Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Accesorii si conectica (https://forum.4tuning.ro/391-accesorii-conectica.html)
-   -   Cum pot sa maresc un alternator ??? (https://forum.4tuning.ro/391-accesorii-conectica/5262-pot-maresc-alternator.html)

dj81bas 11-05-05 14:26

Cum pot sa maresc un alternator ???

Salut. Am o mare problema cu alternatorul care este de 70ah prea mic pentru consumul pe car il am in masina (aprox. 400ah). Nu am posibilitatea sa-l schimb deoarece spatiul este foarte mic si nu incape altul mai mare. Ce sanse am sa vitaminizez alternatorul care il am acum. Ma gandeam sa schimb puntea cu una mai mare. Astept parerile sau sugestiile voastre. Va multumesc.

dj81bas 11-05-05 15:22

Am uitat sa va spun ca in sistem am bateria de la motor d 74ah plus inca doua de 100ah cu 800ah descarcare, un capacitor cadence de 5f si un rockford fosgate de 1f.

yulasinio 11-05-05 19:21

Din cate stiu eu de la un prieten electrician nu prea ai sanse de \"vitaminizare\". Schimbatul blocului de diode nu te ajuta la nimic,ele nu ajuta numai la redresarea tensiunii.
Ce te pot sfatuii e:
- sa cauti un alt alternator asemanator cu al tau,dar sa fie bobinat cu bare(nu cu \"litza\" :) ) care e mult mai puternic
-sa incerci sa atasezi un alt alternator
-sau sa vb la un centru de bobinare daca nu-l pot rebobina la o putere mai mare.
Sorry,dar din pacate e tot ce stiu despre ele.
Bafta!

dj81bas 11-05-05 19:38

bine bine maresti bobina dar ce faci cu rotorul ca pe ala nu prea poti sa-l bobinezi. eu ziceam sa pun o punte mai mare pt a rezista alternatorul nu pt a-l marii.bateriile tampon le am pt a marii amperajul necazul e ca alternatorul ala nu prea apuca sa le incarece. de schimbat alternatorul este exclus pt ca abia intra si ala care e acum, motorul nefiind al masinii si intrand cu greu pe actuala caroserie. oricum multutmesc pt mesaj si mai astept sugestii cu posibilitati de rezolvare a problemei.

blak 11-05-05 20:34

Am si eu o intrebare :D.... dar ce ai atata consum ?

yulasinio 11-05-05 20:46

Mi-am dat seama ca nu ai spatiu,dar alta solutie nu vad.Singura solutie e sa cauti unul la fel ca al tau cu o putere mai mare.Nu crezi ca diodele sunt o protectie pt alternator?
Nu stiu ce sa mai zic

dj81bas 12-05-05 11:08

intrebai de unde atata consum:
amplificatoare
mono amp Xtant d1001 120ah
oscilez intre hifonics xx colossus si audison vrx 1.500 150ah inca nu m-am hotarat pe care sa o iau.
pioneer d class 4ch pt difurile din spate 60ah
jensen 4ch pt difuri fata 60ah
HU
alpine 9815 20ah
dvd + lcd panasonic 15ah
crossover 15ah
am sarit deja peste 400ah, plus alte accesorii care o sa le mai pun pe parcurs. probabil nu o sa le folosesc eu la capacitate maxima dar e suficient o data sa \"sari calu'\" si sar diodele din punte ca popcorn-ul. Am mai patit-o de cateva ori.

KrushX 12-05-05 20:38

daca sculele au sigurantze de atatzia amperi ora asta nu inseamna ca ele consuma atat. in alta ordine de idei, nu itzi ramane decat sa atashezi un alt alternatoru la actualul... acceashi problema o am shi eu pentru ca am un matiz shi consumul meu pe muzica depasheshte cu mult cei 35Ah cat asigura alternatorul... am o statzie cadence zrs10 care nu are sigurantze... dar mananca pe la 200Ah shi in varfuri mult peste atat... sunt in cautare de solutzii inca shi sperantzele sunt din ce in ce mai mici :(

Adrian_Pintea 14-05-05 00:40

Un alternator de BMW de 80A sau unul de autobuz de peste 100A...sau sal modifici pe cel existent schimband configuratia triunghi-stea cu sanse mici de reusita

blak 18-05-05 16:48

Aici as avea si eu problema asta... merge sa adaptez orice alternator mai mare... avand in vedere ca nu e problema de spatiu ... si ce alternator ar scoate vreoo 100ah?

alexutzu 18-05-05 19:12

Re:

Quote:

Originally Posted by \"dj81bas\"
intrebai de unde atata consum:
amplificatoare
mono amp Xtant d1001 120ah
oscilez intre hifonics xx colossus si audison vrx 1.500 150ah inca nu m-am hotarat pe care sa o iau.
pioneer d class 4ch pt difurile din spate 60ah
jensen 4ch pt difuri fata 60ah
HU
alpine 9815 20ah
dvd + lcd panasonic 15ah
crossover 15ah
am sarit deja peste 400ah, plus alte accesorii care o sa le mai pun pe parcurs. probabil nu o sa le folosesc eu la capacitate maxima dar e suficient o data sa \"sari calu'\" si sar diodele din punte ca popcorn-ul. Am mai patit-o de cateva ori.

niste poze cu astea se poate?

TAZ 18-05-05 22:11

Felicitari pt ce zici ca ai tu acolo! :wink: :wink: :wink:
Niste poze chiar ar fi foarte interesante!

Iuiu 19-05-05 11:11

Mai exista o solutie: sa incarci bateriile suplimentare, o data la cateva zile, pe un redresor de putere. Se practica des asta.

dj81bas 25-05-05 16:48

cat de curand vor fi si pozele
masina este in lucru. :D

decibels 17-08-05 01:41

In curand voi lua carnetul si bineinteles ca deja din prima saptamana voi echipa dacia lui taicamiu cu tot ce am adunat in ultimile luni (amp, boxe..) problema este tot la alternator, el este de 35 de amperi iar consumul va ajunge in jur de 50-60 de amperi pt inceput, ma intreb daca nu cumva stie cineva unde as putea cumpara unul mai puternic care sa se potriveasca pe dacie? anul fabricatiei 1979 :)

dj81bas 17-08-05 13:57

decibels: la consumul ala nu e necesar sa schimbi alternatorul. poti sa-l ajuti cu un capacitor sau sau o baterie deep cycle

ReLLaXX 17-08-05 15:16

Daca vrei si nu ai tu chef, ma uit eu in catalog la Stinger sa vad daca au alternator compatibil la forma si prindere cu al tau...;) Si am mai aflat de cineva care cica \"dopeaza\" alternatoare, dar nu e verificat inca. Vorbim.

decibels 17-08-05 17:30

Mda stiu ca nu e atat de mare consumul, si condensator am, iar cu bateria.. nu stiu daca o sa iau chiar una deep cycle, macar una clasica sa fie acolo extra.. atata vroiam sa stiu daca ar exista o firma care vinde alternatoare, si un pret informativ, pt ca ma gandeam ca al meu e destul de batran si obosit :)... dar nu stiu daca merita sa dau in jur de $100 pe unul nou pentru masina asta... poate pentru masina care va urma (daca va urma :D) .. mersi mult pt raspuns bafta tuturor!

dj81bas 18-08-05 14:53

decibels: bateria Deep Cycle nu se pune aditional ci se inlocuieste cu cea a masinii. La ce consum ai tu poti sa mergi lejer cu o baterie la motor de 74ah cu 800ah soc, mai ales ca ai si capacitor. daca vrei sa schimbi alternatorul poti sa pui de citroen CX diesel de 91ah. cu mici modificari merge perfect pe Dacie. bafta

vpower16v 21-08-05 21:45

dopaj pt alternator

pt cei c doresc sa imbunatateasca alternatorul existent fara sa l mai schimbe exista o solutie: :lol:
prima este marirea fuliei d p motor si micsorarae celei d p alternator pt k aceasta sa s invarte la o turatie mai mare .Atentie la turatia maxima admisa de alternator !!aceasta poate fi marita prin ungerea cu o vaselina mai fina a rulmentilor. s mai poate marii puterea alternatorului cu schimbarea puntii redresoare cu una d curent mai mare,dak diodele sunt unele d curent mai mare atunci caderea d tensiune va fi mai mica deci.....o alta recomandare este montarea unei elice d racire care sa asigure racirea ,acest lucru asigura o temp constanta d lucru si imbunatateste mult fiabilitatea alternatorului.
la construirea unei fulii noi nu trebuie exagerat cu micsorarea acesteia deoarece o fulie mica nu preia un cuplu bun si poate alunek ,nu s recomanda scaderea diametrului sub 4 cm. :lol:

decibels 21-08-05 22:12

Multumim vpower16v pentru idee ;)

vpower16v 21-08-05 22:14

cu placere! :lol:

dj81bas 22-08-05 21:26

vpower16v:
1. cine te-a invatat pe tine ca daca maresti turatia obtii o putere de incarcare mai mare ???? care mai este rolul releului atunci.
2. cu diode mai mari nu faci decat sa protejezi alternatorul, in nici un caz sa-i maresti capacitatea de incarcare.
3. singurul mod de marire a unui alternator este acela de a mari statorul si implicit rotorul ceea ce din cate am observat eu, este cam imposibil pe la noi. Mai ramane achizitionarea unui alternator special care costa o caruta de bani.

vpower16v 22-08-05 23:30

raspunsul meu este:

articolul este preluat d p un site american (nu ma intreba care ,k am d mult articolul) care este specializat in sisteme audio p masina (inclusiv spl)
si acolo scria k a fost facut proiectul , si k a functionat treaba! eu sincer nu cunosc ff bine toate componetele alternatorului ,dar nu vb *** uri! a fost o idee dak vrea cineva sa o incerce ,bine!,dak nu iarasi bine!!
a si alta chestie articolu nu era axat p cresterea cu 30 amph a alternatorului. ci p simplul fapt d potentare .d utilizare la max a unui alternator!si in legatura cu diodele intr adevar nu maresti puterea d incarcare a unui alternator ci elimini caderile d tensiune !!

NILS_BUCURESTI 26-08-05 02:50

Pt alternatoare de la Stinger vorbeste cu Wise Guy pt ca el duce tot ce se poate de la astia si din cate stiu eu un alternator de peste 100 este la pret de alternator de solenza adica in jur de 10bulioane :D si au si alternatoare ca ajung si pe la 250 parca.Nu stiu alte amanute pt ca atunci cand am vb cu el capitolul asta nu ma interesa inca :P
Bafta !

NILS_BUCURESTI 26-08-05 02:55

Nu ti am raspuns la intrebare dar consider ca mai bine iti iei unul mai mare direct decat sa faci improvizatii ciudate si din auzite.Iar de loc nu cred ca nu au aia si ceva potrivit tie.Vorbeste cu ei si vezi la ce concluzie ajungi.
BAFTA

decibels 26-08-05 13:47

Stiu ca un alternator puternic NOU e f scump, nici nu m`am gandit sa iau unul din ala, pt ca evident nu am bani pt asa ceva, ma gandeam la solutia sa gasesc unul aproximativ compatibil - de pe alta masina (am primit chiar si un exemplu) ma gandeam sa intreb un mecanic, sau sa merg sa srot, poate gasesc pe acolo ceva. Oricum deocamdata imi voi bate capul sa iau carnetul... 8) si dupa aceea am destul timp sa ma gandesc ce si cum :) bafta si voua. :wink:

decibels 26-08-05 13:56

1 Attachment(s)
Si despre modificari din astea \"ciudate\" cum zici tu :D nu cred ca ma complic, nu are rost, si asa nu castig cine stie cat curent in plus...daca e sa gasesc unul mai potent la second hand bine, daca nu raman cu asta, oricum sper sa-mi iau totusi o \"masina\" ca asta... e vai de capul ei. Am adaugat si o poza cu ea :D :D

NILS_BUCURESTI 26-08-05 22:50

ok.BAFTA :wink:

All times are GMT +2. The time now is 14:34.

- Copyright 2026 4Tuning