen tata tiriac... spuneti-ne ce motor va avea urmatoarea masina ce o cumparati. pt cine sunt mai importante senzatiile sa scrie benzina, pt cine conteaza consumul...diesel... cat despre lpg, nu prea il plac ca nu e cel mai rentabil...deci cred ca va ramane la posesori

Nemilosu 19-10-07 13:31

benzina.
imi place sa o aud urland in ture muuuuuuuuuulteeeeeee.:D :D :D :D :D
nu imi plac in schimb vizitele dese la benzinarii.:sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

bmwm5 21-10-07 14:58

diesel.am motor mic si cred ca s-ar auzi ingrozitor daca ar fi pe benzina

DacToa 21-10-07 20:33

as alege motorina

DolusD 21-10-07 21:00

yo aleg benzina

Bemelo 22-10-07 16:26

Quote:

Originally Posted by bmwm5 (Post 1160221)

ahh deci dupa tine un motor mic pe benzina se aude mai urat decat un motor mic pe motorina?.. pff . Nu e vorba de nici o preferinta.. aici e vb doar de buget sa nu fim ipocriti.

fasso 22-10-07 16:45

Quote:

Originally Posted by Fi@tz3l (Post 1151793)
Eu tare cred ca a venit vremea autoturismelor pe motorina!..Mototarele tdi si di au evoluat foarte mult, acum muult mai tacute si mult mai puternice ca pe vremuri!sincer sunt langa motoarele tdi mai ales cele de la Audi!
ps: Audi R10 La Mans este propulsat de un motor diesel complet nou, de 5,5 litri, V12 TDI, bi-turbo!!..peste 650 cai putere:shock:
pace

wrong....a venit vremea masinilor hibride;)eu sunt pt benzina categoric!iar daca nu iti poti permite sa intretii o maisna pe benzina din cauza consumului exista si optiunea gpl-ului care este destul de rentabil!eu am montat gpl pe masina,nu se observa nicio diferenta de putere pt ca este reglata ca atare si urca in turatii la fel de mult ca si pe benzina;)

spgbuc 22-10-07 20:33

yo aleg diesel :twisted:

B87PTY 22-10-07 21:53

Yo sunt cu benzina:D simti mai bn masina....sunetul e mai placut...am avut 1 masina pe benzina 2 pe motorina si acum am una pe benzina...nu se compara benzina cu motorina....bn depinde de buget....si motorina consuma mai putin....dar totusi vreau sa ma simt bn in maisina mea...asa k dau un ban in plus da stiu k merita....sincer

suciuciprian 27-10-07 19:05

Benzina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NitrosOxide 27-10-07 21:25

Consider ca fiecare sofer vrea ceva de la o masina si acceea sa fie cum doreste proprietarul si depinde si de buget, insa eu personal sunt adeptul al motoarele pe benzina aspirate, REACTIE COMPLETA de nebunie cand accelerezi!!!!!!!!!

chitzi 28-10-07 19:20

benzina :D

pablito_alvaro88 25-11-07 21:41

eu am un a4 de 164 de cp si e benzina si is foarte multumit de el nu mias dori unu pe motorina e diferenta intre benzina si diesel

DrDMX 27-11-07 09:12

Quote:

Originally Posted by bmwm5 (Post 1160221)

-poftim ?? esti sigur

Votul meu merge ptr diesel (next car diesel )

bmwm5 27-11-07 10:51

da 8 caractere

TurkishCarFan 27-11-07 11:40

Benzina cu toate ca ma rupe la consum,da` feeling`ul si sunetul nu se compara! RPM :lol:

sKyNeT 28-11-07 18:14

mai bine un motor mai mic pe benzina decat diesel :twisted:

Korne 28-11-07 19:15

Bun, parerile sunt impartite, totusi, ar fi interesant sa aduca fiecare argumente de ce alege una sau alta...

.KOD. 28-11-07 20:15

Diesel din cauza serviciului

Paul_ToNy 29-11-07 18:19

eu cred k motoarele pe motorina sunt la putere,pt k eu am un golf 4 TDI 1.9 si merge f bine.

sKyNeT 30-11-07 12:53

Quote:

Originally Posted by Paul_ToNy (Post 1221849)
eu cred k motoarele pe motorina sunt la putere,pt k eu am un golf 4 TDI 1.9 si merge f bine.

:shock: :lol:

xxx3 02-12-07 13:48

Parerea mea e ca diesel e pentru tractoare si camioane , eu nu vad nici un avantaj la motoarele pe motorina nici nu stiu de ce au pus astia pe masini asa ceva mai ales pe masini care sunt considerate sport sau limuzine.
Dar asta e doar parerea mea.
P.S. Si din punct de vedere financiar e mai scump de intretinut un motor diesel.

bmwm5 02-12-07 14:18

eu am masina diesel si nici macar un minut nu mi s-a parut ca se poate compara cu un tractor.au mai evoluat motoarele.nu stiu cand ai mers tu ultima data cu un diesel

xxx3 02-12-07 14:23

Quote:

Originally Posted by bmwm5 (Post 1226037)
eu am masina diesel si nici macar un minut nu mi s-a parut ca se poate compara cu un tractor.au mai evoluat motoarele.nu stiu cand ai mers tu ultima data cu un diesel

Eu am zis ca dieselul este pentrutractoare nu ca ar fi o masina cu diesel tractor.

3SGE 02-12-07 15:24

Benzina pt totdeauna! Sound-ul criminal a Porsche-ului, Ferrari, Rx-7, Skyline nu au cum sa fie nici macar imitate. Senzatia de la 7000-8000 de ture!!!!

adu89 02-12-07 15:25

pai aici depinde de ce vrea fiecare
benzina - costa mai mult da ai demaraj bun
diesel - costa mai putin carburantul,dar in general daca nu ai turbina la el nu e la fel demarajul ca la benzinar.un avantaj clar e cuplul mai mare fata de benzina.dezavantaj:costul mare de intretinere al unui diesel
gpl - un carburant a carui principal scop e economia,deci cam greu de vorbit de performante.e mai putin poluat si da,stiu,si ele pot fi rapide,exemplul fiind bmw-ul seria 6 parca pe gpl,unicat din ce imi amintesc.dar totusi cred k cine nu prea vrea economie la carburant si vrea demaraj si ture multe alege benzina.
CONCLUZIA: TU DECIZI CE VREI,E ALEGEREA TA SI NU TE INTERESEAZA PAREREA CELORLALTI:P
aleg benzina :lol: :)

Daniel_Toa 02-12-07 16:21

Benzina , sincer ma cam toaca de bani

raduku_moto 02-12-07 19:19

aleg benzina...am motor mic, de 1.2 consuma putin

Cosmin255 03-12-07 19:04

In momentul de fata diesel...ma uit la consum....dar de preferat as prefera benzina...e nobila:)

eu 03-12-07 20:43

Benzina, iar daca nu am bani gpl-ul e sfant.

adu89 03-12-07 21:09

am si yo o nelamurire la care SPER sa primesc o explicatie normala,fara expresii gen "mai documenteazate" "nu te mai baga in seama dak nu stii" sau jigniri,consider k se poate vorbi si asa.dieselul a fost inventat prin 1890 sau ceva pe acolo si la inceput costa cam de 5 ori mai putin decat benzina?daca da,atunci presupun k a fost conceput pentru economie si nu pentru performanta.astept raspunsuri civilizate.ms:)

vn-08-nen 04-12-07 09:03

Eu am un disel , desi am mers si pe masini cu benzina si GPL ! Diselul e mai bun , din pctul meu de vedere , la turatii mari consum mic si un cuplu destul de puternic ... La benzina e alta chestie ... cand te-ai urcat intr-o masina cu motor pe benzina te simti alfel ( in cazul motoarelor de peste 60-70CP ) cum pleci de pe loc cum te simti ca intr-o masina de curse ... Pleaca mai repede ... Diferentele dintre disel si benzina sunt mici ( daca nu esti pretentios ) ... La GPL nu imi pot da seama , nu m-am simtit nici cum e intr-o masina cu motor disel dar nici cum e pe o masina cu motor pe benzina !!! Eu nu am prea multa experienta in domeniu ... daca am gresit sa ma corectati ... Sofat usor ! P.S.: Votez DISEL :D

All times are GMT +2. The time now is 20:46.

- Copyright 2026 4Tuning