Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   EMMA (https://forum.4tuning.ro/372-emma.html)
-   -   ajutor configurare sistem bun (https://forum.4tuning.ro/372-emma/51739-ajutor-configurare-sistem-bun.html)

dragosv 16-09-07 12:32

ajutor configurare sistem bun

hu- pioneer p88, fata- phase audiophile 6,5, tweeter dls ur1
ma gandesc serios sa le amplific cu focal fp 2.150 si focal fp 2.75
astept sfaturi

Swat-Cat 20-09-07 14:01

Re: ajutor configurare sistem bun

nu prea e bine sa faci din toate... e mai bine sa alegi o firma din astea

TAZ 20-09-07 17:46

Quote:

Originally Posted by Swat-Cat (Post 1110037)
nu prea e bine sa faci din toate... e mai bine sa alegi o firma din astea

Si de ce ma rog "nu e prea bine sa faci din toate"?!
Poate sa mearga foarte bine cu fiecare componenta de la alta firma. Sunt firme care exceleaza in difuzoare dar nu au HU pt simplu fapt ca ei fac doar difuzoare. Asta ce inseamna? K nu o sa iei difuzoarele alea pt ca nu ai un hu de la firma respectiva?!

Pt o configurare corecta spune un buget si cum vrei sa se auda!
Vezi ca exista o rubrica "consiliere achizite audio", cred ca acolo trebuia sa postezi..

Marinu 07-11-07 23:52

Hu Pioneer P-88 dupa cum ne-am obisnuit deja se preteaza foarte bine instalatiilor de gen Full Active - Low Budget......., care pe tine te avantajeaza. Mid-basii ii stiu si dupa parerea mea daca usa e lucrata cum trebuie intradevar sunt foarte buni (atentie sunt si foarte pretentiosi din multe puncte de vedere, iar prin lucrarea usii nu ma refer doar la antifonarea cu materialele clasice Dynamat, Standartplast). La tw dupa stii si tu probabil alegerea a fost una dintre cele bune... poate nu cea mai buna, dezavantajul fiind ca trebuie sa folosesti EQ, care la P-88 adauga jitter, distorsiuni si zgomot de fond, iar in afar faptullui ca unele detalii mici care exista in inregistrare sunt mascate, apar in plus adaugate de procesarea interna a playerului unele artefacte inexistente....... Per total daca este reglat cum trebuie.... sistemul poate fii unul multumitor pt. suma investita. In legatura cu amplificarea pe care trebuie sa o folosesti nu ma limitez doar la recomanda unui brand anume datorita faptului ca imperecherea componentelor unui system nu se poate face decat ascultand si probaind (Dupa URECHE)...... dat fiind faptul ca fiecare amplficator are un raspuns in freq diferit.................... tonalitatea, muzicalitatea si dinamica fiind si ele caracteristici care nu exista in specificatiile producatorului desi au un rol foarte important si variaza de la un model la altul destul de mult(cateodata existand diferente chiar si intre amplificatoarele construite sub acelasi Brand si apartinind aceleiasi serii, diferentele bineinteles fiind foarte mici)

Parerea mea e ca trebuie mai intai ascultate mai multe modele si branduri, dupa care poti alege in functie de gusturile tale si buget. Din pacate nu e usor dar merita.......

dragosv 08-11-07 12:17

multumesc de sfaturi
tweterele sunt acum focal tn52
masina va fi gata in weekend
yupiiii

Marinu 08-11-07 12:19

Quote:

Originally Posted by dragosv (Post 1189241)
multumesc de sfaturi
tweterele sunt acum focal tn52
masina va fi gata in weekend
yupiiii

:( din pacate tweeterele au fost una din cele mai proaste alegeri sorry......

dragosv 08-11-07 12:29

tu care crezi ca sunt mai bune?

Marinu 08-11-07 12:34

Quote:

Originally Posted by dragosv (Post 1189258)
tu care crezi ca sunt mai bune?

pai de la Focal numai BE e un super tweeter..... in rest nu e vb ca nu imi plac mie dar chiar nu au nici o treaba cu muzica naturala...... ar mai fii tw bune helix competiton, de dls ti-am scris mai sus, Rainbow mai au niste tw foarte bune, Scan-Speak darau aceeasi problema cu dls ca trebuie folosi eq

dragosv 08-11-07 12:35

ur1 sau tn52? le am pe ambele
sistemul este acum:
p88rs
tweteer astea 2(sa ma decid)
phase audiophile w6
sub mac maximus 500 rms
amp focal 2.75
amp focal 2.150
amp phase rs1 500rms
cablaj dietz berlin +.....dietz
condensator dietz 20 farazi

Marinu 08-11-07 12:36

Quote:

Originally Posted by dragosv (Post 1189266)
ur1 sau tn52? le am pe ambele
sistemul este acum:
p88rs
tweteer astea 2(sa ma decid)
phase audiophile w6
sub mac maximus 500 rms
amp focal 2.75
amp focal 2.150
amp phase rs1 500rms
cablaj dietz berlin +.....dietz
condensator dietz 20 farazi

UR1 e mult mai bun fara doar si poate :)

dragosv 08-11-07 12:39

insonorizata toata: podea plafon porbagaj, fetele de usi 3 straturi(ext+ 2pe fata de usa siintre ext si fata de usa 1 = 5 straturi pe usile fata), tot cu hushmat extreme

dragosv 08-11-07 12:40

ce parere ai? va suna bine?

Marinu 08-11-07 12:41

Quote:

Originally Posted by dragosv (Post 1189276)
insonorizata toata: podea plafon porbagaj, fetele de usi 3 straturi(ext+ 2pe fata de usa siintre ext si fata de usa 1 = 5 straturi pe usile fata), tot cu hushmat extreme

Super bine..... acum mai depinde si de compatibilitatea sistemului.. dar cred ca o sa iasa o masina buna

dragosv 08-11-07 12:41

am sarit de 5000 euro

dragosv 08-11-07 12:42

oricum sigur la anu va urma un utopia be 7 si hxd2

dragosv 08-11-07 12:44

totusi tn52 pe frecv inalte imi place mai mult cum suna dar spre medii cam praf, pe cand la dls e invers: cred ca tn52 cu o medie helixrs802 va suna demential?

dragosv 08-11-07 12:53

morel? suna bine?comparativ cu utopia brax

_vrx_ 08-11-07 13:06

ar trebui sa le asculti ....mie personal mi se par mai slabe :sad:

dragosv 08-11-07 13:39

totusi auzisem ca morel supremo ar fi cele mai bune tweetere
recomandati-mi niste tw sa fie cele mai bune (pe sistem 3 cai)

sharkky 08-11-07 13:59

De ce nu prezinti si tu sistemul cu poze, cu mai multe detalii?
Sincer acuma, din ce povestesti ai un super sistem, foarte bun, dar arata-ne si noua ceva poze de la lucrari ...

Scuze daca a fost Off-Topic.

dragosv 08-11-07 14:05

o sa va arat, dar poze cu ea terminata iar pozele cele mai interesante cu lucrarea o sa le posteze cel ce mi-a facut-o la un mom data

_vrx_ 08-11-07 15:09

Quote:

Originally Posted by dragosv (Post 1189384)

"cele mai bune" prea mult spus :shock: ....
conteaza foarte mult instalarea, reglajele si nu in ultimul rand restul sistemului(precum si compatibilitatea componentelor)
cele doua tw mentionate te tine le-am ascultat si mi-au placut ambele ,pot sa spun chiar ca m-au impresionat .
recomandarea mea e sa le asculti si pe urma sa faci alegerea ;)

Marinu 08-11-07 15:26

Quote:

Originally Posted by dragosv (Post 1189286)
oricum sigur la anu va urma un utopia be 7 si hxd2

Utopia BE sunt super difuzoare pe partea de medii si inaltele, insa pt. mid-bass si subwoofer am mari rezerve........... io nu le-am auzit pe nici o masina pana acum sa sune bine..... adica sunt acceptabile da nici pe departe ceea ce ar trebui sa fie la banii aia..... in schimb HX-D2 e un super Head Unit asa ca bafta

dragosv 08-11-07 15:31

multumesc
atunci recomandati-misi mie un sist bun pe 3 cai din div componente
la banii lui utopia be dar sa sune mai bine
adica chiar vreau sa fac ceva frumos dar nu am posib sa ascult un sist bun
si ca atare nu stiu ce sa iau
doar din auzite
oricum il voi achizitiona peste cateva luni

Marinu 08-11-07 15:58

Termenul "cel mai bun" este un termen care este valabil doar pt. o singura persoana.......... adica ceea ce auzim este subiectiv datorita constructiei sistemului nostru auditiv, si mai intervin gusturile fiecaruia..... ceea ce sustin eu in testele comparative pe care le-am facut si le fac este capabilitatea unui difuzor de a canta natural....... nici pe departe daca suna cum imi place mie, si deaia cand am postat mai devreme ti-am recomandat mai multe tweetere fiindca nu a aparut acel difuzor perfect care sa fie bun la toate. Fiecare difuzor are avantaje si dezavantaje si mai intervine si mediul in are a fost ascultat/probat.......... pana cand si diferentele de temperatura si umiditate afecteaza propagarea undelor sonore, sa nu mia vb. de diferente mult mia evidente cum ar fii timbrica HU, cabluri, amplifuri etc. asa ca nu cred ca iti va satisface cineva placerea de a auzii ca Xsau Y e mai bun decat in cazul i care aceea persoana e interesata sa iti vanda acel produs :)):))

Marinu 08-11-07 16:07

Quote:

Originally Posted by dragosv (Post 1189384)

Termenul "cel mai bun" este un termen care este valabil doar pt. o singura persoana.......... adica ceea ce auzim este subiectiv datorita constructiei sistemului nostru auditiv, si mai intervin gusturile fiecaruia..... ceea ce sustin eu in testele comparative pe care le-am facut si le fac este capabilitatea unui difuzor de a canta natural....... nici pe departe daca suna cum imi place mie, si deaia cand am postat mai devreme ti-am recomandat mai multe tweetere fiindca nu a aparut acel difuzor perfect care sa fie bun la toate. Fiecare difuzor are avantaje si dezavantaje si mai intervine si mediul in are a fost ascultat/probat.......... pana cand si diferentele de temperatura si umiditate afecteaza propagarea undelor sonore, sa nu mia vb. de diferente mult mia evidente cum ar fii timbrica HU, cabluri, amplifuri etc. asa ca nu cred ca iti va satisface cineva placerea de a auzii ca Xsau Y e mai bun decat in cazul i care aceea persoana e interesata sa iti vanda acel produs :)):))

dragosv 08-11-07 16:13

frumos spus, dar in urma unor teste s-au facut niste clasamente relative la un anumit nivel
adica tw ala suna bine in frecv inalte dar mai slab spre medie saubla bla
ca orice fel de gusturi ai avea tot nu compari o serie de jos cu vf de serie la ac producator sau mai rau , exagerez jbl vs brax

dragosv 14-11-07 09:51

pozele pe "mondeo sq" postat de speedbump

dragosv 14-11-07 09:52

vedeti acolo masina bine

All times are GMT +2. The time now is 14:57.

- Copyright 2026 4Tuning