![]() |
clio sport 2.0i 16v
5 Attachment(s)
Noroc baieti !
Am un clio 2.0i 16v din 2001 si vreau sa ii imbunatatesc performantele motorului. In prezent are montat un cip, filtru de aer BMC, evacuare inox remus. La exterior arata cam asa... scuzati calitate pozelor, sunt facute cu telefonul. Ce modificari pot face pentru a mari puterea motorului ? |
Re: clio sport 2.0i 16v
salut . foarte frumoasa masina. Chiar imi place cum arata. sa ai grija de ea;).
ps. te-ai gandit la un kompresor ....sau turbo |
Merci
Crede-ma ca ma gandesc tot timpul la turbo ... insa nu stiu daca merge motat pe modelul acesta :( |
bine ai venit in comunitatea clio. meseriasa masina
detalii despre reno meeting gasiti pe clubclio.ro/forum |
Bine v-am găsit, dragi iubitori de clio.
Multumesc pentru informare. |
super masina....
sa o stapanesti sanatos si fara incidente;) |
Multumesc T@Z
|
Ce modificari pot face pentru a mari puterea motorului :?:
|
un tuning foarte frumos pe clio.... pe clio am vazut numai prosti, dar asta e prea marfa sa l stapanesti sanatos fara incidenta :)
|
Quote:
ei au sisteme turbo facute si testate pe modelele renaultsport.costa cca 5000 de lire sterline dar e pacat sa faci improvizatii pe un motor cum ai tu. felicitari pt achizitie si succes! P.S:oricum masina iti va aduce satisfactii enorme asa cum e acum.. |
poti avea incredere maxima in ceea ce ofera k-tecracing.sunt britanici iar anglia e piata unde se vand cele mai multe modele renaultsport asa ca englezii sunt experti in masinile astea si in tuningul lor.iti mai recomand www.renaultsport.co.uk
iti faci cont si citesti forumul.o sa gasesti destule informatii acolo.e cel mai bun site legat de renaultsport ingeneral.deci mergi pe mana englezilor ca ei stiu cel mai bine.. |
frumoasa masina...s-o stapanaesti sanatoasa :-P
cam greu de montat turbo pe motoru asta ca e fff inghesuit...putini se baga la asa transformari :sad: uite aici TURBO KIT si AXE...cam scumpe transformarile da dupa aia te alergi numai cu elicoptere :D PS: da de ce ai o singura gaura in bara pt esapament si o singura evacuare?? ai schimbat si bara spate? |
PS: da de ce ai o singura gaura in bara pt esapament si o singura evacuare?? ai schimbat si bara spate?[/QUOTE]
pentru ca e clio rs 172,care are o singura evacuare ascunsa sub bara spate,deci nu se vede(asta in varianta stock a masinii).masina in cauza are bara decupata ca sa aiba loc noua toba.varianta cu evacuare dubla este clio rs 182 |
Alooo,Militia :lol: ....vezi ca esti intr-o oarecare eroare legat de post scriptum. Verifica inainte sa faci afirmatii...;)
Iar kitul ala turbo la....~8xxx euro,e cam...scumpicel...parerea mea. Poate valoarea este ridicata datorita faptului ca include si pistoane si bilele(ca morisca inclusa mie-mi pare ieftinitura)...insa raman la ideea anterioara si anume - ca nu merita:) Editare ulterioara: scuze pentru dublarea ideii de mai sus,insa am lasat topicul deschis cateva..ore:D,postand raspunsul cand m-am trezit,fara sa vad ca a mai spus cineva treaba cu evacuarea;) |
riptor si metal multumesc pentru link-uri.
Am gasit foarte multe info. utile pe acolo. kit-ul turbo este cam scump si nu contine chiuloasa care trebuie si ea schimbata cu una care sa suporte turbo. |
Quote:
e usor sa ne gandim ,mai greu sa realizam. |
PS: da de ce ai o singura gaura in bara pt esapament si o singura evacuare?? ai schimbat si bara spate?[/quote]
pentru ca e clio rs 172,care are o singura evacuare ascunsa sub bara spate,deci nu se vede(asta in varianta stock a masinii).masina in cauza are bara decupata ca sa aiba loc noua toba.varianta cu evacuare dubla este clio rs 182 |
2 Attachment(s)
Asa arata bara spate ...
|
heh, deci tu esti cu ***'u... ti-am vazut masina de mai multe ori prin sec. *, pe unde stai mai xact? vezi daca te striga cineva 'mestereee' pe strada, sa n-o iei k pe o ironie, voi fi eu bagandu-ma in seama :-P
|
Ne vdedem la buzau...
|
sunt curios daca mai vine cineva cu clio la Buzau...
|
Quote:
|
Spre marea mea satifactie, am intalnit 2 clio la Buzau.
LEGO putea emite pretentii, celalalt avea motor mic, si mai mare rasul avea stiker cu williams. Am observat ca asta prinde la Buzau.... cat mai multe briz brizuri heheheh |
tare masina ... a facut ceva senzatie la legale ;)
|
140 cp pe o buburuza .....cum sa nu faca senzatii :)
|
are 172 de cai masina
|
Quote:
la turbo ma tot gandesc si eu de ceva timp..dar momentan e cam scump pt mine...+ k am vazut ca se pot face cresteri destul de mari de putere pe motorul asta fara turbo...http://www.k-tecracing.com/ |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
nu...are 172 de aia ii zice clio 172 :-P si urmatorul e 182 si asta ultimul e 197 (de ce oare??) williams erau doar cliourile de acum 4 generatii alea cu farurile dreptunghiulare...si s-au facut doar cateva (nu mai stiu exact...dar serie f limitata) si toate bleumarin williams ;)
ON topic: ce greutate ai in talon? |
Are aproape 1200kg(si cred ca toate vin cu piele,climatronic si restul de gadget-uri ce inmultesc cifrele aratate de cantar:(....)...deci nu-i chiar foarte usoara,asa cum erau generatiile precedente...s-a mai umblat un pic la securitate pasiva,impuneau asta noile norme...:)
|
Quote:
|
Eu am clio williams si este cu totul altceva decat RS.ul aici de fata. Willy vine stoc cu 150 CP si caroseria este de Clio1 cu aripile evazate si priza de aer pe capota.
Privind modificarile aduse motorului eu nu recomand montarea unui turbo. din mai multe considerente: e costisitor, trebuie alta chiulasa, alte pistoane, si musai alta cutie+planetare (de care nu zice nimeni) etc, putin probabil sa fie fiabil. Una din marile probleme pe care le au Clio si Megane de 2.0 l la curse e ca se sparg cutiile sau rup planetarele. modificari minore au la nivelul elecronicii si evacuarii (din cauza regulamentelor). Tot ansamblu mecanic inclusiv bersou, e calculat pentru puterea data de fabrica, in momentul in care intervii la motor rupi echilibrul si ceva cedeaza, ori cutie ori planetara (cea scurta de obicei). Din acest motiv cine isi pune axe +electronica sport schimba si cutia (in gneral Sadev aprox 5000 E)+planetare. Daca la un + de 20 de cai si vreo 30Nm trebuie schimbat tot lantul pana la roata inclusiv bucsaraiele, ce se intambla la turbo unde saltul este smnificativ. Prin urmare eu as incepe de la discurile de frana(dublu ventilate) + placute racing moi si lichid DOT6, lustruirea galeriilor de evac si admisie din chiulasa, filtru sport, evacuare inox fara intermediara si catalizator dar cu finala bine calibrata, evident alta mapare a calculatorului si toate bucsele + suportii motor si cutie mai tari (ex.Powerflex). Eu sunt de parere ca este sufiicient pentru strada sau liniute. Feeling.ul la volan va fi deosebit. Eventual si un kit de ambreaj sport in stea ( (OMP costa 15 mil) si inca odata atentie la cutie. Daca nu e destul atat trebuie trecut direct la un STI :) Bafta! |
Wow multumesc pentru interventie. Foarte utile informatiile.
PS: Am avut si eu un clio williams 2.0. 16 v din 91. Tragea foarte bine, inca sunt nostalgic. Masinutele acestea au facut istorie. Sa nu iti treaca prin cap sa le vinzi. clio williams pilotate de Jean Ragnotti: https://youtube.com/watch?v=GfXw26EPH3c https://youtube.com/watch?v=s4J7GRuEc-Y |
La cine a ajuns masina, nu ai cunva nr de tel sau mail.
|
Nu mai stiu nimic de el , au trecut 3 ani de atunci. Si am impresia ca a dat-o mai departe in Galati.
|
Ok multam fain
|
Salutare all
Am facut distributia la masineta.. m-a rupt in 14 . 1800 RON m-au costat numai piesele pt distributie (curea distributie + role + curea accesorii + role + intinzator accesorii + pompa de apa) + schimb ulei + filtre: ulei, polen, benzina + 2 biele de directie. Asta la reprezentanta renaut. + manopera = aprox. 3200 ron Ps : am decis sa cumpar piesele de la reprezentanta pt ca la magazinele de piese din coltul strazii mi-au adus piese care nu se potriveau chiar daca au facut comanda cu talonul masinii in mana. Am sa pun o poza cu factura daca nu ma credeti :( |
| All times are GMT +2. The time now is 03:10. |
- Copyright 2026 4Tuning