![]() |
Dacia 16 "Volti" turbo B-34-SGM
10 Attachment(s)
Am facut acest topic pt schimb de idei cu pasionatii si cunoscatorii.
Asa ca ii rog pe cei care au pregatite intrebari de genul : -Da "cat baga" frate? -Cat consuma? -Merita sa bagi bani in Dacie? -Am si eu o Dacie de la bunicu si permis de o luna, ce ii fac "sa fuga"? SA SE ABTINA si sa nu comenteze ! Multumesc. Am atasat niste poze mai jos. |
Re: Dacia 16 "Volti" turbo B-34-SGM
felicitari pt masina si pentru k in sfarsit ai facut toplicu pentru bine cunoscuta ta masina SGM-U... felicitari
|
Domnu' cu motorul asta l-ati batut pe baiatul ala cu vectra 16 v neagra cu pzc la nr la Danubiana???
sunt curios... |
domnu nu va suparati e de curse=))) just joke felicitari roberte ptr masinutza ...am mers cu tine si am ramas foarte wow !!! ca trage mult mai bine decat akum 2 ani ;) multa bafta in continuare!!!!!!
|
Quote:
Felicitarile nu-si mai au rostul :peace: |
Nu o sa o pun pe dinamometru, o las in mister. Are amestec optim, urca liniar in ture, nu ma intereseaza ce putere scoate.
|
Eu iti doresc sa fie ultimul motor pe care esti nevoit sa-l schimbi. Cat mai mult timp petrecut in ea si cat mai putin "sub" ea .
|
Te-am admirat de mult,si iti respect munca depusa la masina, dar parca mai mult admiram faptul ca ai reusit sa faci dintr-un motor puturos si vechi de dacia, unul dintre cele mai puternice din Romania, decat sa montezi un motor de Clio Williams... Parca turbina pe bloc motor de dacie, pastra mai mult farmec, insa probabil te saturasei de ce aveai...
Oricum, mult respect pentru noul tau motor. Ai pastrat cutia de dacia? |
ce pot sa zic ! esti tare ! tot respectul ! bafta in continuare :P
|
Robert,bine ai revenit cu un topic despre masina ta..asta-i un lucru bun;)
N-am sa te intreb fel si fel de chestii despre cutie sau motor pt ca nu intentionez deocamdata sa fac ceva modificari in acest sens pe masina mea iar conversatie aiurea nu-mi sta in caracter sa fac. O singura nelamurire am si poate vei vrea sa-mi raspunzi..ce rol au cele 2 butoane rosii plasate pe volan:?: ..ma duc cu gandul la NOS..ai asa ceva,sau ai de gand sa montezi o instalatie:?: Merci si multa bafta in continuare si bineinteles FELICITARI:D |
tot respectul pt tine si la mai multi cai putere
|
o evolutzie tare pe dacie........imi place ce ai facut ........spor in continuare...;)
|
16volti imi place, bine ai revenit robert!
|
iar o sa faci senzatie ca intotdeauna :D
|
as vrea sa fie mai multe dacii deastea ...sa le arat celor care zic "dacia nu e masina" .Felicitari Robert si a micii rachete SGM :D
bn dinamomentru inteleg e mai frumos asa fara sa stii puterea ,dar acceleratia macar ? |
Nenea, nenea, da e electric? Ca vad ca scrie ca e 16 VOLTI, adica daca vin cu o baterie de 9 VOLTI o sa mearga cu 55% din putere? :P
Nu te mai felicit, pentru ca felicitari ai primit destule si ai destula maculatura prin casa... Cat mai multi km, fara fum de turbina dusa si fara radare :) |
Quote:
Butoanele sunt pt actionarea unei supape de by-pass cu rolul de a marii presiunea de supra-alimentare. Am tot ce imi trebuie sa fac asta, mai putin chef si dispozitie. |
Spor la chef si dispozitie:D Care este masina de provenienta a acestui motor? Ai apelat si la usurarea caroseriei?
|
Renault Clio 16v.
Caroseria este mai grea decat una se serie cu aproape 200kg. |
Quote:
|
esti un mare bagabont :D
masina suna ca un avion cu reactie ... sa nu zic in gaz cum se aude cu turbo. senzatie nu am ce zice. |
salut . robert respect pt tine . si pt masina ta . si bafta in continuare , cu masina . sa auzim numa de bine de dacia SGM .
ps. o intrebare dake nu te superi . :-P Cam cati cp. estimezi ca are . asa cu aproximatie.? salut bafta |
Nu am testato. Are 147 fara turbo. Probabil e pe la 170 cum e acum setata, sa nu rupa prea rau aderenta.
|
bey asta o fi dacia aia ma dupa care se uitau baietzi cu tulumba pe bord...la semafor....?bv sgm-ul trage bine rau masina....pfff cum se duce in treapta 3 ;)
|
Salut!Vad ca ce am postat aseara a fost sters,asa ca mai intreb o data.
Cutia este de Dacie?Ce set motor folosesti? Ce axe cu came ai? |
Pistoane de Clio RS de 2.0 (multumiri lui Lego) si axele cu came de serie. Cutie de dacia deocamdata.
|
Salut, (pune si pt noi un filmultet sa-l vedem si mai ales sa-l auzim)... L-ai luat turbo sau l-ai facut turbo ? oricare ar fi varianta ...daca poti sa-mi spui si in ce bani.
Cutia ?...una de papuc ..cum rezista aia ?...cum ai rezolvat treaba asta ...mor de curiozitate |
Nu am filme. Motorul eu l-am facut turbo, nu cred ca aveam de unde sa cumpar unu gata facut. Nu am mai auzit inca de asa ceva in romania. Cutia rezista deocamdata.
|
Merci pt lamuriri;)
|
Ia baga tu ceva detalii referitoare la butoanele alea si ce fac ele ... Ca poate mai vor si altii :P
|
Nu am facut socoteala, mult oricum. Carcasa de ambreiaj e de papuc diesel, cutia e originala a masinii din 91.
|
Pe la directie ai modificat ceva, in afara de coborarea volanului?
|
2 Attachment(s)
Inca nu am facut instalatia la butoane.
Am inlocuit prostia aia de cuplaj cu o cruce cardanica, este mult mai precisa directia acum. Rotule pivotante in locul buselor de la tiranti, din astea clasice. |
poate te loveste sacu' cu bani si o faci 4x4:D
|
inca nu am asa ceva in plan, si nici masina donatoare de transmisie.
|
Quote:
inca ceva ...ai hornuit blocul la 82 mm si decomprimarea ai facut-o doar prin instalarea pistoanelor de willy ???. calculatorul de 1.8 16 v sau de 2.0 willy?? astept raspuns |
Am alezat blocul la 82.7 si am schimbat si vibrochenul. Electronica este de la un motor turbo.
|
Quote:
..sincer nu stiu cum are pistoanele ..am crezut ce merge faza ca la motorul de dacia...vibrochen de 1.4 cu camasi + pistoane de 1.6 = motor decomprimat dar din ce spui tu ..nu prea :) |
Foarte tare masina..a dat rusine la multe masini !
Bafta in continuare ! 8) |
Tare masina asteptam niste filmulete sa o si vedem in actiune.
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:47. |
- Copyright 2026 4Tuning