![]() |
Sport-Coupe 2.0 - anii '90 ... europene vs japoneze
4 Attachment(s)
Opel Calibra vs Ford Probe vs Toyota Celica vs Honda Prelude
|
Re: Sport-Coupe 2.0 - anii '90 ... europene vs japoneze
incepand de acum un an am cautat varianta cea mai buna.. am cautat pe internet ,am citit tot ce se poate citi , am intrebat in stanga si in dreapta , chiar le am testat in jocuri video :) si pana la urma m-am hotarat la una din ele si nu mi pare rau... voi care o preferati si de ce?
|
Cea mai frumoasa mi se pare Celica..si e si destul de rar modelul asta...
Probe-ul am auzit ca nu e foarte fiabil...si arata frumos-ciudat :D.....designul lui deja mi se pare depasit...nush de ce..:| Prelude-ul e fff frumos...dar...nush...nu ma atrage(pe langa cele prezentate). Partea buna e ca e Honda...:). In topul meu ar fi pe locul 2 dintre cele 4. Opelul e frumos..dar e deja depasit pe strazile din Romania...in cazul lui partea buna e ca sunt fff multe piese de schimb...si deja sunt destul de multi experti in modificarea motoarelor de opel... Eu sper ca ai ales Celica...desi cred ca nu e asa :p |
eu as merge pe celica........mai ales gt4
|
am pus masinile in ordinea inversa fata de cum as fi ales eu...daca nu gaseam nicicum prelude luam celica ..ca design mi se pare un pic mai urata ca prelude si fff important pt mine-- prelude e cea mai lata si cea mai joasa ca inaltime totala. in rest ca performanta celica e buna deasemenea si ca fiabilitate la fel..ceea ce nu pot spune de ford sau opel
|
Ne spui si noua ce ai ales? :p
|
ca aia neagra cu jante pe 17:)
|
Vezi ca si Calibra tot cam neagra e ;)...daca ar fi sa realeg...tot Prelude as alege...Am fost cu Celica si trage bine, poate doar putin mai lenta ca Prelude, dar are o directie foarte neutra...Probe nu-mi place de fel, iar Calibra probabil m-ar fi interesat daca eram in Europa...=> 1.Prelude 2.Calibra 3.Celica 4.Probe(clasarea Calibra inaintea Celica e doar subiectiva pt ca nu am condus Calibra dar imi place cum arata mai mult ca Celica)
|
Quote:
|
Prelude ! da as prefera 2.2
|
celicaaaa e frumoasa:X si japonezii au motoare mai vioaie putin:P
|
CALIBRA C20LET 4x4 :X :peace: :peace: ..masina care mi'a marcat copilaria....my first love :oops:
|
honda prelude . pare cea mia smk
|
Quote:
ps:vezi ca 2.2 are si 130cp |
a mea de 2.0 are 133 cp ... chiar modelul 2.2 nonvtec trebuie sa fie mai puternica ...modelul 2.3 are 168 cp
|
Uite ce am gasit pentru piata americana:
S Si SE VTEC Standard Engine 2.2L 135 hp I4 2.4L 160 hp 4 2.4L 160 hp 4 2.2L 190 hp I4 ********** 135 @ 5200 RPM 160 @ 6000 RPM 160 @ 6000 RPM 190 @ 6600 RPM Torque (lb-ft) 142 @ 4400 RPM 162 @ 3600 RPM 162 @ 3600 RPM 156 @ 5250 RPM Cel mai puternic motor 2.2L nonvtec pentru piata americana a fost cel de 145 cp pus pe Accord 94-97. |
f interesant ... ma mir ca modelele pt europa sant mai puternice .. la prelude ..pana si viteza max inscrisa pe ceas e mai mare la a mea cu motor 2.0 decat la una 2.2 pt non europa (220 respectiv 200)
|
oricand, japoneza..iar din cele de aici, prelude-ul clar! shi ca design, shi ca caracteristici shi ca orice. vis de mashina! plus, it's a honda! ;) praise the temple of vtec! f tare modelu' asta de prelude..
|
Dar de Celica ST205 3S-GTE motor facut de Yamaha 2L turbo si 245cai cu benzina de 95 si 260 cai cu benzina de 99 ( specificatiile din Japan ), tractiune integrala.
Traiasca Toyota :) |
Era vorba de versiunile FWD cu motoare de 2.0 litrii...
|
celica clar:)
|
cand vine vorba de masini sport si nu numai sunt putine pe care sa le aleg in locul unei honde,mai ales a unei honde mai batrane..aratau atat de bine hondele din anii aia
|
sa nu mai vorbim de motoare..
|
43 la 18 scorul pana acum ..japoneze respectiv europene
|
Quote:
|
exista si model american de probe si exista probe pt europa putin diferit ca detalii in design
|
Nici 'american' nu e 100%,motorul,transmisia,sasiul sunt de Mx6.Au reusit performanta sa copieze o masina japoneza facand-o mai lenta!
|
Opel Calibra...
|
Am avut Opel Calibra si ti-as recomanda-o mai ales daca e turbo pt ca isi baga in buzunar concurenta. Cel putin la performante, plus faptul ca se poate tuna f. usor!
|
Quote:
|
Ideea e ca orice ti-ai lua, trebuie sa fi atent la cat de bine a fost intretinuta masina pt ca de obicei sunt f. alergate! Iar astea sunt genul de masini detinute de pusti teribilisti care nu stiu sa mearga cu ele si dupa aceea le vand! Persoanele de pe acest forum de excepta! :)
|
Toate in afara de Ford mi se par superbe, Fordul chiar nu-mi place deloc....am ales Calibra pt ca am Calibra si imi place, in schimb n-am condus nici Honda nici Toyota, dar sunt sigur ca sunt cel putin la fel de bune. Concluziaa: Ford Probe SUX!:lol:
|
Honda... pt experienta VTEC :p pt motorul ala de 2.2 si 200 de cp, pt felul in care arata si cum se conduce ;) si pt fiabilitate...
|
gasiti la profilul meu poza cu masina care o am deja ..era doar o intrebare ce ati alege voi. la un moment dat m-am gandit pe rand la toate dar am ales sa trec peste parerea tuturor si sa mi urmez visul si nu mi pare rau deloc
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:01. |
- Copyright 2026 4Tuning