Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Oltcit tuning (https://forum.4tuning.ro/135-oltcit-tuning.html)
-   -   Modificări ale sistemului de prindere al jantelor! (https://forum.4tuning.ro/135-oltcit-tuning/46982-modificari-sistemului-prindere-jantelor.html)

machinehead 26-12-05 18:06

jante oltcit

Salutare tuturor! am si eu un oltcit si vreau sa-l aranjez putin,am inceput cu ce era mai important pt mine,adica muzica.
Acum,treaba asta fiind rezolvata,vreau sa-i pun niste jante
Intrbarea mea este:Cum se pot adapta niste jante in patru prezoane ?
am auzit ceva de niste flanse,dar nu stiu cum se pot face si daca sunt sigure

Tim 27-12-05 11:02

te duci la un strungar si vb cu el
el te poate ajuta asa este cel mai simplu

B-14-BYE 27-12-05 11:42

sal

2 Attachment(s)
sunt centrate bine.nu bat.si au si prezoane de papuc

NightDevil 27-12-05 16:34

Re: sal

Quote:

Originally Posted by \"doarr4u17\"
sunt centrate bine.nu bat.si au si prezoane de papuc

sal spuneti-mi si mie exact unde sa ma duc pt niste flanshe ,daca stii te rog sa-mi spui si mie ka eu am fost la cativa strungari si erau paralel

p.s de unde ai luat materialul ?ka am fost si toti mi-au cerut material

B-14-BYE 27-12-05 16:51

sal

costa 1.5mil pentru 2 roti. adica 3mil. si sunt facute special pentru oltcit. iti dai butucul tau vechi jos. ala cu tot cu rulment. si pui butucul asta. si scoti rulmentu din ala si il bagi in noul butuc. si pe fatza scoti bucucul din rulmenti. slabesti piulitza la planetara. scoti fuzeta si bagi noua fuzeta. daca te intereseaza. iti las nr de telefon unde le-am facut. respect si sarbatori fericite

machinehead 27-12-05 21:01

sa inteleg ca se scot prezoanele originale se fac alte gauri in butuc si se pun alte prezoane?daca asa e, atunci in afara de centrare mare lucru nu e

bogdanlascu 27-12-05 23:09

1 Attachment(s)
http://forum.oltcit.ro/viewtopic.php?t=609

cam asa trebuie sa arate un butuc spate modificat chestia din mijloc este f importanta centreaza janta

dj16xxs 27-12-05 23:17

Re:

Quote:

Originally Posted by \"bogdanlascu\"

cam asa trebuie sa arate un butuc spate modificat chestia din mijloc este f importanta centreaza janta

am vrut sa spun si eu treaba asta dar omului i s-a parut atat de simplu incat n-am vrut sa-i mai spun ce si cum....sa vada pe pielea si banii lui cum isi rupe gatu cu masina!

atentie: NU ORICE STRUNGAR POATE FACE BINE ACESTE FLANSE!

trg 28-12-05 00:10

Al dracu de scump pentru niste rahaturi de flanse,isi bat joc de voi strungarii aia de va cer atat.E o treaba simpla!

dj16xxs 28-12-05 15:24

Re:

Quote:

Originally Posted by \"trg\"
Al dracu de scump pentru niste rahaturi de flanse,isi bat joc de voi strungarii aia de va cer atat.E o treaba simpla!

cam cat ... sunt si eu curios?

machinehead 28-12-05 16:41

Re:

Quote:

Originally Posted by \"dj16xxs\"
Quote:

Originally Posted by \"bogdanlascu\"

am vrut sa spun si eu treaba asta dar omului i s-a parut atat de simplu incat n-am vrut sa-i mai spun ce si cum....sa vada pe pielea si banii lui cum isi rupe gatu cu masina!

atentie: NU ORICE STRUNGAR POATE FACE BINE ACESTE FLANSE!

chiar nu vreau sa-mi rup gatul,mai ales pe banii mei :wink: ,de aceea intreb pe altii care poate au facut

Tim 28-12-05 16:59

da ce ajante ai ?
k dak le pui prea mari sar putea sa itzi atinga in aripi !

valib 28-12-05 18:07

daca esti din bucuresti sau de prin zona...lasa-te pe mana lui bogdanlascu, nu vei regreta!

machinehead 30-12-05 21:29

inca nu am jante pt ca vreau sa rezolv problema cu prezoanele da am gasit ceva nu stiu daca sunt bune,distanta dintre prezoane e de 7 cm(daca am masurat bine) sunt pt 4 prezoane,nu stiu firma pt ca nu scrie nimica pe ele
PS:nu sunt din buc si nici din imprejurimi :(

aXelstorm 18-03-06 08:52

Re: jante oltcit

Cel mai probabil nu sunt niste jante consacrate. Pana aici nu e nici o problema, dar daca sunt executate nasol (adica au probleme de echilibrare sau defecte structurale) poti s-o dai pe partea ailalta. Masina e pt distractie sau servici, nu pt murit in ea. Majoritatea jantelor au distanta intre prezoane de 98, 100 sau 108. Si acum sincer, gasesti super jante la bani buni. La o dimensiune de 14" sau 15" preturile variaza intre 75 si 110 Euro. Ideea cu flansele nu e rea, dar nu poate sa ti le faca orice carnat. Apeleaza la Bogdan Lascu sau la Dani( 21 PMD).

mad_mike 19-04-06 09:58

Cum vb ji eu ku bogdanlascu pt acele flanse?

valib 22-04-06 12:02

trimite-i un mesaj privat...si iti va raspunde cand intra pe net

mad_mike 27-04-06 20:30

mersi frate

sorinel 01-06-06 14:25

Salut si respect pentru toti pasionatii de oltcit. Sunt si eu nou pe aici dar destul de vechi in domeniul oltcitului! Este ciudat cum de nimeni (mai ales cei din Craiova care sunt super pasionati de oltcit) nu s-a interesat de JANTELE DE LA SMART care culmea se potrivesc perfect fara adaptare! Inca nu am dar am de gand sa imi cumpar si am sa fac poze cu oltcitul ca sa vedeti!

bogdanlascu 04-06-06 21:19

stiu ca se potrivesc dar sint ffff scumpe ,70 e una de tabla

sorinel 05-06-06 18:28

70 E la noi....daca vrei iti aduc eu cu 45 E de tabla si 90 de aliaj , frumoase. Mai fac drumuri in germania!

aXelstorm 12-06-06 23:43

1 Attachment(s)
sunt discutii vechi de cand lumea cu jantele de Smart. Exista si unele facute de OZ pt masina asta, modelul e OZ Agyl. 125E pe bucata. Distanta intre prezoane e aceeasi, insa Smart are prezoanele mai subtiri ca alea de OLTCIT.

NightClubRacer 13-06-06 01:46

dar merg puse pe oltcit? si care e pretu lor?

Leutzu_ 13-06-06 02:33

da merg puse, dar trebuie sa pui mana pe o pila si sa iei fiecare janta la pilit :D

aXelstorm 13-06-06 08:48

Jantele sunt tratate sa reziste unui anumit efort in aria prinderilor. O pilire e exclusa, se pot rupe sub tine dupa asta. Oricum ,Leutzu, cred ca ai zis-o la caterinca :-))

NightClubRacer 13-06-06 12:23

pei ma gandeam eu ca daca pilesti, o sa fie si un dezavantaj. Si fara caterinca...poate unii sunt interesati. :D

giubau_v8 13-06-06 13:08

frumoase rau jantele alea..daca merg pe oltcit merg si pe dacie?

mad_mike 13-06-06 16:26

Merg si pe dacie,si sunt mai sigure (dupa parerea mea)decat modificarea flanselor.nu ca nu as avea incredere dar totusi........8)

giubau_v8 13-06-06 16:41

si daca sunt prezoanele de dacie prea groase eu cred ca se pot face usor la strung unele mai subtiri la exterior nu?

aXelstorm 13-06-06 21:21

NU merg pe Dacie, si nu o spun pt ca nu imi place dacia, dar distanta intre prezoane nu e aceeasi cu a Oltcitului cu fuzeta model franta. E diferita distanta intre prezoanele de pe oltcit RT, RM si oltcit RL TRS Club Club S si Special, jantele OZ mergand puse numai pe modelele frantuzesti.

In a doua faza, nu poti strunji prezoanele, deoarece au fost supuse unui anumit prcedeu de prelucrare si calire, iar prin strunjire risti sa te expui unor riscuri inutile. u masina te distrezi sau mergi la servici, sub nici o forma NU MORI IN EA.

bluey 14-06-06 19:03

Eu am avut Oltcit si acum am Smart.Si acum imi pare rau dupa Oltcit.
Trebuie spus ca pe Smart jantele au dimensiuni diferite fata/spate si cred ca din cele de aliaj numai cele de pe fata cred ca intra pe Oltcit (nu bag mana in foc ca nu am facut proba).Eu am pe Smart 175/55/15 pe fatza si 205/50/15 pe spate.
Daca vrea cineva sa incerce cred ca putem scoate o roata de pe a mea sa facem o proba pe Oltcit ca mi-e lene sa caut fuzetele de Oltcit prin garaj ca sa va spun sigur de prezoane :)

Ale mele sunt BRABUS nu stiu exact modelul

giubau_v8 14-06-06 19:15

daca le probati sa ziceti si voi aici daca s-au potrivit

tha_nox 16-06-06 00:36

am vazut nijte jante tari cu dist de 110, in 4 pr. oare merge sa le pun pe oltcit daca modific flansele?ca am vazut ca toti au delea de 100..

aXelstorm 22-06-06 23:38

Cred ca se poate, ar merge si 5 x 112 dar nu bag manaq in foc. Iau legatura cu dani si il intreb ce dist are la prezoane masina lui frati-su DJ 05 PMD. Aia are in 5 prezoane. Daca pe ea s-a putut, nu vad de ce nu ar tine 4 x 110.

soarebolognesul 25-06-06 23:47

fratilor daca voi ziceti asa de jentile de smart eu zic chiar sa le probati,ca sa stim ce avem de facut.eu chiar sun curios daca ar mere ca mi-as pune si eu pe trs-ul meu.mi se pare super daca sa-r potrivi.voi ce ziceti??

tha_nox 26-06-06 00:17

2 Attachment(s)
io doar ce mi-am tras niste jante de peugeot in 3 prezoane care se potrivesc perfect..doar ca sunt cam vechi si mici (13") da am cauciucuri de 185 pe fatza si 195 pe spate...deci arata destul de bine si m-a scutit si de problema flanselor...

aXelstorm 26-06-06 22:12

Sincer, sunt misto, imi plac, dar parca un 15" cu balon de 50 nu strica.

tha_nox 27-06-06 10:21

Quote:

Originally Posted by aXelstorm
Sincer, sunt misto, imi plac, dar parca un 15" cu balon de 50 nu strica.

ai perfecta dreptate...asta imi rasuna si mie in cap mereu, dar astea sunt provizorii, un an, doi, pana iau si eu ceva serios...si luand in vedere ca am dat 5 mil pe ele,cu tot cu cauciucuri si m-au si scutit de problema flanselor, ca sunt in 3 prezoane....eu zic ca am facut o afacere destul de buna...

malniti 24-08-06 12:32

Quote:

Originally Posted by bogdanlascu (Post 275393)

un numar de telefon

pana acum esti primul din buc care stie despre ce vb
[email protected]

multam fain

D3mon 30-08-06 00:41

super tare faza cu jantele de smart....mi-as lua shi eu da sunt o caruta de bani... la opel am dat 9 mil pe 4 jentzi de aliaj cu cauciucuri cu tot michelin....oltcit club '86 trebuie adus la viatza

All times are GMT +2. The time now is 05:50.

- Copyright 2026 4Tuning