![]() |
N-tercooler (nitro/CO2 pe intercooler)
Mentiona Sebastian, pe un alt topic, de acest sistem N-TERCOOLER!!!
Mi s-a parut un subiect bun pentru un topic nou. Deci: cum functioneaza un asemenea sistem? Care sunt beneficiile, si pe ce motoare se poate monta? |
din cate stiu eu interecooler este doar pe motoare diesel si ajuta la racirea ansamblului motor , referitor la intrebarea topicului mai bine ai fii zis '' se poate monta nos pe masina cu intercooler ? '' eu cred ca da
|
Re:
Quote:
|
cred ca se refera la o duza de nos care sufla direct pe intercooler pentru a-l raci. azotul lichid are vreo - 200 de grade daca nu ma insel.
la raliuri se mai foloseste cu destul succes spraiuri de apa. la cursele de camioane se folosesc spraiuri de apa si pt frane care se incalzesc f tare (acum e posibil sa fi bagat si pe la aia discuri ceramice dar totusi au vreo 7 tone alea.) |
nos'ul pe intercooler apare in mom. cand masina este dusa la puterea maxima a ei ( ex. 206-le lui SEBI )
cand este activat nosul intra azot lichid in interculer si raceste de numa numa aeru din turbina de peste 2.3 bari ( la fel , cum este a lui SEBI ) se mai poate si nos in filtru de aer , am vazut io la Oradea ursu' ala albastru , belea :shock: cand apasa botonu de NOS intra in filtru numa aer rece si parca se rupea masina si fugea mai tare im mom. ala ( primea filtru aer rece ) belea belea nosurile astea oricum , pana acuma SEBI e tata lor :shock: :shock: :shock: |
pana la urma am aflat ca defapt se cheama N-tercooler!! (cu entercooler nu gaseam nimic pe net...)
Si poate functiona si cu dioxid de carbon. detalii gasite: Quote:
|
Din cate am inteles eu N20 pt motor si n-tercoolerul asta sunt 2 sisteme separate. Eu ma gandesc...nu ar fi mai bine ca dupa ce azotul se duce prin fata pe la intercooler si il raceste..sa faca \"drum intors\" si sa intre in motor intr-un sistem clasic de dozare N20 ? :?: Parerea mea..ai 2 in 1 :D
P.S. Daca gresesc nu dati cu bata :D |
pai nu merge
ca tot shpilhozenu la nos e sa fie foarte rece .....ceea ce nu mai este odata trecut prin intercooler. pe de alta parte cum captezi tu n2o de pe o suprafata asa mare ca un intercooler si cum il introduci in butelie sub presiune din nou? probabil ca solutie ar exista la problemele astea dar ar trebui montata inca o mica uzina pe masina. |
Re:
Quote:
PS Ca sa il treci prin intercooler numai pt racire si apoi sa ii dai drumu' in atmosfera mi se pare risipa de lucru bun :roll: |
Re:
Quote:
|
Quote:
|
Re:
Quote:
Cam asa vad eu treaba..daca gresesc..pls..corectati-ma da' nu dati cu paru' :D |
pai el se incalzeste...dar cand se incalzeste e deja in capul pistonului si e in amestec cu benzina. adica ce se intampla in mod normal la un sistem NOS, se intampla in mai putin de 1 secunda.
ce ai vrea tu ar lua mai multe secunde. deja dupa ce l-ai dat in intercooler n2o-ul se dilueaza in aer si nu mai are aceeasi concentratie, etc. plus viteza de pulverizare. important e sa intre in camera de ardere in forma de vapori nu sa curga ca un lichid la robinet. Quote:
|
Re:
Quote:
|
Re: N-tercooler (nitro/CO2 pe intercooler)
am auzit ca exista astfel de sisteme, dar cred ca astfel , protoxidul folosit se pierde. probabil ca se poate refolosi dar nu stiu io. asa ca eu iti spun ce am auzit. personal, mi se pare tare ideea, deoarece aerul este racit mult mai repede. se poate folosi la liniute. dar vreau sa stiu shi eu cam cat costa un sistem de nitro si de unde se poate incarca si cam cat costa un plin...
|
Re: N-tercooler (nitro/CO2 pe intercooler)
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:00. |
- Copyright 2026 4Tuning