![]() |
Ford Focus II vs. VW Golf V
Ford Focus II 1.6L 16V 100CP -> 14512 euro (Cu TVA)
http://www.avto-russia.ru/images/sto...rd/ford_f2.jpg http://avto-russia.ru/images/stories...cus_ii_013.jpg sau VW Golf V 1.6L 102CP -> 15207 euro (Cu TVA) http://www.danielrued.com/fotoalbum/.../vw-golf-v.jpg http://www.clubdelvwgolf.com.ar/imag...terior%20V.JPG |
Re: Ford Focus II vs. VW Golf V
normal ca golful pt. ca pt. acei 1000 de Euro diferenta Golful are in plus : geamuri electrice spate , anti-furt , inchidere centralizata , volan, frana de mana , schimbatorul toate trei din piele, computer de bord PLUS etc. si in al doilea rand Vw sunt facute in Germania iar Fordurile mai nou se fac in Rusia
Si eu am rfacut comparatia asta acum 1 luna cand mi-am luat un Golf 5 :X |
inchidere centralizata are si fordu, dar fordu are si radio cu cd, comenzi pe volan.Si eu vreau sa imi iau masina si deaia intreb.....mai multe pers mi-au recomandat fordu...mai astept pareri;)
|
Are Radio Cd Da Audio Nu Mp3
|
si vw e vw nu se compara cu cei de la ford ...
|
Quote:
moldo[r2] mai bn fa u un test drive cu fiekre si vezi atunci ce iti cumperi |
pai probabil o sa si fac....dar vroiam sa stiu si parerea altora:D....mai astept si alte pareri;)
|
aleg fordul.cred ca variantele standard de la focus arata mai bine ca cele de la golf V.poate ca golful e mai bine lucrat dar aleg si dupa alte criterii
|
Focus! Garantie 4 ani fata de 2 ani, costuri mult mai mici de intretinere, fiabilitate, look mai misto.
|
6 Attachment(s)
Daca mai astepti un pic, poti sa iti iei modelul cu facelift de la ford care arata f. bine si are si interiorul imbunatatit! Eu Focus as lua! Am avut Vw si mi-a ajuns!
|
cred ca ford o sa ramana....dar fiesta...ca am dat de niste pb finaciare....:( asta este..:(
|
Quote:
|
Quote:
Recomand acest link, putina rabdare ptr a descarca un film de 59 de minute, dar trebuie facut un cont acolo (user).E un test al celor de la Top Gear, Focus vs Golf vs New Astra vs Seat Leon.Exact la capitolul motorizare si handling va fi marea dezamagire a tdi-stilor, tipii spunand in urma testarilor ca desi VW si Opel au facut imbunatatiri in sensul acesta, deocamdata se gandesc doar cum sa se apropie de Focus.Sunt prezentate insa si minusuri, care in majoritate tin de interior si materiale.Astept pe fanii tdi sa ma amuze copios spunand ca testele alea sunt bullshit, in schimb parerile lor sunt obiective :D |
|
calitativ trebuie recunoscut ca ambele sunt la un nivel f bun, nu am avut pana acum ford, in familie, un golf, si un polo, am condus mai mult timp un focus... si, mi-a placut... acum nu pot compara, pt ca focusul era modelul anterior, 1,4 si era si turnier...deci mishca greu... dar totusi, mi-a placut... diferenta intre modelele comparate in thread e dupa parerea mea mai mult legata de calitatea fabricatiei... si de gusturi, depinde si cine pune pret pe imagine, pt acela, cu siguranta golful este optiunea potrivita... decizia de cumparare ar trebui sa revina in special in urma unui test drive cu ambele masini, si bineinteles de posibilitatile financiare... ca la urma urmei e vb de 15.000 de euro, care nu sunt 2 lei... eu sincer, iti recomand cu inima impacata ambele masini, pt ca stiu ca nu ti-ar putea pare rau ca nu ai luat-o pe cealalta... in rest, bafta macar cu fiesta-ul, sau poate te gandesti la polo... numai bine
|
Fordul are suspensie independenta pe puntea spate si asta e un aspect deloc sesizabil.Se stie faptul ca la capitolul platforma tehnica fordul este peste ceilalti,dovada si WRC-ul unde a castigat anul trecut si anul asta iar sunt mari sanse sa il ia din nou.
|
Quote:
|
Ca fost posesor de focus mk2 si actual posesor golf 5 recomand categoric golful 5 . Motivele sunt foarte multe din care reamintesc in primul rand FIABILITATEA golfului in fata fordului .
(Ambele luate de noi) aaa si era sa uit ... sa nu imi spuna mie careva de handling, hai sa fim seriosi directia la ford e un fel de carma marinareasca in nici un caz ca la golf care se apropie foarte mult de cea de la bmw . |
tu vb serios acolo?...mai ales la al doilea alineat.
apropo, luati orice, dar absolut orice emiaiune sau revista * in special germana) de profil (cu oameni care toata ziua asta fac, testeaza masini).Puneti un link, unul singur in care intr-un test Golf vs Focus nu castiga Focusul la capitolul handling ( ma rog..."dynamische fahrwerk" ) .Sunt destule astfel de teste in care Golful castiga per ansamblu (luand deci in consideratie interior, confort, calitatea materialelor din interior, acel "platz angebot" etc ).N-am vazut insa nicaieri ca la capitolul handling, dinamica, precizia directiei, suspensii golful sa obtina punctaj egal cu focusul (in general nici apropiat). La capitolul fiabilitate e mai greu de hotarat.Trebuie sa fi avut fiecare masina multe zeci de mii de km pe mana ca sa poti da un verdict. |
Quote:
|
Se stie ca Golful e zeama, asteptam un post in care un Golf sa concureze cu vreun bentley.
|
Quote:
|
cred ca facea aluzie la directia golfului, care e foarte aproape, periculos de aproape de a bmw-ului...daca ii bagi la un plin 2 beri, o si intrece.
|
Sincer nu as alege nici una nici alta :D [glumesc] insa as merge pe VW datorita suspensiei nu pt ca masina se conduce mai bine decat Ford ci doar pt ca dupa 70 de mii de km pe Romania masina nu va scartai saraca din toate unghiurile. Si sincer vb din proprie experienta
|
orice masina scartaie dupa 70 de mii de km prin Romania.
|
Quote:
|
Quote:
Sa dau termeni tehnici nu stiu insa pot spune cu siguranta ca suspensia de la ford [cel putin la ford fiesta] este mai tare si te scutura chiar si mai mult decat la Skoda RS care este cica suspensie sport |
da, stiu ca in general suspensiile de la ford sunt mai rigide...sunt insa si versiuni (pe Ghia in special ) pe care suspensiile sunt mai moi, mai confortabile.In rest, cred ca se pot da exemple si exemple.Si Focusul meu are 170k de km acum si se comporta excelent din toate punctele de vedere.Nu scarzaie, nu face probleme, cea mai scumpa reparatie am avut-o la un geam, s-a stricat mecanismul de ridicare-coborare, m-a costat 350 de euro sa il schimb.Acum cca 20k de km am schimbat senzorul de la viteza.
Ce-i drept, masina a facut mai putin de 40 de mii de km in Romania. @Despre scarzait...nu neaparat cazul tau, ci in general...depinde de zona tarii, depinde pe unde circuli si ce drumuri ai pe acolo.Cand mergeam in Bihor la ai mei, imi era groaza de portiunea dintre Salonta si Beius.Circa 45 de km de drum uitat in paragina, gropi cu niste muchii de taiau bila de rulment si una linga alta.Cred ca e imposibil, daca locuiesti in zona aia sa nu ai probleme cu suspensiile dupa cativa zeci de mii de km, indiferent ce masina ai.In conditiile alea nici un wrc daca vrea sa mearga tare nu termina "proba" :). Se poate spune ca un posesor de Ford din zona aia de ex, dupa 30k de km are suspensiile praf, iar un posesor de VW dinMoldova, dintr-o zona in care s-au bagat bani in drumuri si dupa 100k de km e ok, ambele masini rulate in tara. Si am avut ocazia sa aud greierasi si la Passat B5 (care e cunoscuta ca o masina fiabila). |
Fiesta are suspensiile destul de rigide, dar piesa dintre scaun si volan face diferenta. Daca nu iti protejezi masina e normal sa scartaie. Eu am avut fiesta pe care am facut-o praf la 65 000 km si aveam arcuri sport mult mai scurte si mai rigide, am schimbat 2 rulmenti pe partea dreapta dar nu mi-a scartait nimic niciodata.
Totusi FOCUS este alta masina fata de FIESTA, alta clasa, alt pret, alte suspensii, alta calitate asadar nu vad relevanta si nici obiectivitatea post-ului tau. Compari compania FORD cu compania VW la clase diferite. Comparabil si Polo o sa observi ca e o caruta fata de golf. |
Quote:
si hai sa iti mai zic 2 aspecte pentru care golful e in fata la focus : focusul avea probleme de relanti pe la 18.000 km ... la 26.000 nu se mai tura bun hai lasa asta sa zicem ca poate fi din vina mea :D dar la 32.000 deja era o epava referitor la felul cum mergea motorul aspectul doi , plasticaraia trosnea in ea de zicea ca sunt distribuitor de jucarii ... greieri zdranganeala etc plus ca incepusera sa bata flansele fata nu ma intelege gresit ca nu tin partea la golf pentru ca asa ceva am acum dar iti spun sigur ca e mult mai buna ca masina. am 32.000 cu ea si nu mi-a facut nici un fel de problema pana acum absolut nicuna ! PS: tu ai condus pana acum bmw sa stii la ce ma refer ? |
apropo ... sa mai vorbim de cate kixuri a dat ford cu focusurile si cate a dat vw cu golf ? mai amintim ce probleme au toate cu clapetele de admisie :))
|
motorul asta de pe ford are grave probleme la pompa de injectie! Daca vrei cu tarie acest model de focus, iti recomand sa te indrepti catre diesel !
|
daca e vb de focus 2 (fara facelift) si golf 5, sa-mi dau si eu cu parerea , am la firma focusi 2 si acasa golf5. interior - imi place mai mult cel de g5. exterior, sunt destul de dragute amandoua, fata e mai frumoasa parca la golf, dar spatele imi place mai mult la focus. avand acasa dieselul de 105 si la firma benzinarul de 100, ambele cu roti pe 16, la handling pot sa zic cu mana pe inima ca Focusul se pisa pe golf. pur si simplu simt mult mai bine focusul pe viraje. la tinuta de drum, in schimb, la viteza mare, parca sta mai bine g5'ul. si e mai bine antifonat.
|
Quote:
@lucrul la care ma gandesc ca probabil te-ai referit, e faptul ca directia la golf e mai moale, mai fina, pe cand la focus e mai rigida.Moliciunea sau finetea aia nu e neaparat in directa legatura cu precizia. Pe mine personal la Ford ma deranjeaza scaunele.Pe langa Golf si VW in general, sunt mult mai putin ergonomice, sunt mai plate, nu-ti asigura aceeasi stabilitate in scaun.Eu daca iau o curba mai stransa si mai tare, ca sa nu-mi modific pozitia pe scaun trebuie sa ma agat de cotiera cu dreapta. Cat despre problemele pe care le-ai avut, eu inclin sa cred ca a fost un caz nefericit.Benzinarele de ford nu au o reputatie proasta. |
chiar deloc. la nivel european, flota avis si hertz (cele mai mari companii de rent a car), e compusa mai ales din ford focus si mondeo. oare de ce? de 2 ani de cand sunt in domeniu si mi-au trecut prin parc sute de focusi pe benzina n-am avut nici o problema cu ei.
|
Are si VW probleme cu motoarele pe benzina. Personal stiu cazuri concrete la polo 1.2 si jetta 1.6, masini in garantie la care reprezentanta se scuza si nu repara nimic.
|
Parere din experienta nu din auzite: golful este clar peste focus. (bineinteles daca comparam masini cu motorizari si dotari asemanatoare).
- golf, tinuta de drum superioara focusului (poate si datorita faptului ca este mai joasa) mai stabila in viraje. - confort mai ridicat in golf, este gandit mai mult pentru confort decat focus unde nu-mi place deloc politia la volan. materiale mult mai bune folosite la interior la golf. - fiabilitate mai ridicata la golf (aici ma refer la caroserie - nu zdrangane dupa 30.000 km ca la focus) - ca si motoare la golf se stie ca motorul 2.0 TDI nu prea este fiabil(cunosc multe pers cu acest motor care s-au plans ca le-a cazut turbina dupa relativ putini km, + de asta consuma exagerat de mult ulei), motorul 1.9 105 cai insa este extrem de fiabil fiind de fapt o varianta mai moderna a binecunoscutului motor 1.9 101 cai celebru pentru fiabilitatea lui (folosit pe golf 4, passat si multe altele din grup) -inca un + pt golf care am vazut ca nu prea s-a invocat aici este valoarea masinii care scade mult mai greu la golf decat la ford. -mai vreau sa amintesc aici electronica de pe focus care e praf si gadgeturile care se strica destul de repede la ford. La golf nu am intalnit pana acum ceva electric care sa nu functioneze. -si nu in ultimul rand designul golfului care este mult mai bun decat la ford dupa parerea mea si a multora. |
Quote:
|
Vorbesc ca am avut dar nu am vrut sa ma dau doar pe mine exemplu si am spus ca stiu si pe altii care au avut probleme cu acest motor. Este un motor de generatie noua si e normal sa nu fie perfect, mai dureaza pana ii repara toate bubele. Eu am avut motorul asta pe golf din 2004 ma gandesc ca deja pe modelele mai noi 2006-2007 se poate sa se mai fi rezolvat din probleme.
|
eu am 2.0 TDI cod BKD si nu am avut nici o problema cu el ( de cand am inceput sa am grija de el si sa nu il tin numai in limitare )
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:07. |
- Copyright 2026 4Tuning