Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   EUROPENE (https://forum.4tuning.ro/400-europene.html)
-   -   Creatie propie 100% (https://forum.4tuning.ro/400-europene/5132-creatie-propie-100-a.html)

ZoliaT_2 06-05-05 04:19

Creatie propie 100%

7 Attachment(s)
Daca unii din noi modificam si construim, va prezentam una din cele mai inedite realizari auto din Romania, facute cu forte proprii...
Insistam: nu a apelat la nici o firma de tuning...
Priviti ce a putut realiza un om la tara, prin forte proprii!

ZoliaT_2 06-05-05 04:19

o sa revin cat de curand si cu niste filmulete senzationale cu acest prototip

dj05dpx 06-05-05 04:30

frumoasa jucaria, de mult ma bate gandul la asa ceva,ce motor are?

Felicitari omului!!

ZoliaT_2 06-05-05 04:56

2 Attachment(s)
filmulete ...

Toto - BOD 06-05-05 09:32

Quote:

:shock: :shock: :shock: :shock: ce legatura are kartingul cu tuningul? Nici nu se punea problema ca ar fi apelat la vre`o firma de tuning... :?:

In fine... ce motor are jucaria? Cumva unul de Mobra?

Felicitari lui! Putin vopsita si ar fi ok!

LaMishto 06-05-05 09:39

inca o dovada ca romanii sunt inventivi.. :D frumos lucrat, idee proprie, nota 10+ 8)

ffocus 06-05-05 10:25

bravo lui ca l-a dus capul sa faca asa ceva...insa...nu vad nimic senzational...va excita orice trotineta facuta cu multa munca...daca ar fi sa prezentam toate automatizarile de prin mediul rural

btw..bunicu are moara facuta de el...bag niste poze?...ca a muncit 2 ani

Soichiro 06-05-05 11:24

Hahahahahaha. La salonul de inventica cu el. E plina Africa de mijloace de transport similare.

Øvi 06-05-05 11:59

Total de acord cu ce s-a spus mai sus. Iar prezentarea articolului de pe prima pagina suna in genul celor din presa mioritica :roll:
Quote:

Daca unii din noi modificam si construim, va prezentam una din cele mai inedite realizari auto din Romania, facute cu forte proprii...
Este un banal cart cu un sasiu sudat din tevi si adaptat un motor de Mobra/Hoinar ....
Quote:

filmulete senzationale cu acest prototip
:no:

Sa mai zica lumea de noi \"ia uite la aia , mari destepti cu tuningu' si se minuneaza la un căruţ de butelii\".

Da , apreciez ca a facut asa ceva. Si eu am dorit tot timpul sa-mi fac un cart dar locuiesc la bloc. Nu , nu e deloc greu de facut asa ceva ..... am facut karting vreo 2-3 ani si am pus mana la construit un cart de la zero , mult mai eficient si mult mai bine gandit decat cel din imagini.

ESPinoza 06-05-05 13:15

asa e.. eu si inca 2 prieteni am facut un kart acuma catziva ani tot de la zero.. da era misto.. avea si vitezometru numai ca indica invers :)

aleks 06-05-05 13:22

apreciez munca omului, e o realizare pentru el, si pentru asta merita felicitari
dar, intr-adevar, nu prea avea ce cauta pe prima pagina a site-ului...

AleXXL 06-05-05 17:18

Re:

Quote:

Originally Posted by \"aleks\"
apreciez munca omului, e o realizare pentru el, si pentru asta merita felicitari
dar, intr-adevar, nu prea avea ce cauta pe prima pagina a site-ului...

de acord..

dj05dpx 06-05-05 17:21

ce frumos e sa critici de pe margine...

kartistu 06-05-05 18:25

Eu sunt proprieterul acestei jucarii.

Kartul il are fratele meu de cand avea 8 ani, adica de acum 15 ani. atunci multi dintre noi invatam sa facem bastonase, el facea cerculete.

Spark 06-05-05 18:45

oricat de jucarie ar fi ... omul tot a pus ceva munca in aces proiect ....
asa ca din partea mea .. toata stima ... si la proiecte si mai mari si mai complexe
:))

dj05dpx 06-05-05 18:46

Re:

Quote:

Originally Posted by \"kartistu\"
Kartul il are fratele meu de cand avea 8 ani, adica de acum 15 ani. atunci multi dintre noi invatam sa facem bastonase, el facea cerculete.

ce tip de motor e pe kart?si ce viteza maxima are

Felicitari!!!

lowrider 06-05-05 18:57

Asta zici ca e masina de taiat lemne(daca chiar nu o fi)

cristi_ubs 06-05-05 20:25

omul merita felicitari! bravo lui!!!

kartistu 07-05-05 07:56

Spre surprinderea altora motorul din fabricatie are 20 de cai, si avand in vedere ca i-am scos tobele cred ca se mai adauga ceva. Oricum motorul e de IJ(java) de 350cm. Viteza pe care cred ca am prins-o e in jur de 60-70 km\\h.

XSW 07-05-05 10:31

din cate stie mandea scotzand toba de la un motor in 2 timpi ii scazi puterea pt. ca dispare inertia care la 2 timpi ajuta mult la evacuare ...

Ontopic, m-ar fi impresionat un dirt-buggy facut de la 0 cu un motor de 150-200CP (recunosc, de mult vreau sa fac asa ceva, si o sa fac pan la urma, numai sa gasesc neinmatriculata potrivita de pe care sa iau toate piesele :D) kart-uri artizanale am vazut mai multe pe la munte, nu e o noutate sau un exercitiu tehnologic deosebit.

raduku 07-05-05 11:39

Felicitari posesorului.Frumoasa jucarie.Nu conteaza cum arata,ca nu are o forma \"moderna\" bla,bla bla.E usor sa critici cand stai pe margine.Iar faptul ca nu a\"apelat la nici o firma de tuning\" mi se pare o gluma .Foarte multe chestii le poti face in garaj,cu mana ta,daca ai habar de mecanica si daca ai PASIUNE.

NosBoy 07-05-05 14:18

Marfa jucaria bro, ma bate gandu sa construiesc si eu una da ceva mai puternica, Fratilor nu mai comentati aiurea la ce a facut omul, masina aia e facuta cu mana lui, voi ce ati construit de la 0 ca sa comentati aiurea despre ce a facut el a? felicitari ptr masinutza bro.

kartistu 07-05-05 22:22

nu am vrut si nu vreau sa supar pe nimeni. De aceea imi cer scuze daca am suparat pe cineva. Nu ma pot abtine sa nu ii raspund lui XS[DNiED] :cu cat evacuarea gazelor se face mai usor cu atat puterea creste (hai sa astupam evacuarea sa vedem daca e mai bine!!!!); nu stiu de ce inertie vorbesti \"matale\"; iar cand o sa pui un motor de 150 de cai pe un bugy sa trimiti niste poze ca tare sunt curios. Nu te supara pe mine dar cu baieti ca dumneata, scade nivelul discutiei.

XSW 08-05-05 14:57

Omule, eu nu am ziso in nume de rau dar poti sa o iei cum vrei tot aia imi e. Mai cauta si eu zic ca o sa ajungi sa vezi ca am dreptate (e vb. de motoare in 2 timpi aici, nu 4). Si chestia cu dirt buggy de 150-200 cai e fumata, sunt concursuri dedicate lor, ce puii mei e asa greu sa cauti pe google. Si da, majoritatea sunt facute de la 0 de proprietari.

Oricum imi pare rau daca te-a ofensat parerea mea sincera, ideea unui forum e sa iti exprimi opinia, nu ?

PS: daca tu te miri de 150-200 cai, cred ca daca ti-as spune ca sunt buggy-uri de rock-climbing care au 400-500 cai o sa zici ca aberez asa ca .. daca o sa vrei sa cauti sa verifici informatiile mele, bine, daca nu, tot la fel de bine :)

PS2: daca vrei sa dai ceata gandeste-te cum ar merge un 400 sau 600 in 4 timpi japonez pe kartu tau, sa vezi ce cerculete faci atunci ;)

http://www.gorancho.com/images/rockc..._buggy1_05.jpg

B26LPX 08-05-05 21:03

poti sa incerci cu un motor de trabant care are 26 cai si la greutatea cartului ajungi lejer peste 120km/h....candva incepusem si noi sa facem unul dar am last-o balta din pacate

XSW 08-05-05 21:59

la mine cel putin nu e vb. de viteza maxima, sincer nu *cred* ca as avea tupeu sa merg cu peste 120 cu un kart sau cu un buggy, dar ma intereseaza cat de repede ajung acolo si ce cuplu am daca e vb. de traseu off-road, deci ceva in 4 timpi de masina ar fi indicat pt. ce vreau eu. Ce ar fi super-ieftin si posibil misto, un kart (vb. vine cart ca iese mai mare da ma rog) facut dintr-un oltcit darapanat, cauti unu cu motoru si trenu de rulare in ordine si cu tabla+interior varzuit, preferabil nr. vechi sau neinmatriculat ... il iei cu cateva milioane si ai motor 57 sau 61 cai racit cu aer care urca bine in ture si cu o cutie de special faci ce naiba vrei tu din masina aia, chiar daca viteza maxima e 120 (rap. cutiei) dar refacut sasiul din tubulatura si cu tractiune spate ... e o masina adevarata de distractie, parerea mea.

Acu ca m-am mai linistit (m-a enervat modu in care mi te-ai adresat kartistule, nu mesaju), vreau sa-ti zic ca te-ai atacat degeaba, eu apreciez orice initiativa creativa proprie, bravo voua ca l-ati construit doar ca mi s-a parut cam ieftin sa fie prezentata ca so creatia so inventia cand nu e nici pe departe un caz singular am vazut multe artizanale din astea pe la tzara sau la munte. That's all. Sper insa sa nu fie ultima voastra creatie, sper ca acest inceput sa aibe si o continuare si sa faceti ceva cu adevarat tare si rapid care sa dea ceata la unele masini, cam asta e si ideea in definitiv, nu ?

Ford_V6 08-05-05 23:37

un motor de oltcit ar fii optim . . . .

DanielSRE 09-05-05 07:21

Felicitari

Omu` e de apreciat,este creatie proprie.Numai cine nu nu stie ce inseamna sa faci asa ceva \"comenteaza\".
Felicitari

madfish 09-05-05 14:45

felicitari !

Pedala 09-05-05 23:42

Felicitari! E foarte important ca fiecare sa mai faca ceva cu mana lui in mecanica din cand in cand. Iar sa construiesti ceva care se misca de la zero e ceva. Chiar dc pt. unii nu pare, o jucarie d'asta daca ajungi s-o faci, ai satisfactii mai mari decat la unele masini tunate prin chip-tunning si alte brizbrizuri ieftine.
E mai important sa carcotim decat sa privim problema in esenta si sa intelegem de ce a fost postata pe prima pagina aceasta masinarie.

Spark 10-05-05 06:57

de off-road e bun :)

Bytzu 10-05-05 13:11

pun la bataie un oltcit si o calibra!...oricum taicamiu vrea de vreo 5 ani sa faca asa ceva, mai am si un motor de dacie de 1.3, pana la urma isi face nebunu kart...timp sa fie!

Gabi_323i 10-05-05 19:42

si Bytzu va prezinta noul Kart GSi 8)

oache81 11-05-05 19:07

Cel mai tare cred ca ar fi cu un motor de Oltcit si o cutie mai scurta,va dati seama demaraj ce ar avea la peste 60 CP si 250-300 Kg cu tot cu sofer.

raduku 12-05-05 21:49

Cu un motor de Oltcit si o cutie frantuzeasca faci minuni nu alta.Va zic,am si eu o asa masina in curte si o scot cand vreau sa ma rad de fraierii cu masini mai noi dar slabe.Sa vedeti fetele lor cand il calc!!! E foarte avantajos acest motor si pt un cart dat fiind faptul ca e motor boxer,urca foarte repede in turatie si are centrul de greutate foarte jos.Si nu e nici foarte greu si mare.

eu 13-05-05 17:49

Pur si simplu superba dihania.Nu din punct de vedere al imaginii,ci din punctul de vedere a ideii.Atat am vrut sa zic.

Kunzite 16-05-05 18:11

Re:

Quote:

Originally Posted by \"raduku\"
Cu un motor de Oltcit si o cutie frantuzeasca faci minuni nu alta.

Zici asta pentru ca n-ai incercat cu cutie de Oltcit Special :P

On Topic: ce pot sa zic... felicitari! N-o fi cine stie ce bolid, dar omul a avut curaj si indemanarea sa-l faca singur - ceea ce nu poate fi decat de laudat.
Acu', puteti (eu ma exclud, mai mult as strica decat as ajuta) sa-i dati sfaturi pentru versiunea 2 :wink: (uh... da, stiu, deja faceti asta)

iustinstanciu 19-05-05 21:58

vreau sa spun ca si eu mi-am construit un kart(de competitie), practic kartingul de la 9 ani, si cei care spun despre munca omului ca este o caruta-sa le fie rusine, cand vezi asa ceva nu poti sa iti dai seama cata munca e necesara, iar karturile nu sunt jucarii...
pt kartistu-daca un motor in 2 timpi merge fara evacuare pierde pana la 50% din putere, daca ar merge mai tare crede-ma ca acum mi-as da toba jos, numa' sa stiu ca merge... stiu ce insemna sa scoti inca un pic dintr-un motor de hoinar, stiu ce sunt modificarile si stiu care sunt urmarile acestora. un motor de hoinar modificat merge cam 80-90 km/h si se ajunge hreu acolo.
kartingul este un sport foarte scump, dar foarte frumos. munca omului trebuie apreciata, avand in vedere ca este si de la tara; eu in cluj am umblat 2 ani dupa toate piesele...

aleks 20-05-05 09:41

Re:

Quote:

Originally Posted by \"iustinstanciu\"
munca omului trebuie apreciata, avand in vedere ca este si de la tara; eu in cluj am umblat 2 ani dupa toate piesele...

ai pus punctul pe i aici...

[MaD] 21-05-05 00:03

Felicitari ptr. reusita lui si eu cred ca este de apreciat chiar daca nu este ceva foarte deosebit . Toti ne dorim sa construim o masina de la 0 dar foarte putini reusesc . Probabil el a dorit cu adevarat si a reusit.
Felicitari

All times are GMT +2. The time now is 00:34.

- Copyright 2026 4Tuning