Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Dacia Liberta Motor Ax in cap !!! (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/51393-dacia-liberta-motor-ax-cap.html)

Liberta 12-09-07 18:31

Dacia Liberta Motor Ax in cap !!!

8 Attachment(s)
prototipul de la Uzina Dacia din ani '88-'92

https://www.youtube.com/watch?v=ZyHYspVH6NU
https://www.youtube.com/watch?v=MjPupQu86To

apline5 12-09-07 19:17

Re: Dacia Liberta Motor Ax in cap !!!

super tare ....sper ca vopsesti barile si pragurile nu ?

Liberta 12-09-07 19:46

Quote:

Originally Posted by apline5 (Post 1096534)
super tare ....sper ca vopsesti barile si pragurile nu ?

ms veau sa fac o bara si ptr spate ca nu am gasit si trebuie sa o fac pe comanda , si binenteles ca le voi face in culoare masini " m-am ca-am saturat sa se uite toata lumea la masina !!! uitate la filmulete daca nu le-ai vazut deja !! :D

RENAULTts 12-09-07 20:10

Salut.Astea sunt Daciile alea cu motoare de VW sau Audi fabricate la Pitesti ?Ca am tot auzit povesti despre ele dar niciodata nu am vazut una in realitate.
Cum ai montat jantele alea de Renault 5 Alpine aspirat ?Ai dat cumva alte gauri in jante ,ca este cam dubioasa si periculoasa faza daca am dreptate .Oricum bafta in continuare cu masina si ai grija ca este o masina cam rara!

Liberta 12-09-07 21:02

Quote:

Originally Posted by RENAULTts (Post 1096618)
Salut.Astea sunt Daciile alea cu motoare de VW sau Audi fabricate la Pitesti ?Ca am tot auzit povesti despre ele dar niciodata nu am vazut una in realitate.
Cum ai montat jantele alea de Renault 5 Alpine aspirat ?Ai dat cumva alte gauri in jante ,ca este cam dubioasa si periculoasa faza daca am dreptate .Oricum bafta in continuare cu masina si ai grija ca este o masina cam rara!

Motorul este facut la uzina dacia , si este 100% romanesc nu are nici-o piesa ca la vw sau audi se aseama cei care stiu despre esle le spun :
-motoare de "familie" dar nu au fost reusite ,
_motoare "demodernizate " derivate din cel de familie ceea ce vezi pe masina este motor demodernizat , dar Cam 60-70% este facut ptr curse

Jantele ai dreptate sunt de R5 alpin aspirat , si l-eam dat gauri pe o masina de coordonate in uzina , asta acum cativa ani buni de zile si inca nu au facut probleme , avantajul este foarte mare , sunt foarte usoare , nici nu mai stiu de cand nu am mai schibat o bucsa la masina :D . ;)

fiderzen 12-09-07 21:07

ce are de curse motorul in el? ce ai modificat fata de stock?
:)

Liberta 12-09-07 21:25

Quote:

Originally Posted by fiderzen (Post 1096706)
ce are de curse motorul in el? ce ai modificat fata de stock?
:)

alta axa , radicare mai mare pe cama, arculete duble pe supapa arbore, biele , pistoane , usurate ( nu foarte mult ) suficient? mai sunt cateva lucruri , si mai este putin umblat si prin cutie !!;) :shock:

tekno 12-09-07 21:37

ce capacitate cilindrica ii?
gasesti consumabile la distributie?

Liberta 12-09-07 21:41

Quote:

Originally Posted by tekno (Post 1096752)
si de unde iti cumperi consumabile la distributie?

1400 cm3
grava intrebare ai pus !!:sad: am mai avut cate ceva !!! dar din pacate s-a cam dus pompa de apa asa ca trebuie sa vad ce fac !!! trebuie sa existe o solutie sa o fac !!! cureaua este pireli se gaseste peste tot si cam orice poti face rost si se poate repara !!!

GTXR 12-09-07 22:58

super tare masinuta ,100 cp? misto...:P

browser 13-09-07 02:36

interesanta dacia frumos 100 HP bun bun

fiderzen 13-09-07 11:55

ok..baft cu ea si ai grija ca este rara...motorul mai ales:P...dar sa fiu carcotas....nu stiu daca ai chiar 100 cp:D...dar oricu...fata de altii de aici care prefera sa`s puna spoilere by vitan...a ta arata bine... ;)...cum se aude evacuarea?....banuiesc ca este si mai silentios motorul in mers...am dreptate?

Liberta 13-09-07 12:43

Quote:

Originally Posted by fiderzen (Post 1097676)
ok..baft cu ea si ai grija ca este rara...motorul mai ales:P...dar sa fiu carcotas....nu stiu daca ai chiar 100 cp:D...dar oricu...fata de altii de aici care prefera sa`s puna spoilere by vitan...a ta arata bine... ;)...cum se aude evacuarea?....banuiesc ca este si mai silentios motorul in mers...am dreptate?

nu prea este silentios, mai dai drumul la o muzica si trece :D cu evacuarea o sa fac un filmulet sa vezi cu se aude ca am si uitat de ea :sad:
bafta in continuare !!

Rasputin 13-09-07 15:50

Cum ti-ai dat seama ca are 100 de cai iar masina a fost cumva B 64 BIR sau ceva asemanator.In rest draguta masina.:-)

Liberta 13-09-07 19:04

Quote:

Originally Posted by Rasputin (Post 1098095)
Cum ti-ai dat seama ca are 100 de cai iar masina a fost cumva B 64 BIR sau ceva asemanator.In rest draguta masina.:-)

masina a fost a lui tata , a cumparat-o pe plan tehnic din uzina ( era prototip ) iar cu axa si cu ce am umblat prin motor cam pe acolo bate :D el ducanduse undeva pe la 140 cp fata de 104 cp cat ar putea ajunge unul normal de dacie :o

Rasputin 13-09-07 20:33

Te-am intrebat daca a fost B 64 BIR sau ceva asemanator pentru ca prin 99 a reparat taicamiu (el find mecanic de meserie) o Liberta cu motorul asa si masina a fost alu un vecin din bloc (un mos care zicea el ca a lucrat la uzina) si mai stiu ca prin 2001 a vanduto.:-)

Liberta 13-09-07 20:44

Quote:

Originally Posted by Rasputin (Post 1098525)
Te-am intrebat daca a fost B 64 BIR sau ceva asemanator pentru ca prin 99 a reparat taicamiu (el find mecanic de meserie) o Liberta cu motorul asa si masina a fost alu un vecin din bloc (un mos care zicea el ca a lucrat la uzina) si mai stiu ca prin 2001 a vanduto.:-)

masina este proprietate personala din 92 nu a fost cu nr B 64 bir a fost cu nr de arges

Rasputin 13-09-07 20:55

Am inteles.:-)

Cypy... 14-09-07 00:10

Super dacia nam mai vazut asa motor pe o dacie bafta incontinuare si fara incidenta so stapanesti sanatos
apropo jentile de unde le ai si cat ai dat pe ele
si mai ceva cat ai dat pe spoilarul din fata si d unde
bafta incontinuare
a era sa uit sa nu lipesti actibilturi pe ea sau cozi de rechin sau altele ca o so strici
si acum revin cu bafta incontinuare k merita

Cypy... 14-09-07 00:12

aaaa si am uitat sati spun ca filmuletele de la youtube sun mortale
bafta

Liberta 14-09-07 09:42

Quote:

Originally Posted by Cypy_Pesac (Post 1098936)
aaaa si am uitat sati spun ca filmuletele de la youtube sun mortale
bafta

mersi ptr "bafta" spoilarul fata este de fapt bara cu totul dintr-o bucata , si am facut-o pe comanda la o firma specializata in pitesti , Son Plast , iar jentile sunt de renault 5 alpin de raliu si le-am modificat prinderea , le am de mult timp nu mai stiu cat am dat pe ele, ms ca mi-ai apreciat munca, multumesc !!;)

bara fata - 200 ron

si nu o sa lipesc nimic pe ea ca nu vreau tiganie ;) o vreau cat mai simpla !!!

Ghimpe200 14-09-07 19:43

Super tare,in sfarsit o liberta care fuge!!!Bravo frate!!!Arata super masina fata de ce tziganeli am vazut pe aici la "tunning"!!!

Liberta 14-09-07 23:31

Quote:

Originally Posted by Ghimpe200 (Post 1100803)
Super tare,in sfarsit o liberta care fuge!!!Bravo frate!!!Arata super masina fata de ce tziganeli am vazut pe aici la "tunning"!!!

Ma bucur ca iti place !!!

GTXR 14-09-07 23:40

frumoasa masina si respect pt ce ai sub capota,da nu prea imi plac jantele chiar daca sunt de R5

Liberta 14-09-07 23:44

Quote:

Originally Posted by GTXR (Post 1101155)
frumoasa masina si respect pt ce ai sub capota,da nu prea imi plac jantele chiar daca sunt de R5

Ms nici mie nu imi prea plac dar cum am mai spus l-am pus ptr ca sunt foarte usoare
:D

DanSGH 23-09-07 10:05

De curiozitate cati cai a avut motorul pana sa umblii in el?

Liberta 23-09-07 20:54

Quote:

Originally Posted by DanSGH (Post 1114304)
De curiozitate cati cai a avut motorul pana sa umblii in el?

undeva pe la 60 de cp

DanSGH 24-09-07 01:35

Eu stiam ca 72-75, merci.

danutz_2007 25-09-07 12:50

soper tare masina...se vede ca e ingrijita...sa ai grija de ea in continuare...bafta in continuare!

Liberta 26-09-07 13:30

Vreau si eu un set de carburatoare , ( de preferabil noi la tipla) !!!

raresh_r 28-09-07 21:25

arata bine masina. un spoiler pe spate mai mare nu pui ?
vreau sa stiu si eu niste lucruri: mi-a spus tatal meu ca romanii lucrau la un motor mai puternic si la o noua liberta dar nu a fost scoasa pe piata din cauza lui ceausescu (vroia el sa nu consume metale pe masina mai ales la motor) stie cineva cum arata masina ? sorry pt off topic

Liberta 29-09-07 18:58

Quote:

Originally Posted by raresh_r (Post 1123657)
arata bine masina. un spoiler pe spate mai mare nu pui ?
vreau sa stiu si eu niste lucruri: mi-a spus tatal meu ca romanii lucrau la un motor mai puternic si la o noua liberta dar nu a fost scoasa pe piata din cauza lui ceausescu (vroia el sa nu consume metale pe masina mai ales la motor) stie cineva cum arata masina ? sorry pt off topic

Proiectul se numea D33 si se asemana cu un ford mondeo mai vechi;)

Cypy... 29-09-07 23:32

nai poze ceva cu d33

raresh_r 29-09-07 23:50

http://quantum.leconomicsv.ro/mikey/..._star_1991.jpg
asta e.

Cypy... 29-09-07 23:52

si nu sti cam ce motor vroia sa aibe masina

raresh_r 29-09-07 23:59

Quote:

One year later was presented Dacia Star.
This was a prototype of a berline with 4 doors and 5 places. This prototype emerged from Dacia 1410, and had new head-lights and curved windows.
In 1997 was finished a new prototype of berline, called Dacia D33. The design is Made in Italy, by IDEA Torino. The car was a berline with 4 doors and 5 places.
asta e tot ce am putut afla.
Liberta ai date despre celelalte prototipuri dacia ? sunt chiar interesat de dacia jumbo si nova mpv si poate niste poze clare :D
sorry pt off topic.

Liberta 30-09-07 11:43

Quote:

Originally Posted by raresh_r (Post 1125462)
asta e tot ce am putut afla.
Liberta ai date despre celelalte prototipuri dacia ? sunt chiar interesat de dacia jumbo si nova mpv si poate niste poze clare :D
sorry pt off topic.

Nova mpv este cu motor ca al meu cu axa in cap , si dacia jumbo este pikupul , ala cu 5 locuri, si poza aia nu este cu D33 , prototipuri au mai fost :
- DACIA AML ( automobil de mic litraj) , AFML, DACIA SPORT CU MOTORUL DE DACIE IN 3 CILINDRI, si multe alte care erau derivate din dacie , iar nova este copiata dupa renault 11 , inclusiv mecanica .

ICE-M@N 01-10-07 23:50

ceva poze nu ai sa vedem si noi ?

Liberta 02-10-07 16:26

Quote:

Originally Posted by ICE-M@N (Post 1128467)
ceva poze nu ai sa vedem si noi ?

din pacate nu am si nici nu -o sa gasiti tot ce veti gasi sunt numai prosti , masina am vazut-o live cand eram mai mic , ce se aude ca s-au facut probe cu ea sunt tot lafel prostii, masina nu a fost scoasa din sectia de la cesar prototip , ce pot sa mai zic este ca masina avea 3 tipuri de motoare 1,5 disel 1,6 motor cum este pe nova , si 1,6 16v cum este al meu cu 2 axe in cap , pe curea pireli.8)

srn_86 03-10-07 17:49

suuper masina. ai grija de ea si bafta in continuare

All times are GMT +2. The time now is 11:27.

- Copyright 2026 4Tuning