![]() |
passat viteza maxima.
sunt si eu curios cat poate sa atinga un passat ultimul model cu motor de 2.0 TDI 140 cai... am vazut cateva filme pe youtube si nu sarea de 230. eu cu a4a am avut aproape 180 si a trebuit sa franez. cred ca sare putin peste 180 dar nu e indicat... avand in vedere ca are 6 trepte... ma gandesc ca si peste 230 trece... nush... astept raspuns.
|
Re: passat viteza maxima.
uita-te in talon si adauga cam 10 km/h (eroarea vitezometrului) :)
|
Tot Asa Cindva Am Mers Si Eu Cu Acelasi Model Cu 6 Trepte Dar Nu Am Mai Avut Spatiu Si A Trebuit S A Frinez La 200 Dar Cred Ca Mere Cam 220 Maxim
|
ehnica
Cilindree (L/cm3) 2,0 / 1968 Alezaj / Cursa (mm) 81 / 95,5 putere max., kW (CP) la 1/min 140 Cuplu motor max., Nm la 1/min 320 / 1750 Rapot de comprimare 18,5 Norma de poluare EURO 4 Alternator, A/Baterie, A(Ah) Cutie de viteze manuala 140 / 330 (61) Cutie automata/tiptronic 140 / 330 (61) Carburant motorina Consum carburant combinat, l/100 Km Cutie de viteze manuala 5,9 - 6,0 Cutie automata/tiptronic 6,4 - 6,6 Capacitate rezervor carburant (l) ca. 70 Cutie de viteze C utie manuala cu 6 trepte Emisii CO2, g/km Cutie de viteze manuala 159 - 162 Cutie automata/tiptronic 173 - 178 Timp accelerare de la 0-80 / 0-100 km/h, s Cutie de viteze manuala 6,9 / 9,8 Cutie automata/tiptronic 6,9 / 9,8 Viteza maxima, km/h Cutie de viteze manuala 209 Cutie automata/tiptronic 206 cred k ti-am raspuns la intrebare ;) doar cu motorul 2.0 TDI de 170 de cai atingi 220 ;) (asta la categoria diesel) |
Quote:
|
Quote:
am eu un passat 1.8 t 150 cai si in carte specifica o viteza maxima de 225 km/h. deci nu cred ca tu cu 131 cai sa te duci mai tare de atat. vorbim de viteza reala. si sa nu uitam ca cea mai reusita motorizare pe passat a fost cea de 1.8 t. un passat din 2007 de 140 cai nu bate nici la demaraj nici la viteza maxima unu din '97 de 150 benzina. |
Quote:
mult mai mult adica in jur de 230 km/h , iar aia cu viteza reala o aflii doar pe dyno, eu vb de viteza indicata de ceasul din bord atunci cand circuli cu masina , nu cand stai pe loc. iar tu cu 150 cai pe benzina cred ca depasesti viteza constructiva, asta doar daca ai drum liber. |
Quote:
sau tu mergi cu 230 cu 131 de cai si cand e traseu aglomerat ? nu m as risca sa fac depasiri cu niste cauciucuri de 205 la peste 200km/h. tinand cont si ca passatul nu e chiar asa jos. in fine, eu am vorbit doar de viteza reala, care cred ca este cea indicata de producator. |
210 maxim.Nu mai aberati cu 230 sau 250.Pentru viteze mai mari de 200km/h cu fiecare crestere de 10km/h ar cam trebui cca 20-25cp in plus.Iar daca e diesel poate si de 30...
Voi nu va uitati la virstele celor care spun prostii? Mai clar ca ce a postat sebaaa ce mai vreti? |
pai ce a postat seba e viteza maxima constructiva... acolo scrie 209. stiam asta. DAR, am si scris ca intr-a4a aveam aprox 180. cum facem cu a5a si a6a ? doar 29 kmh sa mai iei cu ele aman2 ? asta era intrebarea mea... eu voiam sa vorbeasca cei care au passat de asta de care zic eu si au avut curiozitatea sa vada cat merge. bineinteles conteaza si motorina si cati erau in masina... etc. noi eram 3 in masina. ah si altceva acum recent... cu 8 in masina ( 2 in fata 4 in spate si 2 in portbagaj ) a atins 205. nu era blana... nici n-a avut in gand sa-i dea asa goana da asa a fost conjunctura. deci... cu o jumatate de tona in plus masina a atins 205. eu zic ca sare mult peste 209 ( viteza mentionata de seba )
|
acum sa nu vorbim va rog de cat de constienti sau inconstienti a fost soferul sau noi care ne-am urcat cu el... stim si noi ca in momentul acela am fost foarte inconstienti... am si discutat de asta... va rog sa va axati pe viteza maxima a masinii.
|
prietene nu o sa prinzi NICIODATA mai mult decat ai in talon
asta pe drum orizontal si fara sa iei in considerare eroarea vitezometrului |
viteza data de producator e orientativa si pana la viteza aia e recomandat sa mergi pt a nu uza mai mult decat este necesar motoru, dar asta nu inseamna ca nu poti prinde mai mult. Iar chestia cu varsta spusa mai sus este rautacioasa . Altceva nu mai comentez
|
Rautacioasa dar adevarata.
Si eu am in tr 4 la 6000rpm 180-190 si mai am inca 2 trepte.E turbo benzina si are 170cp,cuplu 270Nm.Vit max e undeva la 225...Daca merg cu tr 5 urca la 6000 rpm si ating 225 IN SCHIMB,in tr 6 nu mai urca decit la 5000 rpm,tot 225...mai mult nu poate ori din cauza cutiei,ori din cauza lipsei de putere a motorului ori a rezistentei aerului care creste fantastic de mult la marirea vitezei. Regula de 3 simpla se aplica doar in cadrul aceleiasi trepte de viteza,nu ca daca prinzi in tr 4 180 in tr 6 prinzi xxx...tr 6 e pentru economie conceputa. Mai studiati ca mai aveti timp si veti vedea ca asa e. |
dar nu a zis nimeni de 3 simpla... da in fine... hai sa-ti mai zic altceva: in passat 2003 1.9 TDI 101 cai si 5 trepte a luat 205 cam asa... oricum mai lua dar nush cat. 210 maxim cred, oricum e eroare de kilometraj dat eroarea e 5-6 km nu mai mult. si octavia de 105 cai nu a atins 200 dar n-am tinut-o mult ca nu mai aveam timp cred ca lua dar nush... nu spun decat ce am vazut. de asta zic eu ca 209 e putin pentru passatul cel nou.
|
chestia cu laguna ta... o fi din aerodinamica sau vreun limitator ceva... daca zici ca urci a5a in 6000 si a6a nu mai urca.... nush cand ai limitator se intampla asa. dar limitator la 225 n-am auzit. nush... intreaba si tu p altii care au ca tine :)
|
cu 100cp nu atingi 205 real niciodata...ca arata pe bord e altceva.Sau poate e acul vitezometrului foarte gros si batea in 205...
in multe reviste sint date puterile si vitezele maxime...puterea dicteaza viteza maxima,cuplul te ajuta sa o atingi mai repede... pentru 205km/h tb cca 120-130cp in linii mari. |
@FmFm:nu mai urca in tr 6 mai mult de 5000 pentru ca nu mai are putere...nu are limitator...s-ar duce in 260 la 6000rpm dar totusi nu e porsche...poate ca i-ar trebui si alta cutie...Sigur nu e limitata.
Ideea e ca vit max se atinge in tr5 la 6000 sau in tr6 la 5000rpm. |
da stai calm ca intelesesem si eu ce vrei sa zici. dar daca tot e-n 5000 a6a... DE CE NU MAI URCA ?
|
iar acu o fi el gros da varfu tot bate unde trebe.... si chior nu sunt ;)
|
si eu cu passatu meu din 2002, motor 2,5, 150cp, V6, 4MOTION, 6Trepte am mers 240km/h si inca nu era pedala la fund da nici mult cu cred ca mai avea. ;)
|
La mine nu mai urca pentru ca nu mai are putere,am mai spus...
240km/h cu un motor ce dezvolta doar 150cp si mai e si 4motion??? Da ce cutie ai nene pe masina?Pentru viteza asta iti trebuie ceva caluti,cu 150 ajungi doar la maxim 215... Acele pot sa arate prost insa mitul masinii germane care e perfecta si merge mai tare/bine decit a fost ea fabricata (mai ales in cazul utilizatorilor romani) nu se dezminte... O simpla citire a revistelor la capitolul date tehnice arata corelarea puterii cu viteza maxima (cu foarte mici exceptii care tin de greutatea masinii,aerodinamica,etc).Este foarte simplu.Restul sint povesti. |
Quote:
|
Cum...n-ai facut pina acum?La ce crezi ca folosesc pozele?Pe mine nu ma convingi...
Vai...noi stim ca ai masina superperformanta si mai stim ca esti capabil sa depasesti viteza maxima din talon cu orice masina... |
in talon la mine scrie 230km/h viteza maxima :)
|
Poate ca ai 150kW puterea motorului si nu 150cp...asa se mai explica.
Tot ce se poate... |
nu, am 110KW si inseamna 150cp, si la viteza maxima apare 230 km/h si eu am mers, am zis cu 240 acum ca o fi din vitezometru eroare sau gresit nu stiu ce sa zic :hmm:
|
Unde pot gasi (pentru cultura mea) date oficiale despre aceasta motorizare?
Mi se pare foarte ciudat si nu o spun cu rautate...De obicei pentru 230km/h iti trebuie cca 190-200cp (cu exceptii,evident). Eu am 170cp,e si turbo (cuplu bun) dar atinge maxim 225... M-am uitat prin reviste si am vazut cam ce viteze dezvolta masinile la diferite puteri...Exceptie poate face Mercedes care are cutia ceva mai lunga. |
o sa scanez talonu si o sa pun poza aici sa vezi ce scrie in talon eu am luato de noua de la porche in 2002 si eu am ales motorizarea si am cerut-o editie sport :)
|
Quote:
din cate stiu eu, singuru motor turbo,benzina, la passat e cel de 1.8 - 150 cai.identic cu al meu, iar viteza maxima in carte este de 225. scuze daca gresesc |
Eu am Laguna iar pe Passat mai e 2.0TFSI adica turbo cu injectie directa de benzina,de 200cp.
|
mai mult de 209 nu se duce ca e limitat! p.s. am experimentat
|
Comparati banane cu cirese. (vis-a-vis de Renault - Mercedes - Vag)
Am avut : una bucata vw passat 1.9 tdi 131 cp, resoftat la Aspad la 160 cp Initial masina mergea cu 220 km/h pe bord cu martori.Dupa soft, acul arata 230 km/h si PUNCT. Am mai avut : una bucata vw passat 2.0 tdi din 2006 140 cp, resoftat la midocar constanta la 180 cp. Initial masina mergea 220 km/h pe bord cu martori.Dupa soft, acum se indrepta vertiginos spre 240 km/h, dar niciodata atingand cifra magica. Am mai avut : una bucata skoda octavia 1.8 T - 150 cp initial, resoftata la aspad la 210 cp. Initial masina mergea 230 km/h chinuit, apoi dupa soft atingea cifra magica de 250. Totul se intampla cu martori si nu am nici un interes sa mint pe nimeni, nu am nimic de castigat ;) Si ar mai fi ceva interesant de precizat si anume locul in care se desfasurau testele era : iesire Baicoi - Metro Ploiesti. O zi buna. |
Pe bord si masina care aduce pizza acasa la mine arata cu motorul oprit 30km/h...
Cum se face ca ai depasit cu toate masinile viteza din talon???Si cu cca 10 la ora. Passatul de 140cp atinge maxim 210.Atit. Iar cu Octavia de 150cp care atinge 230...e ciudat... Am un amic ce spunea ca merge cu Octavia de 115cp cu 215 si inca mai poate...am testat:el cu a lui,eu cu a mea...mai mult de 200 nu s-a dus a lui (eu eram pe pilot automat la 200).Dupa aia i-am spus ca trec pe accelerare si l-am pierdut. Oare mai sint multi care scot viteze din astea neadevarate?Reviste nu mai cititi?In cataloage se dau viteze si tot ce vreti... A,ca veni vorba:masina e setata pentru anvelope pe 55 si eu am din fabrica pe 60.Avind in vedereca legal pot folosi ambele tipuri,la diferenta de 2cm in diametru pe roata,la turatia maxima viteza ar fi de 235km/h. Inseamna ca si eu pot merge pe bord cu 250,nu? |
[QUOTE=mikinina;1036513]Pe bord si masina care aduce pizza acasa la mine arata cu motorul oprit 30km/h...
Cum se face ca ai depasit cu toate masinile viteza din talon???Si cu cca 10 la ora. Asa-i ca te plictisesti tare la birou ? On.T : Uite ca eu le-am depasit cu cca. 10 km/h acolo, unde am scris mai sus. (DnI) Pentru cine cunoaste, aia e zona "crepusculara" unde depasesti viteza din talon a masinii.Poate faptul ca e un pic de vale iti spune ceva?Mai intreaba in staga si'n dreapta si elucideaza misterul asta. Off.T : By the way, vezi ca pizza ingrasa ;) si colesterolul produce nervi si riduri.Spre deosebire de altii eu chiar imi pot sustine afirmatiile cu fapte. O zi buna. |
Ramii in zona ta...crepusculara...
Dar daca te aruncai de pe Everest oare prindeai mai mult? Una e viteza pe bord si alta e cea reala.Or fi foarte bune masinile astea pe care le-ai avut,mai stii?Sau poate au mai multa putere decit stii.E posibil,insa cataloagele nu mint.Curios e ca ai prins cu 10 mai mult decit o viteza care DEJA era cu 10-15 mai mare decit cea din talon... Eu te-as ruga,in cazul in care mai ai de gind,sa folosesti cel putin cu mine un limbaj civilizat.Nu mai intru in detalii.De mistouri vad ca toti sint capabili.Mai ales cei mai tineri.Vroiai sa incep si eu cu chestii de genul:esti chior/ai strabism,poate erai baut si ti s-a parut...Ignora-ma si nu-mi da tu mie sfaturi ca mai ai de mincat un sac cu sare sa ma ajungi. Aici e vorba de viteza de la noul passat.Este cineva care a testat si a spus ca nu se duce mai mult de 210.Bun.Cum naiba se face ca numai masinile din grupul VAG depasesc viteza maxima din talon cu mult peste?A...diferenta o face SOFERUL sau zona crepusculara. Si cu asta v-am lasat. Astept cu interes talonul scanat de la motorizarea V6... |
[QUOTE=mikinina;1037674]Ramii in zona ta...crepusculara...
Te rog frumos de acum incolo sa mi te adresezi pe privat daca ai ceva concret de adaugat si nu aberatii. Eu mi-am exprimat opinia intr-un mod civilizat, iar daca tu esti Toma Necredinciosul nu e problema mea. Daca erai un tip deschis te puteam astepta cu un passat 2.0 tdi si iti faceam o demonstratie,insa, ca mai toti altii , e mai usor sa vorbesti din carti si din povesti. Si cu asta am incheiat si off topicul. O zi buna. |
Tinere,poti sa ai toate literele de la TDI cu rosu...in fata mea n-ai sanse...
Poate nu te pot depasi din cauza fumului de la esapament (a se citi vizibilitate scazuta)...ce crezi ca n-am mers cu Passat?Stiu ce poate. La 140cp mai mult de 210 nu o sa vezi REAL.Ce e pe bord sint povesti. Nu conteaza ca sint Toma Necredinciosul insa nu scoate din Passat vreun supersportiv ca nu e la aceasta motorizare. |
Quote:
Este ultimul meu post aici si vreau sa ma intelegi bine.Nu mai am Passat de un an, nu laud passat si vorbesc strict din fapte, nu din carti. Daca ai citi posturile mele, ai vedea ca nu sunt multe la numar, sunt stricte si la obiect si ai vedea si cam ce masini am acum, deci reclama mascata la passat ar fi ultimul lucru pe care l-as face. Sunt pe forumul asta din 2005 si am 200 + posturi. Tu esti din 2007 si ai cam jumate din posturile mele (oare asta ce denota?).Stiu foarte bine diferenta dintre viteza de pe ceas si viteza reala.Nu mai vreau sa nasc polemici. Suntem pe un forum auto si chiar nu cred ca are rost sa ne certam pe 10km/h (+,-).Daca tie la 36 de ani iti face placere asta, then go ahead....Si ca sa parafrazez un mare clasic mort recent (dumnezeu sa-l odihneasca) vis-a-vis de afirmatia "tinere" cu care mi te adresezi , raspunsul meu e : Nu conteaza cāt de lung am parul, Important e cāt si cum gāndesc ;)....sleep on this O zi buna. |
Quote:
pe octavia de 150 cp e motorul de la passat, 1.8 T. la passat, repet a nu stiu cata oara, viteza maxima declarata e de 225. octavia de ce nu ar merge cu 230, tinand cont ca e mai usoara, si nu chiar asa de umflata ca passatul, avand si o forma aerodinamica mai buna ? sa nu mai vorbim si de eroare kilometrajului. |
| All times are GMT +2. The time now is 19:35. |
- Copyright 2026 4Tuning