Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   izolare usi(capace) (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/54326-izolare-usi-capace.html)

diesel_IQ 14-10-07 01:15

izolare usi(capace)

4 Attachment(s)
Salut
ie bine domne' cum am facut ?
atasez poze
capacele sunt din tabla graosa , prinse cu nituri, si siliconate. Am lasat mai intai siliconul sa se usuce ca sa funtioneze ca garnitura. Am probat si nu vibreaza.
Merita ?

sharkky 14-10-07 01:40

Re: izolare usi(capace)

Parerea mea e ca ar fi trebuit sa le fi prins mai bine cu holsuruburi, ca poate Doamne fereste mai trebuie sa umbli prin usa ...
Si daca tot le-ai acopeit, pune si un rand de insonorizant pe deasupra macar sa faci o treaba buna.

diesel_IQ 14-10-07 01:45

urmeaza !!!!!

Lil' D 14-10-07 09:51

bine ai lucrat :)
ai insonorizat tabla exterioara ? pentru ca in prima poza chiar nu pare insonorizata :P

diesel_IQ 14-10-07 16:27

pe tabla ext : niste folii care aduc un pic alea de se pun pe acoperisuri la tara... dar vreau sa mai pun niste neopren ( are la practiker) . din ala special pt fonoizolatie. momentan am facut o usa de proba, sa vad daca pot :).
sapt viit ma apuc de iele.
sper sa iasa bine, sa nu muncesc degeaba.......fac poze si le pun.

pilula20 14-10-07 16:33

pey daca i-a pus nituri poate sa le desfaca cand vrea ;) asa am si eu usile facute ;)

bezz 14-10-07 18:16

Quote:

Originally Posted by pilula20 (Post 1148880)
pey daca i-a pus nituri poate sa le desfaca cand vrea ;) asa am si eu usile facute ;)

cum? cu bormasina sa mananci nitul? merita efortul? o prindere usor DEMONTABILA era mai convenabila. Iar tabla exterioara trebuia insonorizata serios, degeaba ai doar incinta.

diesel_IQ 14-10-07 19:50

bre,
acum am prins-o cu nituri ca era mai usor, dar finalul este cu suruburi !!!
iar insonorizarea , dupa cum am spus, urmeaza....asta seara fac cuita de subwoofer, sapt viit se fac si usile....daca mai am timp :((
salut si merci de idei !

ceachi 15-10-07 12:06

Bravo domnule si eu vreu sa fac ceva asemanator dar nu m-am hotarit ce sa folosesc tabla sau mdf !

sharkky 15-10-07 14:43

MDF sau fibra ...

pesteimputit 15-10-07 14:58

tabla daca poti, daca nu mdf imbibat cu rasina sau mdf chior

Lil' D 15-10-07 22:05

tabla insonorizata.
mdf-ul mi se pare prea greu..plus ca in usi este umezeala suficienta ;)

sharkky 15-10-07 22:38

sau fibra turnata acolo la fix ... si insonorizare k-lumea ...

diesel_IQ 16-10-07 00:35

toate masinele ca lumea pe care leam vazut , chiar si masine de show au tabla....
mdf : prea gros, prea putin maleabil ( daca fata de usa nu ie dreapta )(la cielo nu ie draepta)
fibra : bun dar un ppic cam pretentios pt mine ......
Daca tabla ie bine facuta , tratata si pusa nu cred ca sunt motive de ingrijorare.
Eu acum imi fac subwooferul dar de maine trec la pus neopren insonorizant pe usi ( int si ext) 120 mp de la "superstore". foate bun !
revin cu poze cat de curand ....

diesel_IQ 07-11-07 20:48

8 Attachment(s)
am terminat usile.....
in sfarsit ca ma plictisisem tare d ele.
le-am facut simple pt ca nu am gasit un material mai calumea...
poze :

Bogdan OCC 07-11-07 21:35

@diesel_IQ vreau mai multe detalii despre neopren, cat de bun este la antifonare, suna tentant, nu neaparat pentru masina cat pentru ce mai am nevoie prin casa (altii mai antifoneaza si alte medii de auditie decat masina).
De exemplu mi-am cumparat o usa izolata fonic vai mama ei(are umplu interiorul cu cateva bucati de polistiren aruncat pe acolo), stiu ca ar fi fost mai buna una din lemn masiv, dar si pretul ar fi fost pe masura. Ca planuri de viitor am sa desfac usa si sa vad cu ce schimb polistirenul(in cel mai rau caz vata minerala care are ceva calitati fonoabsorbante) si pe exterior(partea din interiorul camerei) vroiam sa pun un strat de Aluband si peste el o mocheta Caliber de incinte.
Nu cred ca sunt foarte offtopic, pentru ca este vorba tot de o antifonare de usa, cei drept nu e dedicata car audio :)) si deja cred ca stresez anumite persoane cu problema mea neprofesionala, dar astept sfaturile voastre si raspunsul tau @diesel_IQ.

diesel_IQ 07-11-07 21:48

1- diferenta este foarte mare, se aude si se simte. nu mai zbarnaie nu mai are sunetul ala de difuzor pus in oala de bucatarie !!
2- este destul de ieftin in comparatie cu alte produse
3- se gaseste !!!!!
4- se lipeste usor fiind rezistent la majoritatea adezivilor uzuali.
in concluzie : merita si banii si timpul necesr !
recomand !!
aaa 5 -este de multe dimensiuni ( personal am folosit de 5mm)

Bogdan OCC 07-11-07 22:10

Vreau si eu niste preturi....
Intrebare, de 4-4.5 CM exista:D? ma gandeam sa il bag in usa, daca nu o sa gasesc eu o solutie gen mdf tapetat de o parte si de alta cu neopren.
Credeti ca are propietati mai bune de antifonare decat batranul Aluband de la DenBraven folosit in constructii pe post de izolator fonic?
Orbit de atatea produse dedicate car audio am uitat ca mai exista si alte variante, poate mai putin performante, dar cand nu ai nevoie de cea mai mare performata (datorita lipsei de fonduri) isi fac treaba mai bine decat nimic!

diesel_IQ 07-11-07 22:14

ala de 5mm a fost cam 8ron/m2

All times are GMT +2. The time now is 05:50.

- Copyright 2026 4Tuning