Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale moto (https://forum.4tuning.ro/571-discutii-generale-moto.html)
-   -   Asigurare obligatorie scuter (https://forum.4tuning.ro/571-discutii-generale-moto/47828-asigurare-obligatorie-scuter.html)

valib 03-08-07 17:26

Asigurare obligatorie scuter

din cate am inteles...trebuie facuta asigurare obligatorie si pentru scuterele inregistrate la primarie:(
de cand intra in vigoare lega asta? (a intrat deja?)
si cam care sunt tarifele?
stie cineva ceva?

V1p3R 04-08-07 11:06

Re: Asigurare obligatorie scuter

pai legea a intrat deja in vigoare ....dar la taxe nu ma bag ..habar nu am :sad:

rider on wheel 05-08-07 08:21

damn cu legile lor cu tot ! :cry:

vlad_VSV 07-08-07 10:03

rca-ul o sa fie obligatoriu la scutere din octombrie !!!

valib 07-08-07 11:35

asa am auzit si eu la TV...
si totusi...politia aplica deja amenzi pentru lipsa asigurarii:):):)

vlad_VSV 07-08-07 13:54

pai profita de nestiinta lumii.....asta e :)

V1p3R 08-08-07 11:54

eu nu ma opresc nici odata... fug de ei :D ..acum sunt pieton dar cand imi vine motoru nu platesc nimik, pana nu are toata lumea platit tot ce e de platit nu platesc nici io :D

radub 08-08-07 12:02

Quote:

Originally Posted by V1p3R (Post 1035955)
eu nu ma opresc nici odata... fug de ei :D ..acum sunt pieton dar cand imi vine motoru nu platesc nimik, pana nu are toata lumea platit tot ce e de platit nu platesc nici io :D

Hmmm...mentalitate de roman!!!

V1p3R 08-08-07 13:56

poi noah ..nici 16 ani nu am ...nu am voie sa ma dau numa cu bitza:D ....de aia nu ma opresc...:lol:

adu89 08-08-07 14:07

mancamiati cariciu,nu platiti rca nu? da dak intrati in unu cu masina cine plateste ma pentru voi?chiar credeti k sunteti toti mari smecheri si nu vi se poate intampla nik?sau ma rog,orice numai voua nu.platiti si voi rca la fel k toate celelalte vehicule cu motor,care e problema?nuti mai lua scuter dak nu vrei rca.voi credeti k legile astea sunt facute asa deaiurea...

V1p3R 08-08-07 17:13

din octombrie trebe platite ...acuma inca nuh :D ...o sa le platim ..daca se poate si full casco;)

rider on wheel 09-08-07 03:38

hmm... io miash face full casco si asigurare... da la viitoru motor,kre o fi...

ipman 13-08-07 20:53

Faceti RCA, ca nu e o suma imposibila.
Si daca patiti ceva chiar nu va doare capul.
Nu tin cu societatile de asigurari, dar va poate scuti de multe dureri de cap.

valib 22-08-07 22:02

nu e vorba de faptul de a face sau nu asigurare, zic eu...
ci de faptul ca eu cu 50cc platesc cat plateste unul cu masina cu 1100cc.
iar asta...nu e corect!

adu89 22-08-07 22:13

Quote:

Originally Posted by valib (Post 1059979)
nu e vorba de faptul de a face sau nu asigurare, zic eu...
ci de faptul ca eu cu 50cc platesc cat plateste unul cu masina cu 1100cc.
iar asta...nu e corect!

wooow ... e incredibil... crezi k e singura chestie naspa din tara asta?!?!? trezestete,traim in romania ;) vrei sa faci ceva?contestatie ceva?dute si la haga si nici o poola nu faci:)))) :lol:

ipman 23-08-07 08:22

Asa e, platesti relativ mult.
Dar sa-ti spun cit platesc eu la o moto de 1137cc?
Pe de alta parte ai marele avantaj ai consum mai mic de combustibil si clar ajungi mult inaintea celor cu masini la destinatie.

valib 23-08-07 10:11

te credeam mai destept.
si crede-ma, se pot face anumite lucruri.
dar majoritatea gandesc ca tine, si uite asa ajungem sa traim in gunoaie

V1p3R 30-08-07 11:35

Va zic eu aci in Romania totul ii sub control (dupa mintea lu aia care is la putere)...si ca la noi la nimeni .....noi nu suntem de vina delok...aia care vor sa se inbogatzeasca peste noapte aia sunt de vina;) ;) ...

ge0rge 30-08-07 17:56

aici nu`i vorba sa se imbogatzeasca ei.. da ii spre binele vostru sa aveti asigurare!!! daca faceti accident sau intrati intr-o masina.. mai bine platiti din buzunaru vostru.. sau mai bine ii dati asigurarea ? credeti-ma ca si daca nu voi sunteti de vina in accident si nu aveti asigurare.. nu puteti primi bani de pe asigurarea persoanei care este de vina!! asa ca ganditi-va un pic ;)

valib 30-08-07 21:44

Quote:

Originally Posted by ge0rge (Post 1073209)
aici nu`i vorba sa se imbogatzeasca ei.. da ii spre binele vostru sa aveti asigurare!!! daca faceti accident sau intrati intr-o masina.. mai bine platiti din buzunaru vostru.. sau mai bine ii dati asigurarea ? credeti-ma ca si daca nu voi sunteti de vina in accident si nu aveti asigurare.. nu puteti primi bani de pe asigurarea persoanei care este de vina!! asa ca ganditi-va un pic ;)

de acord! nimic mai adevarat.
dar de ce sa platesc eu cat plateste altul cu o dacie?
asa cum la masini se diferentiaza dupa cilindree, la fel ar trebui sa existe si alte tarife pentru scutere de genu;)

eu nu imi fac asigurare deocamdata, si nici nu am de gand, asta in semn de protest pentru sistemul in care traim.

PYT 30-08-07 21:52

linistiti-va si nu mai fiti asa artagosi k incetul cu incetul o sa se rezolve si problema asta. sunt sigur k societatile de asigurari vor forma si o subgrupa speciala pt scutere pe undeva prin 2008, ganditi-va k nici n-a iesit legea inca... momentan e ~100 RON/6 luni si, cum zicea cineva mai sus, avand in vedere costul pe care-l aveti cu benzina, nu e capat de tara.

PS: cand va hotarati sa incheiati, va astept cu reduceri de grup, imi gasiti topicul la bursa ;-)

ge0rge 31-08-07 00:02

@valib: ai rabdare ca se va lua dupa cilindree!! eu de exemplu pt RS 125 pe 6 luni am platit 800 de mii... nu stiu cat ii pt motor cu cilindree mai mare sau mai mica.. dar se vor mai schimba preturile! iar faza cu prostestu.. numa tu o sa ai de suferit daca te opreste garda.. :) o sa vezi.. daca nu ai nici numerele .. ti-l mai si confisca..

F_L_R 31-08-07 20:03

-Eu sofer si motociclist ....Tu posescor scuter!!!!! Hai sa gandim putin.
__________________________________________________ _______________________________
-EU posed permis categoria A si B / TU nici o cunostinta elementara despre mersul pe drumul public
-EU sunt in masina sau pe moto echipat/ TU in sort colorat si tricou cu maneci scurte ....si neaparat freza trebuie admirata de fete.
-Eu am asigurare si la moto si la masina / TU ai dat 500 pe scuter ce ti mai trebuie asigurare.
__________________________________________________ _______________________________
-EU si TU ne lovim in trafic ATENTIE!!!!!!
-EU nu patesc nimic ....sunt in masina ..ma doare la organ......TU dai cu Hardul de asfalt....sansele tale MINIME.
-EU am experienta in trafic.....TU mergi de 2 saptamani....probabilitatea sa fie vina mea..........Extrem de MICA
-EU am asigurare......tu ????? doar ai dat 500 pe el.....mai dai si asigurare????

valib 31-08-07 20:53

eu personal nu am pus sub semnul intrebarii necesitatea asigurarii, ci VALOAREA acesteia.
hai sa platim atunci si cei cu masinile aceeasi asigurare!

F_L_R 31-08-07 21:03

-Categoric ca asigurarea trebuie sa fie pe masura motorizari respectivului scuter.
-Ma gandesc ca se va lua in calcul si numarul crescut al accidentelor cu astefel de vehicule.....deci riscul este mai mare si de aceea probabil si asigurarea va fi mare.
-De exemplu asigurarile locuinteleor din zone cu grad ridicat de risk sunt duble decat o zona normala.

yknot 02-09-07 21:23

ar trebui dat un examen pt scuteristi, un fel de permis, iar daca obtinerea "permisului" este recenta as tripla valoarea asigurarii.

koozika 02-09-07 21:33

eu am o caprioara de 49ccm...ca sa fie pus la punct toate actele inregistrat.....scoala ai....asigurare....mar costa vreo 5milioane....nu cred ca mai fac ceva pe ea acum vine vremea rea...pe vara termin scoala de soferi pe A B si nu imi bat capu de motor il vand, sper si gata.....

valib 03-09-07 21:17

Quote:

Originally Posted by yknot (Post 1077568)
ar trebui dat un examen pt scuteristi, un fel de permis, iar daca obtinerea "permisului" este recenta as tripla valoarea asigurarii.

s-a implementat deja acest tip de 'examen' de ceva vreme.
iar treaba cu valoarea asigurarii pentru incepatori...e relativa...

smekerul_ptm 11-01-08 20:21

chiar mi se pare de **** faza asta cu rca'ul....
cum adica , dupa ce ca il am in rate , mai tre sa platesc si rac'ul?
nici numerele nu le am , din cauza proastei de la posta...mama ei....
dar sa vedem...
si apropo , stie cineva de ce un scuter model 2007 cumparat in septembrie...am primit RAR'ul doar pana in 2009????

scuze daca's offtopic...nu a fost cu intentie

All times are GMT +2. The time now is 18:20.

- Copyright 2026 4Tuning