![]() |
Turbo sau Compresor tuning
Turbo sau Compresor tuning
https://www.4tuning.ro/Revista-4Tunin...bo_01_380w.gif Daca cineva doreste sa-si supra-alimenteze motorul o poate face fie prin montarea unui sistem de N2O, fie a unei turbine sau a unui compresor. Prima varianta desi este cea mai ieftina nu poate fi folosita mereu, depinzand de rezerva de N2O. Articol complet la adresa : https://www.4tuning.ro/Revista-4Tunin...sor-tuning.asp Galerie foto la adresa : https://www.4tuning.ro/gal/thumbnails.php?album=645 |
Re: Turbo sau Compresor tuning
daca imi supra alimetez masina ...turbina imi montez ....ma`i convins...sau o instalatzie N2O....ms...bafta;)
|
turbina clar.
|
cam ce diferente de pret ar fi intre cele doua montaj tot ... etc..
|
ce firme mai serioase avem in romania care chiar se pricem la montarea unei turbine??niste pagini de web daca se poate sa postati.
|
chiar asa... m-ar interesa si pe mine niste adrese de firme care sa se ocupe de asa ceva...
sau macar informatii...:-P |
intr-adevar, turbinele sunt o idee mai eficiente, si pot lucra la turatii mai mari (o turbina poate ajunge si la 100-120.00 rpm, mai ales cele mici in diametru, facute asa mici pentru a fi cat mai usor invartite de gazele de evacuare si petnru a incepe supraalimentarea la turatii cat mai joase); insa nu cred ca pe slr mclaren compresorul mecanic manance 120 CP din puterea motorului...... atata vreme cat cei de la hamman sau mosselman pun turbine pe bmw-uri, care consuma intre 7-10 CP.... este mult prea mult, iar cei de la mercedes nu cred ca ar fi pus compresorul acolo daca nu ar fi fost eficient (intr-adevar, e o masina exclusivista si nu neaparat eficienta, dar totusi......)
|
"hamman sau mosselman pun compresoare mecanice pe bmw-uri"
scuze |
clar ca dupa ce iti montezi o turbina pe motor vei simti si cea mai mica diferenta,depinzand daca e diesel sau benzinar
|
si cam cu cat creste consumul?
|
Salutare is cam nou pe forum.
Am si eu o intrebare in legatura cu turbo. Am un passat din 90 diesel 1.9l fara turbo si la ce pret ar fi un turbo pentru motoru ce il am si sa fie convenabil si raportul pret calitate. |
eu as vrea ceva detalii despre montarea/eficienta unei turbine pe un motor de dacie...evident 1.4! la ce presiune as putea sa o tin? as vrea niste raspunsuri la obiect si fara mishtouri ca nu au nici un rost!
|
Quote:
|
nu e neaparat nevoie de computer ca sa montezi o turbina.sunt motoare turbo mai vechi care merg pe carburator.
|
Quote:
si tu de unde ai rasarit? cunoscatorule cred ca incurci turbo cu cip tuning cine pune o adresa ceva cu firme care monteaza turbo? |
Gasesti in revista 4TuningRO ..;)
|
si totusi cu cat creste consumul?nu am vazut niciunde precizat asta
|
Ma intereseaza un Compresor ptr un stilo coupe , daca stie cnv cat costa si de unde se poate cumpara asa cv .....
|
salut mar intresa o turbina pt un hyundai cupe 2000
|
va uitati pe forum la topicurile de crestere a puterii
|
Quote:
|
Sa stie turbo-ul cad sa creasca debitul de carburant :)
Dar r5 Gtt avea totusi carburator si turbo, deci fara "computerul masinii"...deci se poate...daca vrei pune turbo si pe dacie...unii au reusit deja :)) |
nu computerul regleaza asta!
ti se pare ciudat ca face asta in functie de cate gaze ies pe teava de esapament!? |
Quote:
|
nu vreu sa fac reclama dar pentru cine e interesat ...
DogTuning bd Timisoara 60-62tel 0722275522.....kituru turbo si compresor.pistoane forjate WISECO,kituri intercoolere...etc..... ATENTIE LA PRETURI!!! intre 3000 si 6000 de euro depinde ca vrei sa ii faci la motor..... eu am ales sa imi schimb motoru....e mai rentabil..... |
Deci se poate tuna un motor cu turbo pina la 0.3-0.5 bar fara mari consecinte pentru motor si fara "computerul masinii", in cazul masinelor pe carburator este necesar un carburator specificat pentru motoare turbo! Tot ce tine de 0.6-1.5 bar si mai sus!!! este necisitate de "computerul masinii" si de alte sensore, injectoare de productivitate marita si e.c.t. Pina chear si de un chip tuning specifit unui motor cu turbina!Mai cititi literatura!8)
|
Quote:
daca poti |
Quote:
|
imi ziceti si mie la ce va auta acei 0,4-0,5 bari fara schimbarea parametrilor la ECU ......merita investitia??....LOOL...dupa mine orice motor pana in 1.6 litri nu merita mai mult de un FLASH......daca pui turbina sau compresor pe un astfel de motor iesi mai avantajat daca schimbi motoru, investitia fiind mult prea mare cu un randament mult prea mic
|
daca vreti schimbari majore (gen turbo sau compresor sau orice nu e in stare sa faca un service) contactati pe PEPY .....daca sunteti cuminti va faceti masina la nea Ilie...
|
se poate monta compresor pe un motor cu distributia pe lant?
|
De ce nu ? Compresorul e invartit de cureaua de accesorii,deci nu conteaza cum e distributia.Si nici macar asta nu e obligatoriu,se poate pune fulie suplimentara si alta curea.LSJ-ul de pe Cobalt SS SC/Ion Redline e un exemplu de motor de fabrica cu aceste specificatii.
|
Quote:
alta fulie suplimentara unde sa pun? mai exact de ce sa o prind? ce o va angrena? merci. |
intrebare de copil tampit care vrea sa invete
exista o diferenta intre turbocompresor si turbina? ar fi foarte frumos k cineva sa aiba rabdare si sa imi explice:-) |
la modificari majore,adica daca cineva vrea sa duca un motor undeva pe la 400 de cai,trebuie sa schimbe evacuarea si sa faca neaparat chip tuning?
|
Nu neaparat ..... nu trebuie sa faci cip cirip si nu e nevoie sa schimbi evacuarea .... daca pleci de la 150-200 cp, poti ajunge usor la 400 cp cu un filtru sport, un fake bov si un sidiu atarnat de oglinda .....
|
Quote:
|
si stichere ?
|
Am ma citit undeva intr-o revista specializata ca acel Sticker NIKE + placuta cu numele ghertzoiului ( proprietarului ) pe bord = Invincibilitate => superman prin copaci =))
PS: cer scuze ...chiar nu m-am putut abtine :> |
pun pariu ca tot topicul meu o sa fie sters dar in fine
era chiar asa de greu sa spuneti DA TREBUIE unde era elita mecanicilor |
| All times are GMT +2. The time now is 06:33. |
- Copyright 2026 4Tuning