Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Honda - Acura (https://forum.4tuning.ro/127-masina-mea-honda-acura.html)
-   -   '93 - CRX Del Sol EH6 ESi - 1.6 16v VTEC (D16Z6) (https://forum.4tuning.ro/127-masina-mea-honda-acura/51662-93-crx-del-sol-eh6-esi-1-6-16v-vtec-d16z6.html)

doggz 15-09-07 08:44

'93 - CRX Del Sol EH6 ESi - 1.6 16v VTEC (D16Z6)

5 Attachment(s)
In sfarsit, i did it.
Tocmai mi-am luat o Honda Crx Del Sol ESI, din '93, 1.6 SOHC VTEC, 125 cp, (smeker rau motor, VTEC-ul intra la 4500 rpm,...e bestial si suna la fel de bine, habar n-aveam eu ce stiu sa faca japonezii astia din motoare).
Modificari: volan Victor Competizione, genti Borbet T pe 16'', fata Toyo Proxes T1-S, spate Yokohama, suspensie sport, evacuare Remus, Filtru sport, eleron.
Sunt un pic socat de masina, pt. ca conduc zi de zi un Matiz de firma...si Dacia lui tata, :grin:, binenteles... De fapt cautam o masina de weekend, si in special un Bmw, un 2.0i, 325 tds, ma rog ceva de genul asta...
Masina momentan este neanmatriculata, este radiata din Germania, dar vreau sa o inmatriculez pe Bulgaria, cred ca sapt viitoare.
Am vazut ca sunt pe aici pasionati de Honda, si m-am gandit sa postez si eu. Cateva poze deocamdata, sa va faceti o idee.

shadowro 15-09-07 16:26

Re: Honda Crx DelSol, 1.6 Vtec, 125 cp---prima mea masina

super frumoasa.
sa ai parte de ea omule.

Nicknamed_13 16-09-07 03:42

O alegere mai buna decat ce alte optiuni ai enumerat acolo.
Cu ea curata ar iesi niste poze misto.
Ce cauciucuri ai pe ele? Arata misto jentile+cauciucurile pe masina.

neo_crx 16-09-07 22:53

Frumoasa Honda ta sper ca shi a mea sa iasa bine.... succes cu inmatriculatul ;)

Takashy_Vtec18 17-09-07 13:07

SUper Masina! sa o stapanesti sanatos!!

doggz 17-09-07 13:20

Quote:

Originally Posted by Nicknamed_13 (Post 1102799)
O alegere mai buna decat ce alte optiuni ai enumerat acolo.
Cu ea curata ar iesi niste poze misto.
Ce cauciucuri ai pe ele? Arata misto jentile+cauciucurile pe masina.

Cauciucuri Yokohama...da sunt bestiale

doggz 17-09-07 13:21

Quote:

Originally Posted by Takashy_Vtec18 (Post 1104645)
SUper Masina! sa o stapanesti sanatos!!

Mersi mult...inca n-am mers cu ea, decat la proba...de abia astept inmatricularea...:D

doggz 17-09-07 13:24

Quote:

Originally Posted by neo_crx (Post 1104122)
Frumoasa Honda ta sper ca shi a mea sa iasa bine.... succes cu inmatriculatul ;)

Mersi mult...si tie multa bafta. Poate facem o intalnire odata, cred ca ar fi marfa rau, 2 crx aproape identice, sau si cu alti baieti cu Honda...oricum sa ma tineti si pe mine la curent cu evenimente, intalniri intre cluburi ...sau alte d-astea

doggz 17-09-07 13:25

Quote:

Originally Posted by shadowro (Post 1101959)
super frumoasa.
sa ai parte de ea omule.

Thanks man...si tie la fel, ma bucur ca va place...

fanete 17-09-07 13:30

salut. sa stapinesti sanatos masina. trebuie sa lucrezi putin la ea si o sa arate foarte bine.

astazi am vb si eu cu tipul care o vindea. cred ca as fi luato eu masina daca nu o luai tu ;)

hellker 17-09-07 14:20

super masinutza asta..ne spui si noua in catzi bani ai luat-o?stiu ca tipu ala din timis cerea cam 2500..l-am sunat si eu ,dar..din pacate tu ai fost mai rapid:(

P.S ..fanete tu ai fost tarziu rau:))))

fanete 17-09-07 14:36

nu prea am mai intrat pe autovit si am vazut masina asta care mi-a atras atentia. mai ales ca acum fo doua saptamini m-am mai plimbat cu una si mi-a aprins un beculets... sigur asta v-a fi urmatoarea mea masina.

doggz 17-09-07 16:13

Quote:

Originally Posted by hellker (Post 1104813)
super masinutza asta..ne spui si noua in catzi bani ai luat-o?stiu ca tipu ala din timis cerea cam 2500..l-am sunat si eu ,dar..din pacate tu ai fost mai rapid:(

P.S ..fanete tu ai fost tarziu rau:))))

Exact 2500, ceva probleme cu actele totusi...baietii m-au cam imbarligat, in sfarsit...sper sa reusesc inmatricularea

hellker 17-09-07 16:13

sper sa iei un DOHC fanete:))) aia 35 de cp fac diferenta acolo sus..in the red zone

doggz 17-09-07 16:15

Quote:

Originally Posted by hellker (Post 1104988)
sper sa iei un DOHC:))) aia 35 de cp fac diferenta acolo sus..in the red zone

Apropo de asta, cam cati cai credeti ca imi dau un fitru sport, si evacuarea total schimbata marca Remus ?

fanete 17-09-07 16:40

in jur de 10-15 % daca evacuarea este schimbata cu ot cu serpi. daca nu. procentul de putere scade...

doggz 18-09-07 13:07

Quote:

Originally Posted by fanete (Post 1105040)
in jur de 10-15 % daca evacuarea este schimbata cu ot cu serpi. daca nu. procentul de putere scade...

Aha, mersi Fanete...si inca ceva cum aflu daca i-a schimbat chip-ul, sau parca zicea cineva ca nu prea exista chip pt. Vtec ?

dj05dpx 18-09-07 14:32

Quote:

Originally Posted by doggz (Post 1106557)
Aha, mersi Fanete...si inca ceva cum aflu daca i-a schimbat chip-ul, sau parca zicea cineva ca nu prea exista chip pt. Vtec ?

Exista o scula misto,vtec controller,care face treaba buna si ravagii printre 'inamici'.

yulasinio 18-09-07 14:49

Quote:

Originally Posted by dj05dpx (Post 1106687)
Exista o scula misto,vtec controller,care face treaba buna si ravagii printre 'inamici'.

si o gara buna in buzunar :lol:

filip-s 18-09-07 15:50

Cum sa nu existe chip? Exista!!

fasso 19-09-07 00:49

Quote:

Originally Posted by doggz (Post 1106557)

chip-ul nu se schimba...sau ma rog e un mod inpropriu de a te exprima!ce voiai tu sa zici este ca doresti sa vezi daca i-a fost schimbat soft-ul masinii!iar acest lucru se poate afla pe orice laptop care are si interfatza de chiptuning(flashtuning) pe OBD.....adica la MINE:D:D:D:D:D:D

filip-s 19-09-07 08:34

chip-ul se si schimba, mai ales la obd0 si obd 1 e mai usor. La mine e schimbat, deci se poate.
http://www.superhonda.com/tech/honda...ogramming.html

fanete 19-09-07 10:12

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 1107890)
chip-ul nu se schimba...sau ma rog e un mod inpropriu de a te exprima!ce voiai tu sa zici este ca doresti sa vezi daca i-a fost schimbat soft-ul masinii!iar acest lucru se poate afla pe orice laptop care are si interfatza de chiptuning(flashtuning) pe OBD.....adica la MINE:D:D:D:D:D:D

Gresit ! . la honda nu se poate scrie soft pe cipul care este in ECU si se pune inca un chip pe care se poate scrie softul modificat. Deci la noi se pune fizic CHIP :)

fasso 19-09-07 10:30

Quote:

Originally Posted by fanete (Post 1108168)
Gresit ! . la honda nu se poate scrie soft pe cipul care este in ECU si se pune inca un chip pe care se poate scrie softul modificat. Deci la noi se pune fizic CHIP :)

ei bine....asta nu stiam...ma gandeam ca e ca si la celelalte masini....carora li se schimba soft-ul!atunci imi cer scuze de gafa facuta:)iar obd 0 respectiv obd 1 cum spunea filip-s sunt de fapt edc 15 respectiv edc 16:) P.S. ti-am furat semnatura ca imi place la nebunie:):):)

fasso 19-09-07 10:34

dar presupun ca se poate schimba si soft-ul masinii?sau nu?asta e ca nu stiu pt ca nu am facut la nicio honda pana acum chip....ca a mea din pacate nu are ecu.....varsta ei...you know:D:D:D

fanete 19-09-07 10:47

da ce honda ai tu?
eee... nu e o gafa... nu ai stiut, asta e, acum stii :)
si da, se poate resofta dar trebuie pus un chip pe care sa se puna softul. si ce e tare e ca se mai poate pune un buton prin care comuti intre softul original si cel chipuit ;)

Nicknamed_13 19-09-07 10:55

Quote:

Originally Posted by fanete (Post 1108197)
da ce honda ai tu?
si da, se poate resofta dar trebuie pus un chip pe care sa se puna softul. si ce e tare e ca se mai poate pune un buton prin care comuti intre softul original si cel chipuit ;)

Din asta rezulta ca cineva are prea mult timp liber si prea multi bani. Dc naiba ai vrea asa ceva? Ca doar nu iti sta viata in loc pt ace 0.5%-1% consum in plus.

Pana la cip din punct de vedere al performantelor ai atatea altele de facut. Chipul (sau vtec controller) trebuie montat mai tarziu. Altfel dupa aproape fiecare modificare pe care o faci, iti trebuie inca o remapare si inca un set de dyno-tune. Chip/remapare pe o Honda Vtec stock e cam ciudat.

sadix 23-09-07 12:58

sa ne spui si noua cat te-a costat inmatricularea.
frumoasa masina.
s-o stapanesti sanatos si fara incidente.

doggz 24-09-07 11:36

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 1107890)

:D Bine tati, am inteles...cand trec odata spre munte, poate trec pe la tine sa-mi spui...

doggz 24-09-07 11:42

Quote:

Originally Posted by fanete (Post 1108197)
da ce honda ai tu?

Fanete, esti de valoare...sa mor, acum mi-a cazut fisa...eu am langa cutia de viteze un mic buton rosu, UN FEL DE COMUTATOr, cu un led rosu langa el...oare el sa fie ce cred eu ??? Pt. ca ma tot intrebam ce face butonelul rosu si nu-mi dadeam seama...:idea:

doggz 24-09-07 11:50

Quote:

Originally Posted by sadix (Post 1114461)
sa ne spui si noua cat te-a costat inmatricularea.
frumoasa masina.
s-o stapanesti sanatos si fara incidente.

Mersi mult pt. urari...Miercuri acum, ma duc cu ea la Bulgaria sa o inmatriculez, desi am toate actele, totusi mai am putina teama sa nu apara ceva neprevazut...:-) De abia astept, pt ca eu n-am mers cu ea pana acum decat asa la test cand am cumparat-o...e radiata acum :lol:

Inmatricularea ma costa 550 de euro, cu tot cu comisionul bulgarului, asigurare pe un an, procura, contract de imprumut cu el...samd, e o cunostinta altfel nu ma-si fi riscat... Si apropo pt cei care mai vor inmatriculare pe Bulgaria, sa faceti neaparat contract de imprumut cu el, (adica cum ar veni el va datoreaza voua niste bani, contravaloarea masinii) ca sa nu va treziti ca ramaneti fara masina, cand va duceti sa reinnoiti procura...:-P

doggz 24-09-07 11:59

3 Attachment(s)
Sambata am dus-o pe platforma din Bucuresti la Calarasi, ca o inmatriculez pe Silistra, acolo e bulgaru...

Dragosh` 24-09-07 14:18

Frumoasa masina, nu ai ce zice, mi-as aduce si yo una dar faza cu bulgaru ii cam riscanta, la tine a fost bine ca era cunostinta. Sa ai parte de masina prea frumaosa sa ii faci ceva...

Lukkkkkas 24-09-07 14:19

Quote:

Originally Posted by doggz (Post 1115846)
Mersi mult pt. urari...Miercuri acum, ma duc cu ea la Bulgaria sa o inmatriculez, desi am toate actele, totusi mai am putina teama sa nu apara ceva neprevazut...:-) De abia astept, pt ca eu n-am mers cu ea pana acum decat asa la test cand am cumparat-o...e radiata acum :lol:

Inmatricularea ma costa 550 de euro, cu tot cu comisionul bulgarului, asigurare pe un an, procura, contract de imprumut cu el...samd, e o cunostinta altfel nu ma-si fi riscat... Si apropo pt cei care mai vor inmatriculare pe Bulgaria, sa faceti neaparat contract de imprumut cu el, (adica cum ar veni el va datoreaza voua niste bani, contravaloarea masinii) ca sa nu va treziti ca ramaneti fara masina, cand va duceti sa reinnoiti procura...:-P

Frate...suna cam complicat pentru muritorii de rand asemenea combinatii...oricum felicitari pentru solutia ingenioasa :-)

doggz 25-09-07 10:33

Quote:

Originally Posted by Lukkkkkas (Post 1116050)
Frate...suna cam complicat pentru muritorii de rand asemenea combinatii...oricum felicitari pentru solutia ingenioasa :-)

Ma da, e putin complicat, pt. ca e si ceva nou, si nu prea stie lumea de treaba asta, dar in nici un caz n-as fi platit 3000 de Euro inmatricularea, iar daca nu scot astia la anu' taxa, va asigur ca juma' de Bucuresti o sa aiba nr. de BG...:D

GYM 25-09-07 12:14

Tare frica mi-e ca vor gasi nemernicii solutie si pt numerele de BG... :|

fasso 25-09-07 16:04

da care e faza cu numerele de bulgaria?e taxa mai mica?poi si nu trebuie sa platesti apoi ca ai numerele de bulgaria si masina e in romania?

fasso 25-09-07 16:10

scuze...abia acum am citit post-ul in care explica mai toate alea!:))da chiar e prea complicat pt oamenii de la noi!si in plus tu ai cunostinte acolo....noi avem pe ... tata melcu...pe nimeni!!!!

Lukkkkkas 25-09-07 16:10

Taxa in mod sigur nu se va scoate pentru ca ea exista in toate tarile noi intrate in UE (Ungaria, Polonia), cee ace deranja Comisia Europeana nu e taxa pe masini vechi ci discriminarea care se facea intre masinile de productie romaneasca si cele alte tari comunitare.

Lukkkkkas 25-09-07 16:12

Pe urma masina e tare faina...inamtriculeaz-o si vinde-mi-o mie ca iti dau 5000 pe ea, ma va mai costa ceva banuti schimbarea culorii in negru :-)

All times are GMT +2. The time now is 21:43.

- Copyright 2026 4Tuning