![]() |
Turbo pe motorul de dacie
Okie as avea si io cateva nelamuri ...
pentru a pune turbo pe un motor dacia 1.6 injectie, ce modificari trebuiesc facute as dori daca se poate la acest topic sa raspunda doar persoanele care au facut/vazut/cunosc asa ceva...cei cu nfs-ul in cap si filtre sport ii rog sa nu se bage(multumesc anticipat) ma gandesc sa pun turbo pe motorul de dacie(unul mic...nu ceva extraordinar...ceva ce ar putea cauza motorului) masina in cauza ar fi o nova gti 1.6 (deci pe injectie) nu prea ma pricep asa ca intreb: 1.trebuie sa renunt la injectie pentru a pune turbo? sau merge si cu injectia?trebuie umblat la ecu? 2.care sunt componentele pe care ar trebui sa le cumpar pentru a incepe proiectul?(aici ma refer la absolut tot) 3.trebuie modificata evacuarea? nu ma trimiteti direct la mecanic k aia incep cu faze genu (daca ai cap iatzi alta si dastea) nu sunt inca hotarat sa incep proiectul si de aceea ma documentez sa stiu la ce ma astept...ce trebuie sa caut....cat ma vor duce toate astea Astept pareri legate de subiectul asta...fara misto-uri plz |
Re: Turbo pe motorul de dacie
daca nu esti hotarat, nu incepe, o sa iti blestemi zilele cand o sa mergi pe jos pt k masina e in modificari (asta daca nu mai ai alta)
cauta mai atent pe forum k s a mai discutat problema asta bafta |
man mie imi trebuie detalii in legatura cu piesele .... iti dai seama ca sunt constient de urmari...
degeaba sunt hotarat la inceput si nu stiu in ce ma bag si realizez apoi ca nu se merita |
poti sa pastrezi injectia, trebuie modificata sigur la galeria de evacuare ..altceva sa ai pe cineva sa iti faca klumea ca nu prea poti la magazin sa ceri galerie pt nova pt turbo .
|
componente o parte iti pot zice am avut si eu de gand dar am abandonat intre timp si am trecut pe un aspirat batran.....radioator ulei + modina,intercooler,turbina,regulator presiune ,pompa benzina sigur nu iti face fata pompa dupa dacie acuma depinde cati bari are , galerie evacuare sau flansa cum doresti dar nu cred ca vrei sa ai turbina pe sub masina , ar trebui sa decomprimi si camera de ardere acuma iar depinde de compresie etc.. si cam atata in mare ..da trebuie sa umbli in calc masini pt mai multa benzina
....dc gresesc cu ceva rog sa fiu corectat mai multe iti pot spune pers care au facut asta dc ii rogi pe pm sigur o sa te ajute |
radiator ulei
modina intercooler turbina regulator presiune pompa benzia galerie evacuare/flansa "ar trebui sa decomprimi si camera de ardere acuma iar depinde de compresie" ai putea fi mai precis...cum se decomprima si pentru ce se decomprima?? |
normal se pune o garnitura mai groasa (garnitura dintre chiuloasa si motor), am auzit la unele pers ca se pun 2 dar nu cred ca e bine ....sau faci pe comanda o garnitura de cupru...normal se cumpara pistoane scobite (poate au o denumire tehnica nu o cunosc)...de ce se decomprima?...o sa aibe loc un amestec foarte mare benzina+aer = explozie mare normal la un aspirat se comprima in lipsa acelui amestec bogat (lipsa aer)
...spun ce stiu dc gresesc ...doresc a fii corectat sa nu te informez prost |
Quote:
ms pt ajutorul dat pana acum daca mai are cineva de adaugat plz help me out!! |
de cupru sa fie...poate nici nu e necesara depinde pe ce presiune mergi ;)
|
nu ma gandesc sa fie ceva iesit din comun...ceva din care sa castig nush cati cai...
ma intereseaza in principal sa pun turbo...sa aive acel efect cand la 2.500 simti un mic boost...si acel boost sa il simti pe o dacie...este ceva unic dupa parerea mea :) plus ca apoi pot sa optez pentru un blow off sau mai stiu io ce :) mare presiune nu vreau pentru ca nu vreau sa bulesc motorul prea repede(sunt constient ca se duce mai repede) a...si inca ceva...ma gandeam sa fac setu motor ... il fac inainte sa pun turbo sau il fac dupa?? |
hmmm....ai putea dupa primul experiment ca sa zik asa sa faci set'ul motor dc mergi pe presiune mica nu o sa ai probleme
|
parerea mea e ca daca nu sti mai bine nu te bagi...cauti pe cineva care te poate ajuta ,te documentezi mai bine,nu e asa usor precum pare ...altfel o sa ai multe esecuri si bani pierduti...
|
pai acum ce ti se pare ca fac?
ma documentez...nu vreau sa ma arunc in ceva in ce nu cunosc intreb si eu pe cei care au si stiu... ce imi trebuie alea alea... turbina cam de pe ce motor trebuie sa il iau?? neaparat 1.6? pompa de benzina daca o iau de la o masina cu motor mai mare sa zicem un 1.8 sau 2.0 e buna?? sau trebuie speciala de pe motoarele cu turbo?? |
bine daca reusesti doar cu informatiile de pe forum =)) respect sunt multe "secrete";)...in fine bafta la proiect
|
mdap...daca nu binevoiesti sa destainui aceste "secrete" nu te baga...
nu ma zis ca o sa reusesc doar cu informatiile de pe forum ci cu informatiile de pe forum si sfaturile celor care sunt dispusi sa dea o mana de ajutor si nu sa critice...as putea sa imi fac o idee cam despre ce ar fi vorba nu toti ne-am nascut invatati si decat sa ne laudam ca stim si ca avem mai bine intrebam...omu cat traieste invata... |
prietene daca vrei ceva destept pentru Nova ta am exact ceea ce iti trebuie.....adica Kompresor de mercedes+galerie admisie+injectoare +ECU+traseu admisie+instalatie electrica+fulii......nu trebuie modificata evacuarea decat daca vrei....e buna o evacuare directa pe diametru mai mare dar pentru incept merge si asa.......
daca esti interesat astept PM Cu astea scoti undeva la 100-110CP cu motorul stock.....daca vrei fiabilitate motorul trebuie decomprimat la fel ca in cazul motarii unui turbo....adica alte pistoane |
tzi-am dat pm...
scz ca intreb...dar care este diferenta intre turbo si kompresor?? care este mai rentabil?? apropo de pe ce mercedes provine kompresor-ul? |
kompresor=functioneaza de la orice turatie in functia de rpm ale motorului atata aer produce
turbina= functioneaza de la o anumita turatie in sus ....depinde de marmiea ei ..lag'ul pe care il are etc.. P.S. pe prima pagina la 4tuning ai acolo un articol turbo sau kompresor arunca un ochi |
interesant articolul...chiar foarte...compresorul pleaca inca de la demaraj si pleci cu un cuplu de invidiat...insa se plafoneaza la turatii mari...turbo pe de alta parte are acel delay pana la o anumita turatie si apoi intra dar duce mai mult in turatie
pe mine m-ar interesa mai mult un compresor pentru ca nu vreau sa omor motorul in turatie mare...acum sunt curios cam ce diferenta ar fi intre turbo pe dacie si compresor pe dacie...pentru ca din ce scrie in articolul acela compresorul iti ia din cai pentru a-ti produce cai...ma gandesc ca din cei 70 de cai ai mei cat sa ia sa ajunga la cei 100 de care vorbeste GTA pareri ceva?? pro contra compresor? GTA sa imi raspunzi si mie la mesaj ca as fi interesat de treaba |
compresoru iti mai ia din putere motorului
|
pai...imi mai ia...dar imi da mai mult nu? sau cum?
pai de ce mai pun dupaia doar sa am? |
ai o presiune pe care o baga si turbo si compresorul: la turbo era ceva de genu presiunea pe care o baga [(0,8)+1]*put motorului(72)=129.6cp si la compresor iese mai putin pt ca se pierde energie mult mai mult decat la turbo care foloseste energia care s-ar fi pierdut(energia gazelor de evacuare). La compresor ar fi mai usor cred ca nu sunt multe piese solicitate la temperaturi asa mari, plus ca ar fi ceva foarte interesant sa vedem si o dacie Kompressor ca turbo am mai vazut.
Spor la treaba si mai cauta informatii, multe , multe , multe............ |
In primul rand, sunt motoare de acest tip facute ulterior cu turbo, dar nu prea tin, multe trebue modificate la astea ca sa mearga mai mult de 10.000km si o presiune maxima de 1bar, mai mult nu cred ca ar rezista orice din si dinafara motorului...
In al doilea, cine intreaba in general habar nu are cum trebue facut, si pe forum nu poti sa inveti cum trebue facut orive motor, deci mai dine cauti raspunsuri prin carti specificate. Daca dupa asta inca ai dubii si cateva neintelegeri in text pozteaza intrebari, dar in ecest fel nu ai cum sa faci un motor ca lumea! |
ideea nu era sa fac motorul ... ci sa ma documentez in legatura cu partile componente...si cu rentabilitatea lor pe un motor de dacie 1.6i
|
rentabil nu e nimic in ziua de azi......majoritatea cauta masini care sa consume 4%..dar sunt pers care nu se uita la asta chit ca strang bani 1 saptamana sa se plimbe 2 zile cu un motor facut cu mana lor indiferent de puterea lui dar ai o satisfacatie ca ai putut face ceva din masina respectiva..cum spuneam niciodata nu o sa fie rentabil ca de ex modifici suspensia la cum e bucurestiul e o aventura sa mergi cu 5 cm garda la sol iti vb din experienta de zi cu zi te mai si injura lumea ca mergi incet majoritatea avand logan garda de jeep ce ii doare pe ei nu topaie rinichiul lor
|
ma refeream sa nu imi omoare motorul...
am zis de la inceput...nu caut o putere extraordinara...si la 1000km sa schimb radical tot caut ceva sa se simta insa sa fie cat de cat durabil.... |
gaby scoate motorul asta punel frumos pe balcon cauta un reno 19 turbo ii iei motorul ii schimbi consumabilele si il arunci sub capota cica intra perfect a mai facut cineva pe aici .scapi si mai ieftin si fara prea multa bataie de cap
|
|
Quote:
|
hai ca are cineva un 1.8 16 v intra perfect ieftin ce zici te bagi scapi mai usor dwecat cu turbo
|
1 Attachment(s)
la doar 2000 lei, complet
|
caphonne sari cu un pretz...cutie de viteze la motoru ala ceva??...sau o las pasta de dacie?...ce alte periferice mai are motorul??
sgm...sa inteleg ca este motorul de pe clio nu? nu am cine stie ce cunostinte asa ca intreb si io cati cai are?ce modificari mai trebuie sa fac la dacia nova 1.6 gti pentru a-l monta?merge cutia de viteze de dacie sau trebuie de renault?? |
are 137 cai, se monteaza pe nova cu cutia lui cu tot,pe care o am si se vede si in poza.
|
Quote:
Salut, Idee: http://www.mimousa.com/home.asp?dir=products&prod=952 merge si pe a ta...si ai si filtru sport si un mic booster :) Merita sa stii am citit multe despre el.. Contact daca il vrei se aduc din Sua direct;) Spor. |
nu mai sar cu pretz ca tia raspuns sgm de motorul ala e vorba
|
Dar dupe cate stiam eu,tips&tricks nu este aici???Aici parca trebuiau prezentate daciile facute!!!!Nu????Sau am ramas eu in urma?????
|
daciile facute se prezinta la prima pozitie MASINA MEA DACIA parca nu??
daca nu e asa rog sa fiu corectat. |
Quote:
|
210 mii e ca nou
|
te referi la turbo electric nu ca la diesel...
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:20. |
- Copyright 2026 4Tuning